mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.07.2024 : 00:20:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 58   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani  (Prebrano 108254 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #225 : petek, 17.03.2006 : 11:11:46 »

Genetika hudo napreduje in pravijo,da ne bo dolgo, ko bodo lahko imelo delodajalci in oblast dostop do informacij takšnega značaja (predispozicija za bolezni, nasilje) in če bodo videli, da obstaja za nekoga verjetnost npr. raka, ga enostavno ne bodo zaposlili, pa čeprav ni rečeno, da bi zbolel... Brrr, strašna misel ja.

Oh, verjemi, se predobro vem. So imeli celo sr**** v Nemciji ali Franciji, nekje naokrog v Evropi pac, ker so mozje ugotavljali, da so otroci, ahem, "od postarja". Wink Pa je bila zadeva cisto nedolzna, na videt. In predvsem, kar enostavna.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #226 : petek, 17.03.2006 : 11:12:02 »

če imam psa spuščenega in drug spuščen pes napade mojega...,

Andi, kaj pa če je drugi pes privezan?

Jaz bi definitivno prijavila, kljub temu, da bi bil moj spuščen...
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #227 : petek, 17.03.2006 : 11:13:58 »



Ampak se mi enako zdi metanje peska v oci, ce se razglasa, da pasma ni nic kriva...

Recimo tako: za ta napad sta bila potrebna dva: pes in lastnik... mogoce bi pes bil v drugih rokah ovcka... mogoce bi drug pes pri tem lastniku bil ovcka... ampak ni bil.
Zakaj pise v opisu pasme tukaj, pri bulmastifu, "potreben lastnik s pasjimi izkusnjami"?

Ja, ker pasma ni kriva, ce je bila pac v neprimernih rokah, pri neprimernem lastniku.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #228 : petek, 17.03.2006 : 11:15:15 »

Fortuna, v primeru psihopatskih morilcev je stvar drugačna. Dejansko so drugačni že od rojstva.

Sicer pa, ko že debata teče o nevarnih pasmah, tu v stari Ljubljani je kar nekaj psic, ki so napadalne do dugih psov. Napadejo res brez povoda s strani drugega psa. Greš mirno s svojim psom na povodcu, pa ti iz druge strani ceste za hrbet pridivja renčeča besneča zverina. Pasme? Vse po vrsti so mešanke različnih velikosti in starosti.

Razen njih smo našo psico morali doslej braniti pred višavcem, samcem, ki mu ni bilo všeč, da ga je naša šicujka povohala po riti, medtem ko je on ovohaval njeno, pa pred nemškim lovskim terierjem, ki sta ga verjetno naša šicujka in šicujka moje prijateljice nekje v njegovi podzavesti spomnili na kakšnega jazbeca, pa se jih je lotil kar obeh. V vseh teh primerih ni naša psica dala nobenega povoda za napad, ni renčala, v primeru tistih mešank jih pa ponavadi sploh ne vidi, ko že napadejo.

Med našimi pasjimi prijatelji pa so nemški ovčarji, bernci, leonberžan, nemške doge, tudi kakšen mešanček, tibetanski mastif, itd.

Na svoje izkušnje torej ne morem na nobeno pasmo pokazati s prstom, obenem se zavedam, da imajo nekatere pasme zaradi svoje zgodovine večje predispozicije za agresivnost, oči imam na pecljih in na sprehodu še pred možnim srečanjem opazujem obnašanje psa, ki se bliža s svojim vodnikom, pa tudi vodnika. Če psa poznam kot agresivnega ali mi njegovo obnašanje in obnašanje vodnika ne vzbuja zaupanja, se mu izognem, pa če je čivava ali apbt. V nasprotnem primeru se pa kdaj tudi pozdravimo, pa naj bo  rotweiler ali pudl.

Nič presenetljivo ni, da je koker španjel na vrhu ugrizov pri veterinarju. Poglejte si njegovo zgodovino. Na žalost v preteklosti lovske pasme, ki so zdaj kavč psi prednjačijo pri nevrotičnih odzivih na okolico. Zakaj? Ker imajo še vedno obilo lovskega nagona, ki je nepotešen. Za to smo pa odgovorni skbrniki in nihče drug.
Logiran
BlueMaco
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 113


« Odgovor #229 : petek, 17.03.2006 : 11:17:05 »

Mi ni dalo miru, pa sem vprašala kolegico pravnico, ki stvar razlaga takole :

če imam psa spuščenega in drug spuščen pes napade mojega, potem delno krivdo seveda nosim jaz in plačam kazen 50.000 sit. Vseeno pa lastnik psa, ki je napadel odgovarja za dejanja svojega psa; plača 50.000 sit + veterinarske stroške. Poleg tega pa je pes napadalec vpisan v evidenco psov, ki so napadali. Torej, meni se zdi, da je to dovolj dober razlog za prijavo in ne razumem policije, kako lahko svetuje obratno (primer lkc?).

Kaksno evidenco to? Kdo jo vodi in kje??
Ce je to na policiji, kako tocno vodijo to evidenco, ali napisejo samo pasmo in klicno ime psa??
Res me zanima, ker prvic slisim za to.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #230 : petek, 17.03.2006 : 11:18:01 »

Ja, ker pasma ni kriva, ce je bila pac v neprimernih rokah, pri neprimernem lastniku.

Ni kriva, da je bila pri neprimernem lastniku, je pa "kriva", ker je tezka za vzgojo.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #231 : petek, 17.03.2006 : 11:20:54 »

Ne, jaz temu ne bi rekla krivda, niti "krivda".
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #232 : petek, 17.03.2006 : 11:21:05 »

Lilit, se strinjam, da so nekatere pasme bolj zascitniske, ampak vsaka pes takih pasem, ki imajo stabilen karakter in dobro vzgojo ne bo kar takole napadala, ampak bo pokazala najprej kaksno groznjo, vse mozne opozorilne znake in bo pred napadom upostevala tudi lastnika. Bolj je problem, da se za take pasme pogosto odlocajo skrajno neuravnoveseni ljudje, ki njihov nagon se potencirajo ali pa jih preprosto ne znajo obvladat niti na vrvici.

Drugace se mi zdi, da sodijo "znanstvene raziskave" o potencialnih ljudeh morilcih na skrajni rob znanosti, v neke cuden mejne vede, ki so kar se mene tice eticno zelo sporne.  
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #233 : petek, 17.03.2006 : 11:21:19 »

Bom vprašala TrueBlue, ko pride kolegica iz službe. Na hitro mi je lahko povedala samo to, je pa rekla, da se bo danes posvetovala še z odvetnikom pri katerem dela.

Sem pa že enkrat napisala kako je bilo v mojem primeru oz kaj mi je povedal sodnik; če pes napade enkrat je denarna kazen, če pa ta isti pes (v mojem primeru sta bila 2) napade drugič, bo šel na opazovanje, kjer bodo odločili ali gre na evtanazijo ali ne.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #234 : petek, 17.03.2006 : 11:25:25 »

za moje pojme  sta  dva ukaza  katera mora  pes izvrševati  100% brez oklevanja. Odpoklic in prostor.
Pes  ki tega ukaza ne izvršuje je zame nevzgojen.
In če gledamo v širšem spektru  vsak pes je  nevaren... tako ali drugače.  Vsak lastnik , ki si omisli, psa bi moral  apriorij pomisliti na njegovo vzgojo, in ali  bo tega sposoben.

In ja  se  strinjam s  tistim , ki je  izjavil , da bi dal to lastnico v  arest.....   S tem , ko  jih ni vzgojila je  vsak dan  ogrožala  mimoidoče.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #235 : petek, 17.03.2006 : 11:26:08 »

Novica dneva ...potencialno nevarne ali ne nevarne pasme.... velikosti ....kardelo .....itd....

Imela sem že priliko doživeti zlato prinašalko, ki je napadla moji dve Tibetanki in stvar ni izgledala nič kaj prijetno........

Imela sem priliko videti zlatega prinašalca, ki se je zapodil v otroke, ki so šli mimo na drugi strani ceste in jih napadel (lastnici se je iztrgal iz rok) ... na srečo se je končalo samo s praskami in otroci na tleh.....kasneje je doma napadel domačo hčerko 2 leti staro (ugriz v lice).....

Imela sem priliko doživeti, videti, slišati..... napad (na moje pse, name ali na druge ljudi) dveh rotvajlerjev, pa labradorjev , "mešačka z Lesijem", višavskega terierja, kraškega ovčarja, nemškega ovčarja, haskija, malamuta, kodra, pinča, mešanca manjše rasti.......a še naštevam ?....

......res je, razlika je "kako si velik/močan  in kako je velik/močan  nasprotnik....tu lahko govorimo o tem kako se spreminja velikost  grožnje za napadenega ..... to je pa tudi vse.....

Sicer pa nevarnih pasem ni.....vsak pes lahko ugrizne in vsak pes lahko napade.....zakaj napade , je pa vprašanje......Odgovorov je več, vsekakor pa ni vedno edini odgovr nevarna pasma in agresiven pes.

So pa pasme, ki zahtevajo človeka z izkušnjami, ki ve in zna kako ravnati s psom in če dobi v roke tako pasmo nekdo, ki ne zna, ki zadeve ne jemlje resno ali celo izrablja pasmo za agresivne namene....so seveda posledice za okolico, lahko tudi zanj hude....Torej ja, mi ljudje skrbimo za kužke in mi smo odgovorni za njih ter njihova dejanja!

Ker je govora  tudi o kardelu psov..........še tole.....doma imam kardelo (4 pse), zato lahko iz izkušenj povem, da  tisti, ki ima doma kardelo se mora zelo dobro zavedati in vedeti, da to ni več samo en pes.. Zavedati se je potrebno,  da bodo npr. 4-je psi čisto drugače reagirali.....dovolj je že alarm enega in ostali trije poprimejo zraven....ne glede na velikost pasme......so to 4-je psi, ne ? Torej ... gre za čisto drugačno ravnanje in obnašanje človeka kardela v urbanem okolju in seveda tudi doma. Odgovornost postane veliko večja in tukaj nima mesta ignoriranje in "saj naši nič ne naredijo" in podobne bedarije, ki jih včasih slišim od ljudi !!!! Torej..iz tega sledi...tudi tukaj niso krivi psi, pač pa njihov človek...............


Lp,

Nataša
Logiran
martina.o
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 211


« Odgovor #236 : petek, 17.03.2006 : 11:30:08 »

Jaz mislim takole: vsaka pasma je bila "narejena " za določeno delo. Torej ima določene lastnosti, ki se jih je treba zavedati, ko si omisliš določeno pasmo.
Lovski pes bo potencialno bolj preganjal divjad kot n.pr. mali družni pes, ovčar bo bolj čuval ali pasel kot n.pr. hrt, borilni psi se bodo pa prej potencialno borili kot n.pr ne vem kaj..kar je bilo za "povšter"..

Torej se pozanimaš za lastnosti,  ali ti ustrezajo, vidiš tudi ali fizično obvladaš in se kritično odločiš.. literature je dovolj, da vsak ve, kaj kupuje..
Velikokrat pa nekritično odloča izgled.. žal..

Pa krdelo je seveda treba nujno upoštevati..  je čisto nekaj drugega kot en pes...
Pa dobro šolanje in socializacija ( tudi za ta male)..

pa gre..

Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #237 : petek, 17.03.2006 : 11:31:50 »

Ne, jaz temu ne bi rekla krivda, niti "krivda".

Odgovornost... kar hoces.
Jaz mislim, da je v tem primeru bila pomembna tudi pasma.

Sicer pa se itak samo prickamo gor in dol in noben ne bo popustil, tako da... nima smisla Wink

Naceloma se pa vsi strinjamo, da mora bit lastnik odgovoren za svojega psa.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #238 : petek, 17.03.2006 : 11:33:04 »

Odgovornost-na strani lastnika, ja. Na strani pasme-ne. Razen ce si pasma izbira lastnike, potem pa ja. Samo si jih ne. Zal. Sad
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #239 : petek, 17.03.2006 : 11:34:51 »

No, ne bi o pasmi, ampak meni se zdi skrajno NEODGOVORNO, da je dala pse v avto, ga pustila odprtega in odšla še po drugega psa. Jaz imam tudi prijazno "mrcinco", pa se ne upam pustit odprtega avta in psa notri, mene pa ni zraven... Kaj pa če bi šel maček mimo, pes bi ušel ven in pod avto? Kaj pa če.... kaj pa če?...
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 58   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines