o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 13.11.2024 : 01:34:16
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
francoski buldog - čvek
Strani:
1
...
311
312
313
314
315
[
316
]
317
318
319
320
321
...
337
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: francoski buldog - čvek (Prebrano 324576 krat)
0 članov in 34 gostov pregleduje to temo.
baguSka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 742
Re: francoski buldog - čvek
«
Odgovor #4725 :
četrtek, 19.03.2009 : 11:34:28 »
Citat: Piksi , ponedeljek, 16.03.2009 : 12:11:32
Ni bilo lepšega včeraj sedeti na kavi in jo meti spuščeno. Bilo je kar precej ljudi...malo vsakega pozdravit ampak takoj nazaj k moji mizi.
Verjamem da je bilo tebi v uzitek. Ampak....
Malo premisli ce je to res VSAKEMU vsec!!! Ne vecini, ampak VSAKEMU!!
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
Sporočil: 144
«
Odgovor #4726 :
četrtek, 19.03.2009 : 14:45:02 »
OK, mogoče ni vsem všeč. Odvisna je tudi lokacija. Samo, npr., ko grem jaz k Čadu na kosilo, in otroci tečejo gor, dol, se derejo, igrajo na svoje inštrumente, za povrh pa tudi njihovi starši izvajajo podobne akcije...mene pa to moti!
LP
Logiran
baguSka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 742
«
Odgovor #4727 :
četrtek, 19.03.2009 : 15:08:04 »
Ja seveda da te moti!! Zato ti pa pravim, da nekatere pa motijo psi!! Ne vse, nekatere pa ja... tako kot tebe pac otroci! Vsak ima rad svoj mir.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.533
«
Odgovor #4728 :
četrtek, 19.03.2009 : 16:03:31 »
Pse na vrvico, ko so zraven drugi ljudje ali pa živali, pa ne bo nobenih problemov. Zavedajte se, da lahko plačate kazen, če pes ni privezan. Poleg tega lahko vam lahko kdo poškoduje psa ali pa naredi kakšno kretnjo, ki jo bo vaš pes narobe razumel in bo ugriznil. Kdo bo pa potem odgovoren? Res tako zelo zaupate svojim psom?
Logiran
Poker
nekaj malega že vem
Sporočil: 101
«
Odgovor #4729 :
četrtek, 19.03.2009 : 17:50:17 »
Ja baguska se strinjam s tabo,raje ga imam na vrtu lepo in se zlavfa in znori ali pa v stanovanju,ko kr začne lavfat po stanovanju, da ga samo opazujem in se mu smejim hihihih.
Ko se zjutri sprehajava s Pokerjem po poti spominov in tovarišov,dejansko ne srečam nobenega psa in ga imam spuščenega,je pa res, da nikol ne moreš vedeti, kaj ga bo pičilo.
Pse na vrvico pa stvar je rešena.
Zanima me, če pri vaših bulijih gobec vedno ostane na tleh ,ko so vzuni?
Dejansko je moj Poker magnet za tla
,vedno nekaj išče,vedno nekaj daje v gobec,pa čeprav ga cuknem ali pa s hrano pomaham, ne pomaga,jih kdaj mine!
Lp
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
«
Odgovor #4730 :
četrtek, 19.03.2009 : 18:51:00 »
Da so psi ves čas na vrvicah, se mi SPLOH ne zdi pametno. Ko ga hočeš "slučajno" spustiti iz nje, ne pride nazaj, teče kot nor, in ga lahko loviš tudi po uro, da ga dobiš nazaj. Jasno, saj se nikol ne more zlaufat, če je pa vedno na vrvici! Moj pes je zelo umirjen, od prvega dne naprej jo imam spuščeno. Ko gre mimo kakšen razrepenčen pes na vrvici, gre moja mimo, kot da ga ni. Ko jo ljudje (!) kličejo k sebi, gre mimo, kot da jih ne sliši. Verjamem, da če bi jo imela od začetka na vrvici, taka NE BI bila. Vse je odvisno od vzgoje. In ja, toliko zaupam svojemu psu, da VEM, da ne bo nobenega ugriznila (ne psa, ne otroka, ne odraslega). Pa je stara 1 leto...
Zelo pa spoštujem ljudi, ki svojih psov niso znali, niso imeli časa ali pa volje, vzgojiti, in je pes ves napadalen, da ga imajo na vrvici (po možnosti bi prosila še za nagobčnik). Napadalnega psa ne krivim, krivim "kretena", ki ga je takega naredil.
LP
Logiran
žal
novinec
Sporočil: 8
«
Odgovor #4731 :
petek, 20.03.2009 : 11:41:31 »
Ne glede koliko svojemu psu zaupate in kako lepo je vzgojen, je prav, da je pes na sprehodu kjer so tudi drugi ljudje zmeraj na vrvici.
Ljudje smo različni in mnogo je takih, ki se psov bojijo, zato mislim, da so tisti lastniki psov, ki tega ne upoštevajo skrajno nespoštljivi do drugih ljudi.
tudi ko imam Žaka spuščenega in če vidim, da se približujejo drugi ljudje, ga dam zmeraj na vrvico in on to že sam dobro ve.
Ko pa srečava drugega psa, bilo kakšnega je pa seveda Žak korenjak in bi se v vsakega zaganjal do velikih psov pa je kar precej napadalen, kar ko je bil še čisto majhen, naju je napadel nemški ovčar, ki ga lastnik kljub temu, da je bil na vrvici ni mogel obvladati takoj. Ni bilo nič hujšega, le šokirani smo bili vsi, Žaku pa je to ostalo po vsej verjetnosti v spominu.
Logiran
Piksi
še malo sramežljiv
Sporočil: 91
«
Odgovor #4732 :
petek, 20.03.2009 : 11:53:18 »
Menim, da vsaka stvar ima svojo mejo.
Moja Tibika je načeloma na vrvici, ker se še učiva marsikaj, naprimer poleg, hodi ob nogi itd. Definitivno je pa spuščena v gozdu vsak dan ko je s svojimi pasjimi prijatelji in so vsi spuščeni.
Zgoraj primer ki sem ga opisala je ta, da je bila spuščena na eni lokaciji kjer smo sami domačini je tam vedno veliko psov, dobesedno lokacija kamor hodimo na kavice s pasjimi prijateljčki. In večinoma smo domači in večinoma so vsi psički spuščeni...ni ceste ...ni ničesar...
Pse na vrvico ali ne, vzgoja je tisto kar je pomembno in spoštovanje do okolice.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.533
«
Odgovor #4733 :
petek, 20.03.2009 : 14:28:53 »
Citat: AN[ch]Y , četrtek, 19.03.2009 : 18:51:00
Da so psi ves čas na vrvicah, se mi SPLOH ne zdi pametno. Ko ga hočeš "slučajno" spustiti iz nje, ne pride nazaj, teče kot nor, in ga lahko loviš tudi po uro, da ga dobiš nazaj. Jasno, saj se nikol ne more zlaufat, če je pa vedno na vrvici! Moj pes je zelo umirjen, od prvega dne naprej jo imam spuščeno. Ko gre mimo kakšen razrepenčen pes na vrvici, gre moja mimo, kot da ga ni. Ko jo ljudje (!) kličejo k sebi, gre mimo, kot da jih ne sliši. Verjamem, da če bi jo imela od začetka na vrvici, taka NE BI bila. Vse je odvisno od vzgoje. In ja, toliko zaupam svojemu psu, da VEM, da ne bo nobenega ugriznila (ne psa, ne otroka, ne odraslega). Pa je stara 1 leto...
Zelo pa spoštujem ljudi, ki svojih psov niso znali, niso imeli časa ali pa volje, vzgojiti, in je pes ves napadalen, da ga imajo na vrvici (po možnosti bi prosila še za nagobčnik). Napadalnega psa ne krivim, krivim "kretena", ki ga je takega naredil.
LP
Vsa čast tvojemu razmišljanju. Čeprav je pes na vrvici, mora obvladati odpoklic. To, kar si napisala, da psi na vrvicah ne ubogajo, je bullshit. S takim vedenjem si skrajno nespoštljiva do okolice. Poleg tega kršiš zakon. In kaj boš naredila, ko se bo privezan pes zakadil v tvojega, ki je spuščen? Lastnik tistega psa te bo z vso pravico tožil za poškodbe- ker je zadeva zelo enostavna: tvoje je bil odvezan, njegov pa privezan. Ti pa želim še naprej tako 100% zaupanje v kužka, čeprav ima šele 1 leto in verjetno še ni bil v pasji šoli (tam ti namreč razložijo, da mora bit pes na javnih površinah pač privezan). Saj ni tak problem zlaufat psa- pač greš nekajm, kjer ni ljudi in drugih psov (ali pa so psi, s katerimi se dobro razume).
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 8.174
«
Odgovor #4734 :
petek, 20.03.2009 : 14:34:21 »
Se podpišem pod TinaZ. Ti AN[ch]Y pa ne pozabi, da imajo VSI psi, tudi tvoja psica, kosmata ušesa.
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
«
Odgovor #4735 :
petek, 20.03.2009 : 14:45:36 »
Oh, ja, prava kršiteljica zakonov sem. Lahko dodam, da sem se pogovarjala s policajema na konjih v Tivoliju, in sta me razvestlila, da ti kazni policaj ne napiše, razen če pride do PRIJAVE.
Sem pa zelo za to, da se enkrat dobimo, in vidmo, kateri pes je bolj vzgojen in prijazen do okolice: "šolan" na vrvici, ali moj, spuščen.
Tina Z...ne razumem, za kakšne poškodbe me po tožil lastnik psa, kateri se bo zakadil v mojega...saj se bo on zakadil, kar pomeni, da bo imel moj pes poškodbe? Ali govoriš o poškodbah, ki bi se dejansko zgodile lastniku, katerega pes bi poškodoval mojega? Seveda te poškodbe lastniku ne bi prizadejal moj pes.... Dejstvo! Kot sem omenila že v prejnšjem postu ... če si tako malomaren ali brezobrazen, da psa ne vzgojiš v okolici prijaznega, mu daj gor nagobčnik pa na štrik, seveda!
lp
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.173
«
Odgovor #4736 :
petek, 20.03.2009 : 15:31:34 »
Mene je tožila babnica, ki ima svojo psico kronično izpuščeno, napadalno in zoprno...in jo je vgriznila....tožila je pa mene, ker sem bila v napačnem trenutku na napačnem kraju in ....tožbo je dobila, ker ima za sabo celo odvetniško mafijo. Kriva sem pa sama, ker jo nisem prijavila, dokler je bil še čas.
In verjemi, da od takrat naprej nisem več tolerantna
Logiran
Poker
nekaj malega že vem
«
Odgovor #4737 :
sobota, 21.03.2009 : 23:28:17 »
V vsakem pogledu ,se z vsakim strinjam,vendar vedno obstaja "ampak".
In sicer jaz sem imela pred svojim bulijem nemškega ovčarja,ki je bil res deloven,ljubeč,priden mislim vse naj naj,poznala sem njegovo mimiko,kretnjo,kako diha,vse razen RAZMIŠLJANJA. In se vsi lastniki psov sprijaznite,da pasje razmišljanje nikole nebomo spoznali. Zaupajte svojim ljubljenčkim to ni nič narobe, vendar morate imeti v rezervi vsaj 10%, da vas v določenih trenutkih nebo ubogal in da bo presodil sam.
Se strinjam s tem ,da se pes na sprehodi zlavfa ampak sprehod v globoko naravo ,ki ni v bližini psov in ga spustite.
Se strinjam s tem, da ko psa peljete na javni sprehod (npr. Tivoli, po poti spominov in tovarišov itd.),da psa pripnete,ker nikol ne veste kaj se lahko zgodi - nesreča nikoli ne počiva oz. danes si živ jutri si že mrtev.
Glede šole:
Če pogledam svoj primer in primerjam tebe,seveda moj Poker in starost 6mesecov ali tebe je velika razlika. Samičke se hitrej učijo in je v najlepših letih,ki ti to vse vrača z lepo pozornostjo in ti čestitam da uboga brez povodca. Seveda je pa Poker mladič,ki se z njim ukvarjam glede povelja 2x na dan,s tem da hodi v šolo še in jaz na predavanja gleda psa. Jaz bom priznala,da je najtežje psa naučiti povelja in da te pes dejansko uboga brez povodca,tako da kapo dol tebi glede tega:D
Bom dala en primer,glede šole ki sem ga sama doživela:
In sicer je bil podoben primer,kot ti anchy glede vzgoje psa. Možakar je imel psa, ki je bil star 5let in to zlatega prinašalca,jaz nasprotnica pa nemškega ovčarja,ki je bil takrat star 3leta. In sva se pomerila na vadbišču,na eni strani so bili reševanci in njihovi psi,ki so vadili,na drugi strani junior skupina-mladički in tretji plac je bil frej,ki sva se pomerila midva. Zlati prinašalec je bil sčasoma tako zmeden,da ni vedel kaj narediti,razlog za to je bil ,ker pes ni nikoli delal v skupini in je na enkrat zaskišal 13glasov(v skupini reševalcev jih je bilo 7 in v skupini junior pa 6). Moj ,ki je bil vajen tega in ki je iskal pogled mojih očeh(pozornost) je opravil izpit brez napake.
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
«
Odgovor #4738 :
nedelja, 22.03.2009 : 11:53:44 »
Jaz imam svojega psa iz čistega veselja in ljubezni do psov. Vedno sem si želela psa. Še bolj sem si ga zaželela, ko se začela s svojim bivšim fantom, ki ima koker španijelko. Pet let sem preživela z njo vsak dan. Vedno brez povodca. Tako pridne psice še nisem videla. Za njo bi dala roko v ogenj. Torej... Čas je šel naprej, in psa sem si omislila tudi sama. Nasvet bivšega je bil: nikoli na povodec - od začetka. Nasvet sem upoštevala. In moja psica, je tako kot zdaj, pri enem letu, tudi pri 6ih mesecih (tudi pri 3eh mesecih) hodila za mano kot raca, in VEDNO, ko sem rekla gremo, je šla. Tudi če je bilo okoli 10 psov. Tako, da sedaj poznaš še eno zelo pridno psico
Nikoli nisva hodili v šolo, čeprav sem imela to opcijo vedno v glavi. Pa enostavno ni bilo potrebe. Vmes, ko sem vzgajala psico, sem se že zanimala za naslednji pasi tečaj, lokacije, ipd.
Vedno je vse, kar sem želela od mojega psa, da me uboga tudi brez povodca. OK, mojo sem vmes naučila še kakšnega trikca, še vedno se jih uči. Načeloma je zelo dojemljiva. Res pa je, da je najbrž v primerjavi s triki v šoli navadna "kmetica", hehe, in da bi v tem izgubila proti vašim definitivno. Vendar sem še zmeraj za sprehod po Tivoliju ...
Kar se pa tiče sprehodov v globoko naravo - npr, da delam 9-10 ur na dan. Sem iz Ljubljane. Naj se potem še vozim pol ure do uro v eno smer v globoko naravo (v čisti temi), da se moja psica steče z žogicami (ker druge žive duše tam ne bo), ali grem na najbližji travnik? Mislim, da je odgovor jasen.
LP
Logiran
Poker
nekaj malega že vem
«
Odgovor #4739 :
nedelja, 22.03.2009 : 15:47:30 »
Jaz priznam,da svojega pokerja priklenem, ko zagledam psa, razlog za to je,da enostavno njega vse zanima in se nobenemu ne podreja. Seveda ga učim v zaprtem prostoru- moja ogromna kuhinja in na povelja se odziva. Scasoma ga bom na vrtu zacela dresirat in tako bo tudi vzuni bolje ubogal,ker psa moras postopoma ucit. Ja triki so zakon,tako sem jaz svojega pokerja naucila ,iz samega dolgcasa, kako plesati po dveh nogah-balerina:))))).
Anchy sva cist na istem ,tudi jaz delam v preseku 7-8h na dan in svojega pokerja poberem in greva lepo v naravo ,ki mi z voznjo vzeme 15 min v eno smer. Sam za svojega pokerja cisto vse naredim,ker ni samo kuza ampak mi pomeni vse.
Tako kot si ljudje zelijo otroke z najvecjo zeljo in s celim srcem,jih je tudi treba vzgajati in tako mnenja imam jaz pri svojemu pokerju.
Lp
Logiran
Strani:
1
...
311
312
313
314
315
[
316