mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 08.10.2024 : 13:41:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Strani: 1 ... 276 277 278 279 280 [281] 282 283 284 285 286 ... 337   Dol
Natisni
Avtor Tema: francoski buldog - čvek  (Prebrano 318235 krat)
0 članov in 34 gostov pregleduje to temo.
pierlo
novinec
*
Sporočil: 42


« Odgovor #4200 : ponedeljek, 02.04.2007 : 23:14:02 »

Kalsang  -  ti pa res vse veš Smiley Hvala ti za pomoč. Kaj imaš izkušnje tudi z francozki? Sem pogledu vašo stran. Zelo pregledno narejena , pohvalno. Šicuji morajo bit tudi zelo zanimiva pasma. Mora biti pa kar veliko dela z nego dlake, še posebno pred razstavo.

Ajka333 -  Nisem dobil maila. Drugače se pa prvi del skriva spodaj v podpisu. Pa na koncu za net ni nobene pike. Kaj te mika da bi nabavila francozka?

Aja (Taini po rodov.) je zadnjič v travi našla mrtvo miš. Miš je prijela z gobcem, vendar sem takoj opazil in je pol spustila. Bila je tema pa se ni vidlo kaj je. Pol smo jo opazovali pa ni bilo nič posebnega. Pa me vseeno zanima kaj mislite da jo je treba peljati na kakšne krvne teste?
Drugače ima pa včasih kak dan ko ne je veliko, nima apetita. Tudi tisto kar ima rada ne poje. Vendar je drugi dan že dobro. Kaj je to normalno. A se čisti al kaj?

LP

peter.j
Logiran
ajka333
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #4201 : torek, 03.04.2007 : 16:41:19 »

pierlo, se ze kar nekaj casa odlocam, a koncna odlocitev se ni padla;). Ko bo tvoja psicka godna za razstave, jo bom sigurno prisla pogledat:).  Mislim, da ni panike, ce je prijela mis, marsikaj bo se popapcala, pa se bo vse srecno izteklo. Mi smo dajali hrano tocno ob doloceni uri, en obrok ob pol enih, drugega pa pol sestih in tako je ostalo se do veteranskih let (imela je pa tezo nekje med 9-11, pa morda 12 kg, ko je bila odrasla dama.  Navajena je bila, da je jedla dvakrat, seveda je pa vmes dobila tudi kak priboljsek, ker ji je vse disalo, kar je bilo na mizi;), poslastica zanjo so pa bile palacinke in ko so se pekle, je sedela pri stedilniku in seveda slina do tal in cakala na svoj kos , ni se premaknila niti za milimeter. Je pa seveda "nevarnost" pri teh pasmah, da se kaj hitro zredijo, ce nisi dosleden in potem tezave z dihanjem. No, nasa ni spustila nobenega obroka, ze 15 minut prej je sedela in gledala nepremicno v "mamo" (to sem bila jaz), kdaj se bo zmigala in ji dala jest. Ce pa smo slucajno "zamudili" njeno uro, je seveda s stopicanjem in butanjem z gobckom v nas, opozorila. Pa se marsikaj, da ne bom zacela pisati romana;).

Vse lepo tvoji Aji.

Lep pozdrav,
Mojca
Logiran
pierlo
novinec
*
Sporočil: 42


« Odgovor #4202 : torek, 03.04.2007 : 21:52:48 »

Mi dajemo naši trikrat na dan: zjutraj, ob 3h popoldne in zvečer. Kaj se ti zdi preveč? Ona ima zdej 4 mesece in 2 tedna. Vsak dan zvečer dobi še obrok pasjega mleka v prahu, notr ji damo pa še kosmiče z malimi briketki. Ker meni so rekli da ko pes odrašča tam nekje do enega leta, naj bi bolj pogosto dobivala jesti. Da dobi močno konstitucijo, ker baje so francozki kar smešni če so presuhi. Verjetno mora pa vsak dan biti fizično aktivna, ker se psi te pasme kar hitro polenijo in posledično zredijo.
Drugače sem pa po slikah opazil da so eni francozi na višjih nogah kot drugi. Ali pa so le samice manjše. Ker naše Aja se mi zdi da je kar nizka, medtem ko je njen bratec višji.
Naša Aja "trenira" mišice na toboganu Smiley .Sin ima namreč dvignjeno posteljo in tobogan. Ona pa je hotla na vsak način priti gor, ker ima gor plišaste igrače. Od začetka ji ni šlo, zdej pa že pride do vrha, če se potrudi. Ful je smešna kako se dol pelje naprej in nazaj.

Je pa kar težko ugotoviti ali je pretežka za svojo starost, ne vem? Skrbi me zaradi dihanja, ker že zdej ko še ni tolk vroče zunej, se na sprehodu kar dobro utrudi. Ko pride domov gre prvo vodo pit.

LP
Peter



http://valentino.moj-album.com/
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4203 : sreda, 04.04.2007 : 11:58:15 »

pierlo, hvala za pohvalo naše strani. Ja, šicuji so moji srčki. Z dlako je res veliko dela, ampak se navadiš, naučiš fint, pa tudi za bitje, ki ga imaš rad, ni težko več časa vzet... Francozki so mi  tudi zelo všeč, zato vsake toliko pokukam v to temo.

Glede hranjenja vaše psičke: trije obroki so v redu pri tej starosti. Nič ni nenavadnega, da si kuža kakšen dan post vzame. Pri tej starosti tudi ne more biti debela, ker se še razvija. Sicer pa jaz pri svojih psih pri šestih mesecih preidem na hrano za odrasle pse. Pri malih pasmah se glavni telesni razvoj zaključi približno pri tej starosti. Pri psičkah se na primer rast ustavi s prvo gonitvijo. Potem samo še mogoče malo zrastejo v višino in predvsem pridobivajo na mišicah, razvija se še glava itd. Seveda bo najbolje, če se glede hrane posvetuješ z vzrediteljem, ker nimam izkušenj s francozki. Res je, da so robustnejši od šicujev in mogoče je malo drugače.

Za tisto epizodo z miško si pa s psičko zaslužita čestitke! To, da je miško spustila iz gobca, ko ste ji ukazali, je res velik dosežek! Bravo!

Glede sprehodov in zadihanosti: mislim, da za njeno zadihanost ni kriva njena teža (ker dvomim, da jo pri tej starosti ovira), ampak kratek gobček. Verjetno je na sprehodih zaradi svoje starosti zelo živahna, zato se zadiha, vendar ne počiva, kot bi odrasel pes ampak mladičkasto šviga sem in tja vse do konca sprehoda. Predlagam ti, da vodo jemlješ že zdaj s sabo na sprehod. V trgovinah z opremo za živali se dobi plastenke, ki imajo zraven že posodico iz katere pes pije. Zelo praktično za nosit s sabo. Zdaj, ko bo vreme vse toplejše, boste morali bolj paziti nanjo, saj se kratkogobčni psi lahko hitro pregrejejo, ker se ne morejo tako učinkovito hladit kot dolgogobčni.

Glede dolgih in kratkih nog: v vsaki pritlikavi pasmi se pojavljajo višji in nižji predstavniki, pač glede na prednike. Znotraj pasem obstajajo različni tipi. Enkrat eden bolj prevladuje, drugič drugi, posledica pa je, da imaš lahko v istem leglu tudi različne mladiče.

lp
Logiran
pierlo
novinec
*
Sporočil: 42


« Odgovor #4204 : četrtek, 05.04.2007 : 17:49:19 »

Kako pa to zgleda če se pes na vročini pregreje? Jest si to predstavljam tako da mu je ful vroče in da je žejen. Kaj se mu pa v najslabšem primeru lahko naredi ?
Drugače sem pa zasledil pri naši da skoraj ne zna bevskati (cviliti), lajati pa zna. Ne vem zakaj? Tudi če se kej udari ali če jo kdo ponesreči pohodi po tački, nič ne zacvili. Pa ima ena punca tle pri nas isto francozka, pa je rekla da se ji zdi da te psi sploh ne čutijo bolečine. Kaj mislite da je to mogoče? Sem opazil ko se je igrala z eno mlado psičko in jo je ta kar močno prijela za "žnable", pa Aja ni nič zacvilila.
Kako je pa kej z dlako, kolk jim pa kej izpada? Sem bil mnenja da zelo malo, pa sem zadnjič enga frencija videl in sem bil kar presenečen kako mu je dlaka letela?

LP Peter
Logiran
ksenija
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #4205 : petek, 06.04.2007 : 08:14:48 »

Da se še jaz malo vključim v debato. Kar se velikosti tiče lahko povem, da je moj Keops frenchi na dolgih nogah, ima 16,2 kg in ni prav nič debeli...je pa 1 leto star in bo verjetno sedaj dobival na masi,hehe..sem pa videla njegovo sestrico, ki je pol manjša. kar nisem mogla verjet, da sta iz istega legla. Je izjemno živahen psiček, teče do vrha Šmarne in nazaj,nenehno zahteva pozornost,uživa na plaži na soncu in plava z največjim veseljem. Pravi športnik, tako kot midva....Vse kar so trdili da francozki ne počnejo naša zverinica počne. Kar se pa dlake tiče jo imamo povsod, se pa na njemu ne vidi da odpada, kot se pri nekaterih opazi.
LP
Logiran
maticko
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #4206 : petek, 06.04.2007 : 20:16:46 »

Pa damo še mi en komentar Tongue Naša se je malo zredila in ima tam okoli 13 kg.. Mi mamo tudi dosti dlake samo zlgeda da se je počasi umirila.. Več krtačimo pa je. Pod očesi ima malo vneto kožo, zaradi solz se mi zdi. So mi rekli naj grem v lekarno po bivacin. Huh Ve kdo kaj o tem?

ksenija; mam keopsa na sumu da je z istega legla kot moja ula Cheesy kdaj ima rojstni dan?

lp
Logiran
pierlo
novinec
*
Sporočil: 42


« Odgovor #4207 : petek, 06.04.2007 : 23:52:19 »

Smo jo dans peljali cepit proti steklini. Pa mi je veterinar razložil da imajo francozi visok prag bolečine, zato pa zelo malo cvilijo.

Ksenja
Kako ima vaš 16,2. Pol je pa nadpovprečno velik. V literaturah piše da naj bi francozi imeli od 8 pa do 14 kil. Pa tja do 30 cm plečne naj bi bili veliki. Sam da je živahen in gibčen.

LP


Logiran
pierlo
novinec
*
Sporočil: 42


« Odgovor #4208 : sobota, 07.04.2007 : 00:36:05 »

Naša Aja je bila od začetka čisto temna, zdej pa ima iz dneva v dan več svetlih lis. Pa me zanima če obstaja kakšen "recept" za te lise, da so kar se da bolj usklajeno razporejene. Ker jest mislim da če je pes močnejše postave in hitro raste, da je bolj tigrast, ker se koža hitreje razteza. Kaj pravite o tem? Pa seveda važni so predniki. Naša ima dedka, ki je svetlo rjave barve - drap, ni nič tigrast. Njena mama je pa bolj temna, oče pa svetlo tigrast. Bomo videli kaj bo, samo je pa prav hecno, kako iz temne dlake poganjajo vmes svetlo rjave dlakice.

lp
Logiran
ksenija
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #4209 : torek, 10.04.2007 : 08:27:18 »

Maticko, naš Keops je Ulin bratec. Ko sva šla po njega je g.Tatjana razložila, da gre Ula v Gorico.
Naša zverina je res velika, baje je alfa samec. Sem vidla njegovo sestrico in je pol ,manjša. Vzrediteljica je bila ful navdušena, ko ga je vidla in že ko sva ga šla gledat je rekla, da bo to ful velik in divji pes. Ker sva oba malo športnika nama ga je dala, zato da se bo veliko gibal...In res je divji..
Lp
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #4210 : torek, 10.04.2007 : 12:07:24 »

maticko, bivacin je antibiotik in ti ga ne bojo dali kar tako, ker rabis recept. pa tudi brez veterinarskega pregleda na tvojem mestu ne bi mazala psa s tem. Ce ima vnetje, bo treba k "dohtarju" ;-)

pierlo, lise nimajo veze z raztezanjem koze, ampak samo z dednostjo. Vcasih so nasi struklji podobni sele kaksnemu pradedku in prababici, ni nujno da mami in ocetu. Buba je npr. izrezan dedek, se bolj pa je podobna svoji danski prababici.
Logiran
maticko
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #4211 : torek, 10.04.2007 : 15:43:35 »

heh, že vem kateri je potem.. pol prstov mi je pojedu  Cheesy me prav zanima kakšen je zdaj. so kje kakšne slike? razstavljali ste že kaj?

TinaZ, tisto z bivacinom je bilo malo mimo ja.. smo namazali eno drugo kremo gor in koža ni več rdeča

lp
Logiran
ksenija
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #4212 : sreda, 11.04.2007 : 08:28:28 »

Maticko nič nismo razstavljali,ne vem če bomo.Mi namreč nič ne ubogamo..hehe.Ti si? Kako pa je z vzrejnim dovoljenjem? Res bi bila škoda če naš lepotec ne bi imel mladičkov
Logiran
ksenija
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #4213 : sreda, 11.04.2007 : 08:39:05 »

evo slikice ko je bil še majhen....upam da bo uspelo...
http://ksempfi.moj-album.com
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #4214 : sreda, 11.04.2007 : 11:19:06 »

Jooooooo, pišek mali... Ksenija, prav polepšala si mi dan s temi slikcami. Sm se spomnila na Bubo, ko je bla še tak štrukelj.
Logiran
Strani: 1 ... 276 277 278 279 280 [281] 282 283 284 285 286 ... 337   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines