Štiri dni nazaj sva se zaljubili druga v drugo...
Indy je irska volčja hrtica...
Indy se je življenjska pot s svojim najboljšim prijateljem, zaveznikom, skrbnikom zaradi tragične nesreče prezgodaj končala
Ko sem zanjo izvedela sem dobila iskrico v očeh, saj je irski volčji hrt že mnogo let (od petega leta starosti, če sem bolj natančna
), moja velika, skoraj neuresničljiva želja, moje sanje!
Podala sem se na pot s svojimi tremi pasjimi sončki, da si ogledam irko...
Ko sva se videli sem bila tako navdušena, da ne znam opisat, nikakor ne... Držala sem se za glavo in govorila kako je krasna, lepa, velika...
Indy je v prvem momentu privihrala k meni... Ko sem si jo ogledala, z njo navezala kontakt, sem vedela kaj bo... Sklonila sem se k njej in jo hecala, če gre z mano k meni... Indy me je polizala po obrazu, kot bi želela reči ''mislim, da sva si res všeč''...
Celo ''test'' s kostjo je prestala brez problema (pustila je, da jo božam med tem ko je glodala kost, renčanja ni bilo nobenega)
Najprej je spoznala Tayosa, kateri se je kar malce šopiril (hja, Indy je res velik pes
), potem je spoznala Maika, s katerim seveda ni bilo nobenih težav, na koncu pa sta se spoznali še z Oxo, kjer sem bila malce previdna, vendar sta mi psici dokazali, da sta zmožni skupnega sobivanja.
Odločitev je padla... TRESLA sem se od vznemirjenja, nisem dojemala...
Indy se je spravila na zadnje sedeže avtomobila, ni je motil majhen avto, niso je motili ostali psi, zdi se mi, da me je ''čutila''...
Sprva negotov pogled ''kam se peljemo?!''
Nato se je v avtu zleknila kot polh
Indy me je neverjetno sprejela, prostor, sedi in tačko stori ob moji prvi besedi, drži se me kot klop, že od prvega dne sva dojeli, da vrvice ne potrebujeva...
Doma se je spoznala z morskim prašičkom, ptičkom in vsemi ostalimi žvercami, ter z mucami, katere jo je bolj strah kot pa bi jim hotela kaj žalega. Moje navdušenje nad njo je neopisljivo!
Prvi dan sva se šle pokazat veterinarju, kjer je bilo vse ok...
Indy ima 6 let
in na žalost ti kužki ne živijo toliko kot ostali povprečno veliki psi
Upam, da bo z nami še dolgo, dolgo časa, zaenkrat je zelo živahna in brez kakršnih koli težav (trkam
)
Novo leto smo preživeli kar zunaj, kjer smo ognjemet in vse ostalo pokanje ignorirali (Oxa, Tayos in Maik se ne bojijo teh zadev
), tako da sem bila nad njeno ne-streloplahostjo navdušena
Ko sem njene značilnosti razlagala njenem vzreditelju, je rekel ''ja, to so pa irci''
Doma se je kar takoj izkazalo, da je irski volkec, kljub velikosti primeren za stanovanje
Indy & Maik
Zasedla je celo polovico pasjega kavča
http://www.moj-album.com/slike/92370/R0N6LUT01rUH_KII.v.jpgIndy je krasna in predčasno mi je punca uresničila sanje
lp
Teja, Oxa, Tayos, Maik