mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 18.10.2024 : 14:21:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 575006 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #885 : torek, 11.04.2006 : 21:03:29 »

Marko, pridi na sestanek in tam povej svoje predloge!

Kar se izleta s psi tiče, ne predstavljam si petdeset psov tekati naokoli brez negativnih posledic. To bi bila čista katastrofa. Utrujali bi okolico, težili drug drugemu in bili zelo slaba reklama za klub.

Takšni izleti za vse člane kluba in njihove pesjane se mi zdijo neizvedljivi. Sploh pa, šicujev in lhasičev boš v hribih bolj malo videl... Pa tudi ne vem, če bi šla na takšen izlet z mojo šicujsko bando. Se opravičujem prisotnim, ampak, čeprav glavna med njimi rada hodi na daljše sprehode, se je že zdavnaj odločila, da se s TT-ji ne bo družila. Pač značajska nekompatibilnost.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #886 : torek, 11.04.2006 : 21:14:47 »

Seveda pridem na sestanek ampak junija, ker grem po INDIO ravno 3.5. In seveda bom kaj predlagal, če me bodo "iz kože dal", se bom pa "zlizal" do naslednjič, ko spet pridem.

Na izlet recimo na planino bi šli res verjetno TT-ji in TM kar pa se malih pasem tiče pa tudi TŠ-ji. Seveda je to primerno za manjše skupine - tukaj se popolnoma strijam.

Srečanje društav je 2x letno in ker je organizirano dobro se zbere na primerni lokaciji kar precej lastnikov s svojimi štirinožci. Oporsti če menim, da bi bilo takšnih srečanj lahko več. Včasih kdo pač ne utegne prit pa si to zelo želi in če bi bil termin ali dva več pa bi nam že kako uspelo. Jasz sem iz Domžal zbežal po cca 45 minutah - še sedaj mi je žal. Ampak mi je uspelo navezat nekaj stiko, počahat veliko kosmatincev in ratalo mi je naredit nekaj slik. Zagotovo spet pridem, če ... če se spet ne bo kej pokrivalo.

Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #887 : sreda, 12.04.2006 : 09:48:38 »

Z malo kužico doživljava toliko lepih trenutkov, a kaj ko je tako težko vsa ta občutja spraviti na papir, tako, da bi bila zanimiva tudi drugim. Marko, žal zamujaš najlepše obdobje v življenju malčice. Za nič na svetu nebi želela zamuditi tega časa, vzgoje in skrbi za malo nadobudnico. Res si šele sedaj prav predstavljam kako težko je, če se želiš zares potruditi z mladičkom in ga naučiti vseh veščin pasjega sožitja s človekom.
Vsako jutro ko se zbudim, se mi zdi, da je Tisa večja kot je bila zvečer. Vsakič ko jo vzamem v naročje je težja. Vsakič ko je češem, je dlaka daljša. Ko se je prvič postavila k vratom, ker je želela ven na potrebo, sem umirala od navdušenja. Ko spi in sanja, sanjam z njo. Vsak dan je drugačna, oblika telesa je bolj izrazita, repek vse bolj zavihan. Kako ponosno ga nosi! Zadnjič sem na sprehodu  tako zaljubljeno buljila v njen zadek, da sem se zaletela v kandelaber. Auč! Njene šapice so vse bolj košate. Enkratna je,ko leže na trebuhu, stegne svoje zadnje tačke, kolikor se da nazaj. Obožujem jo. Moja starša sicer pravita, da sem neizprosna, pa jaz že vem zakaj se kljub njenim nagajivim učkam ne pustim ugnati njeni trmi. Če se odločim, da bo v naročju - bo v naročju, ali v avtomobilskem boksu, ne glede na ves stok in jok. Od mize ne dobi nič pa naj še tako žalostno gleda.  Rahle "nesporazume" imava le še pri grizenju. Po nasvetu jo poskušam takrat čimveč ignorirati. Tudi karanje in odganjanje je namreč lahko nagrada, so mi razložili. Kako jo pa naj ignoriram, če se mi zagrize v "tanartaboljše" hlače in zraven zagrabi še ravnoprav kože na stegnu, da mi zagomazi po celem telesu. Da bi ji to pustila, bi morala biti pravi sadist. Jo primem za ovratnico in kot klopa spulim s svoje noge, jo kregam, pa me debelo gleda, in me navsezadnje še nadere prav po tibetansko. Sem razmišljala o hokejskih ščitnikih za noge, ali pa o srednjeveškem oklepu. Pa ji namesto tega dam v gobček raje žvečko ali kakšen korenček in odnesem svoje noge na varno.

Meni je bilo v Domžalah povsem O.K. Po pravici povedano, pa mi je bila preveč gužva za kakšne poglobljene diskusije, lažje se pogovoriš in izmenjaš mnenja v manjši skupini. Saj je prav, da se dvakrat letno dobimo, se spoznamo in oblikujemo znanstva, vendar se lažje pogovarjaš z enim na enkrat kot pa vse vprek.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #888 : sreda, 12.04.2006 : 10:19:57 »

BELA TISA živjo

Prva verzija je bila, da se gre po INDI0 že 4. ali 5. 4. in jo gospod Harry Tast (sodnik, ki je sodil v Vrtojbi) pripelje v Ljubljano. Takrat bi bila strana mislim da +- 50 dni.  Huh To je premalo in bolje bi bilo, da je še kakšen dan več v leglu. Tudi prva dva bratca sta odšla od hiše šele 12.4. Naslednja dva odideta ta vikened itd. Ja vem marsikaj zamijam, a mi zato ga. paula vsakodnevno piše kaj se dogaja in skoraj vsak dan je kakšna nova slika. Nekaj sem jih že dal na mojo TT stran.

Hvala pa ti za vse tvoje zapise, saj tako vem kaj vse se nam obeta po 3.5. Pri nas je bil sicer mladiček tudi pred slabima dvema letoma - hčerka je kupila Čivavo. Ampak to je drugačen pesjan. Ko je bila stara dva meseca je bila tako majhna, da se jo sploh ne upaš prijet. Kakšno skupno valanje po tleh ali seveda kauču in postelji pa seveda ni bilo možno. Tudi po travi si moral bolj kot ne gledat kje sploh je da je nisi izgubil. Pa tistih mežnih in nagajivih učkov hkrat nima nobena Čivava. Te učke imajo le TT-ji. kajneda  Wink Kali je tudi sedaj še vedno majhna in če se ne motim je naša nova TT-jka že višja. To bo še hec pri nas doma  Cheesy

lp

M

ps
Bolj slabo si zapomnim iz kje je kdo, še slabši sem za obraze, ... zato mi napiši (lahko zasebna pošta) od kod si pa se mogoče kdaj dobimo na picnicu al pa kar tako, da ma znorimo naše kosmate kepce.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #889 : sreda, 12.04.2006 : 11:26:44 »

Ja, Marko, res si poln idej. Le pridi na sestanek in jih še tam predstavi, vedeti pa moraš, da smo tisti, ki smo pripravljeni kaj delati, že polno zaposleni, torej boš za realizacijo zelo osamljen primerek.

Članarina se je dvignila z letošnjim letom in verjetno se ne bo tako hitro spet.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #890 : sreda, 12.04.2006 : 11:50:00 »

STEP BY STEP

Najprej bom predlagal eno stvar - potem pa vam poročam o realizaciji. Kaj pa bo to - naj ostane zavito v meglo Tibeta. Tako bo bolj zanimivo počakat  Wink

lp

MARKO
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #891 : sreda, 12.04.2006 : 11:54:27 »

Ni problema, saj večina že tako ali tako ve, da sem iz Trbovelj. Ko bo tudi vaša mala nagajivka pripravljena na kakšno razgrajanje se bomo pa pogovorili še o čem bolj konkretnem.

Pripravljeni morate biti še na marsikaj drugega, kar ponavadi pozabim takoj ko me milo pogleda s svojimi temnimi očkami.
- strgane hlače, bluze,
- polulane in pokakane kotičke stanovanja
- razpraskane roke in še kašen drug del telesa
- vonj po briketih razmetanih v širši okolici skodelice
- ko se vrneš iz blatnega sprehoda ti lahko uide tudi na sedežno,
- nič več mirne večerje, ogleda celega filma, če ne drugega jo ravno takrat prime, da moramo leteti ven na potrebo;
- sprehod v dežju, vetru, zjutraj popoldne in zvečer,
- obisk veterinarja taktat ko ti je tega najman treba
- skrbi ob medicinskih težavah, ali le ob pojavih, ki si jih ne znaš razlagat
- jezne poglede sosedov ( če ne zaradi drugega pač zato, ker ne marajo psov)
- dnevno poplave v kopalnici,
- glasno trmogljavljenje sredi noči, če je neuspeš popoldne dovolj utruditi
- demoliranje skrbno vzgojenih rastlin na vrtu in preoran zelenjavno cvetlični vrt
- odtisi tačk in zobkov na pohištvu
- polulane roke, pobiranje kakcev, brisanje ritke (običajno to ne delamo z medicinskimi rokavicami, kajne),
- jeza nad nesposobnimi trgovci in nezadostno ponudbo ...in še in še in še

Sicer vem, da tole čakanje ubija. Tudi sama sem čakala, in bila iz dneva v dan bolj nervozna. Vse povprek sem nadlegovala naj me zalagajo s slikami in sama oddirjala vsak vikend v Ljubljano čohat leglo. Tako sva se s Tiso seznanili že precej prej kot je prišla k meni. In se je izplačalo. Ni bilo skoraj nobenega domotožja. Le med vožnjo je malo jokcala in potem ne več. Včeraj je bilo točno en mesec. Življenja si ne znam več predstavljati brez nje.
Naj pa omenim še to, da je verjetno precej lažje, če vas je v gospodinjstvu več in si obveznosti delite.

TagTu - saj lahko tudi Cini prebere delčke kaj se dogaja z njeno vnučko, saj že tule nakladam, da je kaj.

Lahko se pohvalim, da mi je že lepo uspelo navaditi Tiso na raznorazne predstavnike živalskih vrst.
Posebej všeč so ji konji. Njena prijatelja sta Kastro in Kaja. Zdi se mi, da Tisa sploh ne opazi, da sta tako zelo večja kot ona. Prav igrivo tečnari vanju, in če se sklonita dobita enega mokrega lubčka na nozdrvi. Z domačo muco imata prav poseben odnos. Se  ji pa zdi precej čudno, zakaj se ji tuje muce raje izognejo. Je kar malo užaljena, da je ne pridejo pozdraviti tako kot muca Urša. Kozice smo opazovale bolj na daleč, a s toliko večjim zanimanje. Kosev, ki nama na jutranjih sprehodih zaželijo dobro jutro ne preganjamo več. Papagajček pri starših je pa kar malo preveč pogumen in bi rad Tiso prikrajšal za kakšno dlako. Ponavadi ga le gleda, tudi takrat, ko krili in vrešči, vendar moram biti previdna, če bi se ga slučajno zaželela malce potipati, ker bo takoj palačinka in njega. Pač ne ve, da je ta zadevica tako krhka. In tako kot pazim Tiso pred večjimi in nerodnimi pasjimi prijatelji, moram Čopkota paziti pred njo, saj je zanju igra lahko usodna. O pasjih prijateljih pa kaj več drugič.
LP TT (Tisa in Tina)
Logiran
metha
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #892 : sreda, 12.04.2006 : 13:30:09 »

Bela Tisa, super si tole naštela! Vse je čisto res in vse to nam mali kosmatinci še kako povrnejo, a ne  Cheesy. Ni lepše tolažbe po kakšnem napornem dnevu kot njihov moker poljubček in veselo mahanje z repkom. Ja, tudi jaz imam sedaj več trenerk preluknjanih kot celih, tudi rokavi majic so že izgubili bitko,... Za roke pa moram reči, da so ji sedaj že precej manj zanimive. Tudi drugače je sedaj lažje, ko je vreme lepše in jih lahko vsaj malo utrudimo na sprehodih, tako da doma kdaj celo malo pospijo. 
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #893 : sreda, 12.04.2006 : 18:03:42 »

TINA in TISA

A poznate tiste Breakerje iz Trbovelj - BIT, pa veš unga Jerneja, ki ima trafiko, preje je imel štarcuno pa je tud Breaker ... takole nekako se zanče pogovor ko izveš od kje je kdo doma. No Trbovlje niso tako daleč - mogoče pa enkrat mi prijadramo k tebi in potem nam daš kontra.

Ja ja ja ... poznam še mal take vragolije malih pesjanov, čeprav moram reči, da nam naša Barby ni ravno puščala luknje v oblačilih, tudi pohištvo jo je kar dobro odneslo, ... Ampak INDIA je menda pravi "važiček". No ga. Paula je rekla, da je bila na začetku najbolj samozavstna, explozivna in svojeglava. Kasneje se je precej spremenila, čeprav je še vedno zelo temperamentna. Takšno si tudi želimo.

Pri nas smo trije in Čivava Kali. Mislim, da bo kar šlo glede razporeditve časa, čeprav bom jest verjetno nočni dežurni. Bo pa INDIA kar hodila z mano v službo dopoldan. Tako je z nami vsa leta hodila tudi Barby. Mi pravzaprav skoraj vedno vlečemo ves naš živalski vrt z nami kamorkoli gremo. Zadnje čase so to dve ribe in Kali. Všasih pa je bila še Barby, dva do trije hrčki, zajec, ...

Ampak to še ni nič. Pri prijatelju Ladotu je ekipa za na morje približno taka: matežanka lady, pekinčan Lucky, mica Cica, 2 morska prašička - sedaj je enega zamenjala činčila, papiga skobčevka in akvarij s paličnjaki. Ko takole opremljeni pridejo na carino - so prava atrakcija. Seveda imajo papirje za večino živali urejene,  mal pa je tudi šverca najprej tja in pol nazaj. V campu pa so tako al drga prava atrakcija - otroci pač hodijo na ogled živalskega vrta. Nekaj živali si ogledajo pri njih nekaj na naši strani, vsak večer in jutro je veveričji show pri nas, v wc-ju gnezdijo lastovice, tu in tam kdo ujame takooooooooooooooo velikoooooooooooooo ribo in tako lepo mine poletje.

adijo punce - grem pogledat če je spet kakšna slika naše INDIE na e malu.

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #894 : sreda, 12.04.2006 : 19:00:39 »

Hojla banda, da vas malo zmotim. Kako velike bokse/kletke imate za vase pesjane?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.337


« Odgovor #895 : sreda, 12.04.2006 : 19:43:30 »

Brik ima kočico veliko 68x49x45,5 , kletko pa malo večjo, tako da lahko stoji v njej (74x69x?).

Lp, Kaja
Logiran
metha
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #896 : sreda, 12.04.2006 : 22:09:53 »

Naja pa se v avtu vozi v boksu 50x70x50.
lp
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #897 : četrtek, 13.04.2006 : 07:09:00 »

Boks je vsak dan manjši!!!!!
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #898 : četrtek, 13.04.2006 : 07:42:42 »

Mi bomo imeli INDIO verjetno v avtu kar v prtljažniku (karavan). Mal gledam opremo za karavane po netu in zaenkrat še nisem nič izbral. Glede boxa pa bom verjetno kupil nekaj rabljenega - manjšega za začetek in ko doraste nekaj kvalitetnega za stalno. Za zunaj v artiju sem nekaj že naročil, ker bo to nujno, saj v začetku še ne bomo imeli ograje. Tudi v stanovanju bo morala bit prve tedne v ogradi, ko bo sama - čeprav bomo skrbeli, da bo to čim manj - vsaj na začetku.

m
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #899 : četrtek, 13.04.2006 : 08:12:12 »

Marko pazi, da bo ograja dovolj visoka, da bo dosegla svoj namen. Moja visoka 65 cm je bila kaj kmalu prenizka in Tisa je imela na voljo celo dnevno sobo. Hvala bogu brez večjih posledic. Alpinistično je prelezla čez

Skrbi me za njene kolke in kosti. Poskušam paziti, vendar če je takšen dirkalnik. Po stopnicah jo sicer nosim, vendar sama skače z in na sedežno pa tudi na kamne, debla, robnike tudi čez kakšno stopnico zdirka. Ko zaštarta in dela kroge jo nič in nihče ne ustavi. Gre čez vse ovire. Večja je, višje ovire premaguje. Ko je razigrana jo je brez prisile nemogoče umiriti. Naj jo pustim ali ukrenem kaj in če kaj? Če je priložnost divja tudi takrat ko prideva s sprehoda, in ni več 100% spočita. Energije ji ne zmanjka zlepa.
Logiran
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines