mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 29.09.2024 : 21:08:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Tema: ČIP!
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 30   Dol
Natisni
Avtor Tema: ČIP!  (Prebrano 88054 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #225 : sreda, 20.10.2004 : 13:05:54 »

Ojla!

Mene tudi zanima kako je s tem.. ker hočem vedeti koliko mi čip lahko pomaga če se pes izgubi... Jaz sem nesla preverit čip ko smo prišli iz Slovaške. Moram reči, da so ga iskali skoraj 15 minut, drgnili s čitalcem po koži in ga komaj komaj izbrskali. To naj bi bilo zato, ker imajo res slabe čitalce... Tako,da se npr. lahko zgodi, da najdeš psa, pripelješ pregledat čip, čipa ne najdejo pa rečejo da ga ni.
No potem sem vprašala kje lahko preverim kaj je na čipu, pa so mi rekli- nič ni na čipu. Ok, potem pa so nas vpisali v kliniko in smo šli. Šele doma sem se spomnila, da sem pozabila vprašat če so kam vnesli čipirno številko. Na karton so jo napisali, če pa je v kakšni bazi pa ne vem...
Torej če ima kdo več informacij, bi bile zelo deobrodošle Wink

Lp!
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #226 : sreda, 20.10.2004 : 13:20:23 »

Evo, kopiram iz linka, ki ga je dal TagTu

Citat
Psi, rojeni po 1. 1. 2003, morajo biti označeni z mikročipom, ki ustreza standardom, navedenim v prilogi 11, ki je sestavni del tega pravilnika. Mikročip lahko živali aplicira le veterinar. Dobavitelj mikročipov mora voditi register izdanih mikročipov, iz katerega morajo biti razvidni: številka mikročipa, proizvajalec in veterinarska organizacija, kateri je bil mikročip poslan. Po 1. 1. 2003 se v primeru, da žival izgubi značko, le-ta nadomesti z mikročipom, novo številko mikročipa je potrebno uvesti v centralni register ob hkratni odjavi prejšnje številke. V primeru, da se mikročip poškoduje, je potrebno živali vstaviti nov mikročip in novo številko mikročipa uvesti v centralni register ob hkratni odjavi prejšnje številke.

Psi morajo biti označeni najkasneje ob cepljenju proti steklini.

Značka je trajna in spremlja psa od vpisa v register do njegove smrti.

Če je pes označen z mikročipom, značka ni potrebna. Veterinarske organizacije s koncesijo, ki opravljajo ce­pljenje psov proti steklini, morajo zagotoviti vnos in prenos vseh zahtevanih podatkov iz svojega registra v centralni regi­ster psov na Veterinarski upravi republike Slovenije (v nadalj­njem besedilu: VURS).

Se pravi, poklicem na VURS, povem steilko cipa in oni mi dajo podatke??? Skoraj ne verjamem, lahko pa poskusim!

 
Citat
Moram reči, da so ga iskali skoraj 15 minut, drgnili s čitalcem po koži in ga komaj komaj izbrskali. To naj bi bilo zato, ker imajo res slabe čitalce... Tako,da se npr. lahko zgodi, da najdeš psa, pripelješ pregledat čip, čipa ne najdejo pa rečejo da ga ni.

Tocno tako, saj so izbirali proizvajalca glede na ceno in ne glede na kvaliteto! Lips Sealed
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #227 : sreda, 20.10.2004 : 13:23:30 »

Živjo,
moja Topi je imela pred kratkim t.i. konfirmacijo (v Franciji). Tam seveda preverijo, če gre za pravega psa - preverijo številko čipa.
Sodnik se je samo približal vratu s čitalcem (na 10 cm) in že se je pokazala številka. Res je, da sta ta čitalec in čip kompatibilna, saj sta oba Francoska...
Verjetno mora biti v tem problem. Pomoje.

Citat
KJE se dobi podatke od lastnika ... ko ti odcitajo cip, dobis samo stevilko, RAZEN, ce je to pri veterinarju, pri katerem je bil cipiran!
Torej ... kako do mojih podatkov, ki jih imata moji punci na cipu?

Obstaja kak registev v katerega lahko pogledam???

V Franciji to deluje tako, da celoten register čipiranih psov vodi SCC - Francoska kinološka zveza. Na listek, ki spremlja čip, se vpiše podatke vzreditelja (te vpiše že veterinar, ko čipira psa) in novega lastnika, ki mora ta-isti listek poslati na SCC. V primeru menjave lastnika, mora novi lastnik obvestiti SCC.
Res pa ne vem kako to deluje v Sloveniji.  Undecided
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #228 : sreda, 20.10.2004 : 13:37:38 »

Dunja, hvala, se mi zdi, da imate vi to veliko bolj "poslihtano"! Grin

Pri nas ti bere cip tako, da ti drgne po psu ... kje na 10 cm Roll Eyes ... ze ce ti drgne, je vprasanje, ce zazna! Undecided

Pa se to:

Pise, da mora proizvajalec zagotoviti:
4. Mikrocip mora imeti vgrajene mehanizme, ki preprecujejo migracijo mikrocipa pod kozo!

In potem ti najde cip pod vratom, vgrajen je bil pa na levi strani vratu ... pa rece veterinar (sej on ni nic kriv!), ja to se premika ... kako, ce se pa NE BI SMEL!!! Lips Sealed

Torej .. pri vetu ne dobis podatkov, ce nisi tocno pri pistem, ki ti ga je cipiral ... se pravi moram jaz v Topolsico, da zvem ... no, zdej se ze malo hecam!
Res me zanima, ce mi jih na VURS-u dajo ... pa predvidevam, da dobis podatek le dopoldne!

Uf, nekaj sem se spomnila ... mogoce imajo pa v Gmajnicah kak register ali pa dostop do registra??? Moram vprasat ... oziroma ve kdo drug?!
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #229 : torek, 11.01.2005 : 12:22:05 »

Ja, naslov je malo butast, saj vsi vemo, kaj naj bi bil namen čipiranja psov. Ampak po moji včerajšnji zgodbici, se pa sprašujem ravno to... Shocked

Včeraj zvečer sva namreč peljala najino začasno sostanovalko psičko Zizi na čipiranje. Našla je svoj novi dom, pa sva se odločila, da za čipiranje poskrbiva sama še pred uradno oddajo in tako imava številko čipa. No, Zizi smo uspešno čipirali. Povedali so nam, da ni potrebno nič plačati in to je bilo to. Kaj nam je manjkalo? Ja npr., da bi številko čipa in lastnika psa nekako povezali v smiselno celoto  Shocked Huh. Brez tega se človek res vpraša, kaj je smisel čipiranja, ni res?! Pa sva malo zatežila in so rekli OK, pa bomo naredili. Pa so naredili... Mislim, svašta...

Mene pa vedno bolj matra, koliko takih čipiranih psov teka po naši Sloveniji  Lips Sealed. Nimam besed. Se je pa spet potrdilo dejstvo, da mora človek za vsako, ampak res vsako stvar imeti oči, mozek in usta na pecljih in kontrolirati vse in vsakogar. Pa to je za znoret...

Maša
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #230 : torek, 11.01.2005 : 12:27:55 »

Bučka,

takih čipiranih psov je pri nas ogromno, pa živ bog ne ve, kdo je lastnik. Tudi ko kdo psa proda, nihče ni dolžan javiti spremembe lastnika, da bi se vodila točna evidenca. Edino s točno evidenco pa bi bilo čipiranje smiselno.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #231 : torek, 11.01.2005 : 12:48:58 »

To tudi mene zanima!

Sicer imajo register, ampak v le-tega lahko pogleda veterinar ali pa veterinarski inspektor - seveda ce psa vpisejo noter!

Kar me pa najbolj moti je pa to ... ce psa povozi avto ... higieniki niti ne pogledajo ali je pes cipiran ali ne!!!

Pa se to ... nekaterih cipov citalci niti zaznajo ne ...

... zakaj potem cipiranje?HuhHuh??


Bucka ... kje si pa bila, ce smem vprasati??? Domzale???
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #232 : torek, 11.01.2005 : 13:15:26 »

Linch, mislim da je težava v odčitavanju v tem, da imajo psi, ki so bili čipirani zunaj Slovenije eno številko več kot naši, naši čitalci pa jih toliko ne morejo prečitati. Pa ne me sedaj 100% držati za besedo.
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #233 : torek, 11.01.2005 : 13:21:54 »

Bila sem pa kar pri Trstenjaku.

Hja, očitno je glavno, da nekdo pokasira... Noro!  Angry

Maša
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #234 : torek, 11.01.2005 : 13:33:45 »

Luka... naša mala je čipirana na Slovaškem, pa je takoj zaznalo čip. Se je veterinarka čudila, da kako tako hitro zazna, ko pa naših SLOVENSKIH čipov nekaterih celo ne prebere. Tako da ni problem kje je bil čipiran.. meni so rekli, da je odvisno od ZNAMKE čipa.. ker imajo različni proizvajalci to različno urejeno.. no Huh to bi pa že lahko uskladili, namesto da je potemtakem nekaj čipov pri nas "neuporabnih"...

Lp, Mojca
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #235 : torek, 11.01.2005 : 13:42:05 »

Ja, to je še ena od žalosti našega čipiranja Angry. Potem pa greš v tujino in  ti  na meji hoče pregledati čip, pa mu ga ne zazna Huh. Sedaj, ko velja še samo tetoviranje še gre, kaj bo pa potem?
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #236 : torek, 11.01.2005 : 13:43:41 »

Linch, mislim da je težava v odčitavanju v tem, da imajo psi, ki so bili čipirani zunaj Slovenije eno številko več kot naši, naši čitalci pa jih toliko ne morejo prečitati. Pa ne me sedaj 100% držati za besedo.

Moja psica je bila čipirana v Franciji, pa so pri nas brez problema odčitali čip Wink

Tudi jaz sem se že nakajkrat spraševala o smiselnosti čipiranja. Menda naj bi našli lastnika, če se pes izgubi. Ampak...AMPAK... sem nekaj časa nazaj poslušala radio, da so našli ČIPIRANEGA psa, pa iščejo lastnika  Shocked Shocked Roll Eyes Roll Eyes Pa halo??? Zakaj potem imeti čip, če ne najdejo lastnika??

Lp jana
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #237 : torek, 11.01.2005 : 13:48:25 »

Joj, s cim se obremenjujemo Wink Wink Wink

DRZAVA DENAR RABI ... ja, sej je vsem jasno!!!


Luka: "slovenskega" cipa ne zaznajo v vseh ambulantah po Sloveniji!!!
Ja, tetoviranje ... ves koliko je rodovniskih psov proti ostalim - malenkost (po moje)Huh
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #238 : torek, 11.01.2005 : 14:02:47 »

Moja psa sta čipirana v Peruju in sicer z AVID-ovim čipom (s tem čipom čipirajo ravno pse, ki naj bi šli v tujino, ker naj bi bil omenjeni čip univerzalen).
No, itak, da ga naši čitalci ne zaznajo in itak, da so oba moja psa tukaj še enkrat čipirali! Zdaj imata AVID-ov čip, ki je vezan na rodovnik in tega našega, ki je veterinarjev...

Lp, Yo
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #239 : torek, 11.01.2005 : 14:09:58 »



 sem nekaj časa nazaj poslušala radio, da so našli ČIPIRANEGA psa, pa iščejo lastnika  Shocked Shocked Roll Eyes Roll Eyes

Lp jana

No, meni je sedaj odgovor kristalno jasen. Komu pomaga evidenca, koliko psov je neko veterinarstvo čipiralo, če pa to isto veterinarstvo nima evidence o lastnikih  Huh. Je pa res, da to veterinarstvo dobi za toliko porabljenih čipov toliko penjezov. Kar je odurno! Skrb za živali so pa veterinarji pustili ... kje?!

LP, Maša
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 30   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Tema: ČIP!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines