mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 18.10.2024 : 10:43:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 574990 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
spisek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #645 : sobota, 25.02.2006 : 21:37:34 »

Kako kaj Naja, je utrujena? Tongue Nox je bil tako izmučen, da je vso pot do doma spal.

Lep pozdrav! Smiley
Logiran
metha
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #646 : sobota, 25.02.2006 : 21:59:22 »

Naja je malo spala, ko smo prišli domov. Smo pa potem spet šli ven (jo pokazat, kako napreduje). Tam se je še podila s kužoti, a se ji je poznalo, da je že malce utrujena. Sedaj pa spi. Mislim, da jim takele igre kar odgovarjajo  Wink.
Logiran
spisek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #647 : sobota, 25.02.2006 : 22:47:14 »

Se strinjam, da je podenje s psi zelo učinkovito pri porabljanju energije Tongue. S tem se vsaj mi malo spočijemo Smiley. Takšno norenje malčkov bi bilo potrebno večkrat ponoviti.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #648 : ponedeljek, 27.02.2006 : 11:15:48 »

Joj, kako raste moja pikica. Tako je srčkana, da se mi je bilo res hudo posloviti od nje. Kakšno mehko in krhko telesce, pa koliko energije je že v njem. Pa tiste njene temne očkice!
Sicer sem slikala, ampak resnično pogrešam digitalca. Prejšne slike sem dala razvit, pa so tako svetle, da se bele kepice na svetli podlagi skoraj ne vidijo. Škoda. Sicer pa le zaprem oči in jo vidim, kako drmucka v mojem naročju. Pa tudi njen vonj imam še v nosu. Seveda bi se pa s slikam malo hvalila naokrog, kakšna korenjakinja je.

Metha, kako napredujete z Najino socializacijo. Je že pozabila na leglo, ali še kaj pojokca. Je že prilagodila svoj bioritem vašemu. Sem iz naftalina že privlekla staro razvlečeno puhovko, tako da se bom vanjo ovila kar po pidžami in tekla ven. Verjetno bojo tudi mene kaj kmalu imeli za čudakinjo, saj bom prva in zadnja sprehajalka po naselju, oblečena pa bolj tako pustu primerno še kar nekaj mesecev.
Logiran
metha
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #649 : ponedeljek, 27.02.2006 : 12:01:35 »

Ej!
Bela Pia, sedaj pa sta samo še dva tedna mučnega čakanja. Verjamem, da je pravi cortek in komaj čakam na kakšne slikice. Pri 6 tednih so že pravi mali kužoti. Glede prve slikice sem pa tudi jaz naredila napako in se oblekla v črn pulover, tako da se prav tako čisto nič ne vidi  Tongue. Ja, Naja se je že privadila na novi dom (že 3 tedne je pri nama-sploh ne vem, kam je šel ta čas), joka ne več (je trajalo le prve par dni), prav tako zadnje dni pridno spančka (brez lulanja ponoči) do 6.30. Potem se je pa treba hitro oblečt in ven. Danes naju je presenetil sneg, Naja je po njem divjala kot nora (mislim, da je na lulanje kar pozabila), pa ji nisem pustila preveč veselja, saj so me opozorili, da mladički hitro dobijo angino, ko "poskušajo" kakšen je snegec. Ja, glede oblačenje (še posebno v mokrih dneh) pa hitro ugotoviš, kako prav pridejo kakšne stare cote  Wink. Drugače pa kar "vzgajamo" drug drugega: naju je naučila, da je treba prej v posteljo, ker je treba zgodaj vstat (sama  sem drugače še posebno med vikendi dneve zamenjala za noč), jesti je treba za mizo (kakšno večerjanje na kavču je sedaj precej težavno, ker sedi poleg tebe in te gleda, da bi ona tudi)-se je tudi že navadila, da od mize ne dobi ničesar in tudi ko midva jeva kosila, se kar odmakne v dnevno sobo. Tako, da moram reči, da sem z veseljem opustila te svoje male razvadice   Grin. Drugače pa je moja mala lubica.
lp
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #650 : ponedeljek, 27.02.2006 : 12:20:12 »

Me veseli, da ste se ujeli. Tudi Tisa je že moja ljubica in nebi je zamenjala ne vem za katero drugo (tudi, če mi tisto ponudijo zastonj naprimer). Sicer se pa menda tudi vzrediteljica ne bo premislila in mi bo zaupalo svojo lepotičko (čeprav so vse krasne dame). Obljubiti sem ji morala le, da bom imela leglo in poskrbela za nadaljevanje te žlahtne pasme in linije. Z veseljem sem rekla. Le tega se bojim kako bom mladičke oddala. Vidim, kako se je Brigita navezala na svoje žabice v teh parih mesecih in ji bo izjemno hudo, ko bodo odšle, tako bo tudi z menoj. Verjetno bom bodočim lastnikom na vrat nalepila kakšnega detektiva, da bo poročal kako se jim godi. To bo najtežje - oddaja. Jas sem bila s Tiso in leglom parkrat po nekaj uric, pa sem zaljubljena vanje in verjamem, da je resnično hudo ko grejo.
Koliko je tehtala Naja po dveh mesecih? Tisa ima pri 6 tednih dobra 1.6 kg.
Logiran
metha
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #651 : ponedeljek, 27.02.2006 : 14:03:42 »

Naja je imela pri 6 tednih 1750g-ravno ta podatek in težo ob skotitvi imam zapisano v njeni knjižici, ki sem jo dobila. Danes, pri 11 tednih pa ima 3, 9 kg. Seveda pa so imeli in imajo vsi trije fanti več.
Verjamem, da je težko, ko gredo malčki v nove domove. Bodo o tem vedele, kaj več povedati ostale, ki imajo s tem že izkušnje.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #652 : ponedeljek, 27.02.2006 : 14:47:38 »

Ja, je težko Cry In si je kar treba najti nekaj za tolažbo in se zaposliti, da si nekako zapolneš praznino, ki nastane, ko mala četica odide v nove domove.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #653 : ponedeljek, 27.02.2006 : 20:32:31 »

Ja, je hudo... Cry Hm, ...jaz sem morala vrata "spalnice - igralnice" popolnoma zapret za nekaj časa, ker je bil pogled na praznino, po odhodu malčkov  prav grozen.... Sad Ampak se sprijazniš, ker veš da je tako prav..... in hodiš nekaj časa na doooooooooolge sprehode s "tavelikimi".....
Logiran
spisek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84


« Odgovor #654 : četrtek, 02.03.2006 : 17:15:42 »

Metha kako je bilo na cepljenju, je bila Naja pridna? Je že dobila čip?

Lp Smiley
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #655 : četrtek, 09.03.2006 : 09:26:39 »

Pozdravljeni !
Metha ali sta Naja in Nox bratec in sestrica?

Joj, kako se vleče tale teden. Saj vem, da se izplača, vleče se pa vseeno. Doma mi pravijo, da se obnašam kot zatreskana pubertetnica - brez glave! V službi sem zelo aktivna, da pozabim in čas hitreje mine. Čeprav s Tiso ne bova živeli pri mojih starših sem ju že čisto obnorela in sta ravno tako na trnih, da jo spoznata. Upala sem sicer, da nam bo vreme bolj nakljonjeno, a kaj čmo.

Tudi prejšni vikend sem bila pri Brigiti, vedno znova me preseneča kako so žabice zrasle. Ne vem, a če sem prav preštela, sem bila vsega skupaj pri leglu kake 10 ur in upam, da me že vsaj rahlo poznajo. Tisi ( in Brigiti) bi rada kar najbolj olajšala odhod. Kakšno priporočilo? V Ljubljano me bo peljal oče (mislim, da tudi mami ne bo hotela ostati doma), seveda sta firbca, ampak me vseeno zanima, ali je priporočljivo oz. ali lahko gresta pogledat ostale pikice ali je bolje, da počakata v avtu. Tisti dan bo pri Brigiti že tako ali tako direndaj. Tudi Asi ne bo ravno povšeči vsa ta galama. Naj opravimo pred vožnjo še en sprehodek? Odvisno kaj bodo do odhoda kepice počele.
Preveč se obremenjujem, saj vem. Ko bom prišla in imela Tiso v rokah, se bom ravnala po občutku in vse bo v redu, kajne?

V polnem pričakovanjem vas lepo pozdravljam
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #656 : četrtek, 09.03.2006 : 09:44:06 »

Bela Pia, čisto OK je če gresta pogledat malčke tudi mama in oče....tako bosta tudi onadva slišala še zadnja navodila in verjetno ponavljanja nasvetov (vsaj jaz jih verjetno 100krat ponovim, preden malček zapusti našo družinico)  Brigite. Direndaj seveda bo, pa tudi stres za vse, še posebej za Brigito, a to je "del zgodbice", ki jo vzreditelj sprejme in preživi. Kar se tiče Ase, verjemi, da sedaj že komaj čaka, da malčki "zakorakajo v svet", pa tudi kolikor vem bo ena malčica podaljšala vikend in Asa ne bo ostala kar naenkeat brez vseh....Torej brez skrbi in celo priporočljivo, kar vsi trije pojdite po Tiso!

Ja, preden greste v avto ti priporočam, da malo Tiso daš malce na travico, morda bo, morda pa tudi ne bo opravila potrebe, nato pa v naročje, na dekico, ki bo dišala po mamici in ostalih pa na zadnji sedež v avtu se vsedi in počasi proti domu !!! In........ja, ravnaj se po občutku in ljubezen, do Tise te bo peljala do pravega ravnanja z njo!!!!

Naj ti čimprej minejo zadnji dnevi, pa obilo veselja in sreče za popotnico in javi se kaj babici Tari in Nataši !!!
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #657 : četrtek, 09.03.2006 : 10:07:58 »


Hvala Nanda za popotnico in vzpodbudne besede. Se bomo javljali, ja. Tudi slikice bojo. Nekoč! Sem kupila digitalca, stlačila vanj nekaj poskusnih fotografij, sedaj mora moja blond glava le še pogruntati kako jih stresti iz te mašine na domač računalnik. Tako vas bom lahko obveščala, tudi Brigito.
Pridem pa tudi na klubski dan. Samo prosim naročite že sonce, če ne bom morala odplesati kak indijanski ples za lepo vreme, kar pa, verjemite, ne bo ravno prijetno na pogled. Saj je sneg tudi čisto O.K. in komaj čakam, da se bo Tisa drugo sezono zgubljala v zametih, vendar to kar je sedaj tod okrog ni ne voda, ne sneg, ampak zmrznjeno blato in sol.

Čavči
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #658 : četrtek, 09.03.2006 : 10:24:38 »

Smo že odplesali indijanski ples in naročili sonce za Klubski dan  Cheesy !!! Ponavadi imamo srečo...če pa že pade kakšna kaplja, se pa malo stisnemo pod streho  Wink in se imamo še rajši !

V nedeljo, ko bi morala k vnučkom na obisk so nam na Primorskem zaprli cesto zaradi snega in burje, zametov...tako, da žal malčkov nisem mogla še enkrat videti in bom zelo srečna, da jih čimveč pride v Domžale in da jih vsaj še enkrat počohljam !!!

Sicer pa vesela novica...pravkar sem govorila z Brigito in se je odločila, da Saga - sestrica od Tise ostane doma !!!  Cheesy

Lp,

Nataša
Logiran
metha
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #659 : četrtek, 09.03.2006 : 11:39:09 »

Ojla, se tudi jaz ponovno oglašam. Bela Pia, zdrži še tale dva dooolga dni  Wink. Potem pa bo tvoja kepica za vedno pri tebi. Ne, Nox in Naja nista bratec in sestrica, sta pa v sorodu po svojih človeških sorodnikih. Nox je 6 mesečni mops mojega brata in njegove punce in Najin prijatelj pri igri. Ker pa stanuje na tvojem koncu ga na žalost vidimo le ob vikendih. Takrat pa imamo pasji žur  Cheesy.
Ja, tole vreme tudi nam ni kaj preveč všeč oz. meni ni všeč, Naja pa je nad snegom navdušena (v dežju pa je bolj previdna), čeprav se vanj skoraj v celoti pogrezne. Jo pa malo moti pri kakanju in lulanju, tako da le išče kje travico. Res upam, da bo indijanski ples pomagal. Zaradi snega se nama bo odložil tudi začetek male šole  Angry. Glede slikic pa kar hitro brskaj po navodilih, ker jih ostali komaj čakamo.
V torek smo imeli naše prvo skupno cepljenje in tisti dan je bila Naja že 7 tibetančica, ki so jo cepili. Pred tem so bile namreč cepljene Asine punce! Cepljenje smo lepo prenesli, smo pa nekaj dni prej imeli reakcijo (verjetno) na Pratel, tako da bomo naslednjič raje dobili pasto. Prav tako pa sem danes opazila, da ima Naja na tisti strani malo bulico. So rekli, da to lahko pride in upam, da je to res samo to in da bo izginilo.
Nanda: Slišim, da bo pri vas čez dva meseca spet veselo in polno življenja. Super, da bomo še malce bolj v sorodu.
 Lp
Logiran
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines