o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 01.11.2024 : 08:59:27
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 3
| Tema:
YORKIJI - čvek
Strani:
1
...
62
63
64
65
66
[
67
]
68
69
70
71
72
...
187
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: YORKIJI - čvek (Prebrano 227609 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
tjasav
rad pišem
Sporočil: 415
Re: YORKIJI
«
Odgovor #990 :
četrtek, 16.11.2006 : 14:34:23 »
Iz Iga. Njegov ata je Kalček Palček od gospoda *****.
So pa na svoj način smešni ti naši pubertetniki. Naš Rut je tako samozavesten, še posebej ko hodi kdo proti hiši. Takrat se po mojem prav trudi, da njegov lajež ne bi bil tako visok, tako da bi vsi mislili, kakšno mrcino imamo pri hiši.
In tudi nobenih večjih psov se ne boji. Predvidevam, da tvoj tudi ne, če se igra z nemško dogo. Na pasji razstavi se je hotel pošnofati z vsemi psi, čim večji so bili, bolj je silil k njim.
Logiran
honki
rad pišem
Sporočil: 398
«
Odgovor #991 :
četrtek, 16.11.2006 : 14:50:19 »
Ah pol pa nista v zlahti. no mogoce kaksni daljni. Moj je tudi od *****, sam nima veze z Kalckom Palckom.
Jah nor je na pse tud moj bumbar. z vsemi i se prevohal, ni vazno al so mini al maxi sam da ma vonj po psu. no sej z ljudmi je isto samo da se nekdo zanima za njega.
Laja pa ne. vsej nekaj. ne laja na ljudi, niti na pse. sam kadar slisi kak zvok- ko je "presran" dobesedno pol se oglasi.
A se boji streljanja, grmenja, raket?
Logiran
tjasav
rad pišem
«
Odgovor #992 :
četrtek, 16.11.2006 : 18:16:41 »
Citat: honki , četrtek, 16.11.2006 : 14:50:19
sam kadar slisi kak zvok- ko je "presran" dobesedno pol se oglasi.
Aha, pol se oglasi, ko je varno.
Tud to je meni zelo znano. Na sprehodu, ko greva mimo kakšnega ''hudega'' psa, ki samo laja, začne Rut z nizkim glasom čisto tiho renčat in to renčanje je z vsakim koram glasneje, dokler nisva 10 metrov vstran, takrat pa laja ko nor.
Ah pol pa nista v zlahti. no mogoce kaksni daljni. Moj je tudi od *****, sam nima veze z Kalckom Palckom.
Samo mi ga nismo kupili pri *****, ampak pri družini, ki je svojo psičko parila s ***** Kalčkom Palčkom.
A se boji streljanja, grmenja, raket?
Niti ne, prej bi rekla, da mu je malo neprijetno.
Logiran
honki
rad pišem
«
Odgovor #993 :
četrtek, 16.11.2006 : 19:48:31 »
Citat: tjasav , četrtek, 16.11.2006 : 18:16:41
Niti ne, prej bi rekla, da mu je malo neprijetno.
no ker moj se pa boji grmenja, pokanja, rakte, petarde, sta za naju nocna mora. >:(bogi, tak mali bojecek je..
enga
za tvojo zverinco, pa upam da se kje kaj vidimo
Logiran
Gigosy
rad pišem
Spol:
Sporočil: 361
«
Odgovor #994 :
četrtek, 16.11.2006 : 21:32:53 »
Citat: Kalsang , četrtek, 16.11.2006 : 13:29:34
Hmm, Gigosy, s tvojim zadnjim postom se pa ne strinjam.
Najprej naj poudarim, da je vsak kuža zaklad, ne glede na spol.
Toda dejstvo je, da so psičke bolj ubogljive. Iz preprostega razloga, ker imajo nagon ali dva manj kot samci. Pri samcih je spolni nagon večinoma vedno vključen, oziroma se vklopi v tistem trenutku, ko zavoha psičko, kar je pa zelo pogosto. Pri psički je spolni nagon dejaven samo približno vsakih 6 mesecev med gonitvijo. Ljudje se pogosto odločajo za samce zato, ker se ne gonijo, ne pomislijo pa, da se samci "gonijo" pravzaprav vsak dan, pač glede na vonjave, ki jih zaznajo!
Drugi nagon, ki je pri psicah manj izražen je teritorialnost. Seveda obstajajo psice, ki blizu sebe ne prenesejo drugih psic, samo takšnih je veliko manj. Dominantnost je pri samcih veliko bolj izražena in v skupini vrstnikov se ves čas rangirajo.
Iz teh dveh razlogov so psice na splošno mirnejše in bolj pripravljene na sodelovanje s človekom kot samci. V pasjih šolah psice delajo bolje kot psi, pa tudi med tekmovalnimi psi je zelo veliko psic.
Gigosy, ne vem, kje si slišala, da so psice bolj nervozne. Ta definicija ne drži. So posamezni psi in psice, ki so bolj nervoznega značaja, na splošno pa to ne velja. Pravzaprav so psice mirnejše, psi pa imajo milijon stvari za opravit, zacahnat, se uveljavit, itd. Zelo pomembna pa je socializacija in vzgoja! Če ni prave socializacije in vzgoje, nobena psica ne bo imela stabilnega karakterja.
Zelo lepo se mi zdi, da tvoj vzreditelj prodaja pet mladiče po nižji ceni kot razstavne. Res pohvalno. Moram pa reči, da noben vzreditelj ne more garantirati, da so mladički brez genetskih napak. Te se lahko izrazijo pozneje, pokažejo se lahko napake, ki jih starša nimata, imel jih je pa kakšen daljni prednik itd. Takšnih zagotovil jaz ne bi jemala resno in jih kot vzrediteljica tudi nikomur ne dajem.
Zelo zanimivo se mi zdi, da vas kar nekaj razmišlja o nakupu psičke, doma imate pa že samca. Ste pomislili, kako bo med gonitvijo psičke? Psu se takrat dobesedno trga in tri do štiri tedne bo pri vas zelo pestro, ne glede na to, da yorki ni velik pes. Večinoma imajo tisti, ki imajo več psov, prav zaradi tega razloga pse istega spola (tu ne govorim o vzrediteljih). Tisti pa, ki imajo parček, pa ponavadi enega od njiju med gonitvijo dajo v varstvo, da kolikor se da mirno prebrodijo to obdobje. Tu ne gre samo za sitnosti, ki nam grejo na živce, ampak tudi za to, da je v tem času samčku zelo hudo, če ima ob sebi gonečo se psičko, s katero se ne sme parit. Da do paritve ne pride, je treba psico in samca ločiti in ju imeti ves čas pod kontrolo, kar zna biti v stanovanju precej težko. Samček ves čas voha psičko ne glede na to, da je ta v sosednjem prostoru in takrat na vsak način poskusi priti do nje, tudi z zaletavanjem v vrata, praskanjem, tuljenjem, lajanjem. Ste mogoče pomislili na to?
lp
Draga Kalsang!
Ko sem govorila o samcih in samicah sem imela v mislih izključno pasmo Yorkširski terier. Vem da načeloma pri večini pasem so samičke bolj umirjene, lažje obvladljive.... itd... ampak po ugotovitvah mnogih, ki imajo s tem izkušnje pri tej pasmi ni tako. Absolutno pa se strinjam s tabo, da je vsak kuža zaklad ne glede na spol. Tega sem se dotaknila samo zato, ker so v parih postih prej nekateri uporabniki tega foruma zapisali, da jim je kar malo žal, da niso raje kupili samičko.
Kar se tiče garancije vzreditelja pa jasno, da nihče ne more garentirati, da bo psiček brez genskih napak. Tega nisem trdila. Pravim samo, da prevzemajo pač odgovornost in so pripravljeni psička vzeti celo nazaj v kolikor bi do take napake prišlo oz. krijejo stroške morebitnega zdravljenja bolezni. Ta garancija običajno velja določen čas (cca. 2 leti) Ni ne vem kaj je pa bolje kot nič. Seveda se težave lahko pojavijo kasneje.
Kar se tiče problemov med gonitvijo psičke pa je vsekakor tako kot si napisala. Imeti moraš pač možnost, da samčka in samičko za določen čas ločiš, sicer zna biti zadeva neznosna.
Aja samičko ne nameravam kupiti pri istem vzreditelju kot sem samčka
lp
Logiran
lonyka
nekaj malega že vem
Sporočil: 118
«
Odgovor #995 :
ponedeljek, 20.11.2006 : 21:08:53 »
Hey! imam eno vprašanje.KUžka dobim nekje sred decembra takrat bo star tud 3 mesce...pa me zanima,če ga je slučajno težje naučit čistoče pa vsega tega kot pa če bi bil star 2 mesca?? če je slučajno kakšna razlika? malo butasto vpr ampak ok
papa
Logiran
Gigosy
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #996 :
torek, 21.11.2006 : 00:25:56 »
Oj!
Jst mislem da je 3 mes. čist super starost. Sicer pa ga verjetno že vzreditelj navaja na lulanje na planičko ali časopis
Logiran
tjasav
rad pišem
«
Odgovor #997 :
torek, 21.11.2006 : 00:32:58 »
Joj, kak ste važne, da boste dobile male dojenčke!
Lp, Tjaša in Rut
Logiran
Gigosy
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #998 :
torek, 21.11.2006 : 13:25:53 »
ja itak hehe....
Logiran
honki
rad pišem
«
Odgovor #999 :
torek, 21.11.2006 : 18:33:23 »
js bi tud mela dojenceka- malega - strucko kilsko. ki gricka, lula povsod, se zgubi v stanovanju....
Logiran
lonyka
nekaj malega že vem
«
Odgovor #1000 :
torek, 21.11.2006 : 18:43:22 »
jaaa komaj čakam da prije my baby
aa...samo vseeno še me malo stiska da mogoče nebo vse v redu...kr sn tolk brala kaj vse se dogaja..čeprav ma rodovnik..
...ja baje da jih navaja
...ampak so doma v hiši in kužki so tud zunaj zato...zdaj pa glih nevem če od zunaj tečejo noter na wc papir
...eno vprašanje ve imate flexi povodec do 12 kg ali obstajajo še manjši?pa glede krtač lahko majo bunkice al ne?(prebrala sem da morjo bit brez bunkic)...amm pa kakšne krtače vse uporabljate?..aja pa glede kopanja..je bolje da ga zdaj pozimi ne kopam ne oz. kdaj ga sploh lahko začnem kopat (mladička)? aja pa kak ve pulite dlakice iz ušesa? hehe nekak se mi zdi neizvedljivo ŠE trenutno
vem...firbčna sem ko mali otrok....
Logiran
tjasav
rad pišem
«
Odgovor #1001 :
torek, 21.11.2006 : 20:48:56 »
Citat: lonyka , torek, 21.11.2006 : 18:43:22
eno vprašanje ve imate flexi povodec do 12 kg ali obstajajo še manjši?
Obstaja še manjši, ampake vem, če je od flexija. Ta je tako mali, da spraviš ravno 3 prste noter. Jaz sem si takoj šla kupiti tega flexija do 12 kg in mi je že zaradi daljše dolžine všeč.
pa glede krtač lahko majo bunkice al ne?(prebrala sem da morjo bit brez bunkic)...amm pa kakšne krtače vse uporabljate?
Brez bunkic morajo biti. Jaz najraje uporabljam glavnik z vrtljivimi zobki.
..aja pa glede kopanja..je bolje da ga zdaj pozimi ne kopam ne oz. kdaj ga sploh lahko začnem kopat (mladička)?
Malega se še ne kopa s šamponom, ampak se umazanija spira z vodo. Jaz sem si pomagala in si še pomagam z osvežilnimi robčki.
Nekje sem prebrala, da ko se yorkija celega skopa, lahko pelješ ven na sprehod komaj čez kakšnih 9 ur (razen seveda na hitro lulanje ali kakanje), ker komaj takrat je baje zares suh.
aja pa kak ve pulite dlakice iz ušesa? hehe nekak se mi zdi neizvedljivo ŠE trenutno
Popolnoma te razumem. Tudi jaz sem ga bila pripravljena vsaj na 2 meseca voziti k frizerju, samo, da mi ne bi bili treba tega delati. Pa nič ni hudega, ker v bistvu pes res ne čuti, če pa mu ne populiš, ga pa res zelo uhice srbijo. Kolegica je maltežana peljala k veterinarju, ker se je tolko čohal po uhicah, pa mu je ta samo dlako iz ušeskov popipal, pa je bilo pol vse ok.
Logiran
Gigosy
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1002 :
torek, 21.11.2006 : 21:22:24 »
Logiran
Gigosy
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1003 :
torek, 21.11.2006 : 21:27:30 »
http://www.moj-album.com/uredi/gigosy/3840190/?os=5835388
Logiran
lonyka
nekaj malega že vem
«
Odgovor #1004 :
torek, 21.11.2006 : 21:29:15 »
hehehe tjasav hvala lepa za odgovore
....kaka pa je ta krtača z vrtljivimi zobki..danes sem spet šla malo v trgovino z živalmi gledat krtače...pa sem jih veliko našla z bunkicami...pa tisti glavnik uporabljate ko so ko železni zobki taki tanki..meni tisto ful grobo zgleda...nevem pa kak je na otip..tjasav ti si iz mb?..kateri salon pa priporočaš...pa kake so kaj cene veterinarjev??približno take kot piše na forumu al višje/nižje?
papa
...joj sploh se nemorem učit ...ah
Logiran
Strani:
1
...
62
63
64
65
66
[