mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 30.09.2024 : 03:26:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: WHIPPET  (Prebrano 136490 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #465 : nedelja, 23.10.2005 : 17:01:41 »

najboljša krema?
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #466 : ponedeljek, 24.10.2005 : 20:09:13 »

In, kaj pravi veterinar?
Ne vem kako ti, vendar jaz grem za vsako malenkost...
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #467 : ponedeljek, 24.10.2005 : 20:32:16 »

Citat
Ne vem kako ti, vendar jaz grem za vsako malenkost...

tudi jaz  Grin

Tole pa je bila prebita koža in udarec.  Že "krevsa" po štirih in danes ga bolj "boli" to, da mora biti pri miru.
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #468 : torek, 25.10.2005 : 09:46:58 »

No super, da je z nogico vse ok:)
Santos pri vas more bit pa pestro s tako družbico:) Ti kar malo zavidam ;)Kako so punce? Koliko se mali italianski hrt karakterno razlikuje od whippeta?
Pa še eno vprašanje za vse, koliko gibanja imajo dnevno vaši hrtki? Mi imamo na zalost bolj kislo vreme, tako, da se bolj sprehajamo in se 2/3x tedensko zlaufamo, 2x tedensko pa šolamo in igramo v pasji šoli.
Poleti smo imeli več priložnosti za laufanje, pa me zanima kaj mislite o idealni količini gibanja.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #469 : torek, 25.10.2005 : 12:17:23 »

Naš Žan je deležen kar precej gibanja. Dopoldne ima odprta vrata na vrt in po pravici povedano je raje na vrtu kjer raziskuje in preučuje mimoidoče in se igra z mačkami. Vake toliko priteče v dnevno k babici da se malo pocarta in potem spet v akcijo. Sedaj ko je slabo vreme ni deležen daljših sprehodov ampak ga odpeljemo na bližnji travnik kjer se zdivja- dela kroge kot nor. Moram pa reči da velikokrat zaradi mokre trave pade, kar pa ga očitno prav nič ne moti. Če pa je lepše vreme pa gre z ostalima dvema tudi na daljši sprehod, v dežju pa mu ni do počasne hoje Smiley.
Če pa se kdaj zgodi da ne gre ven na svoje "kroge" pa tudi ni nič kaj potrt, čeprav se to redko zgodi in ima vseeno vrt. Ne vem pa če mu bo še bilo všeč zunaj sedaj ko bo mrzlo. Mu je pa zrasla taka lepa gosta dlaka ker je veliko zunaj tako da je malo bolj mehek.
Imam pa en drugi problem. Žan poje kolikor hoče, ima cel dan na razpolago brikete, pa še kuhano dobi, pa poje še kar- no lahko bi več, ampak ne je premalo. Potem pa cel dan teka po vrtu in je še vedno suhec. Sicer je pridobil mišice, ampak reberca se mu še kar vidijo. Ne vem, mogoče je malo presuh, ampak kako naj ga poredim? Visokokalorični briketi odpadejo, mi je vzreditelj svetoval naj ne dajem tistih ekstra kaloričnih ampak navadne (seveda tudi lahkih ne...).

Lp, Mojca
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #470 : torek, 25.10.2005 : 13:24:05 »

Gal dopoldneve večinoma prespi. Tam nekje do 11h ga ni na spregled.
Pred njegovim kosilom greva običajno na en daljši sprehod na kakšen bližnji travnik, da se znori in predirka. 
Popoldne ima navado prekontrolirati vrt in travnik za hišo. Kdo je hodil po njem, kdo je kje dvignil taco, kje so se preganjale mačke, če je sosedovemu Medotu ostala kakšna kost....  Kadar je takole skisano vreme pa naredi le najnujnejše, ostanke popoldneva pa običajno predremucka v svoji košari v trgovini.
Zvečer po šihtu pa imava na urniku na krajši sprehod. Tako, da zaključi dan z branjem hidrantov in kadalabrov.
In je potem spet srečen do naslednjega dne.
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #471 : torek, 25.10.2005 : 15:14:57 »

Geri za poredit žana ga pa kar k nam pošlji na dopust Grin Grin Grin
Mi imamo pa prav težave s tem, da se moremo bremzat in pazit na kile. Na eni strani je požrešni kevin na drugi pa jaz, ki bi ga cartala z vsemi možnimi priboljski (malo skute z rumenjakom, kakšen korenček, malo pasje čokolade, ribje priboljške, bikovke, sadje, sir, itd) Grin
Tako, da mislim, da se ga da s temi razvajanji kar lepo poredit Wink
Ti pa prav zavidam, da mu lahko ima brikete vedno na razpolago. Nas Kevin je tako požrešen, da mislim, da bi jedel dokler mu ne bi bilo slabo. Meni je dostikrat prav hudo, ker se obnaša kot lačen na smrt Wink
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #472 : torek, 25.10.2005 : 16:30:54 »

Geri za poredit žana ga pa kar k nam pošlji na dopust Grin Grin Grin
Mi imamo pa prav težave s tem, da se moremo bremzat in pazit na kile. Na eni strani je požrešni kevin na drugi pa jaz, ki bi ga cartala z vsemi možnimi priboljski (malo skute z rumenjakom, kakšen korenček, malo pasje čokolade, ribje priboljške, bikovke, sadje, sir, itd) Grin

Žan bikovke je kot za stavo, dobi eno na dan Cheesy, pa še bi pojedel... ampak ker Maša in Kaja tudi pojedo 1 na dan, bi bankrotirala samo od bikovk in drugih "žvečk" če bi jih kar na razpolago imeli Grin. Poje tudi kakšno goveje suho uho, pa včasih tiste zelene kostke v obliki ščetke. Dobiva vsak dan tudi pasje kekse ker ga oče vztrajno podkupuje Wink, pa itak sir, pa skutko, mleko, pa kaj kuhanega, pa je tako hiperaktiven da se nič ne pozna Sad. Drugače pa ja, brikete mu niso ravno najljubše, čeprav poje toliko kot bi moral pojesti na dan ampak vseeeno prej preveri če bo kakšen kos mesa padel od kod. Je pa smešen ko mu dam testenine z koški mesa in najprej vse meso poje ven, potem naredi par krogov po hiši, preveri če se je v kozici znašlo še kaj mesa, pogleda na vse strani ali je kdo opazil da ni več mesa.. potem ugotovi da ne bo nič in poje še testenine.
Je pa postal bolj samozavesten in igriv. Celo obiskov se ne boji več Wink. Zunaj ko je spuščen pa je itak vedno bolj samozavesten. Njegov karakter postaja iz dneva v dan bolj čudovit- kar se pozna tudi po količini priboljškov ki mu jih vsi po vrsti dajejo ker je postal tako priden, pa ni več plašen, pa celo uboga par stvari... Grin
Spacewalk, se moramo še kaj dobiti ko bo vreme ugodno!

Lp, Mojca
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #473 : torek, 25.10.2005 : 20:30:28 »

Zdajle se ti bo verjetno spremenil po mišični masi. Gal se je blazno. Postaja nabit "dedec".  Ampak rebrca se mu še vedno poznajo. 

Lahko pa poskusiš z Nutrom chicken&rice. Malce je bolj kaloričen od ovčetine, samo za dlako ti pa ne garantiram.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #474 : torek, 25.10.2005 : 21:38:50 »

babyjazz.. ne hranim več z ovčetino ampak kombiniram ProPlan piščanca in lososa- mešam ta dva okusa, pa je dlaka postala lepša- pri vseh 4. psih ker jedo vsi isto, pa tudi kakec je bolj kompakten. Moram reči da sem zadovoljna, pa tudi malo bolj so kalorične ampak ne pretirano.
Ja, na mišicah pa kar lepo dela Smiley.

Lp, Mojca
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #475 : sreda, 26.10.2005 : 08:44:41 »

Mi smo tudi končno rešli problem z briketi (vsaj tako zgleda) in smo po pol leta sensitivity controla prešli na forza 10 italianske ribje brikete (http://www.forza10.com/ ).
Dlaka se mu full lepo sveti pa nič se ne praska in prhljaja tudi nima. Imajo dve liniji desensitization in maintenance. Prvi so za pse, ki težave že imajo, drugi pa so primerni za vse pse in so namenjeno temu, da se alergija ne razvije. Briketi zelo lepo dišijo in kevin je nor na njih. Mogoče bi jih imel tudi Žan rad, tako, da če se ti zdijo zanimivi ti lahko vzamem 2kg vrečo pa ti jo dostavim drugi teden, ko gremo v Nitro.
Pride kdo kaj na obalo ta vikend, oz. za praznike? Če bo sonček gremo lahko na kakšno skupinsko laufanje Grin
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #476 : sreda, 26.10.2005 : 10:00:24 »

spacewalk, mi imamo tudi hud problem s tem prhljajem... sem probala ze vse, pa kar noce in noce stran... Hrano smo menjali... od hillsa do canidae (no trenutno je maaaalo boljse, samo vseeno se ima prhljaj), pa bi poiskusila tole forza 10, glede na to, da pravis, da je pri vasemu bolje. Me pa zanima kje se da to kupit v Sloveniji? Al je treba v Italijo it po njih  Undecided
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #477 : sreda, 26.10.2005 : 10:29:21 »

Forza 10 nima uvoznika v sloveniji, tako, da je treba po brikete čez mejo. Če si daleč se lahko zmeniva, da ti jih pošljem po pošti. Jaz bom šla drugi teden po novo vrečo.  Dodajaš olivno olje briketom, to je pri nas pomagalo?
Mi smo tudi probali vse živo, ampak se je praskal in dobil alergično reakcijo na vse (nutro, proplan, hills,...), tako, da nam je potem veterinarka svetovala sensitivity control (veterinarska dieta) in se je stanje 100% popravilo. Je bil pa naš razvajenec po pol leta že pošteno naveličan teh briketov, tako, da sem iskala alternativo in po nasvetu balu poskusila z forza 10 in se mi zdijo res super.
Mogoče vprašaj svojega veterinarja, pa če se strinja poskusi z sensitivity od royala, če bi pa prej poskusila forza 10 pa povej in bom kupila še zate.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #478 : sreda, 26.10.2005 : 11:54:49 »

Ojla!

Zaenkrat smo s ProPlan zadovoljni in imamo kar nekaj zaloge še tako da ne bomo menjavali- hvala za ponudbo Wink. Komaj čakam da gremo v Nitro!

Lp, Mojca

PS: Spacewalk, maš mail.
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #479 : sreda, 26.10.2005 : 15:28:09 »

Forza 10 nima uvoznika v sloveniji, tako, da je treba po brikete čez mejo. Če si daleč se lahko zmeniva, da ti jih pošljem po pošti. Jaz bom šla drugi teden po novo vrečo. Dodajaš olivno olje briketom, to je pri nas pomagalo?
Mi smo tudi probali vse živo, ampak se je praskal in dobil alergično reakcijo na vse (nutro, proplan, hills,...), tako, da nam je potem veterinarka svetovala sensitivity control (veterinarska dieta) in se je stanje 100% popravilo. Je bil pa naš razvajenec po pol leta že pošteno naveličan teh briketov, tako, da sem iskala alternativo in po nasvetu balu poskusila z forza 10 in se mi zdijo res super.
Mogoče vprašaj svojega veterinarja, pa če se strinja poskusi z sensitivity od royala, če bi pa prej poskusila forza 10 pa povej in bom kupila še zate.


Nas je od veterinarja dobil Hillsove brikete, pa niso pomagali. Olivnega olja mu pa ne dodajam. Mogoce bi poskusla se s tem. Kolk se pa da to? Ena jedilna zlica? Al manj?
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines