o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 22.11.2024 : 08:30:16
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
Kmetje
Strani:
1
2
3
4
[
5
]
6
7
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Kmetje (Prebrano 36076 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
T.M.T
odvisnež
Spol:
Sporočil: 577
Re: Kmetje
«
Odgovor #60 :
torek, 13.09.2005 : 21:48:48 »
Sori Rem...jaz ga bom šla jutr postavt 5cm za cest,2m visok in 5cm narazen.Točno to bom naredil...nej "rabutajo" jabolka,hruške,slive vse živo...ampak BUČ mi pa ne bojo...tega se pa ne gremo.mislm to me pa popen.Prid do hiše,vpraši pa jo dobiš.Ne boš pa ti po njivi tacal ipd.Pa ,da ne bi kdo rekel zakaj jih mamo tako za cesto.Od ceste so 3 m...pred lanskim so bile pa v dolini.Neeee gospod je z avtom prišel po razmajani poti.Da se ne bo samo čez kmete pljuvalo...
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #61 :
torek, 13.09.2005 : 21:58:08 »
Citat: T.M.T , torek, 13.09.2005 : 21:48:48
Sori Rem...jaz ga bom šla jutr postavt 5cm za cest,2m visok in 5cm narazen.Točno to bom naredil...nej "rabutajo" jabolka,hruške,slive vse živo...
ampak BUČ mi pa ne bojo
...tega se pa ne gremo.mislm to me pa popen.Prid do hiše,vpraši pa jo dobiš.Ne boš pa ti po njivi tacal ipd.Pa ,da ne bi kdo rekel zakaj jih mamo tako za cesto.Od ceste so 3 m...pred lanskim so bile pa v dolini.Neeee gospod je z avtom prišel po razmajani poti.Da se ne bo samo čez kmete pljuvalo...
A boš konec oktobra imela še kakšno ? Tako veliko lepo rumeno bi ...
...Ponižno prosim
Logiran
rem
rad prihajam sem
Sporočil: 1.248
«
Odgovor #62 :
torek, 13.09.2005 : 22:53:37 »
He, he jaz se menim od tistega el. pastirja za za krave
, jih je za njim ene 15, lepih rjavk,pa je našega malega malo skrbelo kaj je na drugi strani, dotaknil se je pastirja s tistim kaveljčkom pri povodcu, ga je streslo da j e zacvilil na glas pol pa začel bežati,da bi rabila rolerje, da bi ga dohitela, ko sva se vračala po isti poti nazaj je bil na tistem mestu,kjer se je to zgodilo nasršen kot jež, poleg je šel pa tako lepo, da mi je bilo žal, da ne vidi inštruktor iz šole.
Logiran
gina1
odvisnež
Spol:
Sporočil: 657
«
Odgovor #63 :
sreda, 14.09.2005 : 13:41:50 »
Citat: rem , torek, 13.09.2005 : 22:53:37
He, he jaz se menim od tistega el. pastirja za za krave
, jih je za njim ene 15, lepih rjavk,pa je našega malega malo skrbelo kaj je na drugi strani, dotaknil se je pastirja s tistim kaveljčkom pri povodcu, ga je streslo da j e zacvilil na glas pol pa začel bežati,da bi rabila rolerje, da bi ga dohitela, ko sva se vračala po isti poti nazaj je bil na tistem mestu,kjer se je to zgodilo nasršen kot jež, poleg je šel pa tako lepo, da mi je bilo žal, da ne vidi inštruktor iz šole.
- bogi Bond. Pri nas smo tud to že doživeli. Je bila Gina pač malo preveč radovedna... je res tako hudo zacvilila
Še potem se je vsa tresla, ko smo vračali in tudi drugič v avtu, ko je ven zagledala kravice, se je tresla.
Verjamem, da ni prijetno
, me pa zanima, če strese isto, če se dotakne žival ali s telesom ( dlako ) ali s smrčkom ( ki je vlažen ) , najhuje pa je res verjetno, če se s kovinsko ovratnico.
Logiran
rem
rad prihajam sem
«
Odgovor #64 :
sreda, 14.09.2005 : 13:53:28 »
Se mi zdi. da je odvisno s čim se dotakne, tam kjer je poligon za šolanje psov so tudi konji, vse je ograjeno z el pastirjem, psi so kar precej tacali tam okrog pa ni nobeden nič zacvilil, tudi naš ne,ko smo lastniki psov preverili s prstom koliko trese je bilo čisti minimalno, Bond se je pa tukaj dotaknil s kovinskim delcem,ki je na povodcu, po moje ga je zato tako grdo ruknilo, v glavnem si je zapomnil tisi kraj. Sama pa potem nisem upala probat kako trese, je bil tam še en moški pa je bil še večji strahopetec kot jaz, je začel kar bežat ko je videl kako Bond cvili.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #65 :
sreda, 14.09.2005 : 14:17:53 »
he he, moje gredo mimo električnega pastirja daleč okoli, če je vključen seveda, to točno vejo. Mislim da je ta previdnost še od takrat, ko je Lana nagrizla kabel pod napetostjo, pa je nekajkrat prebilo, je sekal kot bi z bičem pokal. Od takrat je vse kar je pod napetostjo varno pred psi. Samo ne vem, kako so to dopovedale tamladim, ki tistega električnega pokanja niso doživele.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #66 :
sreda, 14.09.2005 : 15:41:59 »
Citat: rem , sreda, 14.09.2005 : 13:53:28
Se mi zdi. da je odvisno s čim se dotakne, tam kjer je poligon za šolanje psov so tudi konji, vse je ograjeno z el pastirjem, psi so kar precej tacali tam okrog pa ni nobeden nič zacvilil, tudi naš ne,ko smo lastniki psov preverili s prstom koliko trese je bilo čisti minimalno, Bond se je pa tukaj dotaknil s kovinskim delcem,ki je na povodcu, po moje ga je zato tako grdo ruknilo, v glavnem si je zapomnil tisi kraj. Sama pa potem nisem upala probat kako trese, je bil tam še en moški pa je bil še večji strahopetec kot jaz, je začel kar bežat ko je videl kako Bond cvili.
Ja za konje je bolj nežen pastir
. Krave pa rabijo več voltaže , da se jim dopove kje jim je meja.....
( Zato pa so goveje zmerljivke med ljudmi tako uporabne
)
Moj Damč, je imel prvo srečanje z električnim pastirjem ko je bil star 5 mesecev. Ampak si ga je zapomnil, za vekomaj.
Najprej mi je ušel
, pri vstopu k kravam , ga je na srečo zgrešil, potem je dirjal med kravami in lajal na njih
, nato se je preganjal z teličkom, da ne omenim kolikokrat ga vrglo iz ovinka direktno v drek in blato
. jaz sem se trudila za ogrado ga priklicati, ... izvajala vse mogoče , da bi ga privabila.... uglavnem ,izgledalo je kot , da bi iz umobolnice ušla
. No in na koncu sta se z tistim malim teličkom le približala ogradi in, ko je v igri odskočil jih je fasal
....... kako je tulil si lahko samo zamišljate( kot bi ga zaklali). Potem je samo še bežal pred kravami
.
Lahko si pa še zamišlate kako je bilo mene sram, ker , sprehajalcev je šlo takrat mimo kot bi jih naklel in vsi so se ustavili in pasli zijala in se smejali , kako se tele in pes lovita.... in zraven so se verjetno še naslajali kako jaz penim za ogrado.
Je pa na koncu dobil lekcijo
..... mimo el. pastirja je sedaj poleg brez opominjanja .. samo izpod čela pogleduje proti kravam. Edino problem nastane, ko se je potrebno odmaknit avtomobilu... takrat ga je treba pa skoraj zvlečt na kraj ceste.
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #67 :
sreda, 14.09.2005 : 19:38:30 »
Citat: damayanti , torek, 13.09.2005 : 21:58:08
A boš konec oktobra imela še kakšno ? Tako veliko lepo rumeno bi ...
...Ponižno prosim
Pa ni blema...sam prid
(pred hišo ne na njivo)
Drugače pa je Ron pastirja fasal 2x in ga sedaj lepo povoha (na 5cm) in ugotavlja kaj je v njem.Pravi kmečki fant
...bi pa samo nekaj dodala.Za konje se uporablja MOČNEJŠI pastir.Saj pri nas je tako.To pa zaradi žrebeta,ki:zleze pod njem,ga pregrizne,potrga (elektrika pa je v njem!).Tako,da je bil danes 4 dan zapovrstjo,ko je bil zunaj
.
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #68 :
sobota, 01.10.2005 : 13:10:27 »
No naše buče so lepo na varnem doma.Hehe.Ena izdmed njih pa
tule
.
Logiran
rem
rad prihajam sem
«
Odgovor #69 :
sobota, 01.10.2005 : 13:32:01 »
Primerne za noč čarovnic
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.488
«
Odgovor #70 :
ponedeljek, 24.10.2005 : 20:36:14 »
Moji so se že vsi spoznali s pastirjem.. Timi je enkrat lezel spodaj, ma ga je odneslo par metrov, medtem ko je Dino lezel pod njim in spet nazaj, pa niti trznil ni. To je bil pastir za krave.
Lucho je pa v njuško spajtljalo, ko sem jo imela s sabo na šihtu in je hotela malo v lonžo k kobili z žrebetom.
Potem se je tiste ograde ogibala na par metrov
Aja, mene je enkrat tudi-prav tako na šihtu, najprej sploh nisem dojela kaj je to bilo, tak hecen filing
Logiran
sammy82
nekaj malega že vem
Sporočil: 167
«
Odgovor #71 :
ponedeljek, 31.10.2005 : 19:45:48 »
Mi smo tudi v noska fasali včeraj
Saj je fajn, vsaj ne bo silila h kravam. Kaj pa vtika smrček, kamor ni treba
Smo razmišljali, da bi s pastirjem ogradili še vrt in rože. No ja, saj zdaj ni več potrebno, ker rož več ni - se je tašča prejšnji teden cel vikend ukvarjala z rožami, posadila goro vijolic, mačeh, ciprese, uredila skalnjak, vse po barvah razporedila ...
Potem smo pa Kalo spustili na dvorišče za 10 minut brez nadzora
Kolk se je mogla zabavat ... čisto vse rože je potrgala, nesla na travo in počasi trebila. Skalnjak je razkopala, ciprese pa samo pomendrala, ker ji menda ni bil okus preveč všeč ...
Tašča pa v jok
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 8.174
«
Odgovor #72 :
torek, 14.11.2006 : 17:41:28 »
Pri nas je situacija skorajda že nevzdržna. Kmetje trosijo, vozijo gnojnico povsod, ampak res povsod, tudi v neposredni bližini hiš. (100 m) Dva dni nazaj mi je slučajno pobegnil pes, (bil je že skoraj na povodcu, pa se mi je na nek "čaroben" način zmuznil iz rok. )
Pride čez prb. eno uro nazaj, čisto polit z gnojnico, tako da sumim, da ga je nekdo polil namerno. Moj pes je tak, da je zaupljiv do ljudi, skoraj preveč zaupljiv, ampak kmetje pri nas na Dolenjskem pa so postali pravi svinjaki našega sprehajalnega in naselbinskega okolja. To ni niti zdravo niti prijetno okolje.
LP, Branka
Logiran
barbarko
novinec
Sporočil: 49
«
Odgovor #73 :
sobota, 25.11.2006 : 12:10:10 »
V pomoč če se da komu brat
http://okolje.arso.gov.si/onesnazevanje_voda/predpisi/20060111_141316_Mejne_vrednosti_za_vnos_v_tla.pdf
Lp,B.
Logiran
barbarko
novinec
Sporočil: 49
«
Odgovor #74 :
sobota, 25.11.2006 : 12:12:13 »
Aja, da ne bo treba vse prečesat, v 9. členu je tematika gnojnica
.
Lp, B.