mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 20:51:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 57   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bordojska Doga  (Prebrano 189757 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Bordojec
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 62

« Odgovor #180 : četrtek, 03.08.2006 : 23:28:22 »

No bordojček še en razlog več, da prideš malo na kakšno razstavo pogledat in malo poklepetat o bordojcih. Smiley Res ti priporočam kakšen ogled razstave, če si za, me lahko poiščeš v Trbovljah na razstavi pa ti odgovorim na tvoja vprašanja, ker vidim da te dosti zanima.

Glede kombinacije pa je tako...kombinacijo izbere vzreditelj, ti pa si vzames psa iz tiste kombinacije katera ti najbolj utreza.
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69

« Odgovor #181 : petek, 04.08.2006 : 00:07:56 »

Na razstavo bom po vsej verjetnosti (če bom le uspel) prišel.
Vidim pa, da si tudi pripravljen pomagati bodočemu lastniku bordojke, pa me zanima ali bi si vzel čas že pred razstavo?
Logiran
Bordojec
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #182 : petek, 04.08.2006 : 13:48:24 »

Ja glede časa ni problema, ker imam počitnice do oktobra.

Tukaj pa še 2 fotki, kako je Erras potrpežljiv in kako ne mara vode.
http://i77.photobucket.com/albums/j71/TIMI9999/DSC01018.jpg

http://i77.photobucket.com/albums/j71/TIMI9999/e_f.gif
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69

« Odgovor #183 : petek, 04.08.2006 : 15:10:14 »

Iz kje pa si? A bi bil za kakšen pogovor o bordojcih ob pijači (upam da nisem preveč vsiljiv)?
Logiran
TopField
rad pišem
Sporočil: 371

« Odgovor #184 : nedelja, 06.08.2006 : 12:12:37 »

Opa Timi, vidva z Errasom pa res pridno vadita  Smiley! Bosta čist razturala na razstavah!

Snickers, ni zakaj, če rabiš kakšno pomoč pri prijavi, se lahko še vedno obrneš name.

JJam, zaenkrat se lastniki bordojcev še ne dobivamo, ideja pa vsekakor ni slaba. Sva pa z Bordojcem zmenjena za kofi v Trbovljah na razstavi, komot se nama pridružiš  Smiley. Sej se strinjaš, Timi?

Bordojček, bordojska doga sicer lahko živi zunaj v pesjaku (ki je dobro izoliran seveda) preko zime, samo ponoči ga pa jaz vseeno ne bi puščala zunaj. No, vsaj naši niso, tudi pozimi so bolj malo v pesjakih, ker imam jaz načelo, če zebe mene, zebe tudi psa  Tongue. Tako da smo jim zgradili posebno hiško (8x6 m), kjer so pozimi.  Smo pa vsi veliko zunaj, tako da so psi z nami in z nami počnejo razne zimske vragolije (tudi sankajo se z nami  Smiley ).

Največja kazen za bordojca je pomanjkanje človeške bližine in ljubezni. No, saj to velja kar za vse pasme in pse, ampak njih pa res to zelo prizadane.

Kaj mors vse narediti da bi dal psa ocenit? mislim da mu je treba dati slikati kolke, itd? nevem... malo mi opisite
Kako pa je z parjenjem? kako dobis vzrejno dovoljenje... da psi dobijo rodovnik? Pa kje sploh najdt samicko? Mogoce tukaj?

Če želiš oceno zunanjosti psa, ga prijaviš na razstavo. Seveda je pogoj rodovnik. Če je pes tipičen predstavnik pasme in želiš z njim vzrejati, ga lahko prijaviš na vzrejni pregled, ki ga SKVMP organizira 2x letno; jeseni in spomladi. Za vzrejno dovoljenje rabiš predhodno slikati kolke na eni izmed pooblaščenih klinik, s seboj moraš imeti original rodovnik (oz.export rodovnik na tvoje ime z vpisom v slovensko rodovno knjigo). Po novem pravilniku SKVMP ti ocena zunanjosti od slo sodnika ne velja več, ampak ti oceno zunanjosti naredijo neposredno na vzrejnem pregledu. Če je pes tipičen predstavnik in ima v redu kolke, ti izdajo vzrejno dovoljenje. Če pariš psa in psico, ki imata oba opravljen vzrejni pregled in veljavno vzrejno dovoljenje, mladički dobijo rodovnik, v nasprotnem primeru pa ne (če kdo od staršev nima vzrejnega dovoljenja).

Zadnjih dveh vprašanj pa ne razumem prav dobro Undecided. Kupuješ psičko ali iščeš samičko za parjenje za svojega samca?

Bordojček: razstava v Trbovljah je v športenm centru Rudar,kogarkoli boš v trbovljah vprašal, bo vedel kje je to  Wink
Če boš vzel od Daria psa, se poskusi z njim zmeniti, da skupaj s psom prevzameš tudi export rodovnik. Snickers ima tudi psa iz njegove vzreje, pa še vedno čaka na pedigree. Njihova kinološka zveza je zelo počasna Angry. Glede kombinacije pa ga vprašaj, katero psico bo paril s katerim samcem (in seveda prišepni tudi nam  Grin).

Torej ljubitelji bordojskih dog, kdo vse pride v Trbovlje  Cheesy?
Logiran
Bordojec
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #185 : nedelja, 06.08.2006 : 12:21:54 »

Zdravo Tanja,
seveda se strinjam, da se nama pridruži še kakšen ljubitelj bordojcev.
Jaz pridem 100% razstavljat...tako da se vidimo. Smiley
Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79

« Odgovor #186 : nedelja, 06.08.2006 : 22:42:40 »

Tud midva z Aresom pridema v Trbovlje. Prosim samo za točen datum in uro pričetka razstave....hvala

Aja,še ene par fotk od Aresa

http://i72.photobucket.com/albums/i169/doberkotmed/Ares/DSC00931.jpg

http://i72.photobucket.com/albums/i169/doberkotmed/Ares/DSC00935_edited.jpg

http://i72.photobucket.com/albums/i169/doberkotmed/Ares/DSC00882.jpg

Lp,Boštjan
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #187 : ponedeljek, 07.08.2006 : 09:55:08 »

O super, Snickers, potem se bomo pa končno v živo spoznali  Smiley. Sej boš Aresa s sabo pripeljal, a ne? Pa ne pozabi na njegov potni list!

Razstava v Trbovljah je 27. avgusta, začne pa se nekje med 9.30 in 10h. Jaz sicer delam na tej razstavi, upam, da se vidimo pred ocenjevanjem, če ne bosta čakala do konca ocenjevanja (ki se konča nekje ob 14h).
Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #188 : ponedeljek, 07.08.2006 : 11:46:37 »

Jz sm mislu pridit z njim kar tako na ogled, Nisem razmišljal o razstavljanju. Mogoče pa res,zakaj pa ne....kje dobim prijavnico?
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #189 : ponedeljek, 07.08.2006 : 12:29:40 »

Sej sem jaz tudi mislila, da boš prišel samo pogledat  Smiley, ampak vseeno rabiš potni list (in cepljenje stekline!) za vstop na razstavni prostor.

Drugače pa se lahko prijaviš do 12.8., prijavnico najdeš tukaj.

Da bi se dobili pred ali po ocenjevanju sem pa napisala zato, ker bom na razstavi delala in ne morem ven iz ringa med ocenjevanjem psov.
Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #190 : torek, 08.08.2006 : 21:00:40 »

Pa veš,da ni slaba ideja da bi se mi bordojci mal dobil skupi...kaj pa če bi imeli enkrat ali dvakrat na leto kakšen skupn piknik,tako kot ga imajo nemške doge,rotwailerji itd... To sploh ni slaba ideja. Kdor je za,naj dvigne roko ( taco )....TopField ti bi lahko bila vodja "projekta piknik" mi pa oz. jaz pa ti lahko pomagam Huh

http://i72.photobucket.com/albums/i169/doberkotmed/Ares/DSC00957.jpg

Lp, Boštjan & Ares
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #191 : sreda, 09.08.2006 : 09:01:12 »

Ja, super ideja, Snickers. Samo potrebno se je zmenit na kateri lokaciji bi bil piknik. Kar z idejami na plan Smiley . Jaz sem v stiku z kar nekaj lastniki, tako da lahko tudi njih povabimo, vi pa vse ostale, ki jih poznate Smiley.

Včeraj sem gledala na internetu (na 24 ur) posnetek o predlogu novega zakona o odgovornem lastništvu psov. Pa mi Real Player malček nagaja in mi preskakuje, pa me zanima, ker sem videla na posnetku bordojsko dogo, če kdo čigava je Tongue ?
http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20060807_3078468.php

Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #192 : sreda, 09.08.2006 : 20:28:02 »

Po moje je najboljš,da bi bil piknik plac nekje kjer se noben od mimoidočih ne bo počutu ogroženega,ker bi blo na kupu tolk "morilskih psov" al kak že pravijo našim ljubljenčkom. Mogoče ob kakšni reki ali jezeru,ali pa kakšni jasi ob gozdičku,mogoče kje okrog Bohinja, lepo in mir je ob Kolpi...ne vem. Upam,da pride kakšen pameten predlog in da ne bo ostalo samo na besedah ampak da se dejansko srečamo 2 x na leto....
Pozdrav iz Celja
Logiran
JJam
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #193 : četrtek, 10.08.2006 : 04:26:35 »

Preden se bomo organizirali za piknik bo pomoje trajalo. Jaz sm bl za tko, kaksen sprehodek po Ljubljani, ce je kdo od iz Lj. Sam velikokrat hodim na Lj-barje, super lokacija...
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #194 : četrtek, 10.08.2006 : 11:58:42 »

Lahko se tudi samo za eno pasje norenje zmenimo za začetek. Mogoče v Zajči dobravi  Undecided? Samo predlog...

Snickers pozabila sem ti napisat, da mi Ares postaja vedno bolj všeč. Na tej zadnji slikci ima res luštno bučko  Wink
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 57   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.