Hojla, Magic Lady!! Me veseli, da si se javila! Hja, žal je tako malo bišonov, pa še od teh se nihče ne javi v to temo. Škoda.
Ja, bišoni (bolonjci - te najbolj poznam) imajo zares prekrasen karakter! Vse kar si napisala drži! Jenny je ena taka maza - prijazna, ubogljiva, mila gospodična. Edinole zelo malih otrok nima rada in se jim izogne. Žal je imela kot mladič slabe izkušnje z nekim fantom, ki jo je "vlačil kot mačka mlade" naokrog, da je doživela pravi stres. Sedaj imam nečakinjol staro 2 leti in jo Jenny pač tolerira.
Ne, jaz Jenny ne strižem sama. Jo vozim k frizerju. Uf, sem totalen antitalent in če bi se lotila tega sama verjamem, da bi mogla par mesecev hoditi na sprehode samo ponoči, ker bi bila obupna!
Tako da prepustim ta opravek kar frizerki. Sem tudi jaz Jenny parkrat razstavljala in takrat sem seveda bolj pazila na dlako. Je pa žal tako, da če si z dolgodlakim psom (vsaj za bolonjca lahko to trdim - verjamem, da je pri ostalih pasmah podobno) precej zunaj, v naravi, se kvaliteta dlake pač poslabša, saj se dlaka uniči.
Ampak nama z Jenny sprehodi res pomenijo ogromno in sva zelo veliko zunaj.
Je pa tako, da je bila prvo leto in pol nega dlake grozna!! Blazno se je fecljala in sem imela hude probleme. Potem pa se je struktura dlake spremenila in je neprimerno lažje za negovati in česati.
Hja, ta teden je obupno vroče!!!!
Jenny načeloma sicer nima večjih problemov z vročino, čeprav se ji ne ljubi skakati in dirjati naokrog. Ampak ta teden, ko se temperature dvignejo nad 33 stopinj, pa hodiva na sprehod (tečt) ob 6h za cca 45 minut. Čez dan samo lulat ven, sicer pa Jenny spi in lenari. Pa seveda proti večeru še na en daljši sprehod. Je pa tudi proti večeru še zmeraj grozno vroče! Kaj pa Megi? Je kaj bolj apatična in manj igriva?
Upam da bomo jutri ali v nedeljo izkoristili in šli malo višje, v hribe, kjer je hladneje.
Smo pa bili v ponedeljek v Iškem vintgarju (to je soteska, kjer teče ena reka in je fuuul prijetno hladno in senčnato!) Je celo Jenny namakala tačke in ji je bilo prav všeč.
Aha, še to me zanima: se Megi želi igrati z vrstniki? Jenny ni več tako zelo navdušena nad igranjem. Ja, včasih, ko "ima dan". Sicer je pa bolj nekako samotar. Se pa zelo rada igra s svojimi igračkami in se sama s seboj super zamoti!
Uživajte maximalno in javi se kaj!!!
Lp, Katja