mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 28.09.2024 : 16:56:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadalnost do otrok
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadalnost do otrok  (Prebrano 40462 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #30 : sreda, 19.10.2005 : 20:30:57 »

Je pa čez cesto otroški vrtec. Kadar hodijo ti otroci na sprehod mimo naše hiše je vedno vse v redu. Pa so ravno toliko stari.
nisem več pametna.
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #31 : četrtek, 20.10.2005 : 08:34:37 »

babyjazz
pred našo hišo je običajno od 5 do 10 otrok in seveda brcajo žogo, kričijo, skačejo čez špago in ko nas vidijo na vratih se jih vsaj 5 zadere :"keviiiiiinn" in že tečejo proti nam z itegnjeno roko. Kevinu se vrjetno tisti trenutek zazdi, da ga napada najmanj kardelo volkov in se prestrašeno stisne k meni. Ker se je to ponavljalo je začel čez čas takoj ko je zagledal "naše ulične otroke" bevskat.
Otroke je seveda nemogoče in nepravično prepričat v to, da bodo stali mirno, ko greva midva mimo zato sem se z njimi dogovorila, da ga podkupijo s priboljški. Tako jim zdaj najprej razdelim priboljške, potem pa peljem kevina na sprehod in on seveda z velikim veseljem gleda otroke in čaka kateri mu bo dal priboljšek.
Mogoče poskusi s podobno tehniko, pokaži mu, da so otroci prijazni, da so njegovi prijatelji in da se izplača bit z njimi prijazen.
Logiran
sana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 231


« Odgovor #32 : četrtek, 20.10.2005 : 09:09:10 »

Verjetno je problem prav to, da nikoli ni imel izkusenj z otroci-ne slabih pa seveda potem tudi ne dobrih. Ce nikoli ni bil v stiku z njimi potem niti ne ve kako naj se vede do teh majhnih bitij, ki znajo biti precej vsiljivi po drugi strani pa znajo prav fino kricati, ce se zapodi v njih. Po mojem mnenju je treba ukrepati ze takrat, ko se pes otrok boji-ze to je dovolj hudo. Tisto s priboljski se mi zdi kar dobra ideja, otroci pa morajo biti cimbolj mirni in sprosceni, saj vem da jim je to kar tezko dopovedati, ampak z nekaj truda bo slo. Naj postopoma ugtovi, da mu otroci ne pomenijo nikakrsne groznje, prej nasprotno, da od njih fino pridobiva "zastonj" posladke, kasneje pa se lahko z njimi tudi igra.
Sama na sreco nimam teh tezav. Moj mlajsi kuza je hitro ugotovil, da se lahko z otroci super zabava. In cim vec jih je okrog njega, da se z njim igrajo ga bozajo in obcudujejo vecja zurka je to zanj Smiley Je pa res da tudi ni bil vedno tak do njih. Ko je bil mlajsi je v otrocih videl plen, ki ga je potrebno uloviti in spraviti na tla. Tudi to je kar precejsenj problem. To sem mu kar hitro izbila iz glave in sicer takole: na nasem vrtu so bili otroci in sem jim rekla naj se igrajo po svoje, vendar brez kaksnih hitrih gibov. Nerota pa sem zamotila tako da sem se igrala z njim cisto blizu otrok, pozornost pa sem preusmerila v zogico, tako je lovil njo in ne otrok. Ko je to slo, so se otroci lahko ze lovili, kricali, itd,... Pocasi je ugotovil, da se otrok ne lovi in tako so se mu lahko priblizali in ga bozali-spet brez naglih gibov in vpitja. Zdaj je do njih popolnoma prijazen in se tudi igra z njimi. Se vedno pa je pozoren name, ceprav so v blizini otroci. Ce se igram z njim jaz je lahko v blizini kup otrok pa ga to ne bo zmotilo-vsaj zaenkrat je tako Wink Ne morem pa biti 100% da ga enkrat ne bo, saj niso roboti, ki bi se odzivali cedno enako, ane Smiley Zdaj sem se precej razpisala, ampak mogoce lahko poskusis na ta nacin kot sem jaz. Da ga toliko zamotis, da vidi samo tebe in nicesar drugega. In ko je tako ze popolnoma sproscen sele vkjucis otroke in jim razdelis priboljske. Po moje mora delovati-je pa precej dolgotrajno in ti vzame kar nekaj zivcev Cheesy Ker na zacetku bos morala porabiti vse moci, da bo pozoren nate in ne na otroke.

lp pa uspesno prevzgojo zelim   
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #33 : četrtek, 20.10.2005 : 09:21:52 »

Hvala za nasvete. Samo kateri starš mi bo posodil otroka za poskusnega zajca?  Huh
Ne morem kar reči:"dajte mi malce posodit otroka za šolanje psa. Veste,moj pes je agresiven do otrok, pa ga moram prevzgojit."
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #34 : četrtek, 20.10.2005 : 09:36:36 »

Pojdi na sprehod z njim in s sabo vzemi nekaj otrok (kje jih boš dobila nevem)....

Logiran
sana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 231


« Odgovor #35 : četrtek, 20.10.2005 : 10:34:56 »

Verjetno imas kaksno prijateljico, ki ima otroke, ti otroci pa imajo spet prijatelje,... Saj otroci ne bojo "poskusni zajcki", to ne smes vzeti tako. Pa tudi starsem ne smes reci, da bos njihove otroke malo peljala k agresivnemu psu Wink Se strinjam, da ti potem ne bo nihce pomagal, hehe. Ne starsi naj bodo seveda ves cas zraven, otroci pa ti samo pomagajo pri prevzgoji. Ko enkrat slisijo, da morajo nekje pomagati, dobijo obcutek pomembnosti in odgovornosti in z veseljem ter radi sodelujejo, Tudi ze cisto majhni otroci, bos videla. Res pa je, da moras imeti psa ves cas pod nadzorom, kot sem ze prej nekako tako napisala, pes in otrok sprva nimata nobenega neposrednega kontakta. In zato taka prevzgoja ni cisto nic nevarna in je prijazna do vseh, tudi do kuza, na katerega nic ne vpijes ali ga tolazis, samo igras se z njim. Tako so zadovoljni vsi, otroci ker pomagajo in kuza, ki se s tabo igra in se zabava. Ti pa bos zadovoljna cez nekaj casa, ko bos videla prve rezultate Smiley

lp
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #36 : četrtek, 20.10.2005 : 10:43:26 »

Saj to je problem ker je agresiven samo v trgovini. Na ulici, na cesti je v njim vse v redu. Zunaj sva poskusila z priboljški iz otroških rok in je bilo vse ok. Je pa ta isti otrok prišel po določenem času v trgovino in je bil spet cirkus.
starši pa največkrat nočejo pomagat.
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #37 : četrtek, 20.10.2005 : 11:26:39 »

Verjetno čuti, da je otrok na njegovem teritoriju, če je to samo v trgovini. Če pa si ti še prijazna z otrokom, pa je mogoče malo ljubosumen nanj. Pa še iste velikosti je, ne! Ali pa se otrok zelo boji, pa čuti pes ta strah. Ne vem, čudno, da je to samo v trgovini!
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #38 : četrtek, 20.10.2005 : 11:29:13 »

Zdi se mi, da je kuža vzel trgovino za absolutno svoj teritorij in da skupaj s tem, da nima kakšnih izkušenj z otroki, brani ta teritorij (kaj pa vem, mogoče se mu zdi, da ga taka mala bitja ogrožajo). A do drugih kupcev, odraslih? Kaj pa doma, se isto obnaša (da brani teritorij pred otroci)?
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #39 : četrtek, 20.10.2005 : 11:56:44 »

Saj to je problem ker je agresiven samo v trgovini. Na ulici, na cesti je v njim vse v redu.

Hmm.. kot se spomnem se je zagnal tudi za deklico na kolesu ko je šla po ulici mimo njega. A se spomneš da se je to zgodilo v Danah? Mogoče ni problem samo trgovina... problem moraš globinsko pogledat. Napiši absolutno VSE trenutke ko je pes pokazal agresijo. Ok, sedaj imamo trgovino in mogoče ga moti kolo?... kaj še? Saj na forumu je veliko ljudi in kakšen bo že dal kak pameten nasvet, ampak razmisli res o vseh varjantah ko je pes pokazal agresijo, saj se le tako lahko reši problem.

Upam da ga bosta čimprej rešila.

Lp, Mojca
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #40 : četrtek, 20.10.2005 : 12:08:12 »

otroci nad 5 let in odrasli niso problem. problem so samo tisti pikolini do petih let.
doma je sicer poskušal biti oster do otrok vendar sem ga nagnala prostor in potem je bilo v redu. bil je sicer pozoren ni pa upal ponovno vstati.
V trgovini ima svojo košaro in če ni otrok je lepo priden celo popoldne. celo preveč priden, ker se za odrasle sploh ne meni.
Agresija je samo v trgovini. Razen tistega v Danah potem do otrok na ulici ni nikoli kazal agresije. 
Ti Geri veš kako se odvija njegov vzorec obnašanja  ker si ga videla, drugače pa je to težko razložit. Mogoče določeni otroci prav oddajajo tak vonj, da se mu zmeša. Lahko ga moti oblika gibanja, ki je ne more povezati skupaj:otrok+kolo oz hitri gibi otroka kot je bilo to v Danah....

v glavnem ne vem. čakam nasvete. preden bo kaj resno narobe.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #41 : četrtek, 20.10.2005 : 12:14:19 »

Hmmm.. kaj pa če bi obiskala Stariho-Pipan? Meni je zelo pomagala ko je Geri napadel mops, pa se je potem bala vseh psov. V nekaj mesecih smo skuapj stanje zelo izboljšali, sedaj pa komaj čaka da vidi kužeka. Sicer je do taogromnih zadržana, vendar ne preplašena. Mislim pa da je tudi eni drugi forumašici svetovala glede agresije njenega psa, kako se stvar odvija pa ne vem...
Ne vem, poskusi!

Lp, Mojca
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #42 : četrtek, 20.10.2005 : 12:16:20 »

začela bom od začetka. Imaš ZS
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #43 : četrtek, 20.10.2005 : 12:49:22 »

Preden bo kaj resno narobe..... moraš ti storiti vse, da ne pride do tega  Roll Eyes, predvsem pa to, da mu preprečiš v trgovini nekontroliran stik z otrokom, takrat si samo utrjuje vedenje, vsakič ko otroka prežene je njegovo vedenje nagrajeno (to je pa ponavadi vedno, ker če ne drugače ga pa starši umaknejo).

.........

LP Noli
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #44 : četrtek, 20.10.2005 : 13:02:49 »

Jaz bi psa v trgovini zaprla v boks. Na začetku naj bi bil boks čim dlje od vhoda in otrok.Po možnosti tako, da otrok na ulici sploh ne bi videl. Otroke oz njihove starše bi prosila, da psa popolnoma ignorirajo, otroci ga ne smejo niti pogledati. Če bi pes pokazal kakršno koli vznemirjenost, naj se obrnejo stran, vendar naj se ne umikajo. Morebitno renčanje...bi ignorirala, mirnost oz umiritev pa nagrajevala (pri tem bi mi zaradi timinga prav prišel kliker) Če bi zadeva delovala, bi stike ZELO počasi povečevala, če ne bi delovalo, bi se obrnila po strokovno pomoč ali pa pustila psa doma.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadalnost do otrok
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines