mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 29.06.2024 : 23:38:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 304530 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #930 : ponedeljek, 27.07.2015 : 08:29:44 »

Maeve Hanover, ki je na Irskem tekmovala do konca leta 2013, je svojo  tekaško kariero končala verjetno zaradi poškodbe sprednje tačke in tako na mojo in njeno veliko srečo pristala v zavetišču. Že po njeni oglasni fotografiji se mi je zdela, da bo to prava navihanka zame. Proti koncu novembra 2014 sta na predposvojitveni obisk prišla Blažka in njen Koogy, katerega sem kljub hudi tremi uspešno prestala z znatno pomočjo whippetke Šaje, ki je pri meni v vsakodnevnem varstvu oziroma crkljanju Smiley

May (prej Maeve) sem dobila kot najlepše zgodnje božično darilo. Od prvega dne dalje sva neločljivi tako, da je težko ugotoviti katera ima večjo ločitveno tesnobo....mislim, da kar jaz Smiley



Prvi mesec je bil psihično kar naporen za obe, saj sem jo dobila z grdo rano po sterilizaciji, tako da sva se hitro spoznali  z veterinarji in jo tudi uspešno sanirali. Poleg tega pa je imela kar hudo ˝abstinenčno krizo˝ verjetno od kakih poživil, saj sva dober mesec vsak večer globoko dihali svež zimski zrak in predihavali vse stare nečistoče, ki so začele vedno bolj bledeti. Njen prazen pogled usmerjen v tla je vedno večkrat zamenjal vesel repkajoči pogled v oči. Prisotnost Šaje in njena razposajenost in norčavost je izredno pozitivno vplivala na May, tako da je v kratkem času osvojila tako igrače kot norenje po dnevni sobi, res pa je, da revica zaradi Šaje malo manj spi čez dan, saj je težko dremat ob njenih vragolijah.

Zdaj je pri meni že (ali šele) sedem mesecev, ampak si življenja brez nje nikakor ne morem več predstavljati. Vsak dan je bolj sproščena in crkljiva. Popolnoma nezahtevna je, obožuje vožnjo z avtom...če bi bilo po njeno, bi se na sprehode samo vozili. Nepomembno ji je kje je, samo da je ob meni. Meni se pa ob tem seveda topi srce Smiley

Obožuje jutranje sprehode, takrat je res na speedu, nujno oddirka par noro hitrih krogov po travniku, nato pa prav penzionistično nadaljuje s sprehodom. Pred parimi meseci sva imeli manjšo nezgodo... no zdaj se mi zdi manjša, takrat je bila pa kar konkretna, ko jo je zjutraj na sprehodu zbila kolesarka, tako da nekaj časa sploh ni hotela iz hiše, bati se je začela vseh ljudi, ob pogledu na kolo je kar odskakovala, tako da so bili sprehodi kar mučni, ampak smo s pomočjo pasjih in človeških prijateljev tudi to oviro premostili in zdaj spet veselo brez težav hodimo na sprehode.

May je čudovito bitjein sem neizmerno hvaležna in srečna, da so se najine poti križale in se odločila, da postane May del mojega življenja. Mislim, da tudi njej to popolnoma odgovarja.

Vesela sem, da sem spoznala tudi Blažko s Hrtjega sveta, ki je izredno topla in prijazna pasja mati in mi je ob vsaki večji ali manjši težavi pomagala z nasveti, tako da Blažka hvala!

Špela in May

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #931 : torek, 28.07.2015 : 21:25:31 »

Palomo

Ocenjeno leto rojstva: 2011
Spol: samec
Barva: krem

Palomo je velik, pravi galgo samec, krem barve z belim ovratnikom ter malce daljšo dlako po hrbtu. Po spodnjem delu telesa ima rjave pegice, kar ga naredi res simpatičnega. Je nevsiljiv, miren galgo, ki se ti počasi repkajoče približa. Radovedno nas je ponoskal, prevohljal, če imamo kakšne priboljške zanj, potem pa pričel uživati v božanju in človeški družbi.



Z drugimi psi se dobro razume, za nekatere je pravi varuh.


Palomo, še en, ki bi ga lahko uvrstili v kategorijo nežnih velikanov, mirno čaka na svoje posvojitelje.

Več njegovih fotografij najdete na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-palomo

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #932 : sreda, 29.07.2015 : 23:28:34 »

Poletno licitacijo namenjamo greyhoundom.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.872833039466414.1073742044.141593622590363&type=3

Pridobljen znesek bomo nakazali našim prijateljem s katerimi sodelujemo in od katerih prihajajo naši greyhoundi in lurcherji - irski organizaciji GHIN. Znesek bodo porabili za odkup greyhounda iz deponije smrti, za njegovo s/k, brikete, oskrbo (o tem, za kaj točno se je porabil denar vam bomo sporočili naknadno in kot vedno priložili potrdilo o našem denarnem nakazilu).

Dražba se prične v sredo, 29.7.2015, in traja do četrtka, 20.8.2015 do 21.ure.

Kako sodelujete? Kliknete na fotografijo predmeta, ki ga želite licitirati. Pod komentar vpišete znesek oziroma svojo ponudbo - znesek mora biti višji od predhodne ponudbe za vsaj 1 evro, drugih omejitev ni. Najboljši ponudnik dne 20.8.2015 ob 21:00 bo postal lastnik predmeta.

Ponudbo se lahko odda samo na Fb, če pa nimate FB profila, pa nam lahko pišete na info@hrtjisvet.org in bomo licitirali za vas.

Ponosni novi lastnik svojo zadnjo in kot dobitno potrjeno ponudbo nakaže na račun društva HRTJI SVET Slovenije z naslednjimi podatki:

Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje
IBAN SI56 6100 0000 1714 143
SWIFT (BIC) HDELSI22
namen: donacija - Rubia
sklic oz. referenca: 00 111
koda namena plačila: OTHR

Naziv banke:
Delavska hranilnica d.d.
PE Maribor
Glavni trg 25
2000 Maribor

Po opravljenem nakazilu ponudnik pod svojo zadnjo ponudbo navede datum izvedenega nakazila in počaka na osebni kontakt članice društva, s katero se dogovorita za prevzem oziroma poštno pošiljanje predmeta. V primeru poštnega pošiljanja naj ponudnik nakaže kakšen evro več za poštnino.

V kolikor zlicitirani znesek ne bo vplačan na račun društva v roku 3. dni od zaključka licitacije, postane lastnik predmeta drugi najboljši ponudnik, ki bo o takem izidu licitacije tudi pravočasno obveščen.

Hvala vsem in vsakemu posebej, da ste pripravljeni pomagati, saj s tem
vemo, da nismo sami. Hvala v imenu vseh greyhoundov, ki še čakajo na novo priložnost. Priložnost za življenje.

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

Ekipa Hrtji svet Slovenije

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #933 : četrtek, 30.07.2015 : 15:36:32 »

Podenčica Julie že predolgo čaka na nov dom.

Ocenjeno leto rojstva: 1. 2012
Spol: samica
Barva: rdeče rjava

Julie je srednje velika podenca rdeče rjave barve z belo liso na prsih.



Je zelo vesela, živahna in neobremenjena podenčica, kadar smo odšli k njej v ogrado je vedno nasmejano pritekla pozdravit, ‘’zaplesala’’ okrog nas, odtekla kakšen krog, potem pa se prišla čohat. Če bi se dalo, bi ti zlezla kar v naročje, saj ji človeška družba res veliko pomeni.





Simpatično navihana in igriva, tipično podencastega karakterja Julie samo čaka, da se bo tudi za njo pojavil pravi posvojitelj. Tak, ki se bo z njo ukvarjal, jo zaposlil fizično in miselno, ob tem pa jo cartljaj in razvajal … Saj za Julie ne zahtevamo preveč, kajne?



Več njenih fotografij najdete na http://www.hrtjisvet.org/hs/podenca-julie/

Če razmišljate o posvojitvi aktivne, neobremenjene psičke, je Julie prava za vas.



 Vse informacije glede posvojitve na info@hrtjisvet.org

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #934 : ponedeljek, 10.08.2015 : 20:07:35 »

Kar nekaj časa smo imeli ''pomanjkanje'' profilov greyhoundov, zdaj pa smo dobili kar nekaj novih črnih smrčkov, ki jim iščemo dom  tudi pri nas, tako da vam jih bomo z veseljem predstavili.  Cool

Najprej Kenny.

Ocenjeno leto rojstva: 5. 9. 2010
Spol: samec
Barva: črna

Greyhound Kenny je resnično lep predstavnik svoje pasme. S svojo čudovito izklesano atletsko postavo in izrazito formiranimi mišicami je pravi prototip greyhounda. Naši prijatelji iz tujine, ki so ga vzeli pod svoje okrilje pa povedo, da ni le vizualno prelep hrt, ampak ima tudi krasen karakter. Kenny je nežen, sproščen, prijazen in družaben hrt, ki je res rad v družbi ljudi. Obožuje tudi otroke, trenutno mu dela družbo 11- letna punčka, s katero se res lepo razumeta in sta stkala pravo prijateljsko vez. Primeren bi bil kot družinski pes, seveda pa morajo biti otroci primerno podučeni glede ravnanja z živalmi.



Hrti, ki jih uporabljajo za dirke se videvajo le med seboj in ostalih pasem psov ne poznajo. Enako je tudi pri Kennyju, s hrti se super razume, tudi ostale pse večjih pasem lepo sprejme, z majhnimi pa nima izkušenj. Na začetku, dokler ne poznamo reakcije našega hrta na majhne pse je zato potrebna ob srečanjih z njimi previdnost in pravilno vodenje našega hrta.

Kenny lepo hodi na sprehodih in ne vleče povodca. Je greyhound v odlični kondiciji, ni znano, da bi imel kakšne zdravstvene težave. No, pa saj je v najlepših letih. In čas je že, da končno zaživi pravo, uživantsko hrtje življenje.



Več njegovih fotogradif najdete na http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-kenny/

Vse informacije glede posvojitve na info@hrtjisvet.org

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #935 : torek, 11.08.2015 : 09:28:19 »

Malce z zamudo objavljamo ponedeljkovo srečno zgodbo posvojenca, tokrat so se nam javili posvojitelji greyhounda Classya. Smiley

Classy

Že odkar pomnim sem ljubiteljica hrtov. Kaj kmalu se je nad temi čudovitimi bitji navdušil tudi Jernej. Odločitev da posvojiva hrta se je pri nama pekla v pečici kar nekaj časa. Glede na to, da sva prvič lastnika psa, pa je bila ta odločitev vse prej kot lahka. Vsakodnevno sva premlevala vse pluse in minuse, pregledala splet podolgem in počez, vendar se kar nisva mogla odločiti. Spomnim se, da sem nekaj časa vsak dan gledala hrtje duše na spletni strani Hrtjega sveta in želja je postajala vse močnejša. Pogledi so nama najbolj uhajali k dvema greyema. Sivemu lepotcu in veseljaku Tazu ter resnemu pisanemu Classyju. Ko sva dopustovala, je padla dokončna odločitev, da posvojiva Taza.

 Ob vrnitvi pa naju je čakalo presenečenje. Taz je že dobil svoj dom in očitno nama je bil namenjen Classy. S tresočo roko sem poslala e-mail in že čez nekaj dni naju je obiskala Blažka z dvema hrtjima mrcinama Koogijem in Siriusom, ki sta nama zavzela kavč. Oba sva bila popolnoma navdušena in če bi lahko, bi obdržala vse tri z Blažko vred.

 Ko je padla končna potrditev da je Classy rezerviran za naju, pa se je pričelo mukotrpno čakanje na transport. Mislim da smo vsi posvojitelji šli skozi to težko čakanje prilepljeni na ekran računalnika ali telefona in vzdihovali ob slikah (ki lažejo, v resnici so veliko lepši) nasih bodočih štirinožnih sostanovalcev. Končno je prišel tisti tako težko pričakovani dan v decembru. Od doma sva odšla čisto prezgodaj in prva prispela na lokacijo, kjer se je odvijala posvojitev. Nataša nam je predavala o bodočem življenju z našimi posvojenci, o možnih težavah in nam odgovarjala na tisoč in eno vprašanje, mi pa smo nestrpno pogledovali skozi okno. Nato so prispeli. Kar naenkrat sva se znašla s povodcem v roki, vse ostalo je v megli. Skok v avto brez problema, pot domov, sprehod po okolici, nato pa tuširanje in večerja. V dveh dneh je dojel da se lula zunaj, takoj pa je tudi ugotovil za kaj se uporablja kavč in že smo se vsi trije stiskali na odeji.

Kljub začetnim nekaj padcem s kavča (je namreč en velik štor) sedaj obvlada že vse položaje ležanja. Preteklo je kar nekaj mesecev od posvojitve in ta najin aristokratski resnobnež že počasi kaže tisti pravi obraz. Na plan je končno pokukala njegova igrivost in nepotešljiva želja po počohcih. Kdo bi si mislil, da bo ta velika mrcina tako scrkljana. Vsem bodočim posvojiteljem pa polagam na srce-zavedajte se, da so to resnično posebni psi. Mogoče res ne boste dobili psa, ki bo poskočil na vsak vas ukaz-včasih namenoma preslišijo kakšen sedi ali prostor (če so roke prazne seveda), izmaknejo kakšno nenadzorovano dobroto z mize (ja, tudi pehtranovo potico-kaj si jo pa pustila na pultu), na sprehodih pa boste imeli preštete vse mačke in ostala mala puhasta bitja, še preden bo vaš kosmatinec opazil, da so sploh tam. Ampak to so malenkosti. Kajti toplina, ki jo ti veliki nerodneži prinesejo v dom je nedojemljiva. Veselje, ljubezen in nežnost, ki jo premorejo pa seže in se zasidra v srce za vedno. In priznam... tudi midva sva postala prava pasja starša.



Classy, Jernej in Meta
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #936 : torek, 11.08.2015 : 21:05:50 »

Pimrose

Ocenjeno leto rojstva: 2. 3. 2013
Spol: samica
Barva: črna

Greyhoundica Primrose je bila vzgojena za namene hrtje tekaške industrije, vendar se je izkazala kot neprimerna (mogoče je bila prepočasna, premalo skoncentrirana ali preprosto ni imela dovolj interesa za lovljenje mehanske vabe), zato je postala nekoristna in kot še skoraj mladiček – odslužena hrtica. Sreča jo vseeno ni zapustila in pristala je pod varnim okriljem naših prijateljev na Irskem, kjer čaka na lep dom.



Primrose je nežna, prijazna in družabna psička, super se razume z ostalimi psi ne glede na njihovo velikost. Zelo dobro bi se počutila, če bi ji v novem domu delal družbo še en pes, tudi otrok bi bila vesela. Kot vedno poudarimo – otrok, ki so primerno podučeni glede obnašanja do živali. Ni primerna za zelo zaposlene ljudi, kjer bi morala sama doma preživeti veliko časa. Moramo vedeti, da je stara šele dve leti in samota bi jo spravila v žalost. Sicer jo ne ocenjujejo kot hiperaktivnega psa, še vedno pa je mlada psička in zato od nje ne moremo pričakovati, da bo le “filozofirala” na kavču.

Kot vsak pošten greyhound se seveda rada vozi z avtomobilom. Na sprehodih lepo hodi ob človeku in ne vleče povodca. Je v dobri fizični kondiciji in ni znano, da bi imela zdravstvene težave.

Primrose je čudovita mlada greyhoundica, nežna, neboječa in družabna psička. Pomagajmo ji poiskati lep in odgovoren dom v katerem se bo lahko popolnoma razcvetela in postala srečen pes.

Vse informacije glede posvojitve na info@hrtjisvet.org

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #937 : torek, 11.08.2015 : 21:17:34 »

Jaz sem res čist anti hrtji človek, ampak Kenny je pa lepleplep. In prvič se mi je zgodilo, da sem si rekla, Tega bi pa imela  Roll Eyes
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #938 : sreda, 12.08.2015 : 10:32:52 »

Dixie

Datum rojstva: 11. 7. 2010
Spol: samička
Barva: črna

Greyhoundica Dixie je odslužena hrtja tekačica in med drugim tudi mama greyhoundice Primrose, ki ji tudi iščemo dom (zdaj veste po komu je Primrose podedovala svoj čudovit izgled in karakter) Smiley



Dixie je zelo ljubeča, prijazna, res prijetna in nežna hrtica. Tipična predstavnica svoje vrste. Lepo se razume z ostalimi psi ne glede na njihovo velikost. Primerna bi bila tudi za družino z otroki, saj je Dixie resnično zelo mila in nežna psička. Seveda pa pričakujemo, da so otroci primerno podučeni glede pravilnega ravnanja z živalmi.

Omenili smo že, da je Dixie tipična predstavnica (tekaških) greyhoundov, kar pomeni, da je navajena vožnje z avtomobilom in na sprehodu lepo hodi na povodcu ob človeku. Je v dobri fizični kondiciji, kakršne koli zdravstvene težave nam niso znane.
Tekmovalna kariera je za njo in napočil je čas, da zaživi novo - lepo življenje. Ji ga je kdo pripravljen ponuditi in ji odpreti vrata svojega doma?

Več njenih fotografij najdete na: http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhoundica-dixie/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #939 : sreda, 12.08.2015 : 11:10:15 »

Na FB strani društva potekajo licitacije za pomoč greyhoundom - za odkup iz Dog pounda.
 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.872833039466414.1073742044.141593622590363&type=3

Predstavili vam bomo nekaj izdelkov, če bi kdo želel licitirati, pa nima FB računa, lahko piše na info@hrtjisvet in bomo mi oddali ponudbo.

1. Verižica z motivom hrta
Ročno izdelani glineni obeski z motivom hrta. Gre za izdelke iz gline, kar je razvidno na zadnji strani obeska, medtem ko je sprednja
stran glazirana (pobarvana). Vsak obesek je unikat. Dolžino ogrlice je možno nastaviti.
Licitirajo se A, B in C
Izklicna cena: 5€



2. Zapestnica prijateljstva
Ročno izdelane unikatne zapestnice, ki simbolizirajo prijateljstvo. Hrtje prijateljstvo. smile emoticon Lahko jih kupite zase ali podarite vam dragi osebi v znak prijateljstva. Pa še greyhoundi na Irskem bodo čutili vaše prijateljstvo. Smiley Licitirajo se od 1 - 12.
Izklicna cena: 3€

Za 2. in 4. je že ponudba 3€.


3. Hokejski dres
Dres je od enega naših najboljših hokejistov Davida Rodmana. Je original dres njegovega kluba.
Izklicna cena: 25€



4. Liker Don Kugič
Limoncello z žajbljom, 0.5 l v embalaži, primerni tudi za darilo. Osebni prevzem v Ljubljani ali Celju.
Izklicna cena: 9€



5. Knjiga ''Sodobna slovenska kuharica''
"Izjemen izbor 1000 najboljših receptov iz Velike slovenske kuharice sester Felicite Kalinšek in Vendeline Ilc. Velika slovenska kuharica je spomenik najboljši tradicionalni slovenski kuhinji, ki sta ga v 140 letih med drugimi pomagali postaviti sestri Felicita Kalinšek in Vendelina Ilc.
Recepte je v skladu s smernicami sodobne kulinarike in zdravega načina prehrane uredil priznani mojster dr. Boris Kuhar. Več kot 1000 tradicionalnih receptov. Posodobljena v skladu z novimi kuharskimi trendi in zdravim načinom prehrane.
Od predjedi do sladice po slovensko.
Prva izdaja s celostranskimi barvnimi fotografijami. Poseben dodatek, posvečen izbiri vina. 400 strani velikega formata (21 x 27 cm). Na razpolago 3 izvodi. Licitira se posamezen izvod: A, B in C.



Prisrčno vabljeni k licitiranju! Smiley

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #940 : četrtek, 13.08.2015 : 10:21:58 »

Z veseljem sporočamo, da je greyhoundica Dixie včeraj našla dom v Sloveniji in z naslednjim transportom prihaja k svoji družini. Cheesy

Zdaj pa naslednji črnuh, ki išče dom.

Nans

Datum rojstva: 6. 2. 2013
Spol: samec
Barva: črna

Predstavljamo vam greyhounda Nansa s polnim imenom Black Cat. To ime mu resnično odlično pristaja, saj s svojo eleganco in gracioznostjo spominja na črnega panterja v telesu hrta.

Nans je junija dopolnil šele drugo leto starosti, zaradi manjše poškodbe gležnja pa je bilo konec njegove tekmovalne kariere še preden se je začela in tako je bil skupaj z greyhoundico Paulo pripeljan k veterinarju, kjer sta čakala na usmrtitev. Naši prijatelji na Irskem, ki rešujejo greyhounde so prejeli klic veterinarjeve medicinske sestre in njene besede so bile:"Preveč sta lepa, da bi umrla." Dobesedno tako, če psa ne bi bila tako lepa, ali morda celo malo bolj prestrašena ne bi bilo vredno opraviti tega klica. Takšen je kruti svet hrtje tekaške industrije, katere glavni akterji skušajo ljudem vedno znova prikazati kako lepo delajo z njihovimi hrti tudi po končani tekmovalni karieri.



Zelo težko je tako hitro najti hrtom vsaj začasni dom, ampak ker je v tem primeru šlo za minute in ne ure (bilo je že določeno, da se ju uspava tisto dopoldne) so medicinski sestri sporočili, da bodo hrta prišli iskati in tako so jima zadnji trenutek rešili življenje.

Nans se nahaja v začasnem domu v Dublinu in čaka na posvojitev.

Na sprehodih lepo hodi na povodcu, z večino psov, ki jih srečuje se super razume, precej burno pa se odzove na zelo majhne in poskočne psičke, ki so videti kot Duracell zajčki, čisto možno je, da jih v svoji glavi še vedno zamenja z resničnim zajčkom. Tudi na mačke odreagira in mu predstavljajo plen.

Za Nansa iščemo posvojitelja, ki že ima izkušnje s psi, lahko je pri hiši še kakšen pes, vendar je priporočljivo, da je srednje ali večje rasti. Začasni skrbnik Nansa zelo hvali, opisuje ga kot pametnega in poslušnega hrta, ki skuša ugajati in narediti vse tako, kot se od njega zahteva. Brez težav sam ostane doma nekaj ur in je sobno čist. Njegov karakter je nežen, glede na to da je star šele dve leti pa občasno tudi navihan. Čeprav mu manjše poškodbe gležnja lastniki niso zdravili, saj so ga ravno zaradi te poškodbe obsodili na smrt, so ga naši prijatelji peljali k veterinarju, ki je ocenil, da se je poškodba lepo zacelila in mu ne bo povzročala težav.

Korak za korakom, obilo dobre volje in potrpežljivosti, vztrajnosti in ljubezni .... pa bo ta prelep hrtji črni panter postal čudovit pasji družabnik.



Več njegovih fotografij najdete na: http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-nans/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #941 : petek, 14.08.2015 : 16:07:01 »

Ivy (Iva)

Datum rojstva: 3. 9. 2009
Spol: samička
Barva: črno bela

Prikupna greyhoundica Ivy je čudovito, sproščeno bitje, ki naravnost obožuje cel svet. Na njenem obrazu ves čas sije nasmeh in ob njej ste v resni "nevarnosti", da vam s svojim dolgim smrčkom v trenutku prilepi poljub. Te namreč neizmerno rada deli naokoli. Smiley



Ivy ima krasen karakter, je neobremenjena psička, nežna in prijazna, ne moremo pa tudi mimo njenega lepega videza. Primerna bi bila tudi kot družinski pes, saj se lepo razume z otroki (seveda pa morajo biti primerno podučeni glede obnašanja do živali), ravno tako se prijateljsko obnaša do drugih psov, ne glede na velikost pasme.

Zaradi svoje sproščenosti in nezahtevnega karakterja bi bila Ivy primerna tudi za začetnike, ki še nimajo izkušenj s hrti. Seveda vam bo naše društvo stalo ob strani in vam pomagalo z nasveti.
Simpatična Ivy je v dobri fizični kondiciji in brez zdravstvenih težav. Potrebuje le še nekoga, ki ji bo v zameno za njene poljube ponudil lep dom. Si lahko mislite kako širok bo potem nasmeh na njenem obrazu? Smiley


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #942 : sobota, 15.08.2015 : 08:45:43 »

Ruby

Datum rojstva: 16. 3. 2013
Spol: samica
Barva: črna z belimi lisami

Greyhoundica Ruby je bila vzrejena za namene hrtje tekaške industrije, vendar je že za začetnih tekmah pokazala, da jo mehanska vaba ne zanima in zato tudi ni dosegala rezultatov, ki so jih od nje pričakovali ljudje, katerim je služila. Postala je še ena izmed odsluženih in nekoristnih greyhoundov. Pri rosnih dveh letih že obsojena na smrt.

Statistika kaže, da dobi novo priložnost v življenju in svoje posvojitelje le približno 20 do 25% greyhoundov. Vsi ostali umrejo. Ruby je imela veliko srečo in se tako znašla med tem majhnim odstotkom srečnežev, ter prišla pod varno okrilje naših prijateljev na Irskem, ki rešujejo greyhounde in lurcherje iz Deponij smrti.



Prelepa Ruby je mila hrtica, cartljiva, vendar nevsiljive narave. Obožuje družbo ljudi, še posebno uživa takrat, ko jo božajo, vendar pa ne zahteva pozornosti za vsako ceno.

Zaradi svojega nežnega karakterja bi bila primerna tudi kot družinski pes, saj bi se lepo ujela z otroki, ki pa morajo biti seveda primerno podučeni glede obnašanja do živali.Zaenkrat pozna le greyhounde s katerimi je odraščala, z njimi se super razume. Drugih pasem psov ne pozna, vendar predvidevamo, da bi se zaradi svoje nekonfliktne narave lepo ujela tudi z njimi. Ni pa odveč previdnost pri začetnem spoznavanju z njimi.

Rada hodi na sprehode, kjer vzorno hodi ob človeku in ne vleče povodca. Ruby je v odlični fizični kondiciji, zdrava hrtica, ki ji do popolne sreče manjka le še lep dom.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #943 : sobota, 15.08.2015 : 13:12:13 »

Še zadnji, last minute opomnik.

Danes, v soboto, od 16. ure naprej - v Mestnem parku v Mariboru, Hrtji svet in Galgina na Art Kampu.

https://www.facebook.com/events/1141752632507745/

Luštno bo, se vidimo? Smiley Če bo slabo vreme, nas bodo prestavili nekam v zavetje - če nas ne najdete, pokličite na 031 477 105 (Urška).

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #944 : nedelja, 16.08.2015 : 18:31:14 »

Še nekaj dni nas loči do zaključka dražbe - na voljo so lepe, praktične in dobre stvari, sigurno se najde kaj za vas, morda za kakšno darilo za vaše bližnje.
Ves izkupiček bo namenjen za greyhounde na Irskem, ki našo pomoč res potrebujejo.

Hvala za vso podporo.  Smiley

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.872833039466414.1073742044.141593622590363&type=3
Logiran
Strani: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines