Tinkapletinka ,ne zelim te plasiti ali ako tvoja yorkica povraca krvavu slinu to nije bas dobar znak .
Spominjala si da si ju cijepila sa 10 tjedana (protiv cega?
) i cipirala ! Sta tako malog psa?
Ja svoje stence ne cipiram prije 6mj starosti!
Koliko je sada stara?
Da li ima i proljev i mutne oci?
Sta je od pretraga veterinar napravio?
Nadam se da nije samo dao injekciju protiv povracanja i infuziju da nadoknadi elektrolite ....jer to nije rijesenje. Kod tako malih pasa treba se brzo djelovati i pokusati zaustaviti povracanje i proljev ako ga ima i naci uzrok te lijeciti uzrok ,a ne simptome sto najcesce veterinari rade!
ja imam jakoooooo puno losih iskustava sa veterinarima i iskreno ne vjerujem 100% ni jednome ,pa zato imam nekoliko kod kojih idem ovisno sto je psu.
Svaki vlasnik psa bi trebao prepoznati simptome bolesti svog ljubimca i tocno ih objasniti veterinaru ,a ako imate osijecaj da veterinar uopce ne slusa sta mu govorite ili da radi samo da nesto radi ...zahvalite se i otidite drugome !
Ono sto svaki vlasnik psa pa makar i nije sam veterinar moze zahtjevati u slucaju da imate osijecaj da je vas pas lose ,a veterinar ne radi nikakve pretrage sam (jer to sto pas nema temperaturu nije pokazatelj zdravlja psa! Ni neki ljudi nemaju temperaturu ,a koma su bolesni!) je krvna slika iz koje ce se sigurno vidjeti kakvo je objektivno stanje psa!!!!!
U Sloveniji stvarno ima par prvoklasnih veterinara koji ce dati sve od sebe i u okvirima mogucnosti ponoci ce Vasem psu.
Nazalost ni veterinari nisu carobnjaci pa ako je stene lose drzano kao kod vecine preprodavaca ili na farmama pasa pa cak i kod ljudi koji su probali uzgajati ,a nemaju iskustva niit pomoc iskusne osobe ...cesto se desi da to stene iz neznanja ili iz nemara nije medicinski tretirano kako je to potrebno ili da je prerano odvojeno od mame i slicno ....pa jako cesto me kontaktiraju ljudi koji su kupili tako mlado stene i nazalost ga vrlo brzo izgubili jer mu veterinar vise nije mogao pomoci .
Yorkie je mali pas ,znaci mali organizam koji vrlo lako i brzo moze dehidrirati pa treba biti vrlo pazljiv i reagirati na prve znakove da nesto nije ok.
Sretno i drzim fige da sve dobro prode sa malenom