mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 08.08.2024 : 18:24:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: ogoljufan kupec psa
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 37   Dol
Natisni
Avtor Tema: ogoljufan kupec psa  (Prebrano 94845 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #120 : nedelja, 25.01.2009 : 12:54:16 »

Aha, pa še to. Svojega psa več kot dovolj dobro poznam, da vem, kdaj stvari počne z veseljem in kdaj jih naredi samo zato, ker sem pač jaz tako rekla. Primer: zunaj mu pokažem klopco in rečem hop, začne mahat z repom, gre skočit, potem gre po palčko.... Igra pač. Všeč mu je. Ne pride po nagrado. Če hočem it zvečer spat, pa je raztegnjen čez celo mojo stran postelje, mu ukažem, naj gre dol. Gre, uboga, ampak s faco, ki mi da jasno vedet, da so se mu ravnokar zgodile vse krivice sveta.
In verjemi, pes, ki se ne razstavlja z veseljem, ne bo nikoli pokazal prave razstavne drže in ponosne hoje. Bo odtekel svoje; služba pač. Razlika je očitna, če imaš malo filinga za pse.

Kaj je za psa "naravno", je pa spet čisto nova debata, ki se zna kaj hitro razviti v že miljonkrat prežvečeno "pes = volk" vs. "pes ni volk". Ni, verjemi. Roll Eyes

Lp, 5ra
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.366


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #121 : nedelja, 25.01.2009 : 12:55:35 »

Hm, koruza, drugega ne bom komentirala, ker je pac izguba casa debatirati z ljudmi, ki bi radi nasvete, mnenja ..., radi sami podajajo mnanja, zakljucke ..., ne zelijo pa brati mnenj, ki so v nasprotju z njihovim. Torej, ce ti mojpes.net ni ok, ce se na njem ne pocutis dobro, ce se ne strinjas s tem, da sem jaz sefica Tongue Grin, potem res ne vem, kaj te vlece v debato?

Ok, kako je potem pri drugih pasjih sportih? Plazenje cez tunel pri agilityju (nekateri psi se ga bojijo, recimo), "prostor" pol ure ali se dlje, ko se gremo poslusnost in cakamo, da odspila nas par svojo nalogo ...? Iskanje pogresanih in lazenje po lojtri (vsi psi se ne skotijo z zeljo laziti po lojtri, temvec jih je treba tega nauciti, premagati strahove ...? Meckanje terapevtskih psov, ki gredo v otroske bolnisnice, med starejse obcane ...? Al pa tisti psi, ki cakajo v pesjaku doma al pa pred TV-jem, namesto da bi bili s svojim gospodarjem (ta se namrec preganja po razstaviscu kot firbec) ...?

Daj, koruza, en mal sivih celic zraven, pa bo svet takoj se kaksno barvo zraven dobil.

O pasjem veselju in zmrdovanju pa ti je krasno navrgla Vixen.
Logiran

Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #122 : nedelja, 25.01.2009 : 13:22:48 »

Vse pse na ketne, pa njive naj čuvajo. Da bodo v svojem naravnem elementu.

PS: zdajpažejaznoregobejem.press


Ne, resno. Koruza, če bi kaj vedel o pasji psihi, ne bi takšnih streljal. Pes je plizer, pragmatik. Počne to, kar mu prinaša korist. Korist je polna skleda. Njegovo skledo polni njegov vodnik/skrbnik. Zato mu predstavlja vir preživetja in zato se obnaša tako, da bo ustregel svojemu viru preživetja in ta ne bo presahnil. Simpl ko pasulj. Zato je pes pripravljen z veseljem marsikaj storiti in mu je v neznanski užitek, ko vidi, da je njegov vir preživetja zadovoljen.

Res je, da vsi psi ne uživajo na razstavah, ni pa res, da so vsi po vrsti mučeni. In poze niso nenaravne. V razstavno pozo se sam od sebe postavi vsak pes, ko je v pozoru, ko nekaj zanimivega pritegne njegovo pozornost.

Doma imam oba primerka. Starejša psica res ni marala hodit na razstave. Ni prenašala množice in vonja toliko drugih psov, dobesedno se ji je gravžalo hodit po istem tepihu kot že šestdeset psov pred njo. Pa sva nehali.

Njena hči pa je bila druga pesem. Že ko sem jo prejšnji dan začela pripravljati na razstavo, se mi je kar ponujala. Ko sem iz kota privlekla razstavno mizo, je po navadi nanjo sama skočila in se pustila furat po sobi. Ko je bil zjutraj čas za odhod, je sama zlezla v potovalni boks. Na razstavi se mi je neskončno dolgo pustila pedenat, včasih se je na hrbet ulegla na mizo in se mi v vsej tisti množici pustila masirat. Točno je vedela, kdaj je spedenana in takrat je začela težit, da je čas za v ring. Pozo je sama obvladala in ni mi je bilo treba postavljat, popravljat, dvigovat. Tudi tekla je večinoma OK. Večinoma zato, ker sva tudi midve imeli kdaj slab dan.

Po razstavi sva po navadi šli spotoma še na kakšen izlet, si privoščili obilno kočerjo in se potem vrnili domov. Doma pa je bila vsa važna pred starejšo psico, češ, jst sem pa b'la nekje s šefico, ti pa ne. In na račun razstav se ji je uspelo tudi uspešno zrangirat nad svojo mamo. Torej je imela od vsega skupaj tudi po pasji logiki dovolj koristi, da se ni branila razstav. Nasprotno, po njeni logiki se je njen vir preživetja več ukvarjal z njo kot z njeno "konkurenco" doma. To je pasja logika in pasje razmišljanje.

Mučena psica, a ne? Ful. Se posipam s pepelom.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #123 : nedelja, 25.01.2009 : 16:53:33 »

Kakšno nagrado dobi lastnik???
Denarno Shocked Govora je o nepredstavljivih vsotah in nekateri si naravnost polnijo žepe Grin
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #124 : nedelja, 25.01.2009 : 16:54:37 »

Kakšno nagrado dobi lastnik???
Nimam pojma kako, ampak sem hotla Vixen citirat.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #125 : nedelja, 25.01.2009 : 17:18:06 »

Jp, od tistih parih razstav, na katerih sem bila s svojima psicama, sem si zgradila hišo z bazenom, pa okrog se vozim z rollsom. Verjetno mi sploh ni treba omenjati, da mi do smrti ni treba več delati.

PS: pobožneželje.press
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #126 : nedelja, 25.01.2009 : 17:21:48 »

Sej to je pa ja logično, ves denar od prijavnin gre v sklad za zmagovalca..loto press Grin
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #127 : nedelja, 25.01.2009 : 17:31:58 »

No potem pa še dobro. da so prijavnine vedno dražje, da je tudi dobitek potem vedno večji. Wink
Logiran
sisi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 314


« Odgovor #128 : sobota, 31.01.2009 : 12:27:10 »

Jp, od tistih parih razstav, na katerih sem bila s svojima psicama, sem si zgradila hišo z bazenom, pa okrog se vozim z rollsom. Verjetno mi sploh ni treba omenjati, da mi do smrti ni treba več delati.

PS: pobožneželje.press

 Cheesy Grin Cheesy Grin Kalsang rabiš mi povedat na katere razstave hodiš Cheesy Grin se bom še jaz prijavljala le na te z velikim denarnim dobitkom Grin Grin Grin.

Komentar;Kakšno nagrado dobi lastnik???

 Grin Za prvo mesto na razstavi dobi pokal uuuuuuuuuuuuuuuu in še kakšno hrano     uuuuaaaaaaaaaa.
Res veliko ni kaj!
Razstava te pa stane okoli 40-50 evrov.Toliko o bogastvu ,ki ti ga prinese razstavljanje Wink.

Vsi ,ki kužke razstavljamo točno poznamo svoje pse in vemo kdo uživa na razstavi in kdo ne. Trditev ,da nobeden ne uživa lahko izjavi samo nekdo ,ki ne razstavlja ali pa njegov pes pač ni maral razstav in sklepa ,da potem nobeden ne.
Tudi moji so trpeče duše saj hodim vsake toliko na kakšno razstavo.Doma jih celo češem-torej mučim,kopam-še večje mučenje,skrbim za dobro hrano ,da čimbolje izgledajo itd.
Seveda jih učim tudi stati,hoditi,...za razstavo a nikoli do sedaj mi ni uspelo ,da bi mi to počeli brez ,da ne pričakujejo nagrade in jo tudi dobijo.
Če je to mučenje potem bi tudi sama rada bila takole mučena.
Logiran
charlie
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 367


« Odgovor #129 : sobota, 31.01.2009 : 16:39:20 »

imam problem in nevem na koga se naj obrnem smo namreč kupili psa za katerega je prodajalec govoril da je zdrav ,nasljednji dan smo ga peljali veterinarju in je ugotovil da je bolan (paravirozo,plučnico...)poklical sem prodajalca da bi se dogovorila za vračilo psa in kupnine mi je hladno rekel BOLI ME K....za pesa,kasneje mi je rekel naj pridem ,ko sem prišel k njemu mi je z nekim moškim začel grozit in me hotel pretepat .Za zdravljenje sem porabil 240€ ampak psu ni bilo pomoči tako da so ga morali usmrtit,prosil bi vse kateri se spoznajo na takšne primere da mi svetujejo kako naj izterjam denar od njih.Hvala

Preden ti lahko naprej pomagam sprašujem ali ste podpisali kakšen papir. Druga stvar pa je, da gre v vsakem primeru za kaznivo dejanje prevare oz poslovne goljufije, ki se preganja po uradni dolžnosti. Potrebno bo zadevo prijaviti pri policiji v vašem kraju, za povračilo denarja pa bo žal, po tem kar ste zapisali, verjetno potrebna tožba.
Logiran
Simona_Primorka
novinec
*
Sporočil: 20


WWW
« Odgovor #130 : četrtek, 19.03.2009 : 20:24:57 »

Naj povem še jaz prijateljično zgodbo. Moja kolegica je kupila 14.03 pri ******* psička, psička je nasledni dan dobila hudo drisko, zato jo je peljala k veterinarju, psička je bila: dehidrirana, podhranjena, imela je vnete oči, bolhe, notranje zajedavce...dobila je antibiotike, glukozo in še še...V potnem listu je napisano, da ima psička 5,5mesecev, veterinar jo je ocenil 2,5 mesecev max 3 mesece. Zaradi podhranjenosti bo morala psička dobivati vitamine...Psička je bila cepljena za steklino preden je dopolnila 3 mesece(pes mora imeti najmanj 3 mesece preden ga za steklino cepite),naslednji dan takoj še enkrat cepljena za kužne bolezni, kar nebi smela biti. Seveda je moja kolegica poklicala ******* nazaj naj ji plača zdravljenje psičke, on ji ni verjel, rekel ji je naj po faxu pošlje vsa dokazila oz račun veterinarja in mu je poslala. On noče slišati nič, da bi plačal zdravljenje, prekine vezo sred pogovora, zmerja ljudi, sploh človeku ne dopusti do besede. Glede psičke pa sam Bog ve kaj bo z njo. Vem, da porečete zdaj, da je treba kupiti psa z rodovnikom, samo nekateri ljudje si ne morejo tega privoščiti in ne recite tega, da so pa zavetišča...,če si nekdo želi določeno pasmo si pač jo kupi ceneje brez rodovnika. Zato vsem sporočam, če želite psa pasemskega, nikoli ne kupujte pri teh preprodajalcih, ker prodajajo bolne pse, ki ji odvzamejo materi takoj ko začno samo jesti. Sramotno je le to, da naša država ne ukrene nič proti tem preprodajalcmi in dovoli, da se te živali prodajajo
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #131 : četrtek, 19.03.2009 : 20:28:33 »

Pasemski pes brez rodovnika ne obstaja, žal.

In ni mi jasno, kako lahko po vseh oddajah, člankih v cajtengih, da ne omenjam tega, da se celo da vpisat to ime v gugla, folk sploh še kupuje pse tam. A je res dost samo to, da odpreš oglasnik in pokličeš prvo cifro, ki jo zagledaš?
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #132 : četrtek, 19.03.2009 : 20:45:25 »

E, Simona_primorka, ti povem, kolko dnarcev sem imela v žepu, ko sem prvič šla k vzreditelju, pardon Vzreditelju? Službo za določen čas, tik pred iztekom, všeč mi je bil veliki švicarski planšarski pes. Nisem vedela nč o pasmi in še dobro, da nisem domov prinesla zajca  Roll Eyes. Razstavnih ambicij nisem imela, zavrtela sem tlf, na mojo srečo, je Vzreditelj le kakih 15 km stran. In sem šla pogledat njegove pse. Prečohala sem jih 100 na uro, povedal mi je osnove o pasmi in me povabil še na obisk. In sem šla. In sem šla s psom na sprehod. Kakšna ubogljivost! Za praznike mi je ponudil, da mi da psa za domov, da vidim, kaj pomeni živeti z VŠPP. In jaz budala sploh nisem še vprašala za ceno. No, da skrajšam, ko sem zvedela za ceno, sem najbrž zgubila vso kri iz glave, ker se mi je skoraj zavrtelo. Ampak psa sem dobila. Zdravega, z rodovnikom, tipičnega predstavnika svoje pasme ... Vse se da, če se hoče. Res pa je, da si danes pasme ne bi več umislila. Izbrala bi drugo pot ...

LP
Logiran
trma
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« Odgovor #133 : četrtek, 19.03.2009 : 20:54:40 »

Ma joj no,dokler bodo ljudje mislili,da je rodovnik samo en papir,ki njim nič ne pomeni,bodo taki preprodajalci služili na veliko.Veliko jih je,ki bi imeli psa samo  kaj, ko so rodovniški dragi ko zlodej.Saj konec koncev kdo bo pa čakal leto ali več,da dobi psa.  Verjetno jih ne bo nikoli izučilo   Angry Sad sram
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #134 : četrtek, 19.03.2009 : 21:00:12 »

Saj ravno v tem je fora, najprej ni denarja za nakup, potem je pa če imaš smolo kup takih stroškov, da ti lahko pokrijejo kupnino za rodovniškega.
Itak pa M ni ravno poceni, tko da nevem če v tem tiči razlog za nakupe pri njemu.

Meni se je nedolgo en človek javil za mladiča, po dveh mejlih pa me zmerjal da sem zaslužkar. Enostavno ni razumel, da mu bo en tak pes v dveh letih samo briketov pojedel za še eno kupnino. Folk za avte špara, za pse pa bohnedaj, tisto je pa treba čimceneje.

Naj povem da sem danes videla 3 pse ki so približki kupljeni pasmi, kao Višavec, kao Mops in kao Pekinezer, pa ne rabiš bit strokovnjak da iz parih metrov vidiš da tale pa ni rodovniški, pa dvomim da so bili podarjeni lastnikom.
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 37   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: ogoljufan kupec psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines