mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 07.10.2024 : 14:20:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Angleški buldog - čvek
Strani: 1 ... 115 116 117 118 119 [120] 121 122 123 124 125 ... 217   Dol
Natisni
Avtor Tema: Angleški buldog - čvek  (Prebrano 305706 krat)
0 članov in 21 gostov pregleduje to temo.
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #1785 : ponedeljek, 30.05.2005 : 08:31:35 »

Bull, kako je bilo v Hrušici? Tam smo bili tudi mi, vendar smo buldoge zamudili, tako da smo jih videli kasneje le še v kletkah.  Cry Sad Angry

LP
Logiran
Bull
rad pišem
****
Sporočil: 293


« Odgovor #1786 : ponedeljek, 30.05.2005 : 10:07:20 »

No, zdaj imam tudi čas, da še tukaj malo napišem.Poglejte moj post pod Hrušico.Razočaran, razočaran in 1x razočaran.Nisem vedel, da tako in na takšen način potekajo razstave.Bella se je odlično odrezala za prvič in smo zelo zadovoljni s tem kar imamo.V bistvu smo srečni, da imamo takšnega psa.Zakaj??Ker sem videl, v bistvu sem že prej spoznal, da angleški buldogi gredo v skrajnost.Kot vsi vemo, so bili prvotni buldogi borbeni psi...zdaj ne bom o tem...vsi vemo zakaj in kako....in kaj je od tega ostalo danes???Bleda senca, ki postaja že skoraj prozorna.Videl sem, da nekateri psi ne morejo narediti tistih par korakov do ringa, ne da bi se že utrudili.To, da standard dopušča, v bistvu narekuje bolne, nepokretne in nemočne pse.Ne vem, z čim jih hranijo, vendar vsi se komaj premikajo in nobeden ni podoben več psu, oprostite na izrazu...štruklju.Ne vem, koliko oni prehodijo, vendar ne prav dosti, ker v ringu so se komaj premikali.Verjetno so več ali manj na enem mestu.Od tstih buldogov, ki so bili tam, bi rad videl, kdo preteče vsaj 100 m.Kaj je 100 m ...nič....jim dam 50m, pa od tistih tam ni junaka, ki bi to zmogel, naj kdo preskoči od tistih 10 centimetrsko oviro, ga ni.Kaj je 10 cm, nič?Pa ne mislim zdaj pametovati.Zdrava kemčka pamet (kot bi rekel prof. Duhovnik) ti da vedeti, da debeli psi so nagnjeni raznim bolezni ožilja, srca,.....(da ne bom zdaj našteval), kot da bi rekel, da je najboljše pri ljudjeh, da imajo 150 kg in vsi vemo, da temu ni tako.Ne vem, zakaj si zatiskamo oči in ne naredimo nekaj.Vsaj v buldog klubu, bi lahko dali neke pobude na določene naslove, o spremembi standarda, ne pa da je klub pol zdrah in podtikanj in nekaterim še vedno ni jasno, ampak so za medsebojna obračunavanja, kdo bo koga...in naj mi eden zatrdi, da temu ni tako.Standard, bi se moral zavzemati za zdravlje in v dobro psov, ne pa da je obratno.Buldog se mora in bi se moral vrniti h koreninam, kar je edino prav.Sem velik ljubitelj budogov, Bella mi je zlezla pod kožo, veliko več mi da, kot jaz njej in ni denarja, ampak ga res ni...žalostno je to, ko gledam druge pse in vidim v njihovih očeh nemoč in razočaranje, kakšni so njihovi lastniki.

lp
Bull
Logiran
Macho
novinec
*
Sporočil: 28



« Odgovor #1787 : ponedeljek, 30.05.2005 : 11:08:53 »

zdravo Bull! Ne morem mimo tvojega posta, žal.

Super, da ste šli na razstavo, ste vsaj videli kako to zgleda. Lahko se tebi zdi mučenje to razstavljenje, ampak je to ali pes uživa na razstavi ali ne čisto odvisno od lastnika. Enim psom je to pava žurka Cheesy.
 
Edino prav je, da si zadovoljen s svojo Bello. Čisto zagovarjam, da mora biti buldog v kondiciji in ne predebel, ne zagovarjam pa tega, da mora prehodit kilometre in kilometre vsak teden. Mora se gibat, vendar po svojih zmožnostih, ne po željah lastnika. Ko pa je pes star 3 leta se sprašujemo zakaj ga je srce zapustilo. Ko bi se ti ukvarjal samo s tem, kako se boš shladil, bi se verjetno tut bolj počasi premikal, kajne?
Prvotni buldog je bil res borbeni pes, danes pa je ANGLEŠKI BULDOG pasma zase in ko si ga nabaviš, moraš vedeti kar nekaj stvari o tej pasmi, sploh o vročini in prenašanju le te. Imaš itak več vrst buldogov, verjetno bi ti Ameriški bolj sedel, glede na prvotni namen buldoga, ki bi. Angleški je pa anglež in tak bo ostal. Standar si pa le preberi, lahko tudi na klubskih straneh

www.buldog-klub.si

Kaj ima pa Buldog klub s spreminjanjem standarda?HuhHuhHuh??
 S tem se ukvarja FCI - komisija za standarde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.fci.be/uploaded_files/149GB2004_en.doc                           

lepo piše, kako visok in težek mora biti buldog (ANGLEŠKI), kako ne sme hropsti, kako se mora gibat,....VSE PIŠE!!!! Med vrsicam; kako se zavzema za dobro in zdravje angleškega buldoga Tongue.

Še eno vprašanje: O kakšnih zdrahah pa govoriš, da so v Buldog klubu?
Kolikor jaz vem, vse funkcionira. Na pamet nekaj govorit nima smisla. Včlani se v klub in se prepričaj, da nam je čisto lepo.
Buldog klub je ljubiteljski klub in včlani se lahko vsak ljubitelj angleškega buldoga, ne glede na to ali ima ali nima AB.

LP


Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #1788 : ponedeljek, 30.05.2005 : 11:16:44 »

Bull sem prebrala CAC Hrušica 2005. Tudi jaz sem bila kar malo razočarana nad buldogi, ki sem jih videla. Ampak nisem noben strokovnjak, to je samo moje subjektivno mnenje.
Bella je kar velika za samico, ne? Se mi je zdelo, da so bili vsi zelo majhni, ali pa sem videla samo mladiče (videla sem jih 5). Le eden je bil zarec DEC.  Smiley Potem pa sem šla brati standard na SKAB stran, pa nikjer ne piše, koliko mora biti velik, le teža.
Tudi Bandit je vročino zelo težko prenašal in sem samo vesela, da se mu ni zgodilo to, kot tisti psički, in to že ob 8.30?!?

LP
Logiran
Macho
novinec
*
Sporočil: 28



« Odgovor #1789 : ponedeljek, 30.05.2005 : 11:27:29 »

evo, MAja.

Kopirano iz FCI standarda. Morda ne piše v merski enoti, piše pa o razmerjih ( za višino).



HINDQUARTERS : Legs large and muscular, longer in proportion than forelegs, so as to elevate loins.
Legs long and muscular from loins to hock; short, straight, strong lower part.
Stifles : Stifles round and turned slightly outwards away from body.
Hocks : Hocks thereby made to approach each other and hind feet to turn outwards. Hocks slightly bent, well let down.

FEET :  Fore, straight and turning very slightly outward; of medium size and moderately round.  Hind, round and compact.  Toes compact and thick, well split up, making knuckles prominent and high.



LP
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #1790 : ponedeljek, 30.05.2005 : 12:54:08 »

Ja Macho, sem prebrala standard, vendar sama razmerja ne povedo veliko. Po tej logiki bi bil buldog lahko v velikosti doge, edino pri teži bi bil čez standard, razmerja bi bila pa v redu.

To sem gledala tudi zaradi Bandita, ki se mi zdi kar velik, ima pa 32 kg, pa ni debel.

Lp
Logiran
Bull
rad pišem
****
Sporočil: 293


« Odgovor #1791 : ponedeljek, 30.05.2005 : 13:38:37 »

...no, saj se rekel, da bi morala biti pobuda za sprememo standarda, da ne bodo takšni kot so (debeli in neokretni) in takšni danes oèitno zmagujejo na tekmovanjih.Komaj se premika po ringu gor in dol, pa še to mu je napor.Da se ne bodo zgodili takšni primeri, kot si prej omenil, da ga je srce zapustilo pri 3 letih.Pes mora bit zdrav in standard bi moral biti temu primeren.Lahko jaz lahko napišem, da morajo biti noge dolge koliko so široke, a ima to smisel....verjetno nima.Še zdaj se spomnil ene strani za angleške buldoge, kjer so imeli sprednje noge tako narazen (naj da kdo kakšen link, če se kdo spomni naslova).....prav grozljivo in bolano je bilo za videti in očitno so dobivali nagrade za to.Pač standard je pri njih takšen, da jim to narekuje in je zaželeno......Zato mora biti pobuda iz kakšnega naslova, kot je buldog klub, ki je verjetno najbolj primeren za to.Dati pobudo in narediti standard takšen, ki bi zagotavljal zdrave pse.Zakaj ne bi bili pri nas prvi v tem.Če je bila včeraj žurka psom...sem jaz slep in še kaj drugega.Cel dan v kletki, v vročini......V ringu sem bil še z eno psico, dobesedno, da se ni vlekla po tleh in kot sem prej omenil....bila je kot štrukelj, če je to dobro za pasmo in če je to po standardu, potem jaz menim da je to narobe.Ni zdravo biti na tako kratkih nogah, biti tako debel in prenašati takšno težo.Če je, naj mi to nekdo strokovno in zdravstveno razloži.....pa je Bella veliko večja od nje,  težka je okoli 27 kg in za psico takšne starosti veliko, pa je bila proti njej, manekenka in suhica in verjetno mi bodo nekateri oèitali, da ji nič ne dam jesti.Ona veliko, veliko poje, vendar se tudi dosti giba, ker vem da so budogi privrženi bolezni.Pa zdaj ne mislim kilometre in kilometre da mora teči.Imamo vsak dan proti večeru malo večji sprehod.Če človek želi biti zdrav in biti v kondiciji, mu mora tudi kakšna kapljica znoja priteči in to naj ostane kot rekreacija in v mejah normale.Verjetno je pri psih nič drugače.O klubu pa tole, naj se člani kluba o tem pogovorite med seboj, ne pa da slišim iz vseh vetrov, o tem in onim...pa saj me to ne briga in mi je vseeno za to.Jaz sem samo rekel, da bi morala biti kakšna pobuda iz kluba o spremembi standarda, ki bi zagotavljal zdrave pse.Pa naj ostane angleški.....angleški buldog, vendar zdrav, okreten in vesel.
Logiran
Macho
novinec
*
Sporočil: 28



« Odgovor #1792 : ponedeljek, 30.05.2005 : 14:01:50 »

Maja. Spraševala si me po višini! pri tem je vsekakokor pomembno razmerje. Lahko da ima tvoj Bandtit 32 kg in je pravih proporcov, vendar je to zame prevelik pes Wink.
Če bi nemška doga zgledala kot angleški buldog,  Grin Grin Cheesy Cheesy Grin Grin

Bull, kdo spreminja standard že piše. Zakaj bi ga spreminjali? NE bi vedla. NAj vzreditelji AB težijo k temu, da bo buldog v standardu, ne pa, da tiste male štručke zrastejo v prevelike buldeke. Saj se vsak po svoje trudi, ampak vseeno. 
Standard lahko vzameš kot eno pravilo in ne kot nekaj, kar bi spreminljali vsako sezono, ko se kotijo mladiči in morda niso najbolj po standardu.
Mislim, da ni potrebe po spreminjanju standarda za buldoge, tak kot je je čisto luštkan.
Vprašanje: a bi mogl pol spremenit tudi način nošnje ušes, ker jih je ful malo z ušesi obrnjenih v rožico? Tongue
STANDARD ZAGOTAVLJA ZDRAVE PSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kar pa si vidu na straneh, kjer je buldog čist predeformiran, se pa strinjam, da je to pretirano in bolano.

Lepo pa bi blo, da se nam pridružiš in vidiš da ni vse tako črno, kot misliš, v klub mislim Grin

Počohaj svojo Bello in lepo se imejte skupaj




Logiran
Bull
rad pišem
****
Sporočil: 293


« Odgovor #1793 : ponedeljek, 30.05.2005 : 14:11:42 »

..glih zanimivi je z temi ušesi...Bella ima več kot odlično ušesa, čista roža...nekateri pa na ukaz povlečejo ušesa nazaj...to se pravi, po domače povedano gulfajo....in zaradi tega dobijo boljšo oceno...sam zdaj nismo pri ušesih...zdaj smo pri teleščku Smiley , pa ne govorim zdaj, da bi se moralo korenito spremeniti, želel sem samo povedati, da ko se ocenjuje in če se vidi, da je pes debel, bi moral dobiti slabo oceno, takšen naj bi bil standard...
Logiran
Macho
novinec
*
Sporočil: 28



« Odgovor #1794 : ponedeljek, 30.05.2005 : 14:24:27 »

Predebel pes bi res moral morda dobit nižjo oceno, vendar so še druge stvari, ki so sodnikom pomembnejše, kot je glava, čeljust, razmerje širina - višina, kondicija, ....
Saj v standardu piše, da pes ne sme bit debel, torej točke manj za predebelega.
Menim, da je malo sodnikov, ki jim ni všeč zaliti buldog, prej kot ta suh Smiley.

Svetovno priznani sodnik in vzreditelj angleških buldogov Norman Davis je reku, da je zanj najpomembnejše, da pes ni debel in da ima pravilno čeljust in ugriz. Ti dve napaki sta zanj najhujši, kajti debelost prinese s seboj nepravilno in oteženo dihanje in hropenje in s tem zmanjšana sposobnost gibanja, čeljust je pa itak največji problem pri buldogih.  Cheesy

LP




Logiran
Bull
rad pišem
****
Sporočil: 293


« Odgovor #1795 : ponedeljek, 30.05.2005 : 14:50:53 »

...vidiš, pa že rezmišljava v isto smer, je pa problem z ugrizom, ki ga pa spet tekmovalci spretno prekrivajo...sem videl, bil zraven in v delčku sekunde, ko so se pokazali zobje, je premaknil zgornjo ustnico čez zob...sodnik sploh ni opazil....je pa dejstvo, da je bilo večina buldogov na razstavi predebelih in niso bili v nobeni kondiciji.....imaš pa prav, da so še druge stvari, čeljust, glava,...pa da zdaj ne bom našteval....a si bil na razstavi tudi ti???
Logiran
Macho
novinec
*
Sporočil: 28



« Odgovor #1796 : ponedeljek, 30.05.2005 : 15:04:23 »

Kar se buldoga tiče, se morda strinjava, ne prenesem pa nekih natolcevanj, ki jih ne podpreš z dokazi (klub) Wink. Pa saj ni važno.

Ne smeš bit razočaran nad razstavo, moraš bit tudi sam malo realen in samokritičen. Če se da pogoljufat s čeljustjo, ušesi,... zakaj pa ne? Grin
Važno je, da je Bella vaša in ste vsi zadovoljni z njo in ona z vami, ter da jo imate radi.

NA razstavi me ni bilo, ker v tako vročih mesecih kot so maj,....pa tja do oktobra rajši ne reskiram in ne obremenjujem psa še z vročino. NAj lepo doma počiva in meni dela družbo, pozimi bomo pa na kakšno razstavo šli Cheesy

LP



Logiran
Bull
rad pišem
****
Sporočil: 293


« Odgovor #1797 : torek, 31.05.2005 : 06:22:05 »

...ne , ne, ne saj se ne obremenjujem, sem samokritičen in na čisto realnih tleh, samo sem želel povedati, da zgleda, da zmagujejo takšni buldogi, ki se že od daleč vidi, da ne zmorejo niti 5 m....z Bello smo pa zelo zadovoljni in tudi z oceno, v bistvu smo pričakovali še slabše.....o klubu, pa tole....da se me ne tiče in moje mnenje je takšno, da če je že klub, naj dela vse kar je dobro za naše bulije in v enaki meri za njihove lastnike....mogoče se celo malo kasneje včlanim in postanem aktiven član Wink, ampak so zdaj na vrsti druge stvari, ki mi pomenijo zelo veliko.....upam, da se bova kdaj videla in malo debatirala o tem....
Logiran
Bull
rad pišem
****
Sporočil: 293


« Odgovor #1798 : sreda, 01.06.2005 : 07:05:22 »

...nekaj bi vprašal....prejšni teden v petek je imela Bella klopa.S tisto ščipalko sem ji ga tudi dal ven.Mislim, da je tudi glava šla ven.Drugi dan je imela na tem mestu bulico, včeraj sem pa videl, da v radiju 1 cm do 1.5 cm nima več dlak Undecided.Zdaj me pa že malo skrbi.A je to normalno, ker je to njen prvi živalski klop, ker prej je imela samo človeške, tiste, ki jih mi imamo ponavadi.Hvala za pomoč Wink
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #1799 : sreda, 01.06.2005 : 09:24:49 »

Bull tudi z našim je tako.
Vsak dan smo v gozdu in ko pridemo domov, sledi ritual "pobiranja klopov", ki še lezejo in še niso v koži. Ko pa mu odstranim kakšnega klopa, ki se je že zažrl, pa mu vedno ostane mesto, kjer ni dlake. saj potem zraste nazaj, vendar šele čez nekaj časa. Mislim, da to nič kritičnega.

Drugače pa je tema že odprta tule:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,426.0.html

Pa še to; dajem mu Frontline, ki pa mislim, da klopov ne odganja, ampak jih ubije in ti po enem dnevu preprosto odpadejo.

Lp
Logiran
Strani: 1 ... 115 116 117 118 119 [120] 121 122 123 124 125 ... 217   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Angleški buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines