Zakaj ne morem sam popraviti ali izbrisati svojih že objavljenih sporočil?Od 2. septembra 2004 je uporabnikom onemogočeno popravljanje svojih sporočil. Ta ukrep je bil uveden ob mnozičnem brisanju sporočil nekaterih uporabnikov (ne gre za nekaj sporočil, temveč za nekaj sto sporočil).
V pomoč je gumb "predogled", ki vam poda napisano besedilo, kot bo potem prikazano. Ob tej priložnosti popravite napake in besedilo uredite tako, kot ga želite objaviti, šele potem kliknite na gumb "sporočilo".
Kako spremenim ime teme?Uporabniki ne morete sami spreminjati imena teme, to lahko stori administrator. Če je utemeljen razlog za spreminjanje, pošljite email in spremenili bomo ime vaši temi. Vsekakor pa se od vsakega pričakuje, da pred objavo preveri, ali kakšna črka v imenu teme manjka.
Zakaj izbrišemo novo ali staro temo?Veliko razlogov je, da brišemo teme:
- tisto, kar ni v skladu s pravili mojpes.neta (objave legel, kontaktnih podatkov, reklamiranje, vabila na maile, druge forume, druge spletne strani ...),
- tisto, kar daje podlago za kazenski pregon (klevetanja, blatenja, izmišljotine ... o drugih ljudeh ali o podjetjih),
- tisto, kar ne spada na mojpes.net,
- ponovljena sporočila, duplirane teme ...,
- slovnične zmazke,
- proteste uporabnikov proti mojpes.netu, meni, drugim uporabnikom mojpes.neta,
- včasih tudi samo zato, da koga razjezimo
,
- po potrebi še v marsikaterem drugem primeru ...
Da lahko brez vsakršnega pojasnila izbrišemo vse, kar se nam zdi potrebno (ali nepotrebno) izbrisati, se je potrebno strinjati ob registraciji. V kolikor se s
splošnimi pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net ne strinjate, se na mojpes.net ne registrirajte.
Ali lahko zahtevam izbris svojega že objavljenega sporočila?Lahko zahtevate izbris, ni pa od vas odvisno, ali bo sporočilo res izbrisano ali ne. Gre za subjektivno presojo, kaj izbrisati in česa ne. Na zahtevo je mogoče izbrisati sporočilo, ki še nima komentarjev, vse ostalo je prepuščeno presoji mojpes.netove administracije.
Ali lahko zahtevam izbris tujega sporočila?Ja, vsekakor lahko zahtevate, vendar velja kot v prejšnji točki, da je izbris prepuščen presoji mojpes.netove administracije. Nobeni pritiski ne pomagajo. Na zahtevo se briše predvsem tisto, kar je lahko podlaga za sodne pregone.
Kam so izginila moja sporočila?Dve možnosti sta:
- bila so prestavljena v ustrezne teme, ki so bile že prej odprte,
- bila so izbrisana.
Zakaj nimam dostopa do teme/rubrike?Ker nimate ustreznega uporabniškega statusa.
Čemu služi gumb "predogled", ko pišem novo sporočilo?Da sporočilo pred objavo pregledate in popravite napake.
Zakaj ta forum nima iskalnika?Ga ima, le dostopen je šele po prijavi na forum. Gumb
išči (
) je v glavnem forumskem meniju.
Kako naredim povezavo, ki se izpiše kot beseda?Običajno povezavo naredimo tako, da kliknemo gumbek z globusom in med oba oglata oklepaja vpišemo URL spletne strani, kamor želimo povezavo:
[url]http://www.mojpes.net[/url]
Povezavo z besedilom pa takole (izpis spodnjega je na forumu viden takole:
mojpes):
[url=http://www.mojpes.net]mojpes[/url]
Zakaj prestavljena tema v odsek, v katerega nimam dostopa?Zato, ker nima tam, kjer je bila odprta, kaj iskati. Vsem je pred odpiranjem tem ali pisanjem na tem forumu na voljo
, kjer je razvidno, kje je kakšna tema že odprta, kaj je na voljo javnosti.
Po kakšnem ključu se določi, katere vsebine so javne in katere ne?Po presoji administratorja oz. lastnika mojpes.neta
Zakaj so nekatere teme zaklenjene?V glavnem zato, da se vanje ne piše. Gre za teme, ki so namenjene informiranju in ne debatam, ali teme, v katerih ne želimo, da se debata nadaljuje ...
-------------------------------
V tej temi postavi vprašanje, na katero v zvezi z rubrikami / temami / sporočili še nismo odgovorili.