mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 19.10.2024 : 10:21:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulanje?!?
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lulanje?!?  (Prebrano 59264 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #135 : petek, 16.12.2005 : 21:52:53 »

ko ga pa pelje ven  pa  vse drugo  vohlja  samo  " ščije" ne... , direkt , ko   pride notri pa  teče v kopalnico  in se ji polula na papir.  To  je pa meni  Lips Sealed
Zato  pri nas  .... trava ! in nič drugega..Ali pa v hlače Cheesy Grin Wink
točno tako, se strinjam. kakšen papir neki, dejte no lepo vas prosim! ok, res da smo pri nas vedno imeli velike pse ampak vseeno. da bom mela po stanovanju poscan cajtng po tleh! že tako ali tako rabim cele priprave da se pripravim kaj spucat pa pospravit po hišici Smiley
lahko ga pa naučite, da gre kar na wc!!! to namreč počne sosedova pudlica. zelo redko jo peljejo ven in so jo naučili da hodi na wc, kot mi:) da ne pade v školjko so ji namestili tist nastavek, kahlico, ki zmanjša luknjo (za dojenčke oz otroke)!
svašta... ne verjameš če ne vidiš
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #136 : petek, 16.12.2005 : 22:56:39 »

Mi imamo papir za izredne primere. Pa je psicka pri meni en teden pa jo pridno vozim ven tolikokrat, da opravi svoje zadeve zunaj. Saj opazis razliko v vedenju pri psu in gres pac takrat ven z njim, da opravi. In sedaj je še čakat ni več treba. Se polula, takoj ko prideva na vrt. Ponoči je pa ful pridna. Prve dve noči je še naredila kakšno lužico, sedaj greva pa zadnjič lulat okoli desetih, enajstih in spiva pridno do osmih (jo ponavadi prej zbudim, ker je treba delat) in takoj zjutraj peljem dol in takoj naredi luzico. Samo če je pod fantovim nadzorom, naredi še kakšno lužico notri, samo to je on kriv, ker pač ni tako pozoren nanjo.  Wink
Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #137 : petek, 16.12.2005 : 23:10:39 »

mladiček-ok, itak da uide.
ampak zdrav odrasu pes pa lahko počaka čez noč in čas ko smo v službi (men je samoumevno da ni sam več kot 8 ur). lulanje v hiši po šestem mesecu je pa po mojem mnenju samo odraz lenobe lastnikov, ki se jim psa ne ljubi niti na vrt spustit, da opravi svoje (kot pri zgoraj omenjenih sosedih)
Logiran
janka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #138 : torek, 31.01.2006 : 22:30:49 »

Pred kratkim sem dobila sedem tednov staro psičko Aljaški malamut ,že nekaj dni ji skušam dopovedati da mora lulati na za to določeno mesto vendar so vsi moji poizkusi zaman ,vedno gre lulat drugam,kaka pa zunaj ,poizkusila sem z časopisnim papirjem pa ne gre.
ALI IMA ŠE KDO KAKŠNO IDEJO???
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #139 : torek, 31.01.2006 : 22:51:11 »

jaz mislim, da je navajanje na časopisni papir brezvezno. Ko se polula notri, se jo ignorira, ko pa zunaj, se jo pa močno pohvali. Naša se notri polula res samo še takrat, ko je preveč zaposlena s kakšno igro, da je treba lulanje na hitro opraviti. Časopis smo odmaknili po kakšnih 3 dnevih, ker je bila še večja packarija kot drugače.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #140 : torek, 31.01.2006 : 22:51:38 »

janka, ne mores 7 mesecni psicki kr tako dopovedat da mora  lulat na tocno doloceno mesto - taktik je vec, preberi si celotno temo.

Mogoce ji lahko poskusis omejit prostor in ji ga postlat s papirjem, potem bo lulala tam, potem pa scasoma prostor povecujes, obseg papirja pa zanjsujes.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #141 : torek, 31.01.2006 : 23:01:19 »

Pred kratkim sem dobila sedem tednov staro psičko Aljaški malamut ,že nekaj dni ji skušam dopovedati da mora lulati na za to določeno mesto vendar so vsi moji poizkusi zaman ,vedno gre lulat drugam,kaka pa zunaj ,poizkusila sem z časopisnim papirjem pa ne gre.
ALI IMA ŠE KDO KAKŠNO IDEJO???

Najprej se zavedi, da je tvoja psicka dejansko se "dojencek" in kot tako majhna se ne more vedeti, kaj je prav in kaj ne, ce je tega vzreditelji ze prej niso navadili. No, tudi 7-tedenski mladic ne bi smel iz legla, pa je ocitno sel, torej je iluzija pricakovati, da je vzreditelj navajal mladice na kakrsenkoli red.

janka, predlagam, da najprej preberes tisto, kar bi morala prebrati, se preden je psicka prisla v hiso:
- Ko dobimo mladega psa v hišo...
- Prišel bo mladič
- Vzgoja se prične takoj - sobna čistoča

Vprasanja in odgovore v rubriki pasji faq:
- O kakanju in lulanju - 6 strani

Celotno tole temo in ostale teme na mojpesForumu, povezane z vzgojo mladicev.
Logiran

robby
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #142 : torek, 07.02.2006 : 11:23:35 »


a mi lahko kdo pove kako naj navadim psičko zlato prinašalko staro 2 meseca da ne lula v stanovanju kaka ne ampak lula pa kar pogosto pa ko dam časopis gre zraven njega lulat ne na njega pa če mi laho povest še glede hrane sedaj jedla brikete eukanuba sedaj sem ji pa malo dal darling ampak ga tudi ne povoha pa kolkrat na dan naj jo hranim pa kaj je bolje oprsnica ali ovranica sedaj ima oprstnico pa se stalno praska
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #143 : torek, 07.02.2006 : 12:14:24 »

robby, za zacetek bi bilo lepo, da bi vsaj to kar si napisal bilo cemu podobno. Sem morala 2x prebrat, da sem sploh ugotovila kaj priblizno pise. Mislim, da ce se lahko vsi ostali malo potrudimo, bi se lahko se ti. Sicer mi je pa zelo cudno, da nobenih nasvetov glede vzgoje nisi dobil niti od vzreditelja, ali pa da bi se pozanimal kjerkoli preden si psa dobil. Sad  Lips Sealed
Glede lulanja mislim, da pri 2-mesecnemu mladicu ni to nic nenormalnega da lula v stanovanju in da ne lula tocno na papir. Sicer je tega napisanega ze malo morje (ce bi si malo po forumu prebral), ampak... Po vsakem hranjenju, pitju vode, po igri in podobno, pelji psicko ven. Ko se bo polulala zunaj jo zelo pohvali, ne bi skodilo, ce bi imel s sabo kaksne priboljske. Nikakor pa je ne smes kregati, ce se polula v stanovanju. Jo ignoriras pa je.
2-mesecnega psa se hrani 4-5x na dan v manjsih obrokih. Kasneje se obroki ukinjajo, vendar se moras prej pozanimat pri kateri starosti. Preberi na forumu. Glede hrane ti lahko samo recem, da ne kupuj nobenih briketov in konzerv, ki se jih da dobit v npr. Merkatorjih in podobno (spet: tudi glede hrane imas kar dosti napisanega na forumu). Briketi, ki stanejo 4000 sit za 15 kg verjemi, da niso dobri za nobenega psa. Hrano kupuj v trgovinah za zivali. Za katero vrsto hrane se bos odlocil je pa spet odvisno od tebe. Recem lahko samo to, da pri hrani ne šparaj! Tudi, ko si omenil, da se psicka praska, je to zelo verjetno zaradi slabo kakovostne hrane. Cimprej zamenjaj hrano!
Glede oprsnice ali ovratnice pa mislim, da je kar nekaj razlicnih mnenj. Jaz bi ti svetovala ovratnico.

Sicer pa bi bilo dobro, da si preberes Janin post (eden nad tvojim), ki je zelo prijazno ze nalepila bliznjice do nekaterih odgovorov na tvoja vprasanja.

LP
Logiran
Pehta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 124


« Odgovor #144 : torek, 07.02.2006 : 12:28:28 »

Res je ne šparaj pri hrani. Če si začel pri eni pasji hrani(kvalitetni) pri njej vstrajaj. Ne menjuj hrane, ker to lahko pri psu, sploh mladem povzroči prebavne motnje. Ko menjuješ hrano traja postopek približno 3 tedne. Prvi teden naj je 2/3 stare in 1/3 nove, drugi teden 1/2 stare, 1/2 nove, tretji teden 2/3 nove in 1/3 stare in šele četri teden preideš popolnoma samo na novo hrano.
 Glede lulanja pa lepo ubogaj nasvet lunce punce pa bo. Sicer imej nastavljen časopisni papir, ampk ta papir naj vsebje malo njegovega urina. Če se še ni polulal nanj ga malo pomoči v urin. Ampak res čisto malo toliko, da bo zavohal on in ne ti v stanovanju.
Drugače pa naj bo čim več zunaj na potrebi in se bo navadil.
Logiran
Lissy
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #145 : sreda, 08.02.2006 : 00:56:43 »

zivjo:) no sem nova clanica na forumu in nova tut kar se tice poznavanja psov. pred 14 dnevi sem dobila yorkshirsko terierko, ki je zdej stara 9 tednov. prve dni sem imela probleme s spanjem ponoci ker se je res skos jokala...pol sm pa dobla nasvet da nej dam uro pod blazino in od takrt mam mir ponoc:)
zanima pa me glede lulanja in kakanja:) vzreditelj me je posvaril da jo do 18 tedna ko bo imela zadnje ceplenje ne smem pelat vn in tko sm pac tut nrdila. rekl so tut da lahko to mojo terierko navadm na stranisce ( tazga k majo macke:)) problem pa je v tem da mi po 14 dneh se vedno opravlja potrebe povsod drugje samo na straniscu ne. vsakic gre vn iz njega in naredi luzico tik ob wc-ju:) kako pomaga?
zanima me tudi glede hrane. odkar je pr ns se je kr mau zredila in poje res velik rekl pa so da hrane ne smem omejevt:) a jo res n smem?
pa se nekj...zej ji rasejo novi zobki, velik se igramo z no, velik grize ampak ucash kr mau prevec.na pohistvo se ne spravla, izzivlja se sam nad svojimi igrackami in nad nami:) tega n smem prevec pustit se mi zdi an?

res bi vas prosila za nasvete, sej gotov ste ket ze razpravlal o tem saam je tok teh posotv da ne najdem vseh odgovorov pa po pravic povedan se mi jh tut ne da ceu dan iskt po forumu:)
za odgovore se ze vnaprej zahvaljujem:) Wink
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #146 : sreda, 08.02.2006 : 12:16:08 »

Imaš popolnoma normalnega pasjega mladička. V tej temi je o navajanju na lulanje veliko napisanega, tako da veselo na branje.
No, tole, da psiček ne sme do 18 tedna ven je pa po mojem mnenju bedarija. Očitno vzreditelj ni pomislil na socializacijo mladička. Tudi jaz nisem pustila, da bi se pretirano ovohaval z drugimi kužki, še posebaj pa sem bila pozorna, da nista kaj pobirala iz tal, kar je za mladička seveda zelo težko. Ko bo psička začela obdelovati stvari, ki jih ne sme, ji pokaži njeno igračkoin jo s tem zamoti. Glede omejevanja hrane pa ti ne upam svetovati; jaz sem jo omejevala glede na kilažo, ker drugače bi vsaj tamala papcala nonstop.
Veliko sreče z malo yorkico.
Logiran
lupintar
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #147 : četrtek, 23.03.2006 : 22:46:19 »

imamo psico 14 dni, stara pa je 6 mesecev, pasme nemški bokser. nikakor je ne moremo navaditi na sobno čistočo saj se polula kjer ji paše. lula celo med spanjem. kako jo navaditi da bo prosila da jo peljemo vn??

luka, lp
Logiran
lupintar
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #148 : četrtek, 23.03.2006 : 22:52:31 »

imamo psico 14 dni staro 6 mesecev, pasme nemški bokser. nikakor je ne moremo navsaditi sobne čistoče, saj se polula kjer ji paše.  Sad kako jo navaditi da bo prosila da jo peljemo ven??
luka, lp
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #149 : sobota, 25.03.2006 : 22:00:03 »

Kako naj psičko odvadim lulanja v banjo?
Ko dobim občutek, da jo lulat jo nesem vem in se velikokrat (razen zjutraj) ne zgodi nič, ko pa jo dam v banjo, da ji bom umila tačke se kmalu polula in tudi ko jo ustavim in nesem ven se ne polula, ko obupam in jo nesem nazaj se do konca polula v banji. Mislim da voda še pospeši potrebo po lulanju in se zato polula. A jo naj kr pustim, da to dela, ker je parkrat že pokzala da bi šla v banjo, kar je pomenilo da jo lulat, drugače pa ne da nobenih znakov da jo lulat.

In še to. Sedaj je stara 4 mesece, pa me zanima, kdaj bo dojela, da naj malo pačaka če jo lulat in jo bom peljala ven?
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulanje?!?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines