o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 01.11.2024 : 09:17:06
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 10
| Tema:
WHIPPET
Strani:
1
...
24
25
26
27
28
[
29
]
30
31
32
33
34
...
59
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: WHIPPET (Prebrano 137952 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
babyjazz
odvisnež
Sporočil: 694
Re: WHIPPET
«
Odgovor #420 :
sobota, 10.09.2005 : 11:02:31 »
tile mali hrtki so krdelni psi in nujno rabijo človeško bližino. Umrl bi za lastnika!
Upošteva samo enega v družini (vsaj pri nas je tako), tistega , ki z/za njim teče. Do tujcev je izredno zadržan (veš kako se starim teticam vedno nos povesi, ko jih ne šmirgla 5-posto. hehe)
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #421 :
sobota, 10.09.2005 : 11:11:03 »
Citat
Do tujcev je izredno zadržan (veš kako se starim teticam vedno nos povesi, ko jih ne šmirgla 5-posto. hehe)
He, he, poznam to
. Se je tudi meni zdelo, da so bolj kardelniki..... bom rekla prijateljici, da je najbolje, da si kar dva omisli
. Ali pa tri
...... sicer so pa moram priznati tudi meni prav lepi psi. Pravi atleti!
lp
Logiran
Biby
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 206
«
Odgovor #422 :
sobota, 10.09.2005 : 11:12:45 »
Tudi jaz se strinjam z babyjazz da so whippetki ZELO NAVEZANI NA SOJEGA LASTNIKA in rabijo njegovo bližino...
Samo glede tujcev pa... moja je čisto vsakega vesela... edino ne mara več starejših gospodov z palico in se jih izogiba kolikor se da... ker jih je enkrat fasala od nekega dedka z palico... jo je kar začel tepsti po hrbtu... jaz sem pa ponorela in se drla nanga (briga me kolko je star tega se ne počne)
Jaz mislim, da glede tujcev... sicer je znano da so nezaupljivi do njih... samo vsi iz njenega legla so veseli vsakega človeka.. Kar pa seveda ni preveč dobro
Kar se tiče otrok jih obožujejo, vsaj moja se ne more nobenemu otroku odreči in k vsakemu priteče in ga veselo pozdravi (to pa vsaj 1/3 ljudem predvsem materam ni všeč)
Tilly hvala bogu za enkrat posluša na odpoklic, vedar smo imeli do 1 leta strašne težave... v gozdu je vedno kam tekla in smo jo čakali kar nekaj časa... zelo rada teka za mačkami... in imamo probleme pri odpoklicu (ŠE VEDNO
)
Drugače pa je Tilly najbolj navezana name... čeprav me en teden ni doma in jo čuvajo moji starši... Takšnega jokanja kot je za mano ga ni za nobenim... in takšnih pozdravov ko pridem domov ne doživi noben razen mene
LP
Logiran
babyjazz
odvisnež
Sporočil: 694
«
Odgovor #423 :
sobota, 10.09.2005 : 11:21:08 »
pač odvisno kako so z njim ravnali vzreditelji. moj recimo, če že pride k kakšemu človeku vedno samo povoha čevlje in odšprinta naprej. Na priboljške "ljubiteljev" ne pada. Do otrok je zunaj ravnodušen oz jih niti ne mara.
kadar mora biti sam doma, privleče na kup vse cunje kar jih najde in vse čevlje. vse lepo zvleče na kavč in si naredi gnezdo. toliko o navezanosti na lastnika.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #424 :
petek, 16.09.2005 : 00:12:14 »
Ojla!
Včeraj sem prvič spustila Žana na polju brez povodca. Za ovratnico sem mu privezala edino 3 metre dolg tanek povodec (od Geri). Takoj ko je začutil "svobodo" je podivjal. Stekel je po travniku do roba kjer je bilo grmovje, tekel ob robu travnika do izhoda (100 m stran od mene). Meni se je skoraj zavrtelo in 101 misel mi je švignila skozi glavo. Že sem se videla kako brezglavo tečem za njim (čeprav vem da ne smem). Kaj sem naredila? Enostavno sem ga poklicala. In Žan je enostavno prišel. No najprej je od veselja naredil okrog mene 3 kroge radija 10 metrov nato pa kar sam (brez da bi ga še enkar poklicala) ves srečen in utrujen pritekel k meni.
Oba sva bila takoo zelo srečna- jaz ker ni pobegnil in on ker se je vsaj malo zlaufal. Potem sem ga pripela in sva nadaljevala sprehod. Smartrala sem da je za prvič dovolj- no nisem si še opomogla od šoka ko sem ga že videla kako beži...
Danes sem bila žal cel dan zasedena in je pse peljal na sprehod oče, tako da ga ni spuščal. Moram pa povedati da mu sedaj prav zaupam- no ne popolnoma in vem da ga bom spet izpustila- tokrat z manj panike.
Žan je tako igriv in ob vsaki priložnosti nadleguje Jonija (papillona ki ga imam v varstvu) ampak Joni ne še zaupa Žanovim velikim tacam
. Tako da, spacewalk, nujno morava priti drugi teden kaj v Koper da se mala dva naigrata!
Lp, Mojca
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #425 :
petek, 16.09.2005 : 12:42:07 »
Bravo Žan
! Upam, da si ga neizmerno hvalila, ko je sam od sebe prišel nazaj. Kako ga je pa vzreditelj prej zlaufal? Verjetno ga je že on kaj učil odpoklica....
lp
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
Sporočil: 240
«
Odgovor #426 :
petek, 16.09.2005 : 13:43:58 »
Geri supper je to prebrat, sej veš pri nama je bilo zelo podobno. Kevin je bil star dve leti in pol, ko je prišel k nama in na začetku je bilo prav mučno s temi izpusti. Iskali smo vse mogoče ograjene prostore, da se je revček občasno zlaufal.
Čez cca. 1 mesec smo ga prvič spustili na neograjenem travniku in doživeli podoben šok, šprint kot bi bil metek (meni se je vse skupaj zdelo še bolj hitro, ker sem vidla prvič hrta dirjat) in potem trije krogi in predaja
Se pa strinjam s tabo, da so trenutki, dokler se ne obrne nazaj strašljivi.
Poligon je pa na novo pokošen in čaka na tekače
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #427 :
petek, 16.09.2005 : 23:31:49 »
Ko smo dobili Žana ni slišal na svoje ime (Gan) ker oni vse mladiče kličejo mladiček (cucciolo), tako da smo začeli pri imenu. Vzreditelj pa ima velikkk vrt na katerem zlaufa svoje pse brez tveganja. Za nas je bila prava adrenalinska bomba
.
Danes smo ga imeli skoraj ves čas spuščenega. Večkrat se je oddaljil a je vsakič prišel na klic- ne takoj k meni ampak vsaj v bližino. K meni pride šele ko počepnem in ga pokličem. Zelooo se je nadivjal in bil ves utrujen ko smo prišli domov. Je pa pravi lepotec ko teče po polju. Moja mala bela puščica
.
Se vidimo v Lendavi. Mi smo še doma, gremo pa samo na specialko ker bi bila drugače za Žana predolga...
Lp, Mojca
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #428 :
nedelja, 18.09.2005 : 19:50:02 »
Prišli smo iz Lendave in prinesli s seboj odlično oceno. Žan je dobil odlično 2, odlično 1 je dobil čudovit samček par mesecev starejši od Žana, ki prihaja iz Belgije (če si nisem napačno zapomnila), živi pa v Sloveniji. Sodnica (na specialki) se mi je zdela korekna in je posvetila kar nekaj časa vsakemu psu. BOB in BIS specialke pa je dobila Žanova teta Dona Karen, ki je na CACIBU osvojila tudi BOD 2.
Lp, Mojca
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #429 :
ponedeljek, 19.09.2005 : 12:14:44 »
Čestitke Žan!
Še kakšno leto pa boš premagal tudi belgijsko konkurenco
.......
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
Sporočil: 240
«
Odgovor #430 :
ponedeljek, 19.09.2005 : 13:52:35 »
Kevin je bil tudi priden (CAC), pa seveda njegov "magic touch" handler tudi. Jaz morem rečt, da mi je vsakič znova fascinantno opazovat kako se naša "kravica" spremeni v manekena, ko pride v prave roke
Sodnica mu je pa napisala tako lep in obsežen opis, da ga je bilo res lepo prebrat.
Kevin se je zabaval, v soboto, ker je videl njemu najljubšo deklico, ki je bila med drugimi tudi zelo pridna in zasluži pohvale: Bravo Bistra!! in se malo pokazal, v nedeljo pa je na coursingu za trenutek prešaltal na pravo vabo in jo mahnil v gozd, še dobro, da je potem kmalu pogruntal za čim more laufat, hahaha
Torej: imeli smo se super
Pa seveda čestitke malemu Žanu, ki je bil glede na temperature, vlago in gužvo odličen
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #431 :
torek, 20.09.2005 : 09:34:20 »
Čestitke tudi Kevinu!! Upam da se temperature kaj dvignejo da pridemo laufat k vam
Lp, Mojca
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
Sporočil: 71
«
Odgovor #432 :
sreda, 21.09.2005 : 17:05:28 »
LP;slišal sem , da obstaja leglo whippetov nekje v Litiji.Mi lahko pomagate z informacijami?
Logiran
gina1
odvisnež
Spol:
Sporočil: 657
«
Odgovor #433 :
sreda, 21.09.2005 : 17:13:48 »
Santos - ja, res je.
Kakor je meni znano ima to leglo whippetov veterinar, ki ima hkrati v Litiji zasebno vet. ambulanto.
Če želiš ti lahko pošljem njegovo št. na ZS.
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
Sporočil: 71
«
Odgovor #434 :
sreda, 21.09.2005 : 20:07:28 »
Zelo rad bi dobil njegovo številko...obstajajo kje slike legla?
Logiran
Strani:
1
...
24
25
26
27
28
[
29
]