Poseg sva opravil pri Dr. Matku in sem zelo zadovoljna. Sterilizirati smo jo dali pri 6ih mesecih in verjemi mi na besedo, da ni čisto nič premalo razvita. Plečen višine ima 61 cm in 30 kg. Tako da...in kot vidiš na slikah ne izgleda čisto nič "švohceno".
Zmenila sem se tako, da sem jo pripeljala malo pred dvanajsto uro, da sem lahko šla zraven nje v ambulanto. Ko je zaspala sem šla vmes na kavo v Topolšico in nazaj sem prišla ob dogovorjeni uri oz. takrat ko bi se naj zbudila. Da sem bila res takoj ob njej. Ko smo jo nesli v avto in sem ji začela brisati očke je že začela grizljati robček...
No, ta dan je bila bolj umirjena, zvečer sem ji dala čisto malo za jesti ampak je ven bruhnila in pol sem jo pustila pri miru. Naslednji dan dopoldan je bila še bolj mirna ampak popoldan so ji že šle neumnosti po glavi.
5 dni sem jo bolj pazila zaradi obliža na trebuščku, čeprav je bila ona pripravljena na pasjo žurko.
Tudi "lučko" sem ji takoj odmaknila, je pa res, da sem jo imela vedno poleg sebe in ni bila čisto nič sama. Drugače bi ji nazaj poveznila tisti ovratnik.
Sama imam dobre izkušnje...prejšnjo bokserko smo dali sterilizirati šele pri 7ih letih. Sicer je bila nekaj dni nekoliko "otožna" ampak potem je bila kot prerojena...ponovno divja in živahna kot pri dveh letih. Tako da...dokler ne bom imela namena vzrejat, bom vse svoje psičke dala sterilizirati takoj, ko bo možno. Ko se samo spomnim Lizine navidezne brejosti...prav depresivno je že bilo na koncu. Mleko je izločala, nio hotela jesti, ni želela iti na sprehod, če si je umaknil igračko je cvilila in bila nervozna...
Če te ša kaj zanima pa kar vprašaj.