mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 23:44:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 138 139 140 141 142 [143] 144 145 146 147 148 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 584711 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358

« Odgovor #2130 : četrtek, 21.12.2006 : 00:23:28 »

S Tiso imava tudi svoj album, pa je na žalost še prazen. Ko bova kaj nafilali vam sporočim.
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 376

« Odgovor #2131 : četrtek, 21.12.2006 : 20:54:05 »

No, zdaj pa imamo tudi pri nas eno lušno tibetansko terierko doma. Črno belo važičko.
Dangra ji je ime in itak, da je najlepša Grin
Slikc pa ne bo, ker mi fotoaparat nagaja Grin Grin.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #2132 : četrtek, 21.12.2006 : 23:15:13 »

do-khyi

Obvezno popravi aparat al pa koga poklič - slike so namreč to kar najbolj čakamo vsi TT-ljubci, še posebej če prihaja na forum nov član - članica. Od kod pa prihaja "šahovnica" ... črno ela važička?

Smiley
Logiran
do-khyi
rad pišem

« Odgovor #2133 : četrtek, 21.12.2006 : 23:32:15 »

Od Primoža je, in od tibetanskega Kanzeja hči. Cool
Obljubim, da se bom potrudila za kakšno fotko. Smiley
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #2134 : petek, 22.12.2006 : 18:39:13 »

Logiran
Khyim
odvisnež
Sporočil: 525

« Odgovor #2135 : petek, 22.12.2006 : 20:44:18 »

Citat
O, Khym, potem imam pa eno vprašanje! Kako je z registracijo? Kot je razvidno iz poskusne strani, se bo treba registrirati, da bi imeli dostop do nekaterih vsebin, kot na primer vzreditelji. Zakaj pa je to potrebno?

To pa bo treba vprašati mojo BP, ker jaz sem bila tu zraven bolj kot "mi je všeč mi ni všeč" pomoč.  Wink Ti vsekakor sporočim!

Do-khyi, to pa je super novica!! Grin Grin A je po možnosti tale TT-jčica tudi kje na Dolenjskem doma? Wink
Logiran
do-khyi
rad pišem

« Odgovor #2136 : sobota, 23.12.2006 : 12:12:24 »

Točno tako, Dolenjka je postala, novomeščanka Smiley. V Lj. so ji rekli kar Cigančica Wink
Logiran
barvica
rad pišem
Sporočil: 427

« Odgovor #2137 : sobota, 23.12.2006 : 13:06:22 »

do-khyi, prebiram tvojo spletno stran in VSE pohvale za opis tibetanskih mastifov Smiley. Najprej mi je padlo v oči, da si naštela tudi "slabe" značilnosti psov (sem dala v narekovaje, ker če imaš najprej pastirskega psa, ki umira od želje ugajati lastniku, potem pa prešaltaš na eno od tibetanskih pasem... ki je... no, saj sami veste... milo povedano samosvoja...no, jaz sem dobila kar mrzel tuš, ker je imela moja tibetanska psička tako zelo "čuden" značaj Grin ).
Ti pa kar napišeš... tako kot je res....

... ma, res vsa čast ti... ker recimo lahko slišiš, da se dolgodlake pse češe magari 1x na teden... Ma, ne vem zakaj se skriva tisti trud, ki ga je potrebno vložit v zdravje in izgled psa. Potem se doseže le to, da ga kupijo napačni ljudje oz. nekdo, ki je prepričan, da je s TT-jem manj dela kot mopsom Wink

ok, da ne bom spet dolgovezila  Roll Eyes  Roll Eyes

aja, Marko... ti pišem na mail...
Logiran
do-khyi
rad pišem

« Odgovor #2138 : sobota, 23.12.2006 : 19:55:46 »

Ja vedno povem, tako kot je v resnici in kakor pač jaz doživljam svoje pse. Kogar ne motijo ˝slabe˝lastnosti pasme, je zagotovo pravi. Tako že pri opisu značaja narediš selekcijo morebitnih bodočih lastnikov. Tisti, ki ne bi maral takšnega psa, ga tak opis odvrne. In hvalabogu da je tako!

Meni se pa zdi naša nova TT-jka zelo brihtna in se mi zdi, da bi se dalo super delat z njo. Zelo je pozorna in zvedava. Joj, če bi bila moja bi bile že na agilitiju . Tako pa imajo naša mati komando čez  Grin
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #2139 : sobota, 23.12.2006 : 20:09:23 »

do-khyi, to je tudi moja filozofija, še zlasti zato, ker je moja pasma zelo zahtevna kar se nege tiče in to hitro postane velik problem...

Lepe praznike ti želim!
Logiran
barvica
rad pišem
Sporočil: 427

« Odgovor #2140 : sobota, 23.12.2006 : 20:32:01 »

Smiley... neeeeeeee, saj nisem mislila, da so TT-ji butasti Wink Cheesy Cheesy
Naša dva, še posebej psička, se prav pogovarja z mano... nekako.. ali začne na en tak poseben način lajat (buf, buf) ali pa te s tačko podreza, če jo takoj ne opaziš. No, al pa  s smrčkom Wink
Mi jo je pa danes popihala po svoje  v gozdu.. sem šla koooončno nabirat mah za jaslice in je švignila kot raketa nekam... Jasno, da me v polovici primerov ne upošteva, ko jo kličem (kljub priboljškom v žepu). In sem se ji skrila, stran od poti, med majhne smreke in sem prepričana, da se me s poti ni videlo. Bango je bil čisto tiho, jaz pa tudi Wink
Tam sem čepela nekaj časa... kot ena koklja na jajcih Wink in jo poslušala kako me kliče. Pa se ji nisem hotla oglasit. Bangu je bilo pa očitno vseeno, mirno je grizljal eno vejo in jo jedel  Shocked Angry. Me prav zanima kakšen drek bo jutri  Roll Eyes.
Oši še enkrat zalaja malo bližje in že švigne spodaj po poti ... hehe... lepo mimo... potem se pa obrne in puf obstane... In pridirja direkt do mene. Kaj sem hotla drugega kot jo pohvalit in vso prečohat, ker je prišla Wink

Ja, uživajte v praznikih, jaz se grem  igrat  Naseljence... (spet!!.. oh ja)..
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2141 : sobota, 23.12.2006 : 21:28:41 »

Smiley

[attachment deleted by admin]
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #2142 : nedelja, 24.12.2006 : 15:21:17 »

Še od nas:

Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #2143 : nedelja, 24.12.2006 : 22:15:32 »

Vsem dvonožnim in štirinožnim želim lep Božič in krasno leto 2007!  Grin

Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2144 : torek, 26.12.2006 : 20:45:16 »

Te dni bodo naše mize polne dobrot, v stanovanju bo prijetno toplo, sobe bodo okrašene, ... Veliko bomo doma v krogu naše človeške in pasje družine. To so dnevi počitka in sprostitve, uživanja in crkljanja, ... naša usta in trebuščki bodo še pre-polni dobrot, polno bo poljubov, čohonja, božanja, ... skratka te dni nam bo lepo.

Ampak vsem ni lepo, toplo, želodčki niso polni, ... Ne ne bom govoril od trpljenju v Afriki ali pa pri nas, hočem vas le spomniti, da je na ulicah veliko zavrženih živali - ne ne ne bom vam pridigal, da je treba kakšno posvojit, ... tudi o tem se veliko govori.

Rad bi vas le spomnil, da nekateri ljudje veliko naredijo za zavržene živali, jim nudijo topel dom, dotik, skledico hrane in vode ... neredko pa jim tudi najdejo nov dom. Te dni se jih lahko spomimo z kakšno lepo gesto in jih obiščemo, pocrkljamo in sprehodimo kosmatince, prinesemo nekaj hrane, pa topla posteljica, ki je za vašega kosmatca morda premajhna - bo super za kakšno pasju dušco, tudi kakšna stara oddeja, igrače, ...  Pa za oskrbnike, prostovoljce, veterinarje, ... bomo tudi našli kaj malega. Za njih, ki iz dneva v dan živijo za uboge pasje, mačje, ... duše. Odrežimo kos naše domače ali pa če kupljena potičke, pa pršutek, "domača" salama, sir, kakšen dober vinček, ... ali pa kaj uporabnega za okrog hiše ali v njej.

V teh Božičnih in Novoletnih dneh se vedno odpravim v zavetišče in prtljažnik je poln tega in onega. običajno je to hrana in nekaj igrač. Letos me je ganila zgodba Lučke http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,6088.0.html , Ninkota http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7044.0.html , ... nekaj malega sem in smo prispevali takoj, nato preko licitacij in tekom leta smo še nekaj zbrali na plesno pasjem pikniku, da je sedaj seveda ob pomoči drugih donatorjev in prostovoljcev v Horjulu nekoliko lepše poskrbljeno za vse štirinožne stanovalce, da jih je več na toplem, da imajo kaj dobrega v skledi, ... Ker pa so potrebe po hrani zelo velike se bom letos 31.12. spet odpravil v Horjul in v mojem prtljažniku bo zagotovo kaj slastnega in pa tudi toplega.

Naši kosmatci imajo čudovito življenje, a prepričan sem, da lahko vsi ljubitelji TT-jev te dni nekaj malega prispevamo svojemu lokalnemu zavetišču.

Wink Jaz grem torej 31.12. v Horjul kam pa vi? Če kdo nima prevoza naj me pokjliče na 051 30 61 91

lp

MARKO

ps

Na sliki (če mi jo je ratal pripet) je Ninko, ki je sedaj že našel svoj novi dom in prepričan sem, da mu je lepo.

Logiran
Strani: 1 ... 138 139 140 141 142 [143] 144 145 146 147 148 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.