Če ste čutili kak potres, to je bil kamen, ki se mi je odvalil iz srca
Naša nova začasnica Beauty je, kot kaže, prebrodila fazo adaptacije na vse novo, kar jo je v zadnjih dnevih zadelo*. Prvi začetki so se kazali že včeraj, ko je med vsemi ponujenimi konzervicami vendarle izbrala doma kuhanega piščančka in pomalcala dvakrat po eno pikico
toda danes zjutraj, dragi moji, danes zjutraj je ta lepa in pogumna mačica:
- jedla Miline brikete
- spila skledo vode
- kakala, lulala
- prišla k meni in Mušu na posteljo in
- tam delala zvezdice
- z dvignjenim repkom pregledala vse kote Ville Mila
in zdaj zasluženo počiva na stolu pod mačjo mizo, ki ji je že včeraj bil všeč
Mila še zarenči na njo, ko gre mimo, ampak to je tako in tako bo ostalo. Meli in Muš bi rada bila njena prijatelja, in to kažeta vsak po svoje. Meli se gre dežurnega norca, meče se po tleh, raztezuje in jo vabi o objem
na kar naša kraljična samo vzdihne in obrne glavo
Muš je pa ubral pristop "preprost kmečki fant", on raje pride k njej, se butne na kavč / posteljo / tla, strmi v njo s tistim svojim X-faktor pogledom in ji ob vsaki priliki poliže rit. Oba sta velika oboževalca njenega krožnika in poskrbita, da mi ga ni treba umivat. Če tamala ne začne normalno jest bosta onadva dobila 50 kil vsak
Za enkrat bom obdržala ločevanje po noči, čez dan bodo danes skupaj, jutri bom videla, če jih bom pustila ločene, ko grem v službo, ali ne bo treba.
Držite ji še malo pesti, da se sprosti do konca in začne uživati
Srčica mala drobna, kaj si vse pretrpela, zdaj se bomo res, RES potrudili, da vse slabo čimprej pozabiš
(sliki sta posneti z mobitelom in tresočimi se rokami, zato je kvaliteta slaba, vsebina pa toliko lepša)
*Beauty je cca 1 leto stara mačica, ki je imela eno mladičko; takrat so ju prevzele skrbnice, toda mala biba je pred kratkim, ko je bila stara ene 6 tednov, poginila
Beauty je v začasnem domu še skrbela za dva druga mladička, malo starejša od njene. Potem ta žalosna smrt, sterilizacija, sredstvo za prenehanje laktacije, selitev... Miška uboga.