mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 18.10.2024 : 16:29:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Strani: 1 ... 308 309 310 311 312 [313] 314 315 316 317 318 ... 337   Dol
Natisni
Avtor Tema: francoski buldog - čvek  (Prebrano 319529 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
žal
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #4680 : četrtek, 19.02.2009 : 12:15:31 »

Ja Kalsang, točno tako se je zgodilo Žaku, in ker ga je to zatekanje motilo je z glavico kar po tleh vlekel. Samo ne vem zakaj se je potem po treh injekcijah, ko se je zadeva že umirila in je zgledal že včisto OK ponovila.
Veterinar mi je rekel, da naj mu te otekline namažem z BEPANTENOM navadnim, in ko sem to sotirla se mi je zdelo, da je bilo to narobe, ker je oteklina ponovno začela naraščati. Takoj sem sprala BEPANTEN, ampak vse skupaj je postalo še hujše kot zjutraj.
Zato sem potem ponovno tekla k dežurnemu, ki je bil na srečo isti kot dopoldan.

Torej če so bila dopoldan kriva čistila, potem pa bepanten in pri vas razkužilo, je sigurno tukaj neka alergena snov, ki našima dvema očitno ne odgovarja. Sedaj me je kakšne takšne ponovitve res zelo strah.

Piksi, res sem vesela, da vaša Tibika prav tako uživa, sicer pa tudi če bi kaj razgrizla, bi ji to oprostili. Jaz ko Žaka kaj skregam, je prav potuhnjen, potem pa pride k meni in se on krega name. Res pravi fakin.

HADI pa res priporočam, da svojega ne zapira v boks, saj se mi to za toliko ur zdi prava muka, da je psiček zaprt v boksu. Že 8 ur odsotnosti vseh domačih je za njega težko, če je pa med tem času še omejen v boksu je to zelo hudo. Vsaj eno sobo ali hodnik mu je potrebno dati na razpolago.

Lep pozdravček vsem in uživajte z malimi vrageci!

Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4681 : četrtek, 19.02.2009 : 12:49:23 »

Očitno je bil še vedno v stiku s snovjo - sledmi čistila na preprogah. Ni nujno, da je alergičen na bepanten, je pa očitno krema razdraženost prizadetih delov še poslabšala.

Na tvojem mestu ne bi več uporabljala čistila, ki si ga uporabila takrat, temveč samo preverjene zadeve, na katere ni imel reakcije.

Glede kletke pa se motite. Kletka ni noben bavbav. Če je psu pravilno predstavljena, je njegov brlog, zatočišče, v njej se počuti varnega. Ko so psi sami doma, ne potrebujejo veliko prostora, niti ne cele sobe. Večino časa, ko nas ni, prespijo in se zadržujejo na enem do dveh kvadratnih metrov. Sprehodijo se kvečjemu do posode z vodo. Tudi, če se igrajo s svojimi igračami, si jih prinesejo na svoje ležišče, ki je njihov "brlog". Zato je kletka popolnoma ok. Zaradi človeških predstav nam kletka predstavlja zapor (rešetke, nesvoboda, ujetost), psu pa predstavlja brlog, varen kotiček. Zato HADI, če je tvoj pes na kletko navajen in jo ima rad, ni nobenega razloga, zakaj je ne bi uporabljal še naprej.
Logiran
žal
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #4682 : četrtek, 19.02.2009 : 14:20:12 »

Čistilo sem že odstranila iz stanovanja in ga ne bom več uporabljala, v bodoče bom tudi Žaka ob takšni generalki poslala na dolg sprehod z možem, vsekakor pa bom odslej seveda bolj pozorna na takšne zadeve.


Glede kletke je pa očitno odvisno kako jo kdo prenaša, Žak je že v avtu od malega, vsaki dan in v začetku je bil v boksu. Bil je prav nesrečen, cvilil, kraspal- no na koncu je to nekako sprejel. Takoj ko je malo zrasel, sva začela uporabljati pas, tako, da je sedaj navezan na zadnjem sedežu in moram reči, da kar uživa. Sicer vožnje niso nevem kako dolge, včasih pa tudi. In z njim ni nobenih problemov.

Zdaj naju čaka cepljenje proti steklini. Sva že dobila vabilo, vendar glede na pretekle izkušnje bom še kakšen teden počakala, saj je revček dobil toliko injekcij, da bo sedaj pri veterinarju po moje kar hudo.

Nisem pa se odločila za kastracijo pri Žaku, pa sedaj ne vem ali je to najbolj prav.
Logiran
Piksi
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #4683 : četrtek, 19.02.2009 : 14:36:18 »

Glede kletke se tudi jaz pridružujem Kalsang. Sicer sem jaz malo "mim usekala" ker je tibika bila prvi mesec v posteljici na sovoznikovem sedežu. Nato sem kupila boks in jo dala vzadaj...takrat se je pa začelo jokanje, pokakala se je od strahu v boks in na koncu samo da je videla avto je bil kažin. V dveh dneh so mi "ta osveščeni" povedali, da ona to razume kot kazen in ne ve zakaj je zaprta..Sad
Nato sem boks vzela domov in sva začelo z igro v njem , tja sem ji dajala priboljške...da je začela na boks gledati kot na igro...od takrat ni več nobenega problema.

In takrat ko me ni, ona res mirno spi v posteljici in čaka da pridem domov. Boks imam zaenkrat skoz v avtu.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #4684 : četrtek, 19.02.2009 : 17:54:26 »

Tudi jaz imam doma psico, ki ima težave z raznimi čistili oz. alergijami nanje.
Pri nas smo zadevo uspešno rešili tako, da vse prevleke, deke ipd. spiramo 2x, čistim pa z raztopino kisa in vode.
Logiran
hadi
novinec
*
Sporočil: 21


WWW
« Odgovor #4685 : petek, 20.02.2009 : 17:39:07 »

Pozdravljeni!

Kasang, hvala za podporo. Se čisto strinjam s teboj. naš Ozzy je bil na boks navajen, ker je v njem bival že pri vzrediteljici, tako da smo se doma najprej v njem igrali potem pa smo opazili, da je šel noter kar sam. Tako smo zdaj prvi teden preživeli. Ko sem v službi je Ozzy noter lepo spi in nič ne cvili. pred odhodom ga peljem ven, nahranim in potem sva celo popoldne skupaj.
Rad se igra tudi z drugimi sosedi predvsem je nor na otroke. Ima pa tudi že 7 kg. Star pa je 5 mesecev.

Lep pozdrav
Logiran
hadi
novinec
*
Sporočil: 21


WWW
« Odgovor #4686 : sreda, 25.02.2009 : 18:53:42 »

evo včeraj smo bili prvič pri veterinarju z našim OZzyjem. Vse je dobro, dobil je cepivo proti steklini in mikročip. Zaskrbljeni smo le zaradi zobkov saj je rekla, da mu le-ti rastejo nametano-ne pa lepo v vrsti. Povedala je, da ga bomo spremljali do 7 meseca potem pa videli kako naprej. Mogoče bo treba operacija-puljenje zobov. Ima tudi malo rdeče spodnje veke-nima pa izcedka tako da ni vnetje.

kako je to kaj pri vas?

hvala
Logiran
balu07
otrok do 14 let
***
Sporočil: 172


« Odgovor #4687 : petek, 27.02.2009 : 15:55:45 »

http://www.shrani.si/f/2g/pI/3nlwH50x/1/francoskibuldog.jpg
 Kiss
Logiran
Piksi
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #4688 : ponedeljek, 02.03.2009 : 13:58:12 »

ooo kako je lep na slikici, pravi vojvoda..Smiley

Jaz se vam ponovno oglašam, v upanju, da v kratkem napišem post, ki bo preširane volje, ker izgleda mi še dolgo ne bo uspelo..Sad

Tibika se lepo zdravi in demodikoza izginja. Od kar jeva samo riž in jagnetino tudi alergija ni vidna. Ampak kot ponavadi je spet nekaj narobe in moja Tibika kaka kri. Ta kri ponikne zjutraj in zjutraj je kakec lep in zdrav. Popoldne so pa samo še kapljice krvi in zdrizast drekec. Zadnja dva dneva je res grdo. Pred tem smo menili, da je to zato, ker je dobila tableto proti notranjim zajedalcem in se čisti...vraga ja...

Sedaj se odpravljava zopet k veterinarju, pomojem bi si lahko že zaslužile VIP karto za obiske pri veterinarjih...Sad

Pozdravček vsem!
Logiran
Poker
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 101


WWW
« Odgovor #4689 : torek, 03.03.2009 : 11:13:13 »

Pozdravljeni!

En pozdravček novemu frenčiju,welcome.
Piksi moj Poker je dva dni samo zjutraj ko je kakal imel malo krvi ampak se je samo umirilo. Ko sem tekla k veterinarju, po mnenje in seveda pregled mi je zastavil vprasanje,kolikokrat kaka vas pes? Pa sem ga čukasto pogledala, pa sem začela štet, sem rekla ja ene 7x na dan.
Je rekel g. Drobnič,ja Mirela če bi ti 3x na dan kakala bi ti žilice popokale,sam bi se umirilo. In ko smo vse preglede dal čez,nič narobe v mojem primeru in se je umirilo,tudi kaka manj zdaj.
Piksi nekaj zate glede prehrane. Sem v Tivoliju srečala parček,ki imata francoskega buldoga. In sta mi zaupala kaj dajeta jest svojemo frenčiju,neko naravno pasjo hrano,ki nima konzervansov je pa sicer drazja ampk je dobra pravi.

Zadeva kletke,moj Poker je bil že navajen na njo od vzrediteljice. Kletko sem imela v dnevni sobi in v kletki je bila njegova postelca. Tako da je hodil v kletki in iz kletke koker se mu je pasalo in ni bilo problemov.

Ja moj Poker tehta za 5mesecov 9kg in v četrtek gre prvič v JUNIOR šolo:)))
Logiran
hadi
novinec
*
Sporočil: 21


WWW
« Odgovor #4690 : torek, 03.03.2009 : 12:53:58 »

[Pozdravljeni!

Po prebiranju prejšnjih listov sem videla slikce od Pokerja in pomislila kako zelo je podoben mojemu Ozzyju. Potem pa sem malo prebirala strani nazaj in ugotovila, da je možno da mu je bratec!!!!
Tudi mi smo ga kupili v okolici ** v psarni ***, ime mu je bilo rodovniško proffesor, skoten 26.9. 2008. Vzrediteljica je bila zelo prijazna starejša ženska.
Zdaj je star 5 mesecev in je pri nas 3 tedna.
Neverjetno!
Je to možno???
Logiran
Piksi
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #4691 : torek, 03.03.2009 : 13:18:31 »

Joj kako lepo da se takole najdejo bratci in sestrice.

Poker Tibika takole kaka že 3 tedne in ker se je stopnjevalo je bilo nujno potrebno ukrepat. Tako da danes sem še nesla kakec k njim, da ga dajo na preiskave. Sumijo enega parazita ali kako vnetje sluznice. Bomo videli v kratkem, ko pridejo rezultati.

Sedaj tudi Tiba je eno novo hrano, z 70% svežega mesa, brez konzervansov. Je malo dražja in res tekne Tibiki.

Se mi zdi tudi da je malo shujšala, ker ji tisti briketi od veterinarja (riž in jajce) niso ravno dišali. Tako da ima še vedno 7 kg pri njenih 6 mesecih. In popolnoma je možno da je kaj popokano, ker smo imeli take težave z drisko in kakanjem..Sad

Drugače me pa zanima ali vaši frenčiji tudi nikoli ne pokažejo bolečine? Moji Tibiki lahko veterinar dela kar hoče niti malo ne trza...oz sploh jokat ne zna, ker ni še nikoli. In potem me sprašujejo doktorji, a jo to kaj boli ... in jaz samo rečem, da še nikoli ni pokazala kako bolečino ali cvilila ali karkoli. nekje sem prebrala, da so frenčiji zelo trpežni kar se bolečine tiče...je pri vas enako?
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #4692 : četrtek, 05.03.2009 : 11:33:05 »

Piksi, moja Kuba vedno zacvili, če je ne primeš v redu ali pa če se igra z 10x težjim psom in jo pohodi Smiley

Drugače pa smo tudi mi imeli nekaj problemov s Kubino prehrano, ker se je neprestano praskala, in je na koncu izgledala že prav grdo. No, pa smo šli na dieto z dietnimi briketi ** in z dodatkom dietnih konzerv od Hillsa. Stanje se je malenkost izboljšalo, krast ni imela več, je pa ful shujšala, in je bila spet kot en brezdomen cucek Smiley Med to dieto smo po kakšnem mescu začeli testirati, na kaj bi lahko bila alergična. To je izgledalo tako, da smo ji ponudili vrsto hrane (samo eno!) ob dietnih briketih in potem čakali na reakcije 3-5 dni. Če ni bilo nič praskanja, smo dojeli, da na to ni alergična.

Na koncu smo prišli do sklepa, da na govedino ni alergična, na perutnino pa zelo! Ribe so tudi zelo v redu... Zato jo po vseh tegobah sedaj hranimo z: govedino (kuhano), malo zelenjavce zravn, kakšni makarončki (da se malo ojača in pride k sebi po dieti), riž, zraven pa obvezno še briketi (trenutno od **sensitive skin), da zobje delajo, pa kakšna konzerva včasih. Za konzerve sem odkrila zadnjič v trgovini Almo nature, ki vsebuje samo in le govedino. (Na temu mestu bi omenila, da 300+ gramska konzerva stane 2,5€. Je sicer kakovostna po moji oceni, dejansko se vidi meso, ampak sem šla računat, in me ceneje pride govedina v trgovini...)

Pri konzervah je baje treba biti pazljiv, ker npr. od Hillsa piše, da je govedina, ko pa bereš sestavine, je notri tudi npr. piščanec, na katerega je Kuba alergična. Pri Almo tega ni.

No, upam da vam bo moj esej v pomoč, jaz sem z opisanim NADVSE zadovoljna, ker imam končno psa, ki ima lepo kožo brez krast, in ki z veseljem poje, to kar dobi (pri dietni hrani seveda tega veselja ni bilo Smiley)

PS.
Pri menjavi hrane bodite postponi, ker mi smo šli kar malo na vrat na nos zamenjat, in je imela Kuba par dni prebavne motnje.

LP,
Ana

Logiran
Piksi
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #4693 : četrtek, 05.03.2009 : 12:04:07 »

Anchy je Kuba med "nepravo" hrano tudi kaj prdela...ker meni prdci in driska največ povejo...zelo zanimivo je pa to, glede na njeno demodikozo in alergijo se skoraj nič ne praska.

Sedaj čakam izvide njenih kakcev.Sad
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #4694 : četrtek, 05.03.2009 : 12:37:39 »

Ja, je prdela Smiley zdaj pa nič!! res, spremembe so očitne!
Logiran
Strani: 1 ... 308 309 310 311 312 [313] 314 315 316 317 318 ... 337   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines