mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 23:21:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 187   Dol
Natisni
Avtor Tema: YORKIJI - čvek  (Prebrano 227930 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
arieta
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 74

« Odgovor #735 : sobota, 15.04.2006 : 09:03:06 »

arieta!

Honkija sam uzela u Skofji Loki. Posto ne smem da napisem ciji je, mozes da procitas na 3. strani ovog foruma sta je napisala NATI.  Lips Sealed  ne trebam gledati ,poznajem gospodina .
 Inace 5.5.2006 imat ce godinu dana. Roll Eyes
sad ima 1,9 kg. 

Iskreno cu ti reci -to je jako malo ! Znas da u standardu pise da se sa psima ispod 1,8kg uopce ne smije uzgajati . Mislim da si rekla da imas muzjaka ili?
Ja preferiram muzjake od 2,7-3,1 kg ,visine u grebenu 23-25cm ,kuje vise volim manje pa su moje cure sve izmedu 2,2-2,8kg ,a visina u grebenu je 20-22cm. Nazolost cesto mi se desilo da je moj Quebec (3,1kg) najmanji pas u konkurenciji na izlozbi . U zadnjih par godina na izlozbama se moze vidjeti puno velikih i prevelikih yorkia.
U nekim zamljama cak postoje i klubovi velikih yorkia koji se zalazu da FCI napravi kategorizaciju yorkia u 2-3 grupacije po visini i tezini psa.

sad sam se odlucila da idem u Hrusico, jer ide i jedna drugarica sa Maltezanom (koji ima 8 mjeseci), tako da idemo zajedno. Lijepo ,onda mi se molim te javi da se upoznamo .Neces me tesko naci jer oko mene je puno yorkica i pomeranaca. Jos ne znam koga cu tocno izlagati od yorkica ,moram vidjeti kome sta fali ...ali mislim da cu izlagati Tinu i Flo ....vidjet cu jos.....to mi je jos daleko ...sada su prvo dva CACIB-a u Zadru na koja idem kao i svake godine sa puno pasa pa imam puno posla.
Vikend kasnije su dvije izlozbe u Mostaru ....pa Novi Marof i Varazdin ....i tek onda Hrusica.
Inace ja dolazim skoro na svaku izlozbu u Sloveniji ..sad nisam bila u Vrtojbi jer sam imala premale stence ,a ja svoje pse ne ostavljam drugima na cuvanje.
U septembru idem u Maribor ...nadam se i VI !

Odakle si ti?

Rodom sam iz Zagreba ,ali unatrag 5-6godina zivim u Munchenu ....ali se planiram vratiti sa psima do kraja godine.....suprug se jos neko vrijeme  ostati ,a onda se i on vraca.

Pa v bistvu nemam pojma sta da te pitam za razstavo jer nemam pojma kako se to radi. Bit ce osisan i isfriziran. sa zubima pa i onako nemam problema jer je vrlo dobar sa svima. i nadam se da nece bit problema sa ponasanjem u ringu. i zato je sad u maloj skoli da se nauci kako da se ponasa. (da se ja naucim kako da razgovaram sa njim Grin)
Obozava ljudi, djeca, i uopste ne laja puno. tako da nemam nekih problemov sa njim.

Nemoj se puno brinuti jer je on mladi pas u razredu mladih ,pa sudac nije tako st4rog kao sa starijim psima.
zaboravila sam ti reci jako vaznu stvar -ti ne smijes biti nervozna na izlozbi jer ces to prenijeti na psa i onda ce se on ponasati upravo onako kako nisi htjela!!!
Nista se strasno ne moze desiti ,cak i ako ne osvoji prvak razreda mladih ili odlican on je tvoje zlato ! jel tako?
Imaj na pameti da je to sto sudac napise o psu uglacnom samo njegovo subjektivno misljenje .Vecina sudaca nisu specijalisti za yorkice pa ni ne znaju kako pas dok nije sasvim zavrsio rast i razvoj (sto je u dobi od 2g .kada i boja dlake treba biti o.k.)treba izgledati.
Yorki se razvijaju i rastu neproporcionalno nakon 3mj,.starosti ,pa lako vidite stene na dugim ili kratkim nogama ,duzeg ili kratkog tijela......ali vecina pasa zavrsava rast izmedu 8-12mj. ,onda pocinju dobivati misicnu masu ,boja se mijenja ....

Vidimo se                          
 lp anja

Logiran
arieta
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #736 : sobota, 15.04.2006 : 09:07:18 »

schylla !

cao.
sem na eni strani prebrala da si iz primorske. Smiley jaz sem drugace iz Slovenj Gradca samo zivim pa v Kopru, tako da ce si kje v blizini se oglasi da se kja dobimo. Se mi zdi da moj Honki potrebuje mal druzbe. star je 11 mesecev in ful nor na druge pse. (ma ko v zenitvenem oglasu ;D9

Iz Zagreba sam kako sam ti napisala ....kaj se druzine tice javi mi se preko drugog foruma ....di mozes vidjeti slike mojih pasa ***** ili *****
javi se kaj. Nadam se da smijem stqaviti web adrese drugih foruma ,ne svoje stranice ! Sad
Slabo razumijem pravila i cekam da mi moj prijatelj iz Slovenije malo prevede i objasni sta je na ovom forumu dozvoljeno ,a sta nije!
lp anja
Logiran
arieta
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #737 : sobota, 15.04.2006 : 09:11:43 »

Svim prijateljima yorkia kao i ljubiteljima zivotinja zelimo
blagoslovljen i sretan Uskrs !!!!!!!
Provedite ga u miru i u svojoj obitelji ,jer nista na svijetu ne moze zamjeniti obitelj !

The  & pomeranian
Logiran
honki
rad pišem
Sporočil: 398

« Odgovor #738 : sobota, 15.04.2006 : 09:42:26 »

arieta!

znam da je 1,9 kg jako malo i zelim da se malo poredi, posto nije mali nego je jako mrsav. Undecided
Nece da jede, vrlo je izbircen, tako da moram da mu kuvam ako ocem da pojede toliko sto treba. a brikete jede samo RC yorkshire, ali sam cula da i ovi niso ok. zbog karotena.

( sad mu dajem ovaj puppy booster da malo dobi na masi- veterinar mi rekao da ce sa ovim da se poredi) i u visinu ima 23,5 cm toliko je imao tamo u pocetku marca i nadam se da ce jos porast imalo.

inace videt ces ga u Hrusici. ja cu bit ona koja nema pojma i samo gleda sta se desava oko nje. Huh

Nista se strasno ne moze desiti ,cak i ako ne osvoji prvak razreda mladih ili odlican on je tvoje zlato ! jel tako?

u pravom si.meni je bitno da vidim kako se ponasa kad ima toliko ljudi i psa okrug njega i da vidim ako ima koji potencijal. ako nema onda ce bit moj kucni ljubimac - to je vec sad. Smiley

lp

Logiran
arieta
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #739 : sobota, 15.04.2006 : 10:08:49 »

arieta!

znam da je 1,9 kg jako malo i zelim da se malo poredi, posto nije mali nego je jako mrsav. Undecided
Nece da jede, vrlo je izbircen, tako da moram da mu kuvam ako ocem da pojede toliko sto treba. a brikete jede samo RC yorkshire, ali sam cula da i ovi niso ok. zbog karotena.

I moji su jako izbirljivi ,pa im svaki dan kuham ,ali im kuhano meso ili ribu sa povrcem pomijesam sa dehidriranom hranom .RY Yorkshire istina ina dosta karotina ,ali ne vidim nista lose u tome dok pas mijenja boju na glavi ...naime svi znate da je beba yorkie ima crnu dlaku na glavici ,kasnije se ona mijenja kod nekih u svjetlo sivu koja kasnije postaje lijepa zuta ,a kod nekuh direktno iz crne u zutu ....ja svojim psima ionako u tom razdoblju dajem malo sirove mrkve sto pospjesuje razvoj tan boje. Tu lako vidis kako se boja mijenja od steneta do odraslog psa *****Inace yorkici vole RY Beauty ili Nutro piletina /riza za male pasmine .
Osim toga ako ti je pas premrsav mjesaj mu puppy hranu sa normalnom hranom za odrasle pse jer puppy hrana je kaloricnija .

( sad mu dajem ovaj puppy booster da malo dobi na masi- veterinar mi rekao da ce sa ovim da se poredi) i u visinu ima 23,5 cm toliko je imao tamo u pocetku marca i nadam se da ce jos porast imalo.

inace videt ces ga u Hrusici. ja cu bit ona koja nema pojma i samo gleda sta se desava oko nje. Huh

ha,ha....cisto sumnjam da ces biti zbunjena ,a svi mi gledamo sta se oko nas desava!!

u pravom si.meni je bitno da vidim kako se ponasa kad ima toliko ljudi i psa okrug njega i da vidim ako ima koji potencijal. ako nema onda ce bit moj kucni ljubimac - to je vec sad. Smiley

lp

Logiran
honki
rad pišem

« Odgovor #740 : sobota, 15.04.2006 : 10:51:49 »

Bila sam na ovoj stranici. kako je Tika Taka sladak. Isti je bio Honki kad je bio mali. ali ima kupiran rep. samo su mu 1/3 skratili.

Samo da na nalozim slike na ovaj komputer kojeg  koristim sad i onda cu pokazat kakav je. Wink

koliko je ovaj Quebec star? bas ima lijepo dlako.

koliko ti dnevno uzme da uredis sve yorkije? to moras da imas bas puno stvari da napravis.

ja znam da imam jednog i sa njim trebam 45 min samo da ga pocesem.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #741 : sobota, 15.04.2006 : 10:54:02 »

arieta, ce zelis dajati tukaj povezave na predstavitev svoje vzreje, potem ti je na voljo paket maksi. Ce ga ne zelis, potem ti preostaja cvekanje o psih.

honki, tukaj pisemo slovensko. Prepricana sem, da te arieta povsem dobro razume.
Logiran

honki
rad pišem

« Odgovor #742 : sobota, 15.04.2006 : 11:14:29 »

Hmmmm sem bila kregana ker pisem v  tujem jeziku... Sad čeprav sem koncno nasla nekoga ki mi zna pomagat z mojim psom in ji zelim omogociti lazje razumevanje, da mi lahko bolje svetuje.

Jana ce se nisi opazila ocitno ne zna toliko slovensko, saj mi je na vprasanje ki sem ga naslovila na Schyllo odgovorila ona. Dvomim pa da je tok neumna.
 sej ne vem kaj naj si mislim. Ali je forum zato da kaj zvem in da si menjam informacije ali je zato da imamo tocno dolocena merila o cem se sme in o cem ne pisat.

S tem ko da naslov druge strani ne dela reklame na tem forumu za svojo vzrejo.

Ce je pa tudi prepovedano dajati druge linke potem pa tk ne vem vec kaj se sme in kaj zakaj je pa kozmetiko dovoljeno propagirati, in hrano?!

lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #743 : sobota, 15.04.2006 : 11:43:59 »

Hja, en link je bil na predstavitev njene psarne (ce to ni reklama, za katero ostali tukaj placajo, potem ne vem, kaj reklama sploh je), drugi link je bil na forum, na katerem so poleg predstavitev psarn tudi mali oglasi za legla (tudi za to tukaj eni placajo). Imas kaksno razlago, zakaj bi arieta in vsi ostali s tistega foruma lahko imeli reklamo tukaj zastonj?

Ce te ne razume, razlozis podrobno, seveda lahko tudi v njej razumljivem jeziku, ni pa tako pisanje pravilo. To je slovenski forum, na katerem razen tujcev pisemo slovensko. Predvideva se, da sodelujoci tujci vsaj za silo razumejo slovensko, saj sicer ne vem, kaj bi razen lastne reklame poceli tukaj, ce ne razumejo, kaj drugi pisejo.
Logiran

tjasav
rad pišem
Sporočil: 415

« Odgovor #744 : sobota, 15.04.2006 : 11:56:38 »

Honki!

Pofotkaj malo v Hrušici, da bomo videli, kako ste se imeli!!! Smiley

Drugače pa držimo pesti za vse lepotce in seveda tudi lepotičke, ki se boste podali v Hrušico. (al pa kam drugam)

Dobro se najejte danes!!!  Wink
Logiran
honki
rad pišem

« Odgovor #745 : sobota, 15.04.2006 : 12:24:45 »

Tjasav!

Bom pofotkala vse kar se bo premikalo in lezlo. Wink

Js upam da bo lepo vreme da se bomo nauzili sonca - sicer ga je pa tuki v kopru kr dosti.

Ti velikonocni prazniki bojo prvic brez familije, tako da tudi neke pojedine ne bo. Žal Sad

Vi pa se le lepo napapcajte jajck in sunkice. Tongue

lep pozdrav!

anja
Logiran
arieta
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #746 : sobota, 15.04.2006 : 12:44:07 »

Bila sam na ovoj stranici. kako je Tika Taka sladak. Isti je bio Honki kad je bio mali. ali ima kupiran rep. samo su mu 1/3 skratili.

Samo da na nalozim slike na ovaj komputer kojeg  koristim sad i onda cu pokazat kakav je. Wink

koliko je ovaj Quebec star? bas ima lijepo dlako. Quebec je star 5 godina.

koliko ti dnevno uzme da uredis sve yorkije? to moras da imas bas puno stvari da napravis.

ne brojim sate ......racunaj sama ako imam 9 yorkia ,a samo jedan je osisan ...Chiara koja je stara 11 godina...ostali su svi u dugoj dlaci za sada.

ja znam da imam jednog i sa njim trebam 45 min samo da ga pocesem.
Logiran
arieta
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #747 : sobota, 15.04.2006 : 12:55:20 »

Hja, en link je bil na predstavitev njene psarne (ce to ni reklama, za katero ostali tukaj placajo, potem ne vem, kaj reklama sploh je),

Hi Jana,link sam stavila da Hinki vidi kako se mijenja boja tana od steneta do odraslog yorkica. Ne radim si reklamu jer mi nije potrebna trenutno. Maxi paket cu uzeti kad budem imala problema sa prodajom stenaca pa cu trebati oglas i reklamu ,sto mi za sada nije potrebno!

drugi link je bil na forum, na katerem so poleg predstavitev psarn tudi mali oglasi za legla (tudi za to tukaj eni placajo). Imas kaksno razlago, zakaj bi arieta in vsi ostali s tistega foruma lahko imeli reklamo tukaj zastonj?

Ja ne reklamiram na ovom forumu  stence nego sam pokusala staviti neke svoje pse sto i drugi ovdje rade. Moja legla su u pravilu rezervirana mnogo ranije nego se ostene. Osim toga oni koji me hoce direktno kontaktirati ,upoznati moje pse ili kupiti psa od mene ionako ce doci do mene ili na izlozbama ili na nekom boljem hrvatskom forumu na kojem ima moja e-mail adresa ili pak u nekim novinama .Stoga ne vidim problem.
Na ovaj forum sam dosla iz znatizelje jer cesto izlazem u Sloveniji ali na izlozbama nema slovenskih izlagaca yorkica unazad nekoliko godina. Znam da u Sloveniji ima dosta yorkica i da su popularni pa me zanima u cemu je problem i zasto ljudi ne izlazu ?!

Ce te ne razume, razlozis podrobno, seveda lahko tudi v njej razumljivem jeziku, ni pa tako pisanje pravilo. To je slovenski forum, na katerem razen tujcev pisemo slovensko. Predvideva se, da sodelujoci tujci vsaj za silo razumejo slovensko, saj sicer ne vem, kaj bi razen lastne reklame poceli tukaj, ce ne razumejo, kaj drugi pisejo.

Uglavnom razumijem sto mi ljudi pisu ,ali ponekad imam problem pa pitam susjeda. Nazalost ja ne znam pisati slovenski .Ako je to problem reci ,pa cu prestati pisati na ovom forumu.
Logiran
aia
novinec
*
Sporočil: 5

« Odgovor #748 : torek, 18.04.2006 : 18:02:52 »

Vivien!
Tvoj GIGO je čudovit - a nam lahko zaupaš koliko si plačala zanj, glede na to da ima izvrsten rodovnik? A si šla ponj v Nemčijo? HVALA!:D
Logiran
honki
rad pišem

« Odgovor #749 : torek, 18.04.2006 : 18:20:16 »

schylla !

ne vem ce si zadnjic prebrala, sam sem videla da si iz primorske pa me zanima s kje tocno- mam samcka 11 mesecev starega pa bi se lahko malo druzili. Wink

Logiran
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 187   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.