mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 29.06.2024 : 23:39:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 304531 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #885 : nedelja, 21.06.2015 : 11:30:32 »

 Cool

Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #886 : ponedeljek, 22.06.2015 : 23:20:56 »

Flash čaka na svoje posvojitelje že več kot eno leto.



Verjetno se večina ustraši, ko vidi leto rojstva (2007) - ampak Flash je zdrav, neobremenjen, igriv lurcher, ki človeka preprosto obožuje in zasluži si svojo priložnost prav tako kot drugi psi.
Več o Flashu si preberite na http://www.hrtjisvet.org/hs/lurcher-flash/

Če razmišljate o posvojitvi - kar pogumno. Wink
Pišite na info@hrtjisvet.org, da pričnemo s predposvojitvenim postopkom.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #887 : torek, 23.06.2015 : 19:56:17 »

Se še spomnite, kako ste nestrpno pričakovali prihod vašega hrta, podenca ali lurcherja? Kako ste nabavljali pred njegovim prihodom stvari in obkljukavali nakupovalni seznam? Ter kupili kaj popolnoma nepotrebnega po sistemu:"Od viška glava ne boli" in Enkrat vse prav pride? Si v glavi odgovarjali na sto in sto vprašanj in skušali prepričati dneve, naj že vendar tečejo hitreje. Presneto. Smiley

In danes se vam zdi, da je vaš kavč zaseden že leta in leta in ste že pravi strokovnjak v boju za svoj prostor na sedežni. Ali pa si več ne predstavljate, da bi imeli po tleh stanovanja preproge namesto lenega hrta, ki vam po nekem čudnem naključju leži vedno ravno pred nogami ...

O prvi stvari, ki vam jo je vaš hrt izmaknil iz pulta ali klubske mizice, ne bomo vprašali. Opozorili smo vas, kajne? Smiley Njihovo ekološko zavest tudi poznamo in sem sodi tudi sortiranje smeti. Izpraznijo koš in preverijo, če je vse kot mora biti. Redko kateri posvojitelj ima srečo, da jih dobi na "mestu zločina", navadno nam ob odkritju njihovega dejanja že s kavča nedolžno in lenobno sporočajo, da to niso bili oni.

Življenje s posvojenim hrtom, podencem ali lurcherjem ni dolgočasno in niti ne vedno lahko. Včasih je potrebno na začetku vložiti precej vztrajnosti, potrpežljivosti in dela s psom. Ga mirno in odločno vpeljati v novo okolje in življenje. Kar pa se vedno obrestuje. Pomislite, kakšen je bil vaš hrt ob prihodu k vam ... In kakšen je sedaj. Ste ponosni nase, kajne? In nanj.



Želeli bi deliti vašo zgodbo z drugimi ljudmi in hkrati napolniti baterije tudi sebi, saj nam da vsaka zgodba o posvojenčku, ki uživa v lepem domu, obilo energije za nadaljnjo delo. Spustite svoje misli v preteklost in pustite prstom, da jih vnesejo na "list papirja" ... Dodajte še sedanjost in nam pošljite zgodbo na naš email: info@hrtjisvet.org. Med tisočimi fotografijami svojega hrta, podenca ali lurcherja poskušajte (ta del bo res težki) izbrati fotografija vašega psa ob prihodu (ali še iz zavetišča) in eno novejšo, kjer je hrtji razvajenec že zažarel v polnem sijaju.

Vsak ponedeljek bomo objavili eno zgodbico in predstavili psa. Lektorirali ne bomo Smiley, ocenjevali tudi ne. Vsak od vas, ki mu družbo dela srečen hrt je naredil izpit z najvišjo oceno.

Veselimo se vaših zgodbic in fotografij ...

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #888 : sreda, 24.06.2015 : 13:58:01 »

Občasno naše društvo kontaktira tudi kakšen potencialen posvojitelj, ki želi posvojiti nesterilizirano hrtico ali nekastriranega hrta. Spet drugi se ne strinjajo z opravljanjem našega predposvojitvenega obiska v njihovem domu. Nekateri so mnenja, da pretiravamo in delamo hrte nesrečne, ker postavljamo jasne pogoje, da mora biti naš posvojeni pes vedno varno na povodcu. Vsi ti ljudje za nas niso primerni posvojitelji in preko našega društva ne morejo posvojiti hrta, podenca ali lurcherja.

Na žalost pa opažamo, da nekatere organizacije v Evropi tudi hrte oddajajo v posvojitev neodgovorno in posledično povzročajo riziko, da za te hrte ne bo dobro poskrbljeno ali celo, da se bo na daljši rok povečalo število brezdomih hrtov, podencov ali mešancev s hrti (lurcherjev)!

Odgovorne mednarodne organizacije za pomoč hrtom v stiski in zavetišča od koder ti hrti prihajajo postavljajo jasna pravila: v posvojitev gredo izključno le sterilizirani in kastrirani psi, odda se jih v preverjene domove in k ljudem, ki se jih predhodno primerno poduči in pripravi na posvojitev (to vključuje tudi predposvojitveni obisk na domu potencialnega posvojitelja!). Posvojitelji se morajo strinjati s pogoji posvojitve in jih kasneje tudi upoštevati. Ta pravila so jasno postavljena in odgovorne organizacije, ki vam bodo v posvojitev dale hrta tega ne bodo izigrale ali vas celo zavajale.

Potrebno se je zavedati dejstva, da vsaka enostavna in neodgovorna oddaja hrta običajno ne prinese nič dobrega psu, ravno tako ne vam kot posvojitelju, saj se tako v posvojitev podajate povsem nepripravljeni in morda celo zavedeni. Iz preteklih izkušenj lahko potrdimo, da vam takšne organizacije tudi po posvojitvi ne bodo stale ob strani. Naše društvo je tako finančno kot z nasveti že pomagalo v primerih, ko so nas za pomoč prosili posvojitelji, čigar hrti niso bili posvojeni preko našega društva, ker se seveda nikdar ne obrnemo stran, ko hrt potrebuje pomoč.

Zato vas za dobro hrtov lepo prosimo, da se kot potencialni posvojjitelji v posvojitev podate z veliko mero odgovornosti in ne nasedate čustvenim izsiljevanjem ali celo zavajanju o tem, kako so vsi hrti, ki iščejo domove neproblematični in je življenje s posvojenim hrtom že od prvega dne brez težav ter preprosto enostavno. Če vam katera od organizacij odda v posvojitev psa brez predhodno opravljene kastracije ali sterilizacije (mladiči morajo seveda biti dovolj stari!) ali celo brez predposvojitvenega obiska in temeljite priprave na vašem domu, potem je to jasno opozorilo, da imate opravka z neodgovorno organizacijo, ki ne upošteva točno določenih, mednarodnih pravil in postopkov pri posvajanja hrtov.

Odločitev za posvojitev hrta je enostavna in ko nekdo prebira zgodbe naših posvojiteljev, ki sobivajo s posvojenim hrtom že nekaj mesecev morda dobi občutek, da je vse na moč preprosto in lahko. A je za to potrebno veliko priprav, izobraževanja in tudi odrekanja, "oboroženi" pa moramo biti z vztrajnostjo in potrpežljivostjo.

Vsi predposvojitveni postopki s strani organizacij, ki vam bodo v posvojitev zaupale hrta, morajo biti striktni in odgovorni (vključevati mora tudi temeljit in pošten pogovor na domu potencialnih posvojiteljev, ne glede na kraj njihovega bivanja, v katerem vas še dodatno pripravijo na tako odgovoren korak kot je posvojitev hrta).

Odgovorne organizacije, ki delajo resnično le za dobrobit hrtov oddajo v posvojitev izključno pse, ki so pred odhodom v nov dom sterilizirani in kastrirani! Neodgovorno je prenašati kastracijo ali sterilizacijo na posvojitelje (kljub podpisu pogodbe), saj se je potrebno zavedati možnosti, da s/k kasneje ne bo opravljena in tako obstaja riziko (na dolgi rok) za porast brezdomnih hrtov, in lurcherjev (mešanec s hrtom in drugo pasmo) v Sloveniji ali Evropi. In še huje - s tem se poveča možnost celo za preprodajo hrtjih mladičkov v raznih komercialnih oglasnikih, kjer bi hrti ponovno odšli v nepreverjene domove. Na takšen način hrta ne rešimo in takšno delovanje nikakor ni primerno za organizacije, ki rešujejo hrte v stiski.

Vse potencilane posvojitelje lepo prosimo, da posvajate hrte preko odgovornih organizacij, kamor zagotovo spada tudi naš Hrtji svet. Bodite odgovorni posvojitelji hrta tudi vi.

V premislek in prebiranje pa spodnji članek: http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=318

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #889 : četrtek, 25.06.2015 : 10:55:58 »

Se spomnite afere v Avstraliji, ko so pri mnogih trenerjih odkrili prepovedano uporabo žive vabe za treninge greyhoundov?
No, prva kazen je že padla.

http://www.heraldsun.com.au/news/greyhound-racing-legend-anthony-mills-banned-for-life-for-live-baiting/story-fni0fiyv-1227412999040

Anthony Mills, ''legenda dirk z greyhound'' je dobil doživljenjsko prepoved sodelovanja v dirkah. V tem poslu je bil več kot 40 let in leta 2013 dobil najvišjo nagrado, ki jo podeljuje tekaška zveza.

Ko so ga februarja vprašali, če na njegovem posestvu izvajajo treninge z živo vabo je odgovoril - ''Ne da bi vedel.''

Čestitke avstralskim organizacijam, da njihov trud že prinaša posledice.

Še veliko energije in dela bo potrebnega, da se izkoriščanje greyhoundov s strani dokončno ustavi.

Poglejte si greyhounde na naši spletni strani, ki so imeli res srečo,da so dobili novo priložnost.

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #890 : sobota, 27.06.2015 : 20:00:38 »

Greyhoundi, ki so trenutno na voljo za posvojitev, čakajo na svojo priložnost že dolgo časa. Nekako imamo občutek, da so še vedno zapostavljeni - ljudje se še vedno ne odločajo toliko za posvojitev greyhoundov, pa ne vemo zakaj. Tisti, ki imajo srečo, da dobijo priložnost za življenje po svoji tekaški karieri (po podatkih tujih organizacij gre v posvojitev le 1/5 greyhoundov), se izredno hitro navadijo na novo življenje. Pravi ''kavčarji'' so, večino dneva prespijo, ko pa je čas za sprehod pa - akcija! Cheesy Obožujejo hrano, vožnje z avtomobili, spanje v nenavadnih položajih ... za njih je življenje res praznik.

Če razmišljate o posvojitvi greyhounda, kar pogumno. Krasni psi so.
Več o posvojitvi na info@hrtjisvet.org, spodaj pa so predstavljeni tisti angleški hrti in lurcherja, ki iščejo svoje ljudi.

Luke


Več o njem na http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-luke


Dermot


Več o njem na http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-dermot

Martin


Več o njem na http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-martin


Cian


Več o njem na http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-cian/


Flash


Več o njem na http://www.hrtjisvet.org/hs/lurcher-flash


Renata


Več o njej na http://www.hrtjisvet.org/hs/lurcherka-renata/


Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #891 : nedelja, 28.06.2015 : 16:46:29 »

Hrtji svet na Art Kampu!

Letos so nas prijazno povabili k sodelovanju na Art Kamp.
Art kamp je ''zelena dnevna soba Festivala Lent, kjer se marsikaj dogaja''. V Mestnem parku bo nedvomno pestro. Smiley



Predstavili bomo društvo Hrtji svet, problematiko galgov ter podencov v Španiji in greyhoundov ter lurcherjev na Irskem. Posvojeni hrti bodo sami najbolje pokazali, zakaj so tako posebni in zakaj smo nad njimi tako navdušeni, zato vabljeni vsi posvojitelji s svojimi posvojenčki, da se nam pridružite. Smiley

Prav tako vabljeni vsi, ki bi radi spoznali delovanje našega društva ter predvsem hrte. Če razmišljate o posvojitvi, je to idealna priložnost, da izveste izkušnje iz prve roke. Smiley

Kupili boste lahko društvene izdelke, poklepetali s člani in posvojitelji, prečohali hrte in preživeli poletne popoldneve v dobri družbi.

Na Art Kampu bomo naslednje dni:
- sreda, 1. 7.: društvena stojnica ter pasja svetovalnica
- nedelja, 5.7. : društvena stojnica ter hrtji sprehod
- ponedeljek, 6.7.: društvena stojnica ter fotografiranje hrtov
- petek, 10.7.: društvena stojnica ter predstavitev Galgina

Vsak dan bomo tam od 16:00 do 20:00 in res vabljeni, da se nam pridružite!  Smiley

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #892 : ponedeljek, 29.06.2015 : 20:05:55 »

Predstavljamo vam zgodbo, ki sicer sega že v preteklost, pa vendar bodo ob njenem branju nekateri potencialni posvojitelji morda lažje razumeli, zakaj ima naše društvo določene zahteve, od katerih ne odstopamo.

Našteli jih bomo le nekaj, ki pa se lepo vklopijo v našo zgodbo: Vedno pred posvojitvijo opravimo predposvojitveni obisk na domu potencialnih posvojiteljev, po posvojitvi ostanemo v rednem v stiku s posvojitelji, v določenem obdobju pričakujemo fotografije posvojenčkov in seveda par besed o njih.

Če se iz katerega koli razloga zgodi, da se posvojitelji odločijo da za psa več ne morejo skrbeti, se mora hrta, podenca ali lurcherja vrniti v naše društvo. In potem mu ponovno mi iščemo dom po enakem postopku kot prvič.

Greyhound na sliki je bil vzrejen v hrtji tekaški industriji. Njegova kariera na dirkah je bila kratka, saj je bil za uspešne rezultate prevelik in neroden. Zato se je že pri starosti dveh let upokojil in bil v tujini na voljo za posvojitev. Posvojila ga je družina, kjer je mirno živel, dokler ni zakon razpadel. Nekaj mesecev kasneje je bil najden zapuščen, suh in poln bolh. Prišel je v začasen dom, kjer je okreval in zopet pridobil na teži. Potem ga je posvojil mlad par. Delovala sta primerna posvojitelja, vendar je tudi njuna zveza čez nekaj mesecev razpadla in ubogi hrt je zopet postal popolnoma odveč in zanemarjen. Ko so ga vrnili ga je bila le kost in koža, tehtal je le 24 kilogramov (pred tem je tehtal 39 kg). Potem je končno prišel v prave roke in gospe, ki ga je prevzela je uspelo, da mu je povrnila zdravje. To je bil dolgotrajen proces, poleg neskončno dobrega srca je imela tudi veliko potrpežljivosti in uspelo jima je. Danes je ta greyhound v ljubeči družini, zdrav in srečen.



Hrti in podenci, ki jim organizacije (kot je naša) iščemo domove, pretrpijo veliko hudega. Zato je potrebno narediti vse kar je v naši moči, da jih ne pripeljemo "iz dežja pod kap". Posvojitev hrta, podenca ali lurcherja mora biti odgovorna in premišljena, potencialne posvojitelje nikakor ne sme voditi le trenutni vzgib, da želijo pomagati enemu ubogemu hrtu, društva pa ne smemo gledati le na to, da oddamo za vsako ceno čim več psov v posvojitev. Prvo vodilo mora biti to, da se posvojitelje dobro pripravi na samo posvojitev in tako psom najde odgovoren in lep dom. Posvojiteljem je potrebno stati ob strani tudi po posvojitvi, jim pomagati z nasveti, oziroma odvisno od vrste pomoči, ki jo potrebujejo.

Naši posvojenčki so imeli srečo in dobili še eno priložnost v življenju. Večina hrtov, podencev in lurcherjev je ne dobi. Bodimo odgovorni posvojitelji.

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #893 : ponedeljek, 29.06.2015 : 22:25:59 »

A je morda kdo od posvojiteljev (ali naših podpornikov) dnevno na relaciji CE-MB? Bi potrebovali pomoč pri prevozu nekaj društvenih stvari. Hvala. Smiley
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #894 : torek, 30.06.2015 : 08:49:28 »

NUJNO!

V Tunjicah pri Kamniku se je danes izgubila lurcherka Zoe. Je manjše postave, podobna whippetu, svetlo brindle barve. Nima ovratnice in kontaktne številke. Plašna je do moških, tudi sicer malce nezaupljiva, če bi jo kdo videl, naj jo poskuša zvabiti k sebi s priboljški (najbolj se bo odzvala ženskam ali otrokom). Kontaktna številka posvojiteljice je: 041 260 113 (Tina).



Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #895 : torek, 30.06.2015 : 10:45:58 »

Lurcherke Zoe žal še vedno nismo našli. Danes organiziramo širšo iskalno akcijo in prosimo vse, ki utegnete, da se nam pridružite. Iskali bomo na območju Kamnika, Tunjic, Most pri Komendi ... Zoe je plašna in zato je večja verjetnost, da se bo zadrževala v gozdu oz. obrobju. Ker nima ovratnice prosimo, da vzamete s seboj še eno ovratnico zanjo. V kolikor jo vidite, pokličite Tino (041 260 113) in se Zoe le počasi približujte, če bo bežala je ne lovite, da se ne bo pognala v brezglavi tek. Veliko nam bo pomagalo že to, če bomo lahko locirali kje se zadržuje. Če imate možnost natisnite letake z njeno sliko in navedite kontaktno številko Tine. Ljudi, ki jih srečate povprašajte o psički in jih obvestite o iskanju, dajte jim telefonsko številko in prosite, naj nas obvestijo, če jo vidijo.

Če bi se nam kdo pridružil pri iskanju dopoldne, prosimo pokličite 041 912 277 (Blažka) ... popoldne pa 031 463 875 (Tjaša) ali Tino.
Hvala vsem za pomoč.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #896 : sreda, 01.07.2015 : 08:02:39 »

1.7.2015

O psički še vedno ni nobene sledi! Danes se iskalna akcija nadaljuje, zato lepo prosimo, da če imate voljo in čas priti pomagati, da pokličete Tino (041 260 113) ali Blažko (041 912 277) ali Tjašo (031 463 875). Psička se je izgubila v Tunjicah pri Kamniku (v okolici zdravilnega gaja in cerkve). Od tukaj naprej ni več nobenega namiga, da bi jo kdo videl.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #897 : sreda, 01.07.2015 : 10:09:18 »

Pred odhodom na morje

Pred odhodom na morje se moramo vedno zavedati, da so tam povzročitelji nekaterih bolezni in moramo poskrbeti za primerno zaščito naših psov.
Spodaj je na kratko napisanih nekaj dejstev o dirofilariozi ter leishmaniozi.
 
SRČNA GLISTA – DIROFILARIA IMMITIS
 
Srčna glista oz. dirofilarija je parazit, ki ga prenaša komar, zato je značilen za tople in vlažne predele – največ primerov bolezni je v Franciji, Španiji, Italiji, Istri, južni Dalmaciji je pa že tudi pri nas in sicer v Slovenskem primorju. Ko komar piči psa ali mačko, potuje mikrofilarija po krvnem obtoku do srca. Tam se iz ličink razvijejo odrasli zajedalci, dirofilarije, ki izlegajo v kri veliko ličink. 
Klinični znaki: živali se hitreje utrudijo, imajo povišano telesno temperaturo, drgetajo, značilna je apataija, težko dihanje, kašljanje in hujšanje, v izkašljani vsebini je lahko kri, lahko tudi bruhajo. Če jeparazitov veliko, pride do zamašitve žil, prizadeta so pljuča, nabira se tekočina v trebušni votlini ter vodi v odpoved srca. Če opazite te znake in ste bili na območjih, kjer se bolezen pojavlja ter psa niste zaščitili, obiščite veterinarja, ki bo na podlagi mikroskopskega pregleda krvi  lahko dokazal mikrofilarije v krvi, dirofilarije pa s hitrim testom  ter z rentgenskim slikanjem.  Priporočljivo je opraviti še ultrazvočne preiskave srca. Zdravljenje je v začetnem stadiju uspešno, kasneje pa težavno in večinoma neuspešno predvsem zaradi dejstva, da so odrasli paraziti v srcu. Zaradi tega je zelo pomembna preventiva – pri nas  so  primerni preparati ampule Stronghold (ki pa ne ščiti pred klopi!), Advantix ali Vectra. Tablete Milbemax pa so kurativa, saj se jih daje najkasneje 30. dan od prvega dneva prihoda na okuženo območje oz. vsak mesec, če smo tam pogosto.
 
Povzeto po http://www.prva-klinika.si/blog/2013/11/15/srcna-glista-dirofilaria-immitis/
 
 
LEISHMANIOZA
 
Drug problem je  leishmainoza, ki jo povzroča parazit Leishmania infantum, ki ga prenaša peščena muha, ki je prisotna v južni Evropi - v Grčiji, Španiji, Italiji, na Portugalski ter tudi na Hrvaškem.
Peščena muha ob piku vnese parazita v organizem, bolezen pa lahko izbruhne tudi čez par let. 
Lahko se kaže v kožni ali visceralni obliki.
Za kožno obliko je značilen dermatitis, izguba dlake predvsem po vratu, ušesih ter po nosu ter nenormalna rast krempljev.
Pri visceralni obliki, ki je pri psih pogostejša, pa je opazna izguba teže, povečanje bezgavk, živali so otožne in letargične, zaradi odpovedi ledvic živali več pijejo in več urinirajo, prisotna je lahko driska, vnetje sklepov ter poškodbe oči. Psi so anemični, pojavi se lahko krvavitev iz nosu. 
Za vse pse, ki so bili na območjih, kjer se pojavlja leishmanioza, je ob vsakem sumljivem znaku nujno testiranje s serološko preiskavo po IFAT metodi. Odvisno od kliničnih znakov in izvidov se potem svetuje zdravljenje z z zdraviloma Alopurinol in/ali Milteforan.
 
Kot preventiva se uporablja ovratnica Scalibor ter ampule Exspot  in Vectra. Priporočljivo pa je tudi, da se ob večerih in ponoči s psom ne zadržujete zunaj, kjer bi ga lahko pičila peščena muha.
 
 
Vir: http://www.leishmaniasis.info/disease/
Pripravila Urška Petek, študentka veterine, v sodelovanju z Nušo Schumet, dr. vet.med. 

Podenčica Punky.


Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #898 : sreda, 01.07.2015 : 11:09:13 »

Jožš....podenčica Punky! ljubezen ljubezen ljubezen

P.s. Kje se to dobi?? Lips Sealed
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #899 : sreda, 01.07.2015 : 11:24:41 »

P.s. Kje se to dobi?? Lips Sealed

http://hrtjisvet.mojforum.si/hrtjisvet-about311.html
Logiran
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines