No, ker se nič ne dogaja na "whippe"t temi že kar nekaj časa, sem se kot novinka na forumu odločila, da predstavim našo whippetko Leni.
Polno ime: Helen Hunt Komarska.
Leni je kosmatinka, ki najbolj uživa kadar lovi frizbi. Še posebej ponosna je, če ji ga uspe ujeti v zraku. Takrat nardi zmagoslavnih par krogov okoli metalca. Je pravi dirkač, zato bova šla letos s fantom in njo na izpit za coursing. Leni je stara eno leto tako, da je dobro v svoji puberteti, vendar lahko s popolno iskrenostjo trdim, da je to eden izmed najbolj ubogljivih hrtov, ki sem jih srečala. Kadar pade na sprehodu v lov za kakšnim zajčkom, jo s fantom lahko odpokličeva in priteče nazaj. Za tiste, ki mislijo, da je pasja šola lahko "prezgodaj" ponujam Leni kot protiargument. Mala je bila v pasji šoli namreč že drugi teden, ko smo jo dobili in to je tudi razlog, da uživa v učenju trikcev ter da je radovedna in zvedava in prav nič plaha hrtolinka.
Ker je whippetka in s tem spada pod hrte sem nekako pričakovala, da bom imela probleme pri učenju s trmo, pa moram reči, da sem se motila. Edino kar drži: s hrano hrta težko motiviraš. Mora biti res nekaj posebnega. Z učenjem trikcev pa lepo napredujeva. Trenutno se učiva "vlakca"...Leni se vzpne s sprednjimi tacami na moj križ in potem skupaj hodiva...obe v stoje:) Nanjo smo vsi zelo ponosni, kot najbrž vsi lastniki psov na svoje.
Lep pozdrav vsem!
In pripenjam še slikovno gradivo:)
https://picasaweb.google.com/115188552039621215262/Leni#