o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 01.11.2024 : 07:26:52
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Bordojska Doga
Strani:
1
...
39
40
41
42
43
[
44
]
45
46
47
48
49
...
57
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Bordojska Doga (Prebrano 188562 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
TopField
rad pišem
Sporočil: 371
Re: Bordojska Doga
«
Odgovor #645 :
sobota, 09.02.2008 : 19:38:21 »
Citat: majda , sobota, 09.02.2008 : 18:55:04
Ja injekcija košta 80eur.sterilizacija pa 180 eur,tako so mi rekli v ambulanti,če bi dala injekcije,potem še vedno ima možnost da dobi vnetje in zopet dodatni stroški,tako da se bom odločila za drugo varianto če bo breja.
What?! 80€?! Pri nas taka inj. stane okoli 18 €, sterilizacija pa okoli 250 €.
Citat: majda , sobota, 09.02.2008 : 18:55:04
Ja Don je drugače super,kondicije ima veliko,samo zdaj je že od poletja skozi na 54kg.Zdaj je star 19 mesecev.Saj meni je v redu da je tak,sam ko vidim kakšnega drugega bordojca se mi zdi da je suh.
Odvisno od konstitucije psa, Spike je imel pri 8.mesecih 54 kg, Luna jih ima 54 kadar je "debela"
Logiran
majda
nekaj malega že vem
Sporočil: 165
«
Odgovor #646 :
nedelja, 10.02.2008 : 17:50:42 »
Ja veterinar mi je rekel,da dobi v roku 19 dneh po oploditvi 2 injekciji,ki staneta 80eu,cena se pa giblje po kilaži.Zoja ima 39kg,5kg preveč,samo po 2 porodih jo nikakor ne morem shujšat.
Logiran
TopField
rad pišem
«
Odgovor #647 :
ponedeljek, 11.02.2008 : 00:20:01 »
Potem je tu govora o abortusu kar ne priporočam, ljudje imajo slabe izkušnje, jaz vem za eno bordojko, ki je skoraj umrla od teh injekcij.
Injekcije o katerih sem ti jaz govorila preprečujejo ugnezditev jajčec, podobno kot mi vzamemo tiste dve tabletki 2x na 12 ur...
Logiran
majda
nekaj malega že vem
«
Odgovor #648 :
ponedeljek, 11.02.2008 : 13:13:35 »
Ja govor je o abortusu,sem tudi jaz slišala,da imajo ljudje slabe izkušnje s tem injekcijam.,zato se tudi nisem odločila zanje. Za te druge inj.ki jih onenjaš,pa še nisem slišala.Zdaj kar je je,bomo vidli če bo breja.
LP.
Logiran
TopField
rad pišem
«
Odgovor #649 :
torek, 12.02.2008 : 17:30:34 »
Ja abortus ti tud jaz odsvetujem!
Pa ostali, kje ste, kaj počnete?
Pride kdo v ZG?!
Logiran
TopField
rad pišem
«
Odgovor #650 :
petek, 15.02.2008 : 10:28:58 »
Moj Spikey (10 mesecov)
http://static.album.email.si/3/2/473832/rjdpY7ETne9kwek_M4sBM.jpg
Logiran
sanci_cat
odvisnež
Spol:
Sporočil: 947
«
Odgovor #651 :
sobota, 16.02.2008 : 23:06:46 »
Spikey?
Kako lahko uporabljaš pomanjševalnico za tega možakarja
Madonca se je razvil
Pa Trisha? Kako pa njej gre?
Logiran
dogec
novinec
Sporočil: 21
«
Odgovor #652 :
torek, 19.02.2008 : 18:33:36 »
lep pozdrav!
Imam 3 meseca starega Dona(bordojska doga
) in me zanima kaj naj naredim ker ga nemorem spraviti na povodec. Ko ga hočem peljat se uleže ali pa se nazaj drži . Prodajalka v trgovini za male živai mi je rekla naj ga vlečem 5m vseeno če se dabi in vse, in potem bo šel. vlekel sem ga in se mi je začel dabit in slino pljuvat potem sem ga pa spustil ker se mi smili. zdaj hodi brez povodca zraven mene ampak bi ga rad na povodec spravil saj mam potem bolši nadzor (ampak kako lažjo verjanto brez davljenja.Je pa vzuni v pasji uti ,boks še delamo ima pa ograjeno okoli hiše 1.5ha in ni prikrajšan od sprehajanju.
Zanima me pa še če je dosti na dan enkratni obrok, ker več mi ne je pa še to tako.Dajal sem mu 2 obroka pa ni jedel zdajk pa enega. Če še kdo ve kakšne nasvete bi mi prav prišli, šolat ga bom pa tako in tako dal ampak nekaj bi rad zdaj če opravil.Kako pa kaj vaši psi? so kaj nevarni do mlajših otrok ker imam tudi 2 leti starega brata in je zelo prijazen z njim imn se veliko igrata.
hvala v naprej
Logiran
majda
nekaj malega že vem
«
Odgovor #653 :
torek, 19.02.2008 : 19:47:08 »
Pozdravljen dogec,kot prvo me zanima ali je to tvoj prvi pes in koliko si star
.Prodajalka ti je napačno svetovala,zgleda da nima pojma o psih. :'(Ali že nosi ovratnico in če jo že,mu pripni nanjo povodec in naj se sam sprehaja,tako da povodec vleče za seboj,da se navadi.Če imaš v bližini koga,ki se spozna na pse,se posvetuj z njim
,na silo ne delaj nič
,ker bo pes dobil odpor do povodca.Pri treh mesecih bi moral dobiti še vsaj tri obroke.Kaj pa mu daješ za jest? Kje si ga pa dobil? Ali ti vzreditelj ni dal napotkov?Lepo je če se rad igra z tvojim bratom,kar naj se igra,samo bodi vedno zraven,da ne bo brat gdaj pregrob z psom,ker po moje dveletni otrok še nima občutka,in lahko psa potegne za rep ali uho in psa to zaboli in vrne z svojimi špičastimi zobmi nazaj in potem bo jok in stok.
Logiran
TopField
rad pišem
«
Odgovor #654 :
torek, 19.02.2008 : 21:58:49 »
Citat: sanci_cat , sobota, 16.02.2008 : 23:06:46
Spikey?
Kako lahko uporabljaš pomanjševalnico za tega možakarja
Madonca se je razvil
Pa Trisha? Kako pa njej gre?
Spikey ja
Razvil se je pa kar konkretno, sem zadovoljna, še vedno ima kravjo stojo, ampak se s treningi počasi izboljšuje.
Trisha je pa še vedno totalni hiperaktivec, ima pa ful rada vse vrste treningov, ring dresuro obvlada v nulo (kar Spikey ne, on bi kar mal po svoje, pa mal počas, pa mal prehitr, v glavnem vse samo tist kar bi jaz rada ne
)... No, sej boš lahko njegovo prezentacijo občudovala v ZG
...pa prosim brez smeha....
Logiran
TopField
rad pišem
«
Odgovor #655 :
torek, 19.02.2008 : 22:55:18 »
Citat: dogec , torek, 19.02.2008 : 18:33:36
lep pozdrav!
Imam 3 meseca starega Dona(bordojska doga
) in me zanima kaj naj naredim ker ga nemorem spraviti na povodec. Ko ga hočem peljat se uleže ali pa se nazaj drži . Prodajalka v trgovini za male živai mi je rekla naj ga vlečem 5m vseeno če se dabi in vse, in potem bo šel. vlekel sem ga in se mi je začel dabit in slino pljuvat potem sem ga pa spustil ker se mi smili. zdaj hodi brez povodca zraven mene ampak bi ga rad na povodec spravil saj mam potem bolši nadzor (ampak kako lažjo verjanto brez davljenja.Je pa vzuni v pasji uti ,boks še delamo ima pa ograjeno okoli hiše 1.5ha in ni prikrajšan od sprehajanju.
Zanima me pa še če je dosti na dan enkratni obrok, ker več mi ne je pa še to tako.Dajal sem mu 2 obroka pa ni jedel zdajk pa enega. Če še kdo ve kakšne nasvete bi mi prav prišli, šolat ga bom pa tako in tako dal ampak nekaj bi rad zdaj če opravil.Kako pa kaj vaši psi? so kaj nevarni do mlajših otrok ker imam tudi 2 leti starega brata in je zelo prijazen z njim imn se veliko igrata.
hvala v naprej
Čao dogec!
Tud mene zanimajo stvari ki zanimajo Majdo, se pravi koliko si star, ali je to tvoj 1.pes in kje si kupil psa?
Ti je že Majda pravilno povedala, da tale prodajalka nima pojma o vzgoji psov, naj se raje drži svojega dela. Jaz ne vem koliko pasmo poznaš in koliko si si prebral o njej, ampak bordojcev se nikakor ne vzgaja s prisilo (kakor tudi nobene druge pasme ne). Bordojci so kljub svoji močni in zastrašujoči pojavi izredno nežna in občutljiva bitja in vsako fizično nasilje jim pušča dolgotrajne psihične posledice (prestrašenost, nezaupljivost, lahko tudi agresivnost). Majda ti je dala odličen nasvet, najprej ovratnico gor (seveda ne zatezno) da se navadi na njo, potem pa počasi povodec, ki naj ga vleče za sabo, ob tem pa moraš ti ali nekdo biti OBVEZNO prisoten, da se kam ne zatakne ali celo obesi!
Ti bom povedala čist eno svojo izkušnjo: imam skoraj 4 leta staro bordojko Luno, ki je imela isti problem kot tvoj Don. Nikakor na povodec. No moj mož je uporabil isto metodo kot ti, se pravi jo je vlekel za s sabo misleč da pametnejši odneha in da bo že enkrat popustila. Pa ni. Bordojci so precej inteligentni psi, ne da se jih kar tako prinesti naokoli. Končno je popustil in v roke sem jo dobila jaz. Ko je dala "skozi" fazo z ovratnico in povodcem (to kar ti svetujeva midve z Majdo), sem jo poskušala prepričati, da naredi par korakov na povodcu "za salamo". Pa sem se uštela! Tud povohala je ni ampak je obrnila glavo stran ! Verjemi, da sem ji ponujala in "tlačila" v gobec vse sorte mesa in salam, ona pa se je samo namrdnila, obrnila glavo stran in sedela naprej! Potem sem jo začela ful, ampak res ful hvaliti za čisto vsako stvar (brez nagrade, samo ustna pohvala). Ko se je sprehajala s povodcem, se pravi, ko je vlekla za sabo povodec, sem čist neopazno držala v rokah povodec jaz, ona pa je mislila da se prosto sprehaja (in vleče za sabo povodec, ki je bil v resnici v mojih rokah). Ob tem sem jo res fuul hvalila, če bi me kdo gledal, bi rekel da sem nora. Ko je skužila, da jo imam v resnici na povodcu, se je še malo upirala, ampak jaz sem vsak njen korak, ki ga je naredila na štriku tooolk pohvalila, da se ji je to zdelo očitno zelo zabavno in fajn in kar naenkrat sva počasi začele lepo hodit na povodcu. Seveda je rabila čas, ne vem mogoče en teden deset dni, vmes in tudi še kasneje se je kdaj upirala....Danes moja Luna hodi brez povodca ali z njim, še vedno ji največ na svetu pomeni POHVALA (in ne nagrada, ker sem obupala ob vsem tistem njenem pluvanju hrane ven), danes moja Lunica dela ring dresuro brez povodca (komot bi jo peljala v ring brez), vse samo na ukaze in pohvalo. Ker smo že pri ringu: jaz jo vedno,ampak res vedno ne glede na njeno uvrstitev na razstavi zelo pohvalim še v ringu, da ve da je lepo delala in da sem zadovoljna z njeno predstavitvijo in ona (pa tudi jaz) je tega neskončno vesela.
Tako da boš moral sam pogruntati kaj ustreza tvojemu psu, kako ga pripraviš do tega da bo delal, nikakor pa to ne bo in ne sme biti fizična prisila.
Upam tudi da se zavedaš, da bordojska doga ni pes za v uto ali na verigo, ampak je zelo družaben pes in ga taka "socializacija" ubija. Če nimaš možnosti psa imeti v hiši, si zorganiziraj življenje tako da boš lahko čim več časa preživel z njim (pa ne samo zdaj dokler je mladiček in je lušten in oh in sploh).
Seveda za 3 mesece starega mladiča ni dovolj en obrok hrane na dan. zanima mekoliko časa je pes pri tebi? Jaz te čist razumem, nisi edini, ki ima probleme z neješčnostjo bordojca, tud sama sem imela te probleme. Luna itak poje samo kolikor ji paše, trenutno zelo v redu je, Trisha je tudi imela svoje obdobje, Spikey in Balu sta mi vedno super jedla. Jaz sem bila prisiljena Triši pri 2 mesecih in pol zmanjšat obroke iz šestih na samo enega!Ko so ostali mladički iz legla odšli, kar naenkrat ni bilo več zanimivo jest, seveda pa je k temu tudi pripomoglo to, da je ostala brez bratcev in sestrice. Ko sem čez en mesec pripljala Spikeya se je situacija čisto spremenila, začela je jesti in od takrat nimam problemov z njo.
S čim ga hraniš? To je zelo pomembno, jaz svoje pse hranim z briketi, pomaga če mu dodaš kakšne ribe, skuto, smetano, jajce (samo rumenjak)....svetujem ti da ga hraniš s kvalitetno hrano in da so to briketi in ne konzerve. Zelo pomembno je tudi to, da pes nima stalno na voljo hrano, ampak da ga hraniš ob določenih urah in določene količine, ki jih prilagodiš psu. Vodo naj ima seveda stalno na voljo, hrano pa mu po 15 minutah umakni ne glede na to koliko jo je pojedel in mu jo (isto, če prej ni pojedel) ponudi kot naslednji obrok.
Glede majhnih otrok pa bi ti moralo biti jasno, da pes in otrok brez nadzora nimata kaj delati skupaj sama.
Upam, da smo ti vsaj malo pomagali s svojimi izkušnjami in nasveti, če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj.
Pa pripopaj slike svojega bordojčka, da ga bomo lahko malo občudovali
lp, Tanja
Logiran
dogec
novinec
«
Odgovor #656 :
sreda, 20.02.2008 : 15:51:36 »
star sem 14 let in to je moj prvi pes. prodajjalka me je že res ˇnasrala svega in svašta"-kupil sem te kosti da bo ga vzbudilo potem priboljke žogice ......a ni hotel nič da bi šol recimo za hrano. stal e primiru in me gledal. pribolškov še povohal ni. sem mu dal za hec med brikete pa je pustil te priboljške. zdaj se vsaj z mojo žogo igra tako da ga mal spodbudim. Imam tisto otroško ovratnico -blagnato sicer zatecovalna ampak ga priklenem na drugo "rinko" tako da se ne zateguje. priklenal sem mu povodec in je negiben sedel
potem sem ga tako pustil in ga gledal čez okno. Kasneje se je nasrečo navadil in letal čeprav ga je motlo. Na ovratnico je navajen ker jo ma od začetka in ga ne moti. sma pa že n aredila pra korakov na takšen način kot ti z Luno. to res pomaga.hodila sma tako da je vedel da ga držim čeprav sm ga tu pa tam malo prijel da je vedel za kaj se gre. potem sem ga spustil da ga nebo preveč spet motilo. Upam da boma tako uspela(malo po malo).
z donom se veliko ukvarjam. Če me pa ni doma se pa ostali domači tako da je skos dobro raspoložen.
Hranima ga z briketi-Puppy, ampak sem mu dajal 3x na dan in ni pojedel zdaj pa mu dajem samo zvečer ker drugače nimam kam dati ker je še polno. mu bom pa potem res vzel če ne bo pojedel ,da bo vedel kdaj ma za jest.
Hvala za enkrat majda in TopField.
Logiran
dogec
novinec
«
Odgovor #657 :
sreda, 20.02.2008 : 16:13:35 »
http://bigdon.moj-album.com/album/11113174/
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.405
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #658 :
sreda, 20.02.2008 : 16:45:43 »
Se samo meni zdi, ali se komu drugemu, da je na slikah mesanec bordojec-bokser?
dogec, potrudi se s pravilnejsim pisanjem, uporabljaj torej locila, velike zacetnice in cele besede.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
dogec
novinec
«
Odgovor #659 :
sreda, 20.02.2008 : 21:11:30 »
Nevem če je mešanec, rekli so mi da je cistokrvni ,papirje rodovnika pa še dobim če bo posreči. Možno pa tudi da je mešanec,ampak meni je tak všeč pa če je čivava:D.
Logiran
Strani:
1
...
39
40
41
42
43
[
44
]