mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 28.09.2024 : 16:58:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadalnost do otrok
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadalnost do otrok  (Prebrano 40467 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #45 : četrtek, 20.10.2005 : 13:06:15 »

sj ga vsi ignorirajo. Sploh se ne menijo za njega
Renči tudi ne. napade kar na lepem.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #46 : četrtek, 20.10.2005 : 13:52:27 »

veš kaj ,jaz bom začela malo navidez neprijazno  sram-pa ne vzet to osebno  Roll Eyes...
Tvoj pes je ena navadna histerična ,prestrašena rit (to je diagnoza psa ,ne obtožba lastnika). Napada samo majhne otroke, zato ker se jih upa in sicer na terenu,kjer je petelin na gnoju. Sad
Treniranje z majhnimi otroki ni priporočljivo- ker je preveč riskantno  Shocked.

Jaz bi  psa privezala, da bi s tem zavarovala otroke (najbrž celo na halti oz halti sočasno za korekcijsko odvračanje pogleda). Takoj, ko pogleda v smeri otroka, mu odločno povej- fuj to delat, in zahtevaj ,da se neha afnat in bulit  v otroka. Potem nagradi in preusmeri v kaj drugega- igro npr. Če ne bo smel gledat tja, tudi napadel ne bo.
red in disciplina,naša so vrlina- to naj bo tvoj moto  Cool.
V prostem času na nevtralnem območju lahko treniraš tudi mimohod mimo majhnih otrok- ne sme jih pogledat. Kasneje treniraj dotik-klkiker z malce večjimi otroci- počasi z vedno mlajšimi. Psu primi glavo oz ga drži za halti in z otrokovo roko v svoji pobožaj psa- klikn ,če je sproščen in nagradi. Stopnjuj kontakt in sčasoma brez svoje roke- a ne brez nadzora psa.
Z večjimi otroki treniraš lahko tudi tako ,d aoni vodijopsa, od njega zahtevajo preproste vaj e,ki jih zna in nagrajujejo. Lahko tudi mečejo žogice, č eim ato rad- to bo psu pomagalopremagato strah,ki jevzroknapada,ker bo spoznal,da so tudi majhni otroci ljudje.
Obenem se sprijazni,da nekateri psi VEDNO potrebujeo strog nadzor ob stiku z majhnimi otroci. Napaka je v vzreji ,ne v tebi.  Se pa da ogroma narediti ,a ne v kratkem času..
P.S.
S kletko sicer zaščitimo otroke, ne moremo pa izvajati korekcij na psu in ne moremo učinkovito nagraditi. Mnogo psov kletk asamo spodbudi k neprimernemu vedenju, saj se počutijo po eni strani zaščiteni, po drugi omejeni.Imej kletko, a pokrito,tako da pe sn evidi dogajanj a, da g azapreš,ko se nimaš časa ukvarjati z vzgojo. in za počitek-ker na začetku  bi pes rabil več korekcij,kot jih lahko prenese , če bi bil izpostavljen ves dan.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #47 : četrtek, 20.10.2005 : 14:07:02 »

Citat
Napada samo majhne otroke, zato ker se jih upa in sicer na terenu,kjer je petelin na gnoju. 


točno. Samo kako naj pa mu zbijem "greben",in mu dopovem, da v trgovini ni takoj za mano? ne pomaga ne sila ne lep način. Otrok ne morem prepričat, da bi mu dali priboljške. sem poskusila pa ne gre.

Citat
V prostem času na nevtralnem območju lahko treniraš tudi mimohod mimo majhnih otrok- ne sme jih pogledat.

mimohod otrok imamo vsak dan, ko jih "tršice" peljejo na sprehod. lahko grejo mimo njega,pa jih niti pogledal ne bo. Zadnjič je ravno vohal vogal hiše, ko so šli mimo triletniki, pa se je obnašal kot, da jih ni.

kletke ne bom uporabila, ker se mu zmeša čim ga probam zapret notr. ne pride v poštev.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #48 : četrtek, 20.10.2005 : 14:18:40 »

Potem ti ne ostane drugega, kot da ga nehaš voditi v trgovino. Čim prej, tem bolje.
Logiran
Bradačka
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #49 : četrtek, 20.10.2005 : 14:36:32 »

babyjazz, kaj pa, če bi najprej poskusila enostavno s tem, da mu prestaviš ležišče? Da ga daš "v kot", se pravi, na tako mesto, da ne bo imel pregleda in oblasti nad vso trgovino.  Po tvojem opisu se mi zdi, da otrokom že skozi šipo "pripoveduje", da je tu on glavni, zažene se pa potem, ko ga ne upoštevajo - mogoče bi vsaj nekoliko pomagalo, če bi bil na takem mestu, da bi bila vedno ti med njim in prišlekom.
Lp, Breda
Logiran
sana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 231


« Odgovor #50 : četrtek, 20.10.2005 : 14:56:26 »

Tisto, da ga puscas doma, zapiras v boks in prestavljas lezisce po moje ni ne vem kaksna resitev. Samo kuza bo prikrajsan za urice s tabo in po moje ne bo prav vesel, lahko da zaradi tega razvije se kaksno nezazeleno vedenje. Zdaj je s tabo, ce prav razumem povsod, potem pa bo kar naenkrat ostal sam doma.
Zato se strinjam z Deteljico in njeno metodo, ki je precej podobna moji Wink Le da sem jaz malo poenostavila, ker moj do otrok pravzaprav ni bil agresiven in ne bi nikoli ugriznil. Pozabila pa sem dodati, da najprej vadis na krajsi vrvici, ko to obvlada in je sproscen pa lahko uporabis dolgo. Tisto, da ga puscaj doma res ne bo resilo problema. Strinjam pa se tudi, da morajo biti majhni otroci in psi vedno pod nadzorstvom. Ker otrok se ne ve kako se mora vesti do kuza, kuza pa lahko narobe razume vse znake, ki mu jih posilja otrok(recimo, ce krili z rokami kuza to razume kot groznjo in se temu primerno odzove). Tako zelo hitro pride do konflikta med otrokom in sicer zelo mirnim in znacajsko trdnim psom.

lp   
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #51 : četrtek, 20.10.2005 : 16:02:47 »



kletke ne bom uporabila, ker se mu zmeša čim ga probam zapret notr. ne pride v poštev.

Tvoj pesek je nasplošno zelo razvajen, posledično tudi še bolj nevrotičen  Lips Sealed, kakor ga je naredila mati narava.
Kaj se ma cucku za zmešat, če mora v kletko  Roll Eyes? Pa ne se pustit zajebavat, prosim no  Angry.
Poštimaj zadevo ,ki se ji reče pes v celoti, pa bodo tudi problemi z otroci izginili  :)al pa vsaj postali minimalni  Wink.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #52 : četrtek, 20.10.2005 : 20:17:28 »

Citat
Tvoj pesek je nasplošno zelo razvajen, posledično tudi še bolj nevrotičen  , kakor ga je naredila mati narava.
Kaj se ma cucku za zmešat, če mora v kletko  ? Pa ne se pustit z*****vat, prosim no  .
Poštimaj zadevo ,ki se ji reče pes v celoti, pa bodo tudi problemi z otroci izginili  :)al pa vsaj postali minimalni  .

kaj tak folk dela tukaj?
Pa naj ga dam še na ketno, pa pred bajto, a ne? Angry potem zihr ne bo razvajen in se mu  reklo bo pes v celoti. In potem res ne bo nobenih problemov z otroci.
Take vrste nasvetov ne rabim, hvala. Če bi hotela imeti "psa" s "pasjim življenjem" bi kupila plišasto lutko ne živega psa. Če se mu meša, ker je zaprt v majhne prostor ga pač ne bo silila. Pes je živo bitje z občutki in čustvi.
Hrta sploh whippeta pa še nisi videla, kaj Deteljica? Bi potem vedela kakšne neumnosti trosiš.

Kakšen boljši nasvet?
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #53 : četrtek, 20.10.2005 : 20:25:16 »

Če ga boš postopoma navajala na kletko se bo privadil. Nikakor pa ne tega tako narediti da ga zapreš in pustiš. Jaz sem Žana na kletko postopoma navajala, ker nikoli se ne ve kdaj jo bo treba uporabiti, pa je bolje če je vajen. Sicer ne skače od veselja- kot to počne Geri- je pač kot v hotelu v kletki za whippeta Grin...
Jaz bi ti svetovala da ga nekaj časa ne voziš v trgovino in več delaš na tem da gre zunaj med otroke, pa čeprav tam ni negativne reakcije, poskušaj tako da ga pobožajo (seveda postopoma!!) itd. Pa ga potem čez čas spet pelji v trgovino in opazuj če bo sprememba. To da je še vedno v trgovini mu pomoje v tem trenutku bolj škoduje kot koristi Sad... emm.. eno vprašanje, kako pa je če domov pridejo otroci na obisk? Će še niso prišli imaš tu odlično izhodišče za ga naučiti, ker tu štartaš od nule. Potem pa to počasi preneseš v trgovino.

Lp, Mojca
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #54 : petek, 21.10.2005 : 09:53:04 »

Jaz sem zagovornica tega, da se psa navadi na vse mogoče situacije že od prvega dne, ko pride v hišo. Vsi moji psi so bili od majhnega navajeni na razne potovalne bokse in kletke. Z Billijem itak ni bilo problemov, ker je že prvo noč brez kakršnega koli upiranja preživel zaprt v svojem boksu..... sedaj je že tako navajen, da zvečer sam odide vanj in zaspi........ z Ory so bili večji problemi. Dala sem jo notri in se je drla kot, da jo dajejo s kože. Počakala sem na trenutek, ko se je nehala dreti in jo potem vzela ven. Zadevo sem ponavljala, dokler ji ni potegnilo, da z norenjem in tuljenjem ne pride nikamor. Sedaj ima boks prav rada in je nekakšno zatočišče.
Skratka, navajaj ga na boks in potem pač nosi ta boks zaenkrat s sabo v trgovino. Otroke prosi, naj mu skozi ograjo (tako da ne bo nihče ogrožen) dajejo pribolške. Ni vrag, da ne bi ugotovil, da mu otroci nič nočejo.......

lp
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #55 : petek, 21.10.2005 : 10:08:23 »

Hrta sploh whippeta pa še nisi videla, kaj Deteljica? Bi potem vedela kakšne neumnosti trosiš.

Kakšen boljši nasvet?


Hrta ,celo whipeta sem ne samo videla, pač pa tako osebno poznala in celo šolala (oz bil atrener lastniku),da je skoraj kot bi bl moj.
Zlo podrobno sem poleg tega enega -poznala še tri primerke dokaj od blizu.
Tako ,da če imaš ti samo enega edineg ain prvega whipeta imam o njih celo več osebnih izkušenj kakor ti.
Tvojemu pristopu pa se reče po domače "opičja ljubezen" če veš, kaj to pomeni.
Dejstvo je,da te pes navija okoli prsta insi posledično privošči vse,kar mu slučajno pade na pamet.
Pojdi k Sabini,ali pa ga ne vodi v trgovino.
Seveda obstaja tudi možnost, da si kupiš plišastega naslednjič-tega boš zagotovo obvladala.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #56 : petek, 21.10.2005 : 10:30:14 »


 To da je še vedno v trgovini mu pomoje v tem trenutku bolj škoduje kot koristi Sad... .

Lp, Mojca
S temle se pa popolnoma strinjam-
zato je bil tudi tisti moj predlog o pokriti kleti- z istim namenom.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #57 : petek, 21.10.2005 : 11:46:35 »

Citat
Seveda obstaja tudi možnost, da si kupiš plišastega naslednjič-tega boš zagotovo obvladala.

Nisem spraševala za pomoč, da mi bo potem nekdo metal take nizke udarce. Kapis?
Če misliš, nadaljevat z takimi potem ne potrebujem tvojih nasvetov.

p.s.
Pišuka jasna! sem povedala ,da ga v kletko ne bom tlačila.
če si ti zagovornik prisile jaz nisem.



Logiran
Igor-
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #58 : petek, 21.10.2005 : 12:39:07 »

jaz sem tudi proti kakršni koli prisili. Kletke so samo za totalno nevzgojene, agresivne pse in ruknjene lastnike.

Predlagam ti da uporabiš:
a) nagobčnik v kombinaciji z el. ovratnico, ketno in 2m visoko ograjo
b) psa ne vodiš v službo

Kapis Cheesy

LP
Igor
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #59 : petek, 21.10.2005 : 12:59:05 »

Kletko sem ti predlagala zato, ker se mi dozdeva, da si v trgovini zaradi strank in ne zato, da bi se ves božji dan ukvarjala s psom. Deteljica ti je dala najboljši možni nasvet in kakšna je tvoja reakcija? Vsakemu psu se zmeša, če ga rukneš v kletko in zapreš vrata. Kako se psa navadi na kletko, se lastniki naučijo že v mali šoli. Prav bedno je poslušat lastnike, ki tožijo, kako njihov cucek pa ne mara biti zaprt v kletki (ne prenese nagobčnika, se mu strga če mu daš ovratnik proti praskanju...) saj ne veš kdo je bolj razvajen, lasnik ali pes. Najprej discipliniraj sebe, potem pa še psa, ali pa ga pusti doma. Potencialno  agresiven pes v trgovino ne sodi.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadalnost do otrok
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines