Čeprav je tole zapis o Ianu, moram takoj na začetku povedat, da je Melko najboljši maček na svetu
Zelo se trudi premagati lasten strah do prišleka, spravljiv je in prijazen, pravi olikani gostoljubnež
Ian se je lepo sprostil, povsod ga je polno, ker ga vse zanima. Ni problematičen in se hitro uči, že zastopi določena hišna pravila in se jih (vsaj, ko jaz gledam in ga malo spomnim) drži. Včeraj zvečer je šel pod mačji kavč in ven streljal tam arhivirane žogice in miške, Melko je pa po dnevni letal in to vse lovil. Nora zabava!
Po noči se šele razživita in je tudi danes okrog petih zjutraj bilo treba tamauga pobasat v spalnico in zapret vrata, ker sta dirjala naokoli k norca. Danes sta se večkrat posmrčkala, en drugem ovohavala tace, Melčijuje celo uspelo Ianovo rit prelizat in je bil globoko zadovoljen nad dosežkom
Drugače je Ian razvil zajeten apetit, jaz ga hodim gledat, ko je, ker ne morem verjet, kolike porcije zginejo v tem drobnem teleščku. Pravkar je v slabih dveh minutah pospravil 100 gramsko konzervo, pol je še šel počekirat k Mili, če je kaj za desert
No, kar se tiče hranjenja, tukaj ni odstopanja od hišnega reda in se je moral navaditi, da dobi za jest zadnji. Treba je še mal zažugat, toda že današnjo večerjo je počakal, ne da bi se Mili vrgel v njen krožnik. Meliju je srce končno na mestu, on je iskreno trpel, ko je gledal kršitve redu
Mila se vsake kvatre sprehodi do spalnice, kjer je tamau najrajše, malo ga gleda, potem pa pogleda mene s tistim pogledom "še nisi prišla k pameti, a ne" in gre nazaj ležat. Lubica moja, kljub vročini do tamauga ni zoprna, čeprav ga občasno postavi na njegovo mesto, kar je tudi v redu in zelo vzgojno.
Ianček je krasen, nežen muc, ki ima ljudi grozno rad, sploh, če so ti ljudje ženske (moškega je sicer tukaj videl le enega in se ga malo boji). Drugi mački so zaželeni, toda tudi sam zna biti prav lepo, če ima dovolj človeške pozornosti. Do drugih, celo kompliciranih mačk in mačkov je spoštljiv in vljuden. Preizkusni rok je položil z odlično in posledično ostaja v Vili Mila do odhoda na nov, lasten kavč.
Milina ponudba glede oskrbe z dobrotami še drži. Ne odlašajte!