aja? hihi...kiwi pa je mela kratkega oz. kak se reèe ko je odrezan?..men so tud lepši z dolgimi repki..zakaj sploh delajo to?
U zadnjih 5 godina dosta evropsih drzava je donijelo zabranu izlaganja pasa sa kupiranim repovima i to se odnosi ne samo na yorkice nego na sve pasmine kojima je prije rep kupiran i usi takoder ....dakle tu si i dobermani ,boxeri ,snauceri...itd.
Jos samo u par drzava smijemo izlagati pse kupiranog repa ,tako da su i uzgajaci odlucili prihvatiti nova pravila i ne kupirati repove....
Osim toga u zemljama u kojima je dozvoljeno izlagati pse sa kupiranim repovima UVIJEK pobjeduju psi nekupiranog repa jer pas koji ima kupiran rep ne dolazi do izrazaja u ringu i sudac cesto misli da pas ima spusten rep ...ali nema ...ima samo kupiran rep ...to je uvijek problem sa mojom Ellie ....Klara daj molim te kada mozes postavi i njenu sliku da vide ljudi kako je pas drugciji sa kupiranim repom ....ona je uvezena iz Kanade gdje i danas kupiraju repice...
Osobno mi se bilo tesko naviknuti na duge repove ali s vremenom sam cak nasla i prednosti u nekupiranim repovima kao npr. pas izgleda ponosnije i veselije sa dugim repom kojim mase dok hoda i drzi ga ponosno visoko u zraku ....osim toga to je humanije prema psima i ne moraju trpiti bolove kupiranja....