Ojla!
Da se še jaz spet malo javim-tale teden me je nekdo tako zaposlil, da je bilo bolj malo časa za računalnik
. Sedaj pa mala štručka počiva na sredi dnevne sobe, pa nekaj sanja!!!Prva dva dni je bilo malo "krizice", potem pa smo sprejeli, da je očitno to novi dom in ta dva "tipa" nova gospodarja. Ja, takole je pri nas. Naja (Rombon Ne wa) je tako že prava mala navihanka, druge stvari so že postale bolj zanimive kot njene igračke, najboljši pa so premikajoči se copati na nogah, tako da smo že kar morali začeti z "vzgojo". Tudi zunaj je vse takoooo zanimivo, da jo je potrebno imeti vsak trenutek na očeh. Drugače pa zelo, zelo pridno ponoči panča, zjutraj pa nama nadomešča budilko, saj je malo pred 7.00 ura za obvezno vstajanje in tako poskrbi, da ne bi slučajno midva postala prevelika zaspanca
. Prav neverjetni so občutki, ko jo spremljaš, kako spoznava svet okrog sebe! Malo se sicer boji vožnje z avtom, težavice so tudi pri navajanju na samoto, a upamo, da bomo skozi vajo to tudi odpravili.
Sama sem vesela, da sem vzela mladička pri nas. Najo sem od njenega 4. tedna starosti imela priložnost videti vsak teden, jo opazovati, kako iz čisto male kepice (ko sem jo prvič videla je bila velika kot kak morski prašiček) raste in napreduje v pravo malo kužo in to so trenutki, ki jih nikoli ne pozabiš! Sicer ni moj prvi kuža, pa vseeno je toliko vprašanj, na katere še ne poznaš odgovorov in vse skupaj je precej lažje, če so ljudje, ki so jo vzredili in ki jo najbolje poznajo, poznajo značilnosti pasme ter njenih staršev v bližini, da se vedno lahko obrneš nanje. Pa ne sedaj misliti, da imam kaj proti kužkom iz tujine, sploh ne, zgoraj napisano je samo moja lepa izkušnja.
Sedaj pa je pri nas čas, da gremo ven lulat. Pa, pa,
Uh, medtem ko smo bili zunaj in sem jaz pozabila poslati sporočilo je bilo pa tule precej živahno.
Naja pa se zaenkrat ne mara nositi (nosim jo čez par stopnic)-ona bi raje sama hodila, pa ne sme >: . Te prve dni pa so bili tudi sami sprehodi bolj kratki in večkrat, ker se navajamo lulati zunaj. Ob daljših sprehodih pa bom uporabila kaj za nošenje, tako da mi bodo tele izkušnje prav prišle.
Primož Peer je meni svetoval tudi knjigo Popolna nega in vzgoja psov, a ker sem jo v knjižnici dobila šele v petek, jo do sedaj še nisem uspela prebrati.
Lp, Meta in Naja