o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 27.11.2024 : 17:33:44
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Tibetanski terier - čvek
Strani:
1
...
77
78
79
80
81
[
82
]
83
84
85
86
87
...
872
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Tibetanski terier - čvek (Prebrano 583427 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358
Re: Tibetanski terier - čvek
«
Odgovor #1215 :
petek, 21.07.2006 : 11:00:15 »
Aja, iz Trbovelj?! (Trbovlje, Trbovelj, s Trbovljami, iz Trbovelj,....). Po mojih informacijah je le en vzreditelj od tu. Se pišejo na P. ?(da ne bomo delali reklame) Myphone od kje si pa ti? Ni še dolgo, kar sem klepetala z enim članom družine, pa ni nič omenil, da načrtujejo leglo?! Kakšen skrivnostnež! Sicer pa sedaj že kar nekaj časa niso imeli nič podmladka. Upam, da ni vzreditelj kje iz okolice Trbovelj, npr. iz Dola pri Hrastniku? Ni toliko pomembno, da imata oba starša rodovnik, pomembno je, da imata vzrejno dovoljenje in je leglo prijavljeno v Klubu za tibetanske pasme (pod okriljem KZS). Informacije in kontakte lahko dobiš na spletni strani kluba ( odtipkaj v brskljalnik, pa boš našla). Če si se že pozanimala o teh stvareh, čestitam, drugače ti srčno priporočam, da to storiš. Le tako boš dobila pravega tibetanskega terierja.
No če se boš odločila za samičko ti priporočam tudi knjigo Moja psička, ki je sicer razprodana, a se jo še dobi v kakšni knjižnjici.
Kaj pa se je zgodilo z višavcem?
Ja res pasmi nista primerljivi in tibetančki niso "terierji", znajo pa biti trmasti. Potrebna je pravilna in dosledna vzgoja in doživljenska ljubezen je zagotovljena. TT ne bo nikoli robot, suženj človeka ima svoj karakter in svoje včasih bolj drugič manj simpatične muhe. To ni pes ampak tvoj partner. Izredno so inteligentni, veliko stvari se naučijo praktično sami, paziti je potrebno da to niso kasneje moteče navade. V njihovih očeh odseva skrivnostni Tibet. TT je z menoj šele 4 mesece in obe se šele učiva druga od druge. Edino nega njihove dlake ti vzame malo več časa in zahteva nekaj truda, vendar le, če kosmatinec divja v naravi. Če je bolj mestni in vrtni tudi to ni tako zapleteno. Željo po svobodi in gibanju so prinesli od svojih gorskih prednikov.Priporočam ti, da prebereš opis pasme na straneh mojpes.net od Nataše P. Regent.
LP od Tine in Tise
Logiran
Uma
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.309
«
Odgovor #1216 :
petek, 21.07.2006 : 11:04:21 »
Jaz bi ti priporocala tudi knjigo Moja psicka, tudi ce dobis samca, osnove so kr dobro opisane.
Glede tibetanca, pa je res njegov karakter precej drugacen od visavskega, ko gledam mojidve in njuno dobro kolegico Hani(TT) se kr precej razlikujejo. Moram pa recimo priznat, da so mi tibetanci na splosno sicer zelo simpaticni in zaradi mojega dolgega staza v Svrku jih kar nekaj poznam, pa mi kot terierskemu cloveku njihov karakter ne ustrza 100%, zdi se pa mi, da v kolikor se odlocas za nabavo tibetanca ti mora njihov karakter 100% ustrezat, moras bit clovek zanje, drugace je boljse, da jih tako kot jaz samo razvajas pri sosedovih in znancih.
Logiran
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396
«
Odgovor #1217 :
petek, 21.07.2006 : 11:31:21 »
V Trbovlju se načrtuje leglo, oba starša imaju rodovnik i vzrejnu dozvolu in leglo bo prijavljeno v Klubu!
Mama bu Lady Dašenska, a oče Q'Ukpa Thai Lamleh von Nama-schu.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
«
Odgovor #1218 :
petek, 21.07.2006 : 11:52:18 »
Dobrodošla Ljiljana Li tudi na slovenskem forumu.
In čestitam, da je vse po pravilih. Saj veste, po toči zvoniti je prepozno!
Je oče legla vaš?
LP Tina
Logiran
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396
«
Odgovor #1219 :
petek, 21.07.2006 : 12:12:05 »
Pozdrav sem skupaj. Ispričavam se kaj moja slovenščina ni dobra....
Ja, moj Thai je oče tog legla i Timbin oče
Logiran
Vansy*
novinec
Sporočil: 7
«
Odgovor #1220 :
sobota, 22.07.2006 : 09:44:38 »
danes dobim psicko TT staro skor dva meseca..komi cakam..prvic bom imela psa in me je mal strah
prebrala sm velik o teh psih in upam da se bom kmal navadla na novga druzinskega clana
doma mam muco staro eno leto in me je strah da bo pobesnela oz se fino vstrasla in je ne bom dobila izpod postle..je mogoce ker je kuza manjsi od nje da ne bo tok hudo?
Logiran
zvonček
novinec
Sporočil: 20
«
Odgovor #1221 :
nedelja, 23.07.2006 : 13:09:03 »
Vsi prav lepo pozdravljeni!
Približno pol leta že prebiram tale forum... Berem, kako so novopečeni pasji lastniki ponosno pripeljali domov svoje kepe dlake, kako je potekalo učenje čistoče, pa nagajivost in divjanje malih prijateljev, pa.... Eh
Luškani ste, vsi po vrsti!
In prav zavidam vam tele tibetančke... Jaz sem se zaljubila vanje približno tri leta nazaj, ko sem prvič dobila v varstvo sosedovega kužka.
Lani je dokončno dozorela odločitev za TT-ja, za psičko, ki bo samo moja
Logiran
Vansy*
novinec
«
Odgovor #1222 :
nedelja, 23.07.2006 : 21:00:46 »
moja mala Honey se ze privaja na svoj novi domek.nora je na zajcevo kozo in skos spi na njen
micena je se tok da se vcasih bojim da bo zlezla pod omaro in ne bo vec prisla ven..najbolj razigrana je zvecer =) upam da danes ne bo tako cvilila-pogresa mamico..=(
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392
«
Odgovor #1223 :
ponedeljek, 24.07.2006 : 00:59:47 »
Hej!
Mi smo že doma in se oglašam z novičkami o našem prvem skupnem morju: Naja kljub svoji navdušenosti nad raznimi jezeri, rekami in celo najmanjšimi mlakužami, ni pokazala prav nobenega interesa, da bi svoje tačke namočila tudi v morje
in je le z obale opazovale valove in galebe. Tako, da smo se raje hladili v postavljenem otroškem bazenčku. Spoznali pa smo tudi slabo stran naše čedalje daljše in gostejše dlake. Po vsakem sprehodu je bila Naja kot ameriški specialci; polna listja in travnatih ježkov
, zadnji dan pa smo uspeli dobiti še malo borove smole, tako da bomo ta teden malce popravljali nastalo škodo
. A glavno je, da smo uživali!
Čestitke vsem novim tibetančkom in njihovim skrbnikom!
[attachment deleted by admin]
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
«
Odgovor #1224 :
ponedeljek, 24.07.2006 : 11:59:22 »
Pozdravljeni vsi "Tanovi"
...kaj se vas je nabralo medtem, ko smo mi namakali tačke in noge v Soči !!!!
....Samo en komentar za vse, ki ste komaj dobili ali pričakujete TT malčke, ker vidim, da imate malo težav
s "
trmo
" in "
terierji
".... TT-ji
NISO terierji
, po značaju jim sploh niso podobni in predvsem
NISO trmasti
!!!
Tibetanski terierji znajo razmišljati s svojo glavo in to ni isto kot trma
!!! Jo pa ljudje enačijo in zato nastajajo veliki problemi in konflikti v odnosu "TT - človek" in obratno in pa žalost in jeza !
Zato se mi zdi odličen tale stavek od Ume, v katerem leži veliko resnice in skrivnosti TT-jev
Citat: Uma , petek, 21.07.2006 : 11:04:21
......... zdi se pa mi, da v kolikor se odlocas za nabavo tibetanca ti mora njihov karakter 100% ustrezat, moras bit clovek zanje, drugace je boljse, da jih tako kot jaz samo razvajas pri sosedovih in znancih.
.....in si ga je dobro za prebrat in o njem razmilsit in si ga zapomnit !!!!
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
«
Odgovor #1225 :
ponedeljek, 24.07.2006 : 13:29:28 »
No, Nanda, saj pravzaprav nimamo težav z t.i. trmo, prav simpatično je. Ampak na to moraš biti pripravljen, da te včasih pač ne ubogajo, ker razmišljajo s svojo glavo. V Tisinih očeh prav vidim včasih kako "misli s svojo glavo". Tako luštna je ko zre naravnost vame in tuhta pri tem pa nagiba svojo kosmato glavico. " Bi bilo za ubogat tole Tino, ali pa ji raje kaj zagodimo?" Namesto, da bi bil človek jezen, se lahko le od srca nasmeji. Pri meni ni njena "trma" nikoli vzrok za jezo. Če nekaj noče, ji že ne ustreza tisto v tistem trenutku, če pa pač mora ( nadaljevati sprehod npr. ne pa brisati tal s svojim kožuhom) jo že premamim s kakšno mamljivo nagradko in jo nato pohvalim. Tega res ne dela iz trme, čeprav je videti tako, le takrat ji ni do nadaljevanja sprehoda, tako kot meni včasih ni in to pove tako, da se zlekne na tla. Da pa ni najbolj pametno počivati sredi prehoda za pešce ji pa tudi počasi uspešno razlagam.
Se je pa potrebno zavedati, da si nekateri želijo kužka, ki bo 100 % poslušen, drugi se pa z njim ne mislijo nič ukvarjati, češ saj se bo že sam vse naučil.
Ne za ene in ne za druge tibetanski terjer ni in pika! TT ne bo nikoli povsem pokoren, ker hvala bogu razmišlja s svojo glavo, če pa bo imel popolno svobodo se bo pa tudi veliko nauči, vendar ne vem, če bo takšen samouk tudi po meri človeškega člana družine.
Včasih se mi zdi, da me prav poskuša razumeti, kaj nekaj bi spet rada od nje. In velikorat ji uspe. Če že ne zadeti mojih želja, pa vsaj ponovno potuhta kaj zabavnega. Njenega karaktrja nebi spremenila za noben denar.
Vansy:
tudi Tiso je praktično doma pričakala muca. Upala sem, da se bosta vsaj tolerirali, sedaj sta pa pravi prijateljici. Se tepeta, lovita, si izkazujeta nežnosti, to moraš videti, da verjameš, tako, da želim, da bi bilo tudi s tvojima kosmatinkama tako.
Logiran
Vansy*
novinec
«
Odgovor #1226 :
ponedeljek, 24.07.2006 : 13:44:35 »
ja res upam..3 dni je doma in se vedno muca piha vanjo in bezi od nje..Honey pa je radovedna kaj je velika kosmata stvar ki spusca zrak ko jo vidi =)
Logiran
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
«
Odgovor #1227 :
ponedeljek, 24.07.2006 : 17:47:07 »
Ojla!
Lep pozdrav vsem "ta novim" na forumu.
Metha, tvoja Naja pa je prav srčkana! Me prav zanima, kako bo Kimi navdušen nad morjem, zadnjič se je namreč ustrašil majhnih valov v majhnem jezeru...
Mi z mucami nimamo problemov, ker se jih Kimi namreč boji. Zadnjič mu je namreč ena muca skočila izpod avta na hrbet in od takrat se jih v velikem loku izogiba. Tudi doma imajo starši muco in ima pred njo gromozanski rešpekt, ona pa dobesedno norca brije in hodi mimo njega kot da je duhec.
Nanda, kako pa je kaj vaša "gusarka" reagirala na vodo?
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #1228 :
ponedeljek, 24.07.2006 : 17:53:24 »
hm, nisi ti v službi?
pozdravček tudi od mene, četudi sem le "vsiljivec" pri TTjih.
Ljiljana, jaz sem tista, ki ti je prevajala ocenjevalne liste včeraj v Oberwartu
Logiran
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
«
Odgovor #1229 :
ponedeljek, 24.07.2006 : 20:13:50 »
ups, zdaj si me pa dobila
Prej sem pozabila napisati, da se popolnoma strinjam, kar se tiče karakterja TT-jev in njihove "trme". Prav v tem je njihov čar in v eni TT reviji sem prebrala, da je njihov karakter 1/3 psa, 1/3 mačke in 1/3 človeka. No, pri Kimiju se mi zdi, da je včasih kar 2/3 človeka, tako zelo razmišlja! Prav ničesar ne stori zaletavo, vedno preveri situacijo in se potem odloči ali je varno ali ni! Oče pravi, da je budističen pes, midva pa ga tudi včasih kličeva mali filozof
.
Logiran
Strani:
1
...
77
78
79
80
81
[
82