o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 05.11.2024 : 17:19:17
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani:
1
...
24
25
26
27
28
[
29
]
30
31
32
33
34
...
58
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani (Prebrano 112790 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
Spol:
Sporočil: 1.862
Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
«
Odgovor #420 :
sreda, 22.03.2006 : 15:06:50 »
Citat: damayanti , sreda, 22.03.2006 : 14:12:29
Tole tvojo teorijo ti spodbijem v pol ure
in z malo sreče , da nekje na sprehodu naletiva na Akija
.
A res verjameš, da vsak pes nakaže kaj bo storil?
Ja, prav vsak pes nakaze kaj se mota po njegovi lepi glavici. Treba je le dovolj dobro poznati svojega psa in njegovo govorico telesa.
Logiran
Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.
Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #421 :
sreda, 22.03.2006 : 15:14:44 »
Hja, lastniku lahko pes banner pred nosom kaze "ejga, zdejle bom napadu tistga psa tamle, okej stari", pa un ne bo s prstom mignil. Ker je njegov pac prijazen in ne bo nikomur naredil. Ko je na mojega pikiral tervueren, je lastnik zacudeno spraseval "kaj pa je bilo to". Ahem, dobro jutro?
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
«
Odgovor #422 :
sreda, 22.03.2006 : 15:17:33 »
Ja, Nanook tudi mi smo že mnogokrat slišali....."Ja, naš/a pa kaj takega še nikoli ni naredil/a !?! Hm, se je res za vprašat ?!
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
Sporočil: 205
«
Odgovor #423 :
sreda, 22.03.2006 : 15:22:00 »
Citat: Nanook , sreda, 22.03.2006 : 15:14:44
Hja, lastniku lahko pes banner pred nosom kaze "ejga, zdejle bom napadu tistga psa tamle, okej stari", pa un ne bo s prstom mignil. Ker je njegov pac prijazen in ne bo nikomur naredil. Ko je na mojega pikiral tervueren, je lastnik zacudeno spraseval "kaj pa je bilo to". Ahem, dobro jutro?
To je rs, ker večina lastnikov ima psa zato, da ga ima. Ampak takim lastnikom tut partner kaže zvečer kaj bi rad, pa ti ne vidijo - vsaj tko je ponavadi. Večini teh lastnikov lahko kažeš karkoli pa ne bodo tega videli.
Logiran
petea
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 88
«
Odgovor #424 :
sreda, 22.03.2006 : 15:27:20 »
Bolj ko prebiram dogodke iz te teme (in poslušam določene pesjanarje - beri: prispevek v 'Preverjeno'), bolj se mi zdi, da bo res treba nujno uvesti izpit za lastništvo psov.
Nujna poglavja:
- govorica psov in posledice nepoznavanja le-te,
- pravila lepega vedenja in ravnanja za lastnike psov (povodci, pobiranje iztrebkov...),
- komunikacija med različnimi ljudmi (tistimi s psi in tistimi brez njih...),
- kako preprečiti pretepe med ljudmi pri neodločenem izidu tekmovanja v 'Moj pes je najboljši na svetu...'.
Na višji stopnji pa:
- morda nekaj malega o vzgoji psov (ker večino tako ali tako že vemo),
- nekaj malega o vzreji psov (ker večino tako ali tako že vemo),
- nekaj malega o šolanju psov (ker večino tako ali tako že vemo),
- nekaj malega (ker večino tako ali tako že vemo) o ostalih manj pomembnih stvareh (sprehodi, obnašanje, socializacija, predpisi, igre...).
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #425 :
sreda, 22.03.2006 : 15:28:53 »
Hm, pravila lepega vedenja med ljudmi, sele potem preidemo na lastnistvo psov. Pa zacnimo kar pri mojem vrtcu, a je prav?
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
nebivedu
nekaj malega že vem
«
Odgovor #426 :
sreda, 22.03.2006 : 15:43:06 »
Citat: Nanook , sreda, 22.03.2006 : 15:28:53
Hm, pravila lepega vedenja med ljudmi, sele potem preidemo na lastnistvo psov. Pa zacnimo kar pri mojem vrtcu, a je prav?
Drugje tudi ni začeti. Pa še če bi zraven vklopili varnost v prometu in obnašanje ljudi v prometu tut nebi škodilo.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #427 :
sreda, 22.03.2006 : 15:46:16 »
Citat: nebivedu , sreda, 22.03.2006 : 14:59:44
Ja verjamem.
V svojih 15ih letih s psi sem sprobal marsikaj.
Od tega da samec nemške doge ni prenesel bližine moje rotvajlerke in jo je napadel, pa je bil vedno miren (tko je govorila lastnica), pa sem to lahko predvidel, ker je bil samec tak da so se mu morali vsi psi podrediti, moja se pa ni hotla in se je tut branila. Vendar jo je pes pred spopadom opozoril na to.
No tale Aki ni predvidljiv... lastniki so že velikokrat colali zaradi njegove nepredvidljivosti.( pa tudi zaradi tega ker ni bil na povodcu) Veselo nakaže svojo držo na igranje in med igro zna močno poškodovati nasprotnega psa... ker se mu njegovo stanje zelo zelo hitro menja.
Jaz za svojega psa vem kaj nakazuje... za tujega psa spuščenega, pa sploh ne mislim ugibat, ker v tistem trenutku, ko se mi preteče približuje... samo še glasno bentim in gledam kako bom zaščitila svojega psa
in odgnala nevzgojenca!
Sedaj pa še moj komentar na tvojo izkušnjo in kaj si jaz mislim o njej.
Pri mojih psov do ravsa tudi prišlo ne bi, to pa že zaradi tega ker ne mislim po nepotrebnem plačevati veterinarjev.
V primeru, da vem za nekega psa , ki ne prenaša mojih psov, sledi ukaz naprej poleg.( na povodcih seveda)... Pri takem psu se ne ustavljamo, in niti pod razno jih ne spuščam skupaj.
Citat: nebivedu , sreda, 22.03.2006 : 14:59:44
Videl sem tudi vzgojiteljico s 15 otroki, ki so šli mimo hiše in je en od teh otrok poznal psa, pa ga je spustil na cesto in se je pes ulegel med otroke in so ga ti božali, pa ko ga je en začel vlečt za ušesa, je pes njega lizal po rokah. Ko pa je vzgojiteljica hotela otroke odpelat je pa pes pokazal zobe njej, da naj otroke pusti pri miru. Ampak samo opozorila je, pa bi po vsem napisanem tukaj gor tak pes moraj najmanj udgriznit glavo otroku.
Mimo naše hiše gre vsak dan otroški vrtec. In mi še ni padlo na pamet, da bi psa samega spustila med otroke.
Če ga hočejo božati ga dam na povodec in ima ukaz prostor ( jaz čepim zraven) in potem ga otroci lahko božajo.
Že to da se pes prosto sprehodi med otroke se mi zdi skrajno neodgovorno od nekoga
Glede tistega zaščitniškega rotwailerja.
Sedaj pa še eno sveto pravilo ki velja pri meni." Spoštuj roko ,ki te hrani"
Prvo kot prvo, moja psa vesta kje sta na rang-lestvici. To, da bi se mi moj pes pognal vame... ali zarenčal name ali me hotel ugrizniti, se mi zdi nedopustno.pa če tud bi svojega otroka klofnila čez rit.
pa si lahko misliš o meni kar si hočeš, da sem zaplankana babnica ali še kaj hujšega.Me sploh ne moti.
Jih imam rada zelo, jima nudim čisto vse kar je v moji moči, prilagajam se njima glede na njune potrebe itd. Amapk en red pa je pri bajti. Pri nas se ve kdo je komu lastnik.
Nad mojima dvema psoma , se še nihče nikoli ni pritožil. Ne zaradi povodca in ne zaradi drekov.
p.s. Edino enkrat, ko sva se z Damčem učila vaje prosto poleg, je nek vaški brihtnež dal izjavo dobermana je treba imet na povodcu. Po obrazlagi , da gleda setra... in po njegovem kokodakanju... in potem na smejanje drugih- glede njegovega poznavanja kinologije je umolknil. Pa še takrat lahko rečem , da sem imela psa pod kontrolo, ker sem ga
učila
( namenoma med motečimi dejavniki), kar je rabil, zato da je lahko uspešno opravil izpit
( koncentracija na vodnika)
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.405
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #428 :
sreda, 22.03.2006 : 15:48:07 »
ja, nebivedu, vse lepo in prav, vendar svet ni tako lep in vse se vedno ne odvija po ustaljenem redu. Tako, kot mi nismo 24/7/365 v enaki koncentraciji in razpolozenju, tudi nasi pesjani niso. In tukaj je tista miniminimini moznost, da se kost v glavi katere od mojih bejb zaskoci
v ekstra napacnem trenutku, pa sem tam, kjer ni muh. Potem mi ne bo nic koristilo vse moje znanje, poznavanje, refleksi, gruntanje, analiziranje...
Moj pes je ugriznil postarja medtem, ko sem nesla kroznik z mize na terasi v kuhinjo in ga nisem gledala, kaksne znake daje. Torej, kam bi po tvoje uvrstil mojo (ne)sposobnost za pasjo skrbnico?
Moje mnenje je definitivno: kriva sem v celoti, ker nisem predvidela prihoda novega postarja ravno v trenutku, ko ni bilo nikogar zunaj in ker nisem imela psa s seboj na poti v kuhinjo. Nobena analiza, kaj se mu je po glavi v trenutku ugriza motalo, mi ne pomaga. Zgodilo se je in basta. Gremo naprej. Ucna ura mi je pokazala, da se lahko zgodi kadarkoli, kjerkoli in zaradi cesarkoli. Kriva sem vedno jaz, ne glede na to, da poznam svoje pse do zadnje dlake na riti. In vsaka analiza pokaze mojo osebno napako.
Sedanjim pesjankam zaupam, ne zaupam pa sebi, da bom v pravem trenutku gledala pravo bejbo, kaksne znake mi daje. Ker sta dve, je treba biti pri stvari 200% in ne samo 100%. In ker nimam ravno take sluzbe, da bi 8 ur odpikala, dala delovni mantel dol in sla domov razmisljat, dopuscam moznost, da bom v kaksnem trenutku prevec zamisljena zaradi takih ali drugacnih sluzbenih ali druzinskih problemov in bom spregledala kaksen znak. Na spancir pa se vedno moramo. Ce sem jaz en procent al pa 100 pri stvari. Pa se en moment ni za izkljucit. Nase pesjane lahko poznamo do zadnje kocine, pa se jim lahko pred gobcem pojavijo osebki (cloveski ali zivalski), ki bodo reagirali v nasprotju s pricakovanim tako za psa kot zame in nas pes bo kar naenkrat spremenil taktiko...
Sama nase sem ponosna, da sem prisla do teh spoznanj, ceprav so bila boleca za telo, čas in žep, in obzalujem tiste, ki vedno in v vsakem trenutku zaupajo sebi in svojim psom.
Zakljucek: V trenutku, ko nisi povsem pri stvari, je pes med ljudmi za na strik. Za brez strika je samo takrat, ko je tudi lastnik odlicnega razpolozenja in povsem osredotocen na pocetje psa.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Sleepy
rad prihajam sem
Sporočil: 1.129
«
Odgovor #429 :
sreda, 22.03.2006 : 15:52:07 »
Citat: nebivedu , sreda, 22.03.2006 : 15:43:06
Drugje tudi ni zaèeti. Pa še èe bi zraven vklopili varnost v prometu in obnašanje ljudi v prometu tut nebi škodilo.
Citat: Nanook , sreda, 22.03.2006 : 15:28:53
Podpišem, takoj!!!
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #430 :
sreda, 22.03.2006 : 16:06:57 »
Obstaja pa tudi vaja " stoj"... katero se ravno sedaj učimo v tečaju( Dina 10 mes. je tečajnica)
Vodnik ima psa v položaju stoj med tem, ko se mu približuje drug vodnik ki svojega psa vodi poleg. In ta vodnik, ki ima psa na "stoj" mora njegov pes stati mirno, pa če takoj tisti nasprorti tišči šnjuflo vanjga
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #431 :
sreda, 22.03.2006 : 16:15:12 »
Sem pozabila povedati glavno kar sem mislila. Vsi, ki mislite , da če bo imel pes opravljene določene izpite , bo pa že kar sposoben bivanja v urbanem okolju.
marsikakšen lastnik, pelje svojega psa v tečaj... takoj ,ko pa opravi tečaj pa pozabi na vse kar se je v tečaju naučil.
Opraviti tečaj ne pomeni , da bo pa zaradi tistih treh mesecev učenja in tistih doseženih točk na tečaju pes kar sam od sebe ubogal in delal.
Psa se uči in vaje ( katere se učimo na tečaju) izvaja do konca njegovega življenja.
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
«
Odgovor #432 :
sreda, 22.03.2006 : 16:19:00 »
Damayanti - moj pes je bil na poleg in se tudi ni oziral na dogo, ki je bila spuščena, dokelr ni ta pes napadel. Ni pa bila na štriku.
Jana, ko te ni zraven ne moreš pomagat, če pes naredi napako ali pa če jo naredi kdo drug in pes potem reagira kot reagira. Vendar z dobro naučenim psom se tudi večino takih primerov da izognit. Sam sem imel res srečo s tem psom in z učenjem - takrat sem imel čas, nisem bil obremenjen z ničemer in tako se mi 3 do 4 ure na dan ni zdelo veliko za vzgojo psa. Konec koncev če danes pogledam, kje bi tok časa našel za sedanjega psa, ne vidim nikjer možnosti in bo moral biti on s pol manj zadovoljen. Je pa res da ni tok nevarna pasma za ostale pse in ljudi(za ostale male živali in srnjad pa tok bolj).
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
«
Odgovor #433 :
sreda, 22.03.2006 : 16:20:07 »
Damayanti moji psi niso bili nikoli v šoli, vse jih učim sam. Pa vseeno so bili in so zelo vodljivi.
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
«
Odgovor #434 :
sreda, 22.03.2006 : 16:22:10 »
Jana še nekaj - enega psa je vsaj 100% lažje vodit, kot 2, ki sta lahko že trop in je tudi njuno razmišljanje drugačno. Poleg tega se sporazumevata prvo med seboj, šele potem s tabo preko mimike, če pa je en pes se pa sporazumeva samo s teboj.
Logiran
Strani:
1
...
24
25
26
27
28
[
29
]