mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 06.11.2024 : 23:33:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 64   Dol
Natisni
Avtor Tema: American Pitbull terier  (Prebrano 165716 krat)
0 članov in 31 gostov pregleduje to temo.
MAT
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 91

« Odgovor #165 : ponedeljek, 10.02.2003 : 09:33:54 »

Je odrascal ob psu in vse je bilo ok.Koliko pa je bil otrok star,ko ga je pes ugriznil.To je zelo pomemben podatek,na podlagi katerega ti lahko tudi povem zakaj se je to zgodilo.
lp,MAT
Logiran
Nika2002
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 11

« Odgovor #166 : ponedeljek, 10.02.2003 : 13:15:21 »

Otrok je bil star 3 leta, ko ga je pes ugriznil. Najprej so imeli psa, potem pa otroka, vendar pa s psom niso ravnali nic drugace kot prej, tako da se ni pocutil zapostavljenega.

LP
Logiran
MAT
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #167 : ponedeljek, 10.02.2003 : 14:21:04 »

Nika,prva stvar pri APBT in pasmah,ki imajo mocan karakter in se kasneje po puberteti zavejo svoje ogromne moci je dosledna,po potrebi stroga/nikakor pa groba !!!/vzgoja od mladica naprej.Nikoli,prav nikoli se ne sme mladicku popustit,ko zacne izsiljevat.Tvoj prijatelj je delal ravno narobe.Pravis,da je bil pes nekaznovan,kot muca.Iz tega sklepam,da ni bil solan in strogo socializiran ampak umirjen priden kuza pac.To pa ni eno in isto,je velika razlika.Clovek,ki se odloci za tako imenovano nevarno pasmo mora v prvi vrsti imeti ogromno znanja kinologije,mocan karakter,sposobnost vodje krdela oz. vodilnega psa.Pes se mu ne sme smilit in od malega mu mora dolociti rang v druzini,preden pride v puberteto.Ljudje,ki tega nimajo naj se raje odlocijo za druznega psa ali kaksno manjso ovcarsko pasmo.
Zakaj sem te vprasal za leta otroka-zato,ker bi starejsi otrok lahko psu kaj neprijetnega naredil in se psu zameril.V tem primeru ni bilo tako ampak drugace.Pises,da se odnos do psa v vsem casu ni spremenil lahko pa se je spremenil odnos do otroka in v tem primeru je pes to vsekakor zaznal.Lahko,da je to v psu povzrocilo spremembo in je v otroku zacutil groznjo.V vsakem primeru pes ni bil kriv nic in uspavat psa zaradi cloveske napake je grozljiva zadeva.Predpostavljam,da je odnos do psa ostal enak,medtem ko se je ljubezen do otroka stopnjevala.Otrok ni bil pravilno predstavljen psu,v tem primeru bi,ce bi vse potekalo pravilno od mladickove zgodnje vzgoje do otrokovega prihoda,pes postal otrokov najvecji za zascitnik in nebi dovolil,da se mu pribliza nihce,razen domacih.Nika,te zadeve niso enostavne,to je kompleksna zadeva,ki obsega veliko kosckov sestavljenih v celoto.Ce se pri sestavljanju ne uposteva oz. ne izvede vse korektno,celota ni pravilno sestavljena in lahko nastane problem.V tem primeru je na zalost do tega prislo,tvoj prijatelj je pa ponovno naredil napako,ker je dal psa uspavati.Ce ga ni mogel obdrzati je moral poskrbeti za oddajo,oz. poiskati psu primernega novega lastnika.Ce sama nimas dovolj znanja za pravilno vzgojo AST si omisli drugacn pasmo,v nasprotnem primeru ti pa zelim vse najboljse in sem preprican,da bo pes najboljsi otrokov varuh.
lp,MAT
Logiran
BlueMaco
nekaj malega že vem
Sporočil: 113

« Odgovor #168 : ponedeljek, 10.02.2003 : 14:46:16 »

Nika,

V tem primeru je tezko reci, kaj dejansko je povzrocilo tako spremembo v obnasanju psa do otroka. Ce lastniki resnicno niso spremenili odnosa (v kar sicer dvomim), je lahko sam pes postal posesiven in mu je bil otrok "v napoto". Ugriz psa s tako mocno celjustjo lahko povzroci hude poskodbe. Ne glede na jakost ugriza psa, je jasno da je otroka opozoril (pac na svoj nacin), da je nezazeljen v "njegovem" tropu. Predvidevam, da ugriz ni bil hud. Vseeno mislim, da je takega psa najbolje evtanazirati, ker je nevaren. Sem proti oddajanju takega psa, ker se lahko vse skupaj ponovi in lahko pripelje do tragicnega dogodka. Kot lastnica pasme s tako mocnim ugrizom, se zavedam ogovornosti in sama bi v takem primeru evtanazirala svojega psa. Izredno rada imam to pasmo, vendar nikakor ne bi dopustila, da bi moj pes ugriznil mojega otroka in potem tega psa dala nekomu drugemu. S tem bi lahko naredila usodno napako.
Verjemi, to bi naredila v dobro sebe, okolice in pasme same.

Lp, Tina
Logiran
Nika2002
novinec
*
Sporočil: 11

« Odgovor #169 : ponedeljek, 10.02.2003 : 14:58:46 »

Tina,

Tudi sama se strinjam s tabo. Ravno zato, ker nas nekatere za svoje otroke pač skrbi, in vemo kaj je to, če se kaj takega pripeti otroku, sploh če je to tvoj otrok, tega seveda ne želimo nikomur drugemu. Zato tudi jaz dajem prav mojemu prijatelju, in ga ne obsojam za to kar je naredil. Ravno zaradi tega, kar si mi opisala ti,( da ima tak pes zelo močno čeljust), sem tudi dala vprašanje na net.
Sem pa razmišljala tudi o tem, da je najbrž dosti bolj, če imaš najprej otroka in potem psa. Tako je pes že navajen na vse družinske člane in tako je nabrž dosti manj možnosti da se pripeti kaj takega, sploh pa, če ima človek s psi že izkušnje, in pa če se na prihod psa pripravi, bodisi s prebiranjem literature, ali pa s kontaktiranjem z osebami, ki konkretno pasmo pač že poznajo. Jaz dobro poznam pasmo nemški bokser, pitbullov in stafordov pa pač še ne poznam. Hvala za tvojo pomoč, Tina.

LP
Logiran
Pupa
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #170 : ponedeljek, 10.02.2003 : 16:26:29 »

Nika,

Kaj pa mogoče sta razmišljala o nakupu psa pasme Staffordshire bull terier in ne American staff? Sama sem se odločila za to vrsto glede na velikost (manjši); moje osebno mnenje je tudi, da je bolj miren in obravnavajo ga kot "varuško" otrok. Sama imam doma psičko te pasme in zelo aktivnega petletnika....

LP, Pupa
Logiran
lester1
gost
« Odgovor #171 : ponedeljek, 10.02.2003 : 17:19:21 »

Citat

Nika,
Kaj pa mogoče sta razmišljala o nakupu psa pasme Staffordshire bull terier in ne American staff?

Osebno menim, da če ima (je dobil) pomisleke za nakup neke pasme (pa še posebno , če gre za terierja) , naj se ne sili z nakupom sorodne pasme, ki paše v isti tip pasme v svoji pasemski skupini. Je že res, da sem tudi sama videla izredno prijazne Staffordsihire bull terierje, ampak tudi (tako kot) vsak drug pes se znajo napr. stepsti z drugimi psi....

Pri terierju moraš prvo sam razčistit  ali sploh hočeš postat lastnik terierja ali ne , ker v vsakem primeru  generalno dobiš živahnega, temperamentega  psa, s katerim se moraš ukvarjat - ne glede na to, za kateri tip gre.

Nekdo, ki ima izkušnji s psi, verjetno ni nobena pasma problematična (nek znanec je pravil kako je njegov otrok shodil ob komodorju, ko je padel, ga je pes pobiral s tal itd itd), za nekoga , ki teh izkušenj nima (ali celo prvi pes), bi sama svetovala  naj prične pri pasmi , ki ima visok prag tolerance tako tako do ljudi ,kot do napr. ostalih psov....

Logiran
pitt
gost
« Odgovor #172 : torek, 11.02.2003 : 15:43:47 »

Citat

Nika,prva stvar pri APBT in pasmah,ki imajo mocan karakter in se kasneje po puberteti zavejo svoje ogromne moci je dosledna,po potrebi stroga/nikakor pa groba !!!/vzgoja od mladica naprej.Nikoli,prav nikoli se ne sme mladicku popustit,ko zacne izsiljevat.Tvoj prijatelj je delal ravno narobe.Pravis,da je bil pes nekaznovan,kot muca.Iz tega sklepam,da ni bil solan in strogo socializiran ampak umirjen priden kuza pac.To pa ni eno in isto,je velika razlika.Clovek,ki se odloci za tako imenovano nevarno pasmo mora v prvi vrsti imeti ogromno znanja kinologije,mocan karakter,sposobnost vodje krdela oz. vodilnega psa.Pes se mu ne sme smilit in od malega mu mora dolociti rang v druzini,preden pride v puberteto.Ljudje,ki tega nimajo naj se raje odlocijo za druznega psa ali kaksno manjso ovcarsko pasmo.

se čist strinjam.
Logiran
Asha
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 52

« Odgovor #173 : sreda, 12.02.2003 : 12:50:56 »

http://new.mypetstop.com/uk/default_unreg.htm?nrcs_nexturl=%2FUK%2Fdefault%2Ehtm
No tole ravno ne spada pod temo o APBT-jih vendar sem videla da ste pred časom govorili o kvizu(choose a dog for you) pa pošiljam še jaz enega. Wink

Logiran
Asha
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 52

« Odgovor #174 : sreda, 12.02.2003 : 13:03:19 »

Aja pa kliknite desno na sredini v zelenem okvirčku Select a dog Smiley
Jaz sem se pa očitno prav odločila, ker mi je na prvo mesto prišel ravno AmStaff Smiley Cheesy
Logiran
Schmitttrigger
gost
« Odgovor #175 : sreda, 12.02.2003 : 18:32:55 »

Citat

Vseeno mislim, da je takega psa najbolje evtanazirati, ker je nevaren.

Tina, moje stalisce glede takih psov je popolnoma enako. Mislim, da so (smo) danasnji lastniki APBTjev in stafordov prevec tolerantni do teh stvari. In to se zna hitro obrniti proti nam in se obraca.

Glede APBT/staffordov in "premocne celjusti"...  za otroka je celjust vsakrsnega psa premocna. Tu ni dileme. "Zelo premocna" pa je pri vseh srednjevelikih in velikih psih. Zato moc ugriza najbrz ne more biti zadosten ali glavni kriterij za izbiro pasme.

Ne vem, vseskozi odsvetujejo npr. imeti pse velikih pasem ob otroku. Pa je najbrz vseeno veliko lastnikov, ki s tem niso imeli nikakrsnih problemov. Enako velja, seveda, tudi za druge pasme, npr. APBT, stafforde, rottweilerje ipd., ki so v tem oziru velikokrat smatrane za "kao" rizicne. Najbrz je dejavnikov, ki odlocajo o tem, prevec, da bi lahko delali kaksne hitre zakljucke. Prav gotovo pa nic ne zgresimo s tem, ce recemo, da te pasme (pa tudi mnogo drugih, s katerimi smo na splosno precej bolj "domaci") niso primerne za druzbo otrok, ce je lastnik pasji zacetnik ali pa s psi ne misli resno.

Pa, seveda, ne smemo tudi pozabiti, da znajo tudi male, druzne pasme biti "rizicne". Njihovi zobki so res majhni, ampak za dojencka ali majhnega otroka vse prej kot nedolzni.

Ne vem, moje stalisce pri tem je bolj "preventivne" (vendar ne odklonilne) narave, torej da se teh stvari ne sme jemati (prevec) zlahka. Se zlasti zato, ker smo prica nesteto primerov, ko gresta pes in otrok skupaj brez kakrsnihkoli tezav in nas to lahko zapelje k misljenju, da gre za samoumevne stvari.
Logiran
bernard
gost
« Odgovor #176 : sobota, 15.02.2003 : 11:03:04 »

KillaBabe pise:
Hojla,

sicer psa ne bom kupila se par mesecev (2-4 mesece), vendar se zelim na njegov prihod kar se da najbolje pripraviti. Upam samo da dobim zdravega kuzka Smiley

Vesna
;)pozdravljena Vesna vsekakor si se odločila za psa, ki je vsaj po mojem okusu eden izmed najbolj priljubljenih psov.Priprava za prihod tvojega novega ljubljenčka oziroma novega fružinskega člana je tako samo ljubezen do živali potrebuješ in to je 95 procentov dobre priprave. sam sem ga imela 13 let in sem ga žal moral dati pod inekcijo moram pa ti povedat da tako ljubečo pasmo teško najdeš imam brata ki je bil od njega starejši samo 2 leti in nomereš verjet kako se ta pes navadi na otroka. Pazi pa da bo pes dosti v družbi drugih psov in živali ker je to zelo pomembno za njegovo psiho.
Moj je bil na stara leta lahko pri ovci ali kurah do nikogar ni bil agresiven tudi drugi psi so mu lahko jedli iz njegove posode, edino mačk pa ni mogel videti nikakor ne samo za to sem kriv jaz ker sem ga ko je bil mlad dvakrat malo naščuval proti njim in to je bila moja največja napaka. Hočem povedat da če si želiš to pasmo zato ker ti je všeč in ne v namene ki jih imajo nekateri (psihoti) boš imela zares izjemnega prijatelja in lepo vzgojenega psa.
to je bilnekakšen uvod če pa te zanima še kaj pa kar uprašaj
lep pozdrav Bernard
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
Sporočil: 171

« Odgovor #177 : ponedeljek, 10.03.2003 : 20:19:59 »

Hojla!
No pred enim tednom sem spoznala leto in pol starega psa te pasme. Kuža je zelo prijazen taka muca. Kar se tiče vzgoje smo za velik delež odvisni ljudje. Naj povem, da pes ni hodil v šolo pa je zelo socializiran in prijezen. Tako da niso vsi psi te pasme napadalni kot jih imajo nekateri.

I love APBT!
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69

« Odgovor #178 : ponedeljek, 10.03.2003 : 21:25:40 »

Ojla,
med take "ta prijazne" APBTje spada tudi moja 16 mesecev stara punca. Rada ima vse pse, tudi s psicami sploh ni problema Smiley. Da ne govorim kako je, če kdo pride k nam na obisk  Grin. Smo pa veliko delali na socializaciji s psi, same pozitivne izkušnje, tako, da sedaj, ko vidi psa ji samo igra hodi po glavi  Grin Grin Grin. In moram priznat, da sem prav ponosna nanjo.
Logiran
mike
novinec
*
Sporočil: 35

« Odgovor #179 : ponedeljek, 24.03.2003 : 23:34:12 »

Zivjo, zvedel sem da je v Litiji baje en vzreditelj pitbullov in staffordov zanima me ce ga kdo pozna ali ve kaj o tem.
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 64   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.