o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 01.11.2024 : 10:13:18
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 3
| Tema:
YORKIJI - čvek
Strani:
1
...
60
61
62
63
64
[
65
]
66
67
68
69
70
...
187
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: YORKIJI - čvek (Prebrano 227619 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Gigosy
rad pišem
Spol:
Sporočil: 361
Re: YORKIJI
«
Odgovor #960 :
nedelja, 12.11.2006 : 12:34:14 »
iiiiiiiiiii kakšen lep plašček hehe.... super še kapuco ma. Kje si ga pa kupila?
?? Kok si dala zanj. Jaz tudi zdej nekaj dni že gledam za bundico pa rada bi našla kakšno vetrovko oz. nekaj takega da ima še noge pokrite in spodaj elastiko, tko da če gre na sprehod, da ni takoj cel moker. Mogoče kdo ve kje je možno dobiti tako palerinco?
No v glavnem nekej takega sem imela v mislih:
Logiran
honki
rad pišem
Sporočil: 398
«
Odgovor #961 :
ponedeljek, 13.11.2006 : 18:27:09 »
Gigosy js sem take vetrovke lansko leto videla v zooticu v kp, sej mio je zal da nisem vzela, ker moj tud pride po dezevmnem dnevu domov kot pujs, ker dlaka vpija in je moker do trebuha.
tud mene cudi da ji se en samcek ostaja. mogce je pa predraga?!
tjasa tvoj cuker je pa lepotec ta pravi
lepa puhovka ni kej, pravi playboy
Logiran
lonyka
nekaj malega že vem
Sporočil: 118
«
Odgovor #962 :
ponedeljek, 13.11.2006 : 19:30:54 »
heeey!Tjasav kak je lep tvoj Rut..tudi mene zanima kje si kupila plašček...in kakšni zgledajo plaščki za mladičke če ima kdo kakšno sliko...sem šla gledat svojo bebico pred kratkim..pa je bla še taaak micena..komaj čakam da jo grem pogledat spet...zato rabim nekaj v kaj jo bom oblekla da se mi ne prehladi
čaw
Logiran
Gigosy
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #963 :
ponedeljek, 13.11.2006 : 21:50:00 »
Hey Lonyka! Kaj čakaš yorkija?
Kje ga boš kupila?
Tudi jaz čakam samičko
Kar se tiče tega, da ostaja samček gospe *** pa nič posebnega, samo malce ti začne iti na živce ko poslušaš določene, ki tako zelo povdarjajo kako veliko vnaprej imajo prodane svoje kužke. Potem pa vidiš da samo nakladajo, ker hočejo izpasti tako zelo pomembni, da na njihove mladičke čakajo v vrsti. Potem pa greš neobvezno pogledati mladička in ga ne kupiš te pa sploh pogledajo ne več in te obsujejo z raznoraznimi žaljivkami, ker so tako zelo razočarani, da niso mogli prodat mladička.
Sicer pa pri 3 tednih starosti dati aro za mladička?
ne vem no, ampak takrat se še popolnoma nič ne vidi in tudi karakter še ni možno oceniti.
Super se mi zdijo tisti vzreditelji, ki rangirajo mladičke in sicer že sami ocenijo kvaliteto mladička (razstavni ali hišni ljubljenček), temu primerno potem postavijo tudi ceno od 500 - 1200 EUR. Mladička greš pogledat ko je star 3 mes in se odločiš, da ga vzameš (če ti je seveda všeč) ali pa ne.
Nekateri, kot zgoraj omenjena gospa pa prodajajo celo leglo za 1000 EUR, čeprav vsak dobro ve, da je v enem leglu samo 1 ali mogoče 2 mladička res dobre kvalitete. Torej absolutno se bolj splača vse prodajat za 1000 EUR pri starosti 3 tednov
Logiran
lonyka
nekaj malega že vem
«
Odgovor #964 :
ponedeljek, 13.11.2006 : 22:01:48 »
Hehe Gigosy absolutno se strinjam s tabo glede tega....cene postavljajo tako visoke da dol padeš..poleg tega pa za to ceno ne dobiš "kvalitete"...jaz zase ne iščem potomca nevem kakšnih razstavnih šampionov in tega
želim kužka za svoje lastno zadovoljstvo enega malega carteka
hehe. Ammm klicala sem na kzs pa sem dobila info o ***** kar je skoraj popolno ker sem zelo blizu doma...imajo rodovniške yorkije in na voljo sta samček in samička..stara sta bla skoraj 4 tedne tako da se še 100% nisem odločla, a verjetno bom vzela psičko
zdaj čez kak teden dva grem znova in takrat bom 100% izbrala. Nemorem verjet komaj čakam ..res..nonstop še samo razmišlam kak in kaj ...ker je to res ena mojih največjih želj..že kot mala sem bla nora na živali hehe zdaj pa sem še bolj...in ko sta dala starša dovoljenje za psa sem bla čist adijo
..ja in zdaj že 4 mesce samo brskam o yorkijih
..zdaj pa komaj čakam, da grem znova tja
...
Logiran
lonyka
nekaj malega že vem
«
Odgovor #965 :
ponedeljek, 13.11.2006 : 22:07:44 »
aja gigosy pozabila sem te vprašat od kod pa ti pričakuješ psičko? verjetno iz tujine..tako kot tvojega lepotca na sliki? :)kdaj pa jo dobiš? že imaš ime zanjo?
Logiran
tjasav
rad pišem
Sporočil: 415
«
Odgovor #966 :
ponedeljek, 13.11.2006 : 22:53:33 »
Joj, čestitam za nove bodoče družinske člane!
Kako vam zavidamo!
Citat: honki , ponedeljek, 13.11.2006 : 18:27:09
js sem take vetrovke lansko leto videla v zooticu
Tud jaz sem jo tam nabavla.
Logiran
Gigosy
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #967 :
ponedeljek, 13.11.2006 : 23:29:55 »
Ja psičko dobim iz tujine. Trenutno so mladički stari nekaj manj kot 2 mes., treba je še malo počakati, da se vidi kako se bodo razvijali, kakšen je njihov karakter. Ko bodo stari 3 mes. grem tja in se odločim
lp
Logiran
honki
rad pišem
«
Odgovor #968 :
sreda, 15.11.2006 : 18:50:55 »
Gigosy
kaj te lahko vprasam koliko bos dala za pupiko.?bos kupla pri istih kot si vzela tega samcka? tud js bi rada mojmu kupla eno psicko za druzbo. psicko predvsem zarad karakterja, ker sem ga verjetno mal posrala da sem vzela samcka. se mi psicke karakterno bolj dopadejo.
kar se pa tice postavljanja cen , je pa tako, da je se pri 3 mesecih ko ga kupis ful tezko dolocit kaksen bo. ima se mladicjo dlako, mlecne zobke, ki se menjajo in imajo probleme s tem, barva se ne vidi, ne ves kdaj bo zacel sivet. sej pr men je blo isto - je reku da je ful lep samcek in da zato cena 800 evrov, sej je cudovit- lepse glave se nisem videla, drza odlicna, rep lepo nasajen. malo drobcken 2 kg, visina super.ampak z dlako pa nisem najbolj zadovoljna , pa se trudim in kupujem najboljse sampone, pa nisem zadovoljna.
tako da cene so enormne, se posebej cene za mladice ki so namenjeni za na kavc.ah tako pac je. so pa zlati nagajivcki.
Logiran
tjasav
rad pišem
«
Odgovor #969 :
sreda, 15.11.2006 : 19:40:06 »
Citat: honki , sreda, 15.11.2006 : 18:50:55
tud js bi rada mojmu kupla eno psicko za druzbo.
Jaz tud!
Enkrat...
Tud jaz bi tokrat kupila psičko, se mi zdi, da so kr bolj umirjene od fantov. Tolko tekam za mojim, kadar mi pobegne po ulici, da bi se lahko k atletiki prijavila!
Logiran
honki
rad pišem
«
Odgovor #970 :
sreda, 15.11.2006 : 19:43:34 »
jah jest se tud natreniram. un odpoklic ki sva ga "osvojila" v mali soli ne pomaga nic, ker ko psicka pred nosom disi , ga n gane ne avto, ne tramvaj, ne kombajn.... je pa res da pomaga to da letis proc od njega. da ga zaskrbi da bo otal brez tebe.pa ne smes bit huda na njega ampak vesela, uno: ja kje pa si bil bucman.
bi pa rada eno dobro psicko mela. lepo yorkico. ni ga lepsega kot dva iste pasme skupaj.
Logiran
lonyka
nekaj malega že vem
«
Odgovor #971 :
sreda, 15.11.2006 : 22:29:25 »
Heheh pravi nagajivčki so. Torej so samičke bolj umirjene od samčkov? al je to čist odvisno od karakterja?
Logiran
tjasav
rad pišem
«
Odgovor #972 :
četrtek, 16.11.2006 : 00:05:10 »
Citat: honki , sreda, 15.11.2006 : 19:43:34
je pa res da pomaga to da letis proc od njega. da ga zaskrbi da bo otal brez tebe.
Tud to več ne pomaga! Ker ponavadi, ko se zažene, sploh ne pogleda nazaj.
Potem pa je že itak za ovinkom in me več ne vidi! Reši še me edino, da imajo sosedi po ulicah dosti psov, tako da ima vmes postaje. Nazadnje sem ga prijela le zato, ker je opravljal veliko potrebo, pa še to ga je pritisnilo po mojem od vsega tega adrenalina!
Citat: lonyka , sreda, 15.11.2006 : 22:29:25
al je to čist odvisno od karakterja?
Samičke so ziher manj navihane in bolj umirjene.
Sem pa brala horoskop za yorkije in za mojega piše, da če bi znal govoriti, bi non-stop govoril!
Čisto za njega!
Logiran
Gigosy
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #973 :
četrtek, 16.11.2006 : 09:10:26 »
Jaz pa mislim, da ste lahko kar zadovoljne s samčki, ker so baje bolj pridni kot samičke. Samice znajo biti dosti bolj nervozne, sploh ko postanejo starejše.
Za samičko bom dala 1.200 EUR če bo vse tako kot mora biti. Yorkiji v tej psarni so izredno lepi in kot sem že rekla jih rangirajo, ker se mi zdi zelo pošteno. Res je, da pri 3 mes. še ne veš kako se bo psiček razvijal naprej ampak vzreditelji, če so dovolj izkušeni že kar dobro ocenijo kvaliteto. Seveda če želiš 100% zelo kvalitetnega yorkija za razstave, pa se moraš odločiti za nakup vsaj 7 mes. starega, ko ima že nove zobe.... Marsikateri vzreditelji pa dajo garancijo tudi za zobe, tako da v primeru, da ne bi zrasli pravilno mladička kasneje vzamejo nazaj. Seveda si ne predstavljam, kako lako nekdo po določenem času bivanja z njim sploh še da psička stran
Pri vzreditelju, kjer bom kupila samičko dobiš yorkija kvalitete hišnega ljubljenčka (beri premajhen, prevelik za razstave, nepravilna barva ali kvaliteta dlake....) že za 500 EUR, kar se mi zdi kar ugodno. Pa to nikakor ne pomeni, da tak kuža ni lep. Sem videla precej takih yorkijev iz njihovega legla, ki so bili pet kvalitete in so zelo zelo cort. Poleg tega ti dajo še garancijo, da je psiček zdrav, da nima podedovanih bolezni...
Če koga zanima vzreditelj mi lahko za več informacij pošlje ZS.
Pri nakupu je treba biti kar precej previden, ker so nekateri vzreditelji res obupni. Sposobni so lagati do nezavesti samo da prodajo svoje pse in pa seveda njegovi so naaaaaaaaaaajlepši, vsi ostali so slabi!!!! Zato imajo seveda oni mladičke prodane že daleč vnaprej preden se sploh skotijo
hehe... če verjameš! Potem pa te nadlegujejo in ti vsiljujejo svoje mladiče in jih še nevem koliko časa po tem ko so že vsi prodani ponujajo okrog!
lp
Logiran
honki
rad pišem
«
Odgovor #974 :
četrtek, 16.11.2006 : 13:18:47 »
S samcki je tako da jih dajejo hormoni. so pa v starosti bolj umirjeni, ko hormoni popustijio. pomaga tudi kastracija, sam js nebi... ne vem zakaj ne.ja 500 eur za nerazstavnega yorkija je res fina cena. js sem dala pri "naj" slovenskemu vzreditelju 800 in je vsekakor prevec. ker nimam nikakrsne garancije. sej bog ne daj da se kaj zgodi, sam res ne vem kaj bi naredila da se mu kaj zgodi - da ma kako bolezen. kdo mi garantira- nihce.
Ne morem posiljat na ZS ker niamam paketa.
Bos samicko razstavljala? Nisi povedala, ali bos to vzela pri istih kot si samcka?
Joj moj je pa tako scrkljan postal da je za znoret. zjutraj ko vstanem, si je strogo treba vzet cas za njega da se ga pocrklja, pocohlja itd... cez dan ce lezim na kavcu se stisne, tolk da me ne zrine. prav rine se z uno svojo rito.pomulen tk da se ne rece. bo hudic ko bojo enkrat otroci - bo ljubosumje hudo.
Logiran
Strani:
1
...
60
61
62
63
64
[
65
]