mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.11.2024 : 19:41:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kupujemo psička
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kupujemo psička  (Prebrano 23261 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Legionar
novinec
*
Sporočil: 10

« Odgovor #90 : nedelja, 19.07.2009 : 22:18:45 »

Saj so informacije o nakupih. Na kaj je treba paziti, kakšnega vzreditelja je treba iskati,... Ogromno nasvetov.

Konkretne vzreditelje ti bo striček Google izpljunil, tukaj pa najdeš tiste, ki so maksi člani mojpes.net-a.

Ni mi jasno, kaj ti ni jasno.  Huh

Vseh vzrediteljev ne izpljuva google, kaj bi bilo narobe s tem če da kdo kaksno informacijo o vzrediteljih izven slovenijie?Oo moj bog takšnih informacij pa ne moreš pridobiti ker niso člani mojpes.net..........Nevem česa tu ne razuemeš?
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804

« Odgovor #91 : nedelja, 19.07.2009 : 22:21:13 »

A je važno, na kateri strani katere meje je vzreditelj? Če ni član mojpes.net-a, informacij o njem ne moreš dobiti tukaj. Bolj enostavno ne znam napisat in če ti še vedno ni jasno, ne morem pomagat.  Wink
Logiran
Legionar
novinec
*

« Odgovor #92 : nedelja, 19.07.2009 : 22:21:56 »

Kaj je tvoj problem?kaj v stavku brez balasta ni razumljivega?mar pišev v korejščini?še nisi slišal pregovora:"kdor molči devetim odgovori?"
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #93 : nedelja, 19.07.2009 : 22:22:02 »

Hm ..., a bo treba narisat? Tole ni oglasnik in na tem forumu se psov ne da ne prodajati in ne kupovati, razen ce zeli kateri od vzrediteljev - clanov mojpes.neta obvestiti forumovce, da pricakuje leglo in se razpisati o tem, ter objaviti kaksno sliko. Za oglase je vzrediteljem - clanom mojpes.neta na voljo rubrika psi za prodajo - oglasi na mojpesPortalu. Nic vec in nic manj. Drugi nimajo nikakrsne pravice trositi subjektivnih bedarij o "dobrih" in "slabih" vzrediteljih, pa tudi ne kontaktnih podatkov o komerkoli drugem, razen svojih, seveda, ce imajo ustrezen uporabniski paket za vzreditelje (kar pa, mimogrede tudi za denar ne dobi vsak). Politike mojpes.neta ne bos osvojil v enem mojem odgovoru, zato ne pricakujem, da se bos se kakorkoli razpisal o mojpes.netu ali mojih pisnih reakcijah na karkoli.
Toliko o tvoji lenobi glede registracije, pravil in spoznavanja, kje si se znasel. Pac ne maram ljudi, ki menijo, da se svet vrti okrog njih, mi smo pa tukaj samo zato, da strezemo spredaj in zadaj. Korekten odnos s tvoje strani bo prinesel korekten odnos z nase/moje. Najprej upostevanje pravil, potem nasveti.

Oglasov o nakupu psa tukaj ni mogoce dati ze nekaj let. Preprosto za tvojo varnost, ker ne zelim, da bi se ti v pol ure javilo 30 steparjev in preprodajalcev s svojimi ponudbami. Vsak kupec psa mora ob nakupu narediti domaco nalogo. To je dolzan tako do sebe, kot do psa-mladica in njegovih starsev.

Ok, si vmes napisal oslarije, pa da te poducim:
- tale forum ni mojpes.net, temvec samo en precej majhen del mojpes.net portala,
- vzreditelji ne placujejo foruma,
- tale forum nima prav popolnoma nobene funkcije nikakrsnega oglasevanja, se celo v Kajinem koticku obvescamo uporabnike o zivalih, ki so na voljo za posvojitev in zivali ne oglasujemo kot spodnje gate,
- prav tako je na mojpesPortalu celotna rubrika nakup psa, pa v njej ni oglasov, temvec so clanki o tem, kako se mora potrosnik ob nakupu psa obnasati odgovorno, kaj je to odgovoren nakup, kako se ga lotiti in podobne zadeve, kaj potrebujemo, o cem vse moramo razmisliti in kako naredimo domaco nalogo,
- in prav temu namenu sluzi tudi ta rubrika na mojpesForumu - NIKAKOR OGLASOM in ce bi samo malo se kam pogledal, bi videl nase odgovore drugim ter si prihranil pisanje.

Pa da ti razjasnim - tole nima nic skupnega z nobenim drugim slovenskim forumom in ce menis, da lahko kdo tukaj pocne vse tisto, kar pocnete ponavadi na drugih forumih, nisi na pravem kraju.
Logiran

moksa
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.901

« Odgovor #94 : nedelja, 19.07.2009 : 22:30:23 »

Samo malo, Legionar: ali se dolgočasiš na smrt, ali pa ti google povzroča težave: jaz sem zdajle za foro odtipkala "border collie kennel" in mi je vrglo ven 161.000 rezultatov. Kaj te pravzaprav mantra? Ajde, veselo na delo, med tistimi 161.000 jih je verjetno malo morje tudi v neposredni soseščini, širom Evrope pa še več. Kaj torej pričakuješ od nas prisotnih? Še celo debate o izbrani pasmi imaš na voljo na tej spletni strani!!! Kaj več še pričakuješ ? Aja - če ti še vedno tistih xxx evrov leži na duši, se obrni na kinološko zvezo - tudi tam dobiš liste vzrediteljev.
A ni slučajno da si se spomnil nabaviti psa pa še informacij o njemu ne znaš poiskati?! Malo resnosti, lepo prosim.
Logiran
nanica
novinec
*
Sporočil: 17

« Odgovor #95 : nedelja, 19.07.2009 : 22:31:49 »

Pozdravjen!

No da jaz  napišem kako je bilo pri meni ko sem nekaj več kot dve leti nazaj priletela sem tako kot ti v želji da zvem kaj več o željeni pasmi!
Najprej sem začela iskati ter brati u temi od želene pasme....Že tam zveš za par vzrediteljev ki so omenjeni prav tako mimogrede ali pa sklepaš po imenih psov in tako naprej(se znajdeš). Po tem sem šla in iskala iskala iskala...zdej pa vem za kar nekaj strani...recimo stran kjer lahko najdem vzreditelje katerekoli pasme ter vzreditelje moje željene pasne iz celega sveta. Kot lahko vidiš zelo malo pišem tuki gor, zato pa toliko več berem!  Wink

Malo si preberi, vzami si čas za iskanje...verjami prav vse se najde. Če pa nimaš časa za iskanje potem pa..... Smiley

Sem se prav morala oglasit, ker vedno samo berem in si mislim svoje Smiley

LP Jana
Logiran
Legionar
novinec
*

« Odgovor #96 : nedelja, 19.07.2009 : 22:45:20 »

da se ti da takšne romane pisat Jana rajši bi kaj pametnega povedala.Moksa border collie ti vrže zadetke večinoma iz slovenščine in angleščine.če malo uporabiš glavo zveš iz prejšnih postov da legla sedaj ni...drugič če greš naprej po zadetkih ne dobiš uporabnih informacij recimo kaj hudiča bi ti s tem naredil naredila:BORDER COLLIE RESCUE of CALIFORNIA!
Če hočeš informacije iz evrope rabiš prevode tako kot je v hrvaščini recimo Graničarski Koli...ali pa nekoga ki pozna kakšno osebo iz drugega konca in ne mislim slovenije in vaših vasi.moksa več zadetkov dobiš recimo če spredaj vržeš prodaja/nakup. Moksa brez takšnih oseb kot si ti bi se svet že zdavnaj zrušil, še dorbo da obstajajo tudi taki, ki nas rešujejo pred veslojnim potopom.

Nanica ko berem tvoj post si rečem samo blagor slepim...

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator

« Odgovor #97 : nedelja, 19.07.2009 : 22:50:55 »

Legionar, vidim, da si veliko pametnejsi od vseh nas tukaj, zato predlagam, da gres tudi ti pocet kaj bolj pametnega od branja nasih veleumov. Mislim povsem resno.
Upam, da razumes.
Logiran

moksa
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.901

« Odgovor #98 : nedelja, 19.07.2009 : 22:52:09 »

Legionar, zdaj mi je jasno da si verjetno klon prevečkrat prisotnih osebic, ki pridejo sem gor po instant nasvet. Upam lahko samo to, da je tvoja želja po psu muha enodnevnica, ker ne bi rada bila na njegovem mestu, brez zamere (ali pa z zamero, v takih primerih mi jer čisto vseeno). Ti bi rad ob sebi živo bitje, pa ti je škoda časa ob prebiranju tega foruma, škoda ti je denarja, škoda ti je prikrbeti si prevode ob prebiranju tujih spletnih strani, ti hočeš vse zdaj in takoj. Pa si priskrbi psa zdaj in takoj , samo tu take drveče pomoči ne boš našel. Srečno.
PS: preden pošlješ post naprej, ga preberi še enkrat pa popravi jezikovne napake.
Logiran
Legionar
novinec
*

« Odgovor #99 : nedelja, 19.07.2009 : 23:09:20 »

Jana popolnoma razumem. Samo moram odgovoriti na zadnji post. Mobsa o kaksnem klonu ti govoriš, ja prišel sem po nasvet, sicer brez pričakovanj, nisem pa mislil da bodo takšne reakcije lol. Sam bi psu posvetil več časa kot ga posveti tebi tvoj mož, ženska ali karkoli pač že imaš, ob takšni osebi najbrž ni lahko...
Spet ne razmišljaš racionalno, prevodi niso lahki, in če si ti tako odprte glave pa mi povej kako se reče border dolli v italjanščini, v slovenščin je border(ski) ovčar, kar pomeni da se border ni prevedel in je ostal iz angleščine, drugi primer je recimo graničarski koli, v tem primeru se border prevede iz angleščine v hrvaščino.

Če zaradi moje slovnice ne dojameš bistvo besedila to ni moj problem.

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator

« Odgovor #100 : nedelja, 19.07.2009 : 23:28:12 »

Zakaj bi ti pa kdorkoli tukaj moral pomagati? Se posebej ob tem, ko nam kazes svoj skrajno nizek nivo komunikacije. Kaj ima moz od mokse s teboj? Daj, spelji se od koder si prisel in nam prihrani svojo gostilnisko kulturo.

Sicer pa samo se en nasvet - ce ne znas jezika, najbrz tam ne bo pravi nakup, saj je vloga vzreditelja mnogo vecja od prejetja nekaj sto evrov. Sicer pa, tvoj problem. Mi smo ocitno zate prenizki, sam se spuscas se veliko nizje, zato si pojdi poiskat informacije drugam.
Ce ne bo slo zlepa, bo slo pa zgrda.
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.679

« Odgovor #101 : ponedeljek, 20.07.2009 : 00:02:26 »

Legionar, tvoj zadnji post pa še za pod šank ni!  Shocked
Katasrtrofa...  Lips Sealed Undecided

Ne vem kaj bi rad. Vsi so ti že napisali, da so tukaj pravila taka, da dobiš informacije samo o teh vzrediteljih, ki so prijavljeni. Drugih kontaktov pa ne.  Huh
Logiran
Legionar
novinec
*

« Odgovor #102 : ponedeljek, 20.07.2009 : 00:20:12 »

Vsakdo gleda na denar, prosim te ne živi v iluziji in mi prihrani tvoje nauke.

ehh cry me a river....nisem pričakoval odgovora samo mal zrelejše vedenje.Itak ste pa v večini same zafrustrirane ženske.

In kako bo slo zgrda me bo administrator odstranil s foruma, srce me boli, I'm already gone...

Verjetno ti življenje ni dalo tistega kar si želeš/bi si želela.

angseter:moj zadnji post je bil odgovor na post pred menoj, in ja sem dojel da lahko dobiš samo informacije o vzrediteljih.

Logiran
white rose
midi
Sporočil: 149

« Odgovor #103 : ponedeljek, 20.07.2009 : 00:25:47 »

Legionar, kot vidim, te je Jana s ketnami, verigami in pištolo prisilila, da se pridružiš njenemu portalu in te pri tem še prosila, če lahko delaš red v njeni hiši, vsi ostali pa bomo nemo izpolnjevali tvoje želje....    Grin

Svašta... Lips Sealed
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.679

« Odgovor #104 : ponedeljek, 20.07.2009 : 00:38:13 »

OOOOO, daleč da je vse v denarju pri vzreji psov. Jaz od takega niti v sanjah nebi kupila psa, če bi pač dobila tak občutek...
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kupujemo psička
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.