mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.07.2024 : 00:21:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 58   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani  (Prebrano 108263 krat)
0 članov in 23 gostov pregleduje to temo.
papi
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #315 : ponedeljek, 20.03.2006 : 00:32:21 »

Hej papi love-c sem in ne lovec OK. Èlovek, ki je tudi žival na zemlji si je obzurpiral s svojo inteligenco oblast na  živalmi in si pisal zakone. Zakoni narave in sicer živalstva so zelo, vendar resnièno zelo drugaèni. To ti je jasno. Policista  republike Slovenije nimata od RS, EU ali OZD nikakeršnih pooblastil, da muèita živali, s tem da namesto opravita hitro neboleèo usmrtitev, povzroèita boleèine in muèenje z ranami. Mimo grede, streli iz strelnega orožja se oddajajo v predel srca in ne glave živali, kot nekaj omenjaš... skratka iz tega primera je razvidno da gre za muèenje živala nedvomno..

Jasno je da si zgolj provokator, pa vseeno dajmo malo ponovit par stvari še iz srednje šole.

O kakšnem pooblastilu to govoriš? Niti v Zakonu o policiji niti v Pravilniku o policijskih pooblastilh ni ne duha ne sluha o "pooblastilu" usmrtitve kužka. Izvajanje Zakona o zaščiti živali (kjer je opredeljena med drugim na primer tudi usmrtitev nevarne živali) imajo v stvarni pristojnosti inšpekcijske službe (in ne policija!), ki torej lahko edine izvajajo predpisane ukrepe (sicer z nekimi izjemami). Skrajšamo - policist po naši zakonodaji nima pooblastila (kot takega) usmrtiti živali.

Vsakdo pa ima po Kazenskem zakoniku Republike Slovenije pravico in dolžnost uporabiti silobran (odvrnitev protipravnega napada nase) in skrajno silo (odvrnitev protipravnega napada na druge). Se pravi, če je ogroženo moje življenje (ali premoženje) se lahko branim s silo, če je ogroženo življenje (ali premoženje) druge osebe, lahko to drugo osebo branim s silo. Če mimoidočega v glavo grize pesjan (jaz bi temu rekel ogroženost življenja - kako bi mu pa ti?), slednjega lahko "zbrcam" iz njega dol, seveda z najmilejšim možnim sredstvom da je stvar sploh še učinkovita. Kako so v danem primeru učinkovala milejša sredstva od policijske berette pa je bilo že veliko napisanega.

Oseba s statusom policista je ne glede na to ali je trenutno v službi ali ne po Zakonu o policiji dolžna ob neposredno zaznani nevarnosti za življenje ali premoženje ukreniti vse potrebno, da se ta nemudoma odpravi - se pravi zadevo ustrezno zavaruje. Skrajšamo - policist na kraju dogodka o katerem premlevamo ni imel samo pravice "zbrcati", temveč dolžnost, da to stori. Kot najustreznejše (zakonito) sredstvo se je pri roki pač našla pištola.

O merjenju točno v srce in bog ne daj centimeter drugam v situaciji kakršna je tam bila pa ne bom razglabljal. Pravzaprav je škoda da vendarle nisi lovec, ker potem bi si verjetno predstavljal. Očitno si ne.

Ko je bil enkrat namen policista - odvrniti napad na človeka - dosežen, je s silo prenehal in je pričel z nudenjem (zagotavljanjem) prve pomoči (tako človeku kot živali). Ko je bil pes enkrat obvladan, ni bilo nobenega razloga (pooblastila?!), da bi ga policist nato še ubil, temveč si je (oj ti naša ljuba zakonodaja) nadalje prizadeval, da bi kuža uspešno okreval po zadobljenih poškodbah.

Mučenje živali je po Zakonu o zaščiti živali naklepno (!) nasilno ravnanje proti živali, zaradi katerega je ogroženo njeno zdravje oziroma zaradi katerega žival trpi. Morda v danem dogodku kje uzreš naklepno (varianta o dober dan danes bomo pa malo pociljali vaše psičke itd) ravnanje proti živalim? Jaz je namreč ne... Če imaš živali rajši kot ljudi, je to tvoja stvar (vredna razmisleka). Če pa zakonito zaščito smrtno ogroženega šteješ za mučenje napadalca, je pa to iskreno žalostno (dedki in babice, ste se mar za to borili?!). Čeprav iskreno verjamem da nisi sam, kajti zadevo namreč že utečeno prakticirajo naša sodišča...

In spet mi misli uhajajo proti Antarktiki...


My point was - ne udrihaj po policistu ker nimaš razloga za to.
Logiran
Marc
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 121


« Odgovor #316 : ponedeljek, 20.03.2006 : 01:15:03 »

Hear this, hear this...
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #317 : ponedeljek, 20.03.2006 : 11:33:31 »

Nemški lovski terierji pa so poglavje zase. Izrazito temperamentni, neustrašni pri lovu na veliko in malo divjad. Popadljivi na vse živo. To sem videl sam, kako se tudi med seboj zgrizejo, če je kaj v zvezi s plenom, če treba do smrti. Nekateri jim rečejo kar štromarji, ker se od strasti  tresejo. Tisti, ki so dosledno vzgojeni, pa žal niso prida pri delu, to kaže statistika, zato jih lovci več ali manj ne preveč učijo urbanih manir. Vzpodbujajo jih pri delu v gozdu, iskanje živali, gonja, delo v rovu za lisico itd. V svoji stroki so kralji.    Ti dam pa popolnoma prav, da pa si vsaj ti previdna, da ne pride do konflikta med psički. Kaj da ti rečem, ne rini v nesrečo.

načeloma nimam  popolnoma nič  proti NLT-jem.  Dokler so v rokah  lovca.
Ta  pa ni.  Njen lastnik je en  fičfirič,  in ni sposoben  obvladati  niti mačka.
Pred to psičko je imel  fiksno idejo, da si bo  nabavil  rotwailerja...  na srečo mu ga pa vzreditelj ni hotel prodati... pa  tudi  NLT-ja  ni dobil  od vzreditelja.  Potem  ga je pa čudežno našel nekje v okolici Celja.  A sem dovolj povedala?
In psička je  živčna.  Imamo v tečaju kar nekaj  NLT-jev  in  so vsi  nekako normalni...  ta  psica je pa  kakor bi bila na 220V priklopljena. Tongue
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 237


« Odgovor #318 : ponedeljek, 20.03.2006 : 12:28:52 »

Ko je bil enkrat namen policista - odvrniti napad na človeka - dosežen, je s silo prenehal in je pričel z nudenjem (zagotavljanjem) prve pomoči (tako človeku kot živali). Ko je bil pes enkrat obvladan, ni bilo nobenega razloga (pooblastila?!), da bi ga policist nato še ubil, temveč si je (oj ti naša ljuba zakonodaja) nadalje prizadeval, da bi kuža uspešno okreval po zadobljenih poškodbah.

My point was - ne udrihaj po policistu ker nimaš razloga za to. 

Evo, jaz se tudi s tem strinjam. Najlažje je biti po bitki general in pametovati.

Osebno obožujem vse živali, pse pa še posebej, vendar bi bila tudi jaz zadovoljna, če bi policaji uporabili strelno orožje, v primeru, da bi bila jaz napadena ali kdo od mojih najbližnjih. Kam bomo pa prišli, če bo policaj naslednjič razmišljal, d aje boljše, da se potuhne, ker bo nastradal, če bo posredoval - torej delal to, za kar je plačan?!

Jasno je, da je situacija bila kaosna, z vsem kričanjem, renčanjem itd., tako da ni za zameriti, da se je tudi policistom tresla roka, čeprav človeka kar zmrazi, ko pomisli na to. nenavsezadnje so posebej usposobljeni za krizne situacije, vendar pa ne moreš nikoli vedeti, kako kdo odreagira v dejanski situaciji.

Skratka, vzroke za ustreljenega psa je potrebno poiskati drugje - mislim, da je kar nekaj strani o tem napisanega. Jasno je,d da je tudi lastnici sedaj hudo, čeprav....

Sporočilo za vse je ne zatiskajmo si oči, od čivave do doge so vsi mrcine s svojimi nagoni, ki jih mi v celoti ne poznamo, ne razumemo in jih zato tudi ne moremo predvideti. Poskrbimo, da bomo ljudje, ki imamo živali, znali z njimi ravnati in preventivno ukrepati, da do tega ne bo prišlo.

Logiran
petea
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #319 : ponedeljek, 20.03.2006 : 12:52:46 »

Dejansko, ljudje včasih zganjajo paniko tudi pri malem psu, ki izgleda kot igrača. In ga označijo za histeričnega. Zakaj? Zato, ker se jim zdi samoumevno, da če je majhen in lep, se lahko vse roke stegujejo k njemu, brez vprašanja in dovoljenja...in on mora celo uživat v tem, če se pa upre, je pa zoprn. Spet drugi, se bojijo vsega, kar je večjega od 30cm plečne, pa še črnega po možnosti. No, jaz se bojim vseh lastnikov, ki so nesposobni realno oceniti svojega psa, ga vzgojiti in so povrhu še arogantni in agresivnejši od psa. Prepovemo ljudi?

Citat

Mel, se popolnoma strinjam s tabo, da mi drugi ljudje (in psi) povzročajo več težav sedaj, ko imam majhnega psa kot prej, ko sem imela 'mrcino' - takrat so mirno šli na drugo stran ceste in opazovali od daleč... Smiley

Prepovedati ljudi? Se strinjam - kdo nam pa je pravzaprav dal pravico, da obvladujemo cel svet?
Preveč bi lahko zafilozofirali v tej smeri, zakaj je nastala panika, ker je bil napaden en sam samcat človek, prav nobena novica pa ni več, koliko živali vsak dan ubijemo za potrebe (ali zaradi pohlepa) ljudi, koliko živali se jih poškoduje ali ubije npr. na cesti, koliko jih ubijemo posredno zaradi našega stila življenja in poseganja v naravni prostor drugih živečih vrst.
In koliko drugih živali ubijajo naše domače živali (primer: vaški cucki, ki jih ljubeči lastniki zvečer spustijo v noč, da se znorijo, zrekreirajo in 'zgonijo' (v vseh možnih kontekstih)). Tu pa ni več nobene resne diskusije po medijih in pri odgovornih ljudeh v državi...
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #320 : ponedeljek, 20.03.2006 : 13:09:26 »

petea  si  zadela bistvo. Wink.... Sicer je pa  že splošno znano  ,da vsak  lastnik  svojega psa po krutem dejanju brani. Vsi so potem pravi " mucki".... grem stavit , da  je to trdil  tudi lastnik tega psa
( z avtorjevim dovoljenjem objavljam slike)-  tisti z slabim želodcem jih ne odpirajte.
http://www.moj-album.com/slike/1978883/dhvw3H88WgK5FH8H.v.jpg

In še pogled malce bolj od blizu...
http://www.moj-album.com/slike/1978883/LWDTc7dLTc3UmzaS.v.jpg

kaj pravite na tegale "mucka"?......
Mogoče se komu  ne po zdelo  povezano  ... ampak je!... V tej temi govorimo  o napadu psa  na " nedolžnega" človeka,  v mojem postu  pa o napadu  na " nedolžno" žival.
A mislite  da pes  pozna  razliko, med takšnim in drugačnim plenom?Huh
V obeh primerih je pa kriv neodgovoren lastnik.
p.s.  le v prvem primeru, so ga dobili na delu in je sprožil( so sprožili)  odziv  javnosti.... v  tem primeru se pa še vedno  ( po vsej verjetnosti) svobodno giblje...Ljudje se pa ne zgražajo kaj preveč.... ker je pač  samo nedolžno žival(  oz  dve) pokončal in razmesaril.
Toliko v razmislek. Wink
Logiran
love-c
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #321 : ponedeljek, 20.03.2006 : 19:36:26 »

Jasno je da si zgolj provokator, pa vseeno dajmo malo ponovit par stvari še iz srednje šole.

PAPI (grenivko), kdo pa kaj tim. udriha po policistih?  Pravokacija je v tem, da je žalostno  na tem forumu v tej povezavi se le tu pa tam med pesjanarji najde kdo, ki vzame v zaščito psa in ga tretira kot mu gre. Pustiva policiste v miru, hvala bogu, da so se po svojih močeh zavzeli in naredili svoje. So pa okoliščine poučne, da v prihodnje vsi skupaj ne delamo napak.
Relativno poznam zakonodajo in sem pristaš vladavine prava v družbi po meri človeka in vseh živih in neživih stvari. Jaz sem se v komentarju skliceval na Svetovno deklaracijo o zaščiti živali, katero smo v Sloveniji dolžni upoštevat. Ko ni mogoče drugače odvrnit  preteče nevarnosti, konflikta, ki ima za posledico hudo ogroženost  je žival dovoljeno usmrtit  hipoma brez bolečin, nikakor pa mučiti z ranami zastrelitve. Ti popolnoma mešaš pojme.  Raniti žival spada v mučenje, bodi prepričan. Imam podatke, da se je eden od obstreljenih  psičkov napadalcev že izmučil in poginil, kljub veterinarski oskrbi. Imam točne podatke v katerem zavetišču v Ljubljani se nahaja in sem si jih sam tudi ogledal. Vemo pa tudi, da je poškodovani možakar bil nepreviden in je nehote izzival nesrečo.  Vsekakor je bila dolžnost policijstov hipoma  usmrtiti napadalne pse. Iz prakse vem, da so ranjene živali še bolj nevarne in o kakšni prvi pomoči psom ti govoriš mi ni jasno, vem pa, da je lastnica psov, kot tudi njen soprog zdravnica in je v svoji delovni karieri  odsužila neštete  in rešila številna življenja.  Tukaj se je na žalost zalomilo. 
Logiran
jype
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #322 : ponedeljek, 20.03.2006 : 20:36:14 »

Vemo pa tudi, da je poškodovani možakar bil nepreviden in je nehote izzival nesrečo.

Ne, niti slucajno tega ne vemo. To zgolj trdi lastnica psov, ki so napadli.

Vsekakor je bila dolžnost policijstov hipoma  usmrtiti napadalne pse.

Ne, dolznost policistov v tistem trenutku je bila zgolj prepreciti protipravni odvzem cloveskega zivljenja.

Sele ko je bila ta dolznost izpolnjena, lahko zacnemo govoriti o pravicah zivali. Ja, lahko bi se policist potrudil in ko bi bilo vsega konec se vsakega psa posebej natancno ustrelil v srce, da se psi ne bi predolgo matrali. To bi izgledalo odlicno, kot  v kaksnem Tarantinovem filmu, pa ziher ne bi manjkal headline v slovenskih novicah: policist umoril tri pse! Da tega, kako bi lastnica, ki bi to gledala, vrescala, sploh ne omenjam.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #323 : torek, 21.03.2006 : 09:26:33 »

Zagovarjam pravice živali, ampak to kar je izjavil love-c je pa živa bedarija Shocked

Kako lahko ustreliš direktno v srce žival, ki skače okrog človeka, v premikajočo tarčo, ki je bila včasih verjetno tudi zakrita s človekom, ali tistim moškim ali z vreščečo lastnico, ki je baje skakala okrog policistov in vreščala!?
A humano in po pravilih bi pa bilo žival, ki je nehala napadat, ubit?! Sej ni vedel, če je bila žival izzvana ali pa je popadljiva ali agresivna ali... Važno je, da so rešili človeka in če pri tem tudi ni treba vse živali pobit toliko boljše. Ko bo pa razprava in obsodba pa bodo sledile tudi potrebne ali nepotrebne sankcije...
Krivec v tem primeru je edino lastnica, ker ni ustrezno zavarovala svojih psov in to celo na javnem mestu. Vsaj tako je moje mnenje, če je pa resnica drugačna se bo pa pokazalo na sodišču. Pa še to mogoče ne bo tista čisto prava resnica.
Pa tudi če je tisti moški hotel slikat pse z neobstoječim fotoaparatom, ga psi nebi smeli kar tako napasti. In če bi lastnica bila avtoriteta, bi rekla ne in psi bi se morali ustaviti, še preden bi jih pograbil istinkt po kaj jaz vem čemu...
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #324 : torek, 21.03.2006 : 11:39:10 »

razlog zakaj Love-c še vedno zagovarja določena dejstva  leži drugje Wink

Predvidevam , da se še nikoli ni srečal iz  oči v oči  z živaljo(  psom)  katera izgubi status domače živali ,ko je v svojem elementu.
Pred časom sem v eni temi že  opisala svoj dogodek,  sicer v gozdu sem se srečala z dvema potepuškima psoma(  drugače sta bila lastniška), ko sta napadala srno.
Jaz sem se z njima srečala  oz. sem šla  firbcat  zaradi  zvoka in glasov.  In pod pečino  sem videla  srno  ,ki je nemočna hotela  pobegniti dvema psoma  katera  sta se "V svojem elementu" zaganjala  vanjo  in  jo  grizla.
Nagonsko  sem reagirala  in sem jih hotela odgnati  od  srne   in sem začela  metati vanju kar mi je prišlo pod roke  od skal  do  razlomljenih vej( da ne omenjam  da  sem  se drla na njiju  ...  ne  vreščala  ampak  ukazovala  od  marš  domov  do  prostor,  do  kletvic Roll Eyes) ...in sem se na lastne oči prepričala  kaj je to zver.  V tistem trenutku  sta  oba psa  pri meni izgubila  status  živali in sta bila samo še  dve podivjani zveri, kateri sta se  v  svojem elementu  tudi zakadili  proti meni. Pokasirala sem celo   ugriz...  na srečo pa zaradi letnega časa  ni bil  drastičen(  debela  bunda)  in  pa  na vso srečo  , tisto palico  katero sem  razlomila na  prvem napadalcu  sem  na slepo izbrala  očitno dovolj debelo.
Zanimiva je bila pa tudi njuna taktika.  Ko se je prvi  zagnal  čelno proti meni, se  je drugi  lotil  drugačnega pristopa...  izza  hrbta.  In takrat , ko sem  hrbtnega napadalca  osmodila  po  betici,  in  to   tako močno , da   se je za trenutek   ulegel, me je čelni napadalec  zagrabil za roko. In v trenutku ,  ko se  mi je  z  zobmi zapel za  bundo( na srečo)  je še on  dobil  svoje batine  z preostankom zlomljenega kola po gobcu(  pa  še  jaz  - lastne batine po roki.... je cel  teden nisem mogla normalno uporabljati).
Na srečo, je bil  hrbni  napadalec  očitno mlajši pes  in je  po  uspešnih batinah  pobegnil...  zato se je  ...  sicer  renčeče  umaknil  tudi  drugi.
V mojem primeru lahko rečem samo , dobro ,da se je to zgodilo  sredi gmajne  kjer sem imela  pri roki  možnost dobiti " rekvizit" za obrambo.
Nikoli... ampak nikoli  pa ne bom  pozabila  njunih pogledov....  zame  to takrat nista bila  psa... ampak  samo dve  zveri.  In če bi  imela  takrat  pri roki strelno orožje  direkt  jih  počim.  Brez premisleka  kam jih bom zadela.....  samo da jih zadanem Wink(  pa  so psi  zelo visoko na moji lestvici popularnosti.... za ta dva pa ne morem rečt , da bi sploh razmišljala  o  njima kot  o  "psih")

Si pa predstavljam tega  reveža  sredi  betona  na ulici.....  ja  ma  s  čim  naj bi se  branil... z namišlenim fotoaparatom?  Hvala bogu, da so  policisti  prišli tako hitro in sta tudi  ravnala  z  trezno glavo.  Pa  še  ena  stvar je  ... normalen človek( pa naj bo  to  tudi lastnik psa)ko vidi  pogled  živali-psa  , ki napada( ko je v  tistem elementu) sigurno  takrat  ne  gleda  na tisto žival  kot na  psa ....  ker  je takrat  vse prej  kot pes  ki ga imamo  mi v predstavi.... takrat je samo še zver.

No omenjeni  incident  , ki sem ga doživela, sem takoj javila na  LD(  sicer  čez  par  ur,  po dveh  škatlah  cigaret in prenehanju tresenja).  Lovci so  tudi takoj predvidevali,  za katera psa gre.  Nihče pa ni mogel nič, ker je lastnik, svoja  psa  branil z  vilami in jih zagovarjal, da njegova psa  nista nobena  klavca in sta stalno na dvorišču, ker sta čuvaja(  mešanca  med  NO  sta bila).
Čez   dobra  dva meseca, ko sta  se ponovno  odpravila na ekskurzijo, sta pa  naletela, na bolj  oboroženega človeka kot sem bila jaz takrat.
"In vzela  jih je  hosta Wink"....   Lastnik psov  pa  najprej  kakšen teden sploh ni pogrešal svojih mirnih  in ubogljivih  čuvajev Roll Eyes... no potem je pa šel  svojo balkansko mentaliteto  stresat  na  LD. In tam so mu  čisto flegma  obrazložili,  da  oni ne vejo  popolnoma nič, ker  kot je on sam zatrdil, če  so psi vedno na domačem dvorišču , naj jih tam tudi išče.  Po tem odgovoru se je  lastnik umiril.
Jaz vam pa  povem... pred  celo  vesoljno slovenijo, ko bom zvedela  , kdo je bil tisti oboroženi napadalec , mu dam za  kišto pira. Cool
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #325 : torek, 21.03.2006 : 13:19:15 »

Kar kurjo polt sem dobila.
Damayanti, dobra si!  Cool
Na srečo sama (še) nisem imela takega bližnjega srečanja, je pa velikokrat malo manjkalo. Pa sploh ni bilo treba izzivat. Niti pogledat ponavadi ni treba takega psa/psov pa se zgodi...
Logiran
_____
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #326 : torek, 21.03.2006 : 13:26:41 »


Relativno poznam zakonodajo in sem pristaš vladavine prava v družbi po meri človeka in vseh živih in neživih stvari. Jaz sem se v komentarju skliceval na Svetovno deklaracijo o zaščiti živali, katero smo v Sloveniji dolžni upoštevat. Ko ni mogoče drugače odvrnit  preteče nevarnosti, konflikta, ki ima za posledico hudo ogroženost  je žival dovoljeno usmrtit  hipoma brez bolečin, nikakor pa mučiti z ranami zastrelitve.

Deklaracijo navajaš v popolnoma napačnem kontekstu - kot bi se zapornik v zaporu pritoževal da mu je kršena pravica do prostega gibanja (upam da razumeš prispodobo). Žival je prepovedano mučiti, če je dejanje možno izvesti brez mučenja oziroma je mučenje samo sebi namen (tu bi lahko navedel tiste mučitelje mačk iz Kranja - ali pa kupiranje ušes). V tem primeru pa dejanje policistov ni bilo samo sebi namen ampak je bila dolžnost policistov zavarovati človeško življenje in delo sta policista opravila KLJUB nasprotovanju lastnice - vsa čast policistoma! Mogoče je prav lastnica s svojim ravnanjem ("zaščita psov") povzročila zgrešene strele. Ko je bila nevarnost odvrnjena od poškodovanca, je minil tudi razlog uporabe orožja.


 
Citat
Raniti žival spada v mučenje, bodi prepričan.

In kam spada zaščita človeškega življenja?HuhHuhHuh

 
Citat
Imam podatke, da se je eden od obstreljenih  psičkov napadalcev že izmučil in poginil, kljub veterinarski oskrbi. Imam točne podatke v katerem zavetišču v Ljubljani se nahaja in sem si jih sam tudi ogledal.


Lepo, da te skrbi za živali ampak...


ali si obiskal tudi napadenega človeka? Nisi? Se mi je zdelo...


Citat
Vemo pa tudi, da je poškodovani možakar bil nepreviden in je nehote izzival nesrečo. 

Ne, tega niti slučajno ne vemo. Obstoja pa z zakonom zagotovljena varnost na vseh javnih površinah, kamor brez dvoma spadajo tudi pločniki in ceste v centru Ljubljane. Če je katerikoli človek ali njegova lastnina (kamor spadajo tudi, glej, glej, kužki drugih lastnikov) ogrožen, je treba grožnjo odstraniti - na tak ali drugačen način - VARNOST JE PRVA!


Citat
Vsekakor je bila dolžnost policijstov hipoma  usmrtiti napadalne pse.


In delo sta odpravila po najboljših močeh kljub oviranju s strani lastnice (ki je morda sama kriva za zgrešene strele).
Logiran
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #327 : torek, 21.03.2006 : 13:52:40 »

hehe, provokatorji....

sprasujem se, ce ste pomislili, da gre krogla lahko skozi telo in pot nadaljuje naprej. In takrat nastanejo tezave. Streljanje ni risanka ali video igrica. Menim, da so tokrat coxi zadovoljivo opravili delo. En sus bi pa zihr bil na mestu tudi za dohtarja.

pozdrav
k.
www.kyala-kennel.com
Logiran
_____
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #328 : torek, 21.03.2006 : 14:22:20 »

Mogoče še moje videnje rešitev za v prihodnje:

Prepoved določenih pasm je popolna bedarija - napadalen je lahko kakršenkoli pes, od tistega iz najbolj miroljubne pasme (Beethoven? - seveda mislim na bernardinca) ali pa mešanec. Stvar je v vzgoji (torej v lastniku) in pa zmožnosti psa (fizični moči). Zato je potrebno zagotoviti, da bodo VSI psi, ki se nahajajo (stalno ali občasno) imeli za sabo ustrezno šolanje. Psi nad določeno težo (recimo 12 - 15 kg) bi morali obvezno imeti nagobčnik, njihov voditelj pa dokaz o usposobljenosti - sposobni morajo biti obvladati psa v kakršnikoli situaciji. Za lastnike psov nevarnih pasm bi bil morda dobrodošel še psihotest. Za lastnike, ki nimajo v lasti ustreznih zunanjih površin, je potrebno prepovedati lastništvo/posedovanje več kot enega psa.

Še vprašanji za strokovnjake: tale lastnica je sama vzrejala pse in kolikor vem je imela tudi vzrejno dovoljenje. Ali je res za pridobitev vzrejnega dovoljenja dovolj imeti par pasemskih psov brez ustreznih pogojev zanje? Težko me bo namreš kdorkoli prepričal da je hiša v središču Ljubljane z le nekaj kvadrati zunanje površine dobro okolje za vzrejo psov, sploh če primerek psa tehta 60 kg. In drugo, kako je zagotovljeno da ne bi prišlo do parjenja v sorodu - dva psa (samca) naj bi bila potomca samice in ti štirje psi so živeli skupaj, v krdelu.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #329 : torek, 21.03.2006 : 14:43:26 »

Mogoče še moje videnje rešitev za v prihodnje:

 Stvar je v vzgoji (torej v lastniku) in pa zmožnosti psa (fizični moči). Zato je potrebno zagotoviti, da bodo VSI psi, ki se nahajajo (stalno ali občasno) imeli za sabo ustrezno šolanje. Psi nad določeno težo (recimo 12 - 15 kg) bi morali obvezno imeti nagobčnik, njihov voditelj pa dokaz o usposobljenosti - sposobni morajo biti obvladati psa v kakršnikoli situaciji. Za lastnike psov nevarnih pasm bi bil morda dobrodošel še psihotest. Za lastnike, ki nimajo v lasti ustreznih zunanjih površin, je potrebno prepovedati lastništvo/posedovanje več kot enega psa.

Kaj pa vsi kmečki  psi?  A  misliš , da tiste kdo šola?(  še proti steklini jih ne bi cepili če ne bi bilo obvezno po zakonu Wink)...  Pa zanajo biti  tudi orto popadljivi,  še posebej ,ko jih  lastnik zvečer med  obvezno molžo kravic spusti, da se prosto lajhajo.

nagobčnik za večje pse  je spet...." komsi-komsa"....  tudi  majhni psi  znajo  grizt.
p.s.  Moja dva nagobčnikov nimata nikjer.... je pa res  , da  si niti eden od njiju ne bi drznil gristi..... ma niti zalajt ne smeta, ko gremo na sprehod.
Doma na lastnem dvorišču se lahko dereta... ko sta pa na povodcu- na sprehodu  se morata pa zavedat  , da sta onadva na tujem ozemlju.... 
Tako sem jih naučila  in to je sveto, pri nas.
 p.s.s. Je pa hudič  vzgajat  folk... ker  eni  pač mislijo da je " vse naše"  in se tako tudi obnašajo....  sladko jim dol visi za okolico  ali tujo lastnino .  A je potem kaj čudnega  , da se tudi njihov pes obnaša tako?....  pomoje da ne Wink  Tisto  "pes je  ogledalo gospodarja" še kako drži.
Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 58   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines