mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 12:36:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 78 79 80 81 82 [83] 84 85 86 87 88 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 583296 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #1230 : torek, 25.07.2006 : 00:01:32 »

Khyim, res so prav srčkani naši mali črnuhci! Pa seveda vsi ostali tudi Cheesy!!

Vansy, tudi naša muca (no ja, muca je pri mami) sprva ni najlepše sprejela novega kužka v svojem domu. Čez čas sta očitno sklenili nek pakt, pri katerem je seveda Naja potegnila krajši konec: Naja se mimo nje sprehodi čim hitreje in z največjo previdnostjo.

Nanda, kot vedno krasne fotke!!! Včeraj mi je kolega povedal, da je pri veterinarju v Lj srečal 3 mesece staro črno tibetanko, ki je prišla na cepljenje. A je to katera od vaših malčic?

Logiran
AMODINI
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 589

« Odgovor #1231 : torek, 25.07.2006 : 10:09:05 »

Bravo Nanda, to si pa res lepo povedala. TT-ji niso niti slučajno trmasti, so zelo inteligentni in zahtevajo pravi pristop k vzgoji. So izredno učljivi kužki in, če TT-jček nekaj ne želi narediti, pomeni, da nekaj v vzgoji ne štima. Običajno so le zelo razvajeni in ugotovijo, da so oni v bistvu tisti, ki držijo vajeti v rokah. To pa se zna zelo  zelo maščevati, še posebno, ko kuža psihično odraste. Undecided

Sicer pa tudi sama kot vzrediteljica opažam, da večina ljudi ne ve, zakaj se tibetanskemu terierju reče terier, če pa to ni. Zgodba je taka:
Desetletja nazaj, ko čistopasemski psi še niso bili ločeni po pasmah, so obstajale tri ti. skupine psov. Veliki psi, ki so bili čuvaji ali »guard dogs«, psi nekoliko manjše rasti, ki so jih klasificirali kot lovne pse oz. »hunting dogs «in pa vsi mali psi, ki so jim rekli preprosto terierji. Ko so ljudje v tistih časih potovali na Tibet in videli te majhne kužke, so rekli ,da ti majhni psi pač morajo biti terierji. Ta naziv se jih je prijel in tako so bili tudi registrirani pri FCI kot Tibetanski terierji. Ne gre torej za značaj ampak zgolj za velikost psa, ki je takrat ustrezala velikosti terierjev. In v tem je tudi vsa skrivnost naših malih kosmatinčkov. Cheesy
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #1232 : torek, 25.07.2006 : 10:15:58 »

Bela Pia ... samo razlagam in se večkrat ponavljam, ker me je življeneje  Tongue naučilo, da je treba ljudem večkrat povedati in včasih še to ni dovolj  Wink ....predvsem pa, ko bosta s Pio zakorakali v vzrediteljske vode in imeli prve stike z novimi bodočimi skrbniki, boš razumela zakaj je "tale Nanda taka papiga" in zakaj je boljše "prej kot prepozno" in "več kot manj besed"  Grin

Khyim ... naša Gusarka je že doma ugotovila, da je prevračanje posode za vodo in nato čofotanje po mokrih ploščicah super stvar  Tongue , da o tem, da je hotela skopati luknjo v posodi z vodo  niti ne govorim  Grin ..... pletni otroci so pač nori na vod, zimski na sneg... Wink Na Soči je takoj zakorakala v vodo, nato pa ji je zmanjkalo tal pod tačkami in je zaplavala  Cheesy Pa da ne boš mislila....potem se ni več pomotila in je dobro premislila in precenila globino vode, da se nebi ponovilo plavanje  Grin Grin Grin je pa uživala v kopanju po pesku v vodi  in je celo glavo potunkala v vodo in rila pod vodo...hm, morda je mislila da obstajajo podvodni krti  Grin

Metha hvala  Wink Ja, eno črno hčerko imamo v Trzinu..morda so šli v Lj. na cepljenje  Smiley

Amodini .... Odlično in hvala za pomoč z razlago !!! Smiley
Logiran
zvonček
novinec
*
Sporočil: 20

« Odgovor #1233 : torek, 25.07.2006 : 17:00:52 »

Amodini, za tole razlago pa slišim prvič... Hvala!
 Ker jaz tudi ves čas razlagam, da TT niso tapravi terierji in me že malo mineva, ker terierjev ne maram ravno. No, ja.... ne bi ga imela ...   Roll Eyes  Wink

Tale zgodbica o treh vrstah psov, pa je popolnoma logična in smiselna. Spet bo treba ljudi okoli sebe vzgajat  Grin  Cheesy
Logiran
Vansy*
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #1234 : torek, 25.07.2006 : 23:26:22 »

nanda, tudi moja Honey je nora na polivanje vode na ploscice in potem ovohavanje, cofotanje in lizanje tal Cheesy:D   ker imam prvic psa se blazno bojim da bom kej zafrknila pri vzgoji..pri meni je sele par dni in nevem kako jo naj navadim na ime..baje se TTjev ne sme prece klicati..ali kako ze.. ? nevem niti kako ji naj dopovem da je NE ne.. in kako hoditi ob meni.. za mano pa ze rpidno lazi Cheesy koliko casa rabijo priblizno da se naucijo? je res da jih privabis k sebi s kasno stvajro ki jo imajo radi? igracka, hrana?
Logiran
zvonček
novinec
*

« Odgovor #1235 : sreda, 26.07.2006 : 00:15:39 »

Jaz ti priporočam, da si v knjižnici izposodiš  knjigo Psi za telebane   Wink

Saj vem, da je smešen naslov, ampak je super knjiga, ker je zelo razumljivo napisana in zelo življenska.

Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1236 : sreda, 26.07.2006 : 09:50:25 »

Vansy na vsa ta tvoja vprašanja ti bi zelo rada odgovorila in ti pomagala samo bi bil to zelo dolg sestavek...Od kje pa si oz. od kje si dobila kužico ?.... Tukajle namreč ne morem napisati svoje številke gsm-ja ali e-maila in če želiš, da se kako najdeva pojdi na glavno stran mojpes.net in na opisih pasem boš našla ob strani povezavo (na njej so naše tri punce - peta od spodaj navzgor) na našo spletno stran ter tam poišči moj e-mail in mi posreduj svojega .....pa ti napišem odgovore na vse kar si vprašala  Smiley Če ti ne uspe pusti tu sporočilo in se bova probali najti kako drugače.... Wink
Logiran
Vansy*
novinec
*

« Odgovor #1237 : sreda, 26.07.2006 : 13:06:24 »

Nanda, nasla sem Smiley ti poslem email kar me tezi Smiley
sem pa iz Dola pri Ljubljani, psicko pa sem dobila v Jesenicah.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1238 : četrtek, 27.07.2006 : 10:33:24 »

Vansy...odgovori te čakajo na e-mailu  Wink Lep dan  Smiley
Logiran
timba
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77

« Odgovor #1239 : četrtek, 27.07.2006 : 14:04:16 »

Vsi skupaj lepo pozdrvaljeni!

Mi smo ravno prišli iz morja in sem imela kar veliko za prebrati. Vidim, da ste v tem času, ko smo mi uživali na morju, kar veliko napisali.
Naša Timba je na morju, zelo uživala še posebej pa v vodi. Naša TT-jka je zelo nora na vodo in si še mislila nisem, da  bo opazovala valove, skakala vanje in plavala v morju. Ampak uživanja v vodi še ni konec. Grin Danes smo jo skopali, da je prava dama, jutri pa se bo že povsej verjetnosti namakala v Soči.

myphone:

Če boste kupili psičko ali samčka v Trbovlju, kjer si omenila in ste se pogovarjali boš kupili pol sestrico ali pol bratca od naše Timbe. No saj vam je že povedala Ljiljana Li, lastnica od Timbinega očka. Grin

AMODINI, hvala za informacije. Tega pa res nisem vedela o terierjih, zakaj spadajo pod terierje.

Nanda, veš saj je Timba ista kot vaša gusarka. Glede posode je tudi ugotovila, da če jo bo zlila, da bo lahko čofotala po vodi, si prala tačke in se malo ohladila. Posodo je grizla in tudi luknjo je hotela skopati. Tongue
Logiran
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396

« Odgovor #1240 : četrtek, 27.07.2006 : 19:25:17 »

Bebice su prišle na svet  Smiley
Logiran
zvonček
novinec
*

« Odgovor #1241 : četrtek, 27.07.2006 : 20:22:54 »

Joj, kolk bi jaz enega takega cukra imela Smiley
Logiran
Vansy*
novinec
*

« Odgovor #1242 : četrtek, 27.07.2006 : 21:14:13 »

koook so leeepiiiiii Smiley ijoooj SmileySmiley

nanda najlepsa hvala za odgovore..res mi bodo prsili prav.. zal za malo pasjo solo nimam casa, se bom pa po svoje potrudila da bo moja honey zadovoljna in naucena cesa Smiley   zanima me samo kaj je "klikanje" ko nekateri omenjajo..
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #1243 : četrtek, 27.07.2006 : 23:16:51 »

Čestitke mami in očku in seveda njunim skrbnikom za male malčke  Cheesy!
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1244 : petek, 28.07.2006 : 09:59:35 »

Ljiljana Li
Čestitke za malčke  Cheesy !

Vansy
Kliker je super stvar  Cheesy, ti pošljem vsa navodila (je skoraj cela knjigica)  na e-mail. Samo opozorilo -  treba je dobro prebrati in se dosledno držati navodil in morda bi bilo bolje, da ti nekdo pokaže kako je treba začeti in kako se ga pravilno uporablja, ker sicer ga lahko kaj hitro tudi polomiš in zadevica potem ne deluje  Tongue
Logiran
Strani: 1 ... 78 79 80 81 82 [83] 84 85 86 87 88 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.