Naš ima zelo blago obliko zaenkrat Bisolvon po potrebi, vendar me je veterinarka opozorila, da se lahko stopnjuje.
Lexy, plis, a lahko poveš v kakšni obliki in količini dozirate Bisolvon? vnaprej tnx za odgovor
tudi pri nas zgleda, da ima macko astmo - očitno dokaj netipično, ker so vse diagnoze postavljene s skeptično faco in se začnejo z "hm ... jaz bi reku/rekla ..."
napade kašlja ima zdajle pozimi precej redkejše kot jeseni - sedaj recimo enkrat na teden v povprečju, medtem ko je bilo jeseni to precej pogosteje - praktično vsak dan.
kašelj suh, na rtg pa se menda vidi, da z bronhiji nekaj ni v redu.
macko je drugače cel hudiček, v izvrstni formi, ko neha kašljati že nori okoli in ne zmanjkuje mu sape.
napade dobiva v zelo različnih okoljih - na morju, not, zunaj, v gozdu, v prašnem prostoru, tam kjer ni prahu ... in nimamo pojma, kaj sproža napade.
če/ko kašlja, ga pokapljam z bisolvonom (ene pet kapljic), da se umije in zdravilo zaužije na ta način, kar je manj stresno kot wrestling - nisem pa mogla dobit nobenih relevantnih informacij o doziranju, ker mi vsak pravi drugače.
na kortikosteroide pa tudi slučajno ne gremo v tej fazi, kljub priporočilu enega od veterinarjev, ker so stranski učinki prehudi (uničena jetra, ledvice ...). žal zaenkrat tako za mackote kot za ljudi ni drugih učinkovitih zdravil.
je še truma taziher ljudskih receptov - tanajboljši je ta, da za mačjo astmo ni boljšega od čebule ... bi rada vidla junaka, ki bi našega pripravil do tega da bi jedu čebulo
sem pa že celo to gruntala, da bi probala poiskat kako homeopatsko zdravilo (čeprav v to ne verjamem kaj preveč).
tako da ... če ima kdo v zvezi s tem kako konkretno izkušnjo/idejo/kontakt, bi bilo fajn če bi to malo podelil/a tukajle z nami, ki imamo očitno podoben problem.