Pravila na mojpesForumuHvala za razumevanje.
Lahko pa vprasas katerega od obeh aktivnih vzrediteljev, ki sta clana mojpes.neta.
Tukaj pac ne reklamiramo po nacelu vse, kar poznam, ne poznam ali na pol poznam je dobro ali slabo, zato tudi ocen o vzrediteljih ne dajemo in jih "prosto po Presernu" ne priporocamo, saj nekaj, kar ustreza meni, ni nujno, da bo ustrezalo tebi ali obratno in tako dalje ... Prijateljstvo in "prijateljska priporocila" pri nakupu psa ne veljajo pocenega grosa.
Z bokser klubom mojpes.net nima nic, temvec je za dajanje informacij pristojna KZS. Ce ta napotuje kupce na klub, je njihova stvar, je pa to edina slovenska organizacija ki v Sloveniji skrbi za kolikor toliko korektno vzrejo svojih clanov, ceprav je tudi tukaj nad njihovim pocetjem nekaj velikanskih vprasajev.
Torej, po liniji najmanjsega odpora se se psi ne kotijo, kaj sele, da bi bile na voljo celovite informacije z naslovi, ocenami kvalitete in referencnimi podatki posameznih vzrediteljev v svetu. Vsak kupec bi moral nakup rodovniskega psa (oz. nakup ali posvojitev kakrsnegakoli psa) vzeti kot celovit projekt in se mu posvetiti v vseh podrobnostih, raziskati mnogo razpolozljivih informacij (hm, predvsem vse sam preveriti, tudi "priporocila" o vzrediteljih) in se sele po dobro opravljeni domaci nalogi spustiti v nakup.
Nizozemsko kinolosko zvezo najdes na
http://www.kennelclub.nl/index.php?id=576 in jih lahko povprasas za naslove vzrediteljev bokserjev, lahko pa tudi precekiras internet.