o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 06.11.2024 : 23:33:50
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
Druge pasme
| Tema:
American Pitbull terier
Strani:
1
...
6
7
8
9
10
[
11
]
12
13
14
15
16
...
64
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: American Pitbull terier (Prebrano 165718 krat)
0 članov in 33 gostov pregleduje to temo.
Tomster
rad pišem
Spol:
Sporočil: 325
Re: American Pitbull terier
«
Odgovor #150 :
petek, 09.08.2002 : 09:39:56 »
Uuuuuuuu, kviz je zakon!!! Točno so me trofli!!!
Tam pri friendly so sami španjeli pa britanci (ki so meni na pogled večinoma všeč), pri clever pa je (sicer na 8. mestu
) BC, ki ga imam!! Zadeli so pa tudi ostale, ki so mi kar všeč! Fajn zadeva!!!
Logiran
MAT
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 91
«
Odgovor #151 :
torek, 22.10.2002 : 12:53:06 »
CAU,ODGOVOR EWCHY-APBT,AST,SBT SO DEJANSKO RAZLI-
CNI TIPI PSOV ENE PASME.APBT NE MORE BITI REGISTRIRAN
KOT AST,AST PA JE LAHKO REGISTRIRAN TUDI KOT APBT.MED
TEMI TIPI PRELEPIH,KRASNIH PSOV PO KRIVICI OZIGOSANIH
OBSTAJAJO RAZLIKE TAKO KARAKTERNE KOT TELESNE,KI PA
LAIKU NISO VIDNE/NASLEDNJIC JIH BOM OPISAL/,SO PA LAHKO
ZELO OCITNE OD PSA DO PSA.PASMA NIKAKOR NI PRIMERNA
ZA ZACETNIKE IN PA LJUDI S POKVARJENO NARAVO,ZARADI
KATERIH JE MNOGOKJE PREPOVEDANA.PO KRIVICI,SAJ IMAJO
TI PSI ENEGA NAJBOLJSIH KARAKTERJEV.POTREBUJEJO NEZNOST,VELIKO IGRE,GIBANJA,ZGODNJO SOCIALIZACIJO IN
DOSLEDNO VZGOJO OD MALEGA.PREDVSEM PA MORAMO BITI
DO NJIH POSTENI,PRAVICNI,KAR JE DOVOLJENO JE DOVOLJENO,KAR NI DOVOLJENO NI DOVOLJENO.IMAJO IZRAZIT
BORBENI NAGON,ZDI SE DA V BORBI UZIVAJO,KAR PODLO
IZKORISCAJO BOLANI LJUDJE.SO ZVESTI,NEUSTRASNI,POLNI
ENERGIJE PA TUDI KLOVNI.IMAJO MOCAN ZNACAJ,SO SAMO-
ZAVESTNI,OBICAJNO TRDNEGA ZDRAVJA,...
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 134
«
Odgovor #152 :
nedelja, 27.10.2002 : 13:29:26 »
Mat, saj ti ni treba kricati, saj te slisimo... ;-) velike crke = kricanje.
Logiran
mihus
gost
«
Odgovor #153 :
sobota, 07.12.2002 : 22:03:59 »
am...nekaj me zanima...nekje sem prebral,da recimo ce te pse pittbula,stafordskega terrierja,...v rani mladosti napade kaksen pes...se to psihicno prenese,ko malo odraste in postane napadalen!je to sploh res?
:-/
Logiran
MAT
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 91
«
Odgovor #154 :
ponedeljek, 09.12.2002 : 08:28:23 »
Mihus,to ni toliko odvisno od pasme kot od karakterja posameznega psa.Nekoc sem imel Velikega Snavcerja,ki ga je kot mladicka nenadoma popadel NO.Zgodilo se je nenadoma,tako da nisem utegnil ukrepati pa tudi sam sem bil nepreviden ker nisem predpostavil,da se tudi neuravnovesen pes sam lahko sprehaja naokoli.Kuzek se je prestrasil,posledica napada je bila majhna rana na glavi.No,ko je kuzek odrasel in postal res Veliki Snavcer je postal napadalen izkljucno samo do NO.Neverjetno,toda druge pasme je popolnoma ignoriral,celo igral se je z njimi.Dvakrat ga nisem uspel zadrzati in je NO-ja spravil podse in ga zacel tamanit.No,obakrat sem pravocasno posredoval preden ga je zadavil.Toliko o pasjem izostrenem spominu.
lp,MAT
Logiran
mihus
gost
«
Odgovor #155 :
sobota, 21.12.2002 : 22:31:37 »
hvala za odgovor...sam imam podatke...o napadu na ameriskega pittbula...v rani mladosti...nato se mu je v strejsih letih...cisto sfuzlalo...in je ubiu vse kar je videl...bil je tudi napadalen do cloveka...celo lastnika...Njegov prostor je nato postal ograjen z ograjo...in zatem so g akmalu dali usmrtit...=(((((((((
Logiran
pitt
gost
«
Odgovor #156 :
nedelja, 22.12.2002 : 12:41:54 »
caw.mene pa neki zanima...........
a mi loh kdo od vas pove kako dobro stran o pitbullih( slike pa to...) sam na mi plis napisat stran od APBT k tm sm že use pregledala pa ni nč posebnega.mogoče če ma kdo kak naslov od kakšnih tujih strani,k na slovenskih ni nč pametnega.
že v naprej se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam
Logiran
mihus
gost
«
Odgovor #157 :
petek, 27.12.2002 : 21:23:05 »
sj pizda...vsi mi tezijo kak bo pes napadu druge...Jih kao pobiju....nwm men se to zdi cist IDIJOTSKO mislenje o tem psu...jst osebno ce bi ga meu...bi ga vzgojiu u pravo MUCKO=))))
ne pa eni KRETENI ko jih uzgajajo tak da so NAPADALNI!!!to mi ni vsec!!!
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 134
«
Odgovor #158 :
nedelja, 29.12.2002 : 17:13:18 »
Jaj jaj.... kreteni niso tisti, ki o pasmi ne vedo nic razen kar preberejo iz Jane in Novic... to so kvecjemu tisti, ki si v naprej (tudi pod vplivom casopisov) izoblikujejo nek svoj "prav" in kaj drugega in drugacnega sploh nocejo slisati.
Logiran
hokejist
gost
«
Odgovor #159 :
torek, 14.01.2003 : 16:16:42 »
yo mihus....me love pittbulls too!!sj so legende psi...sam res so kreteni tisti ko mislijo da napadajo...
PS:a ma kdo kej slik mi za poslat prosim...lahk tud...am.staford terrier!!!
Logiran
Nika2002
novinec
Spol:
Sporočil: 11
«
Odgovor #160 :
sobota, 08.02.2003 : 15:30:55 »
Lep pozdrav!
Moj prijatelj je imel pitbull terierja, ki je bil kot muca. Nikoli ga ni udaril ali kakorkoli grdo ravnal z njim. Pes je bil lepo vzgojen in res pravi mucek. Pes je skupaj z njegovim otrokom odraščal. Po treh letih pa je otroka ugriznil. Stvar pa se pri tem ni končala. Vsakič ko je otrok prišel v isti prostor kjer je bil pes, je pes začel nanj renčati. Zato se je prijatelj odločil da bo dal psa uspavati.
Tudi sama pa razmišljam o nakupu ameriškega Stafforda, vendar pa me ravno zaradi opisanega primera skrbi, da sta si ameriški stafordski terier in ameriški pitbull terier po značaju preveč podobna, saj imam tudi sama doma 2 meseca staro punčko. Ali mi kdo zna pojasniti razliko med tema dvema pasmama?
Hvala in lep pozdrav!
Logiran
Schmitttrigger
gost
«
Odgovor #161 :
sobota, 08.02.2003 : 18:34:43 »
Citat
skrbi, da sta si ameriški stafordski terier in ameriški pitbull terier po značaju preveč podobna, saj imam tudi sama doma 2 meseca staro punčko. Ali mi kdo zna pojasniti razliko med tema dvema pasmama?
Tezko je govoriti o razlikah med tema dvema pasmama, se zlasti ker pri am. staffih ni nobenih posebnih vzrejnih zahtev glede karakterja (izkljucno razstavna vzreja) in pri APBTjih je teh zahtev se toliko manj, ker za slednje ni pri nas niti ustreznega kluba, ki bi skrbel za vzrejo in dolocal smernice. Formalne pasemske znacilnosti oziroma zahteve - ce jim sploh lahko tako recemo, ker se jih nihce ne trudi formalno izvajati - so pri obeh pasmah enake: zaupljivost, naklonjenost, prijaznost do ljudi. In naceloma za pse to se velja. Se pa na formalne pasemske opise naceloma ni prevec za zanasati, ker so pricakovane znacilnosti pasemskih psov dejansko odvisne od same posamezne vzreje, oziroma vzrejne selekcije, ki jo na dolgi rok vrsijo vzreditelji in ne neke formalne pasemske pripadnosti (ob tem pa upostevaj se, da je genetika stvar nakljucij in da pri vzreji zivali govorimo o vecji ali manjsi
verjetnosti
, ne gotovosti). Celovito gledano, se stvar torej vrti predvsem okoli posameznih vzrediteljev in njihovih pogledov in ravnanj.
V tvojem postu vseeno malo prehitro sodis vse pse po enem primerku, se ti ne zdi? Vsak pes je, poleg tega da je produkt vzreje, (lahko ali pa ne) usmerjene k dolocenemu tipu, tudi individuum zase in vsak odrasca v drugacnih okoliscinah, kar tudi pusti svoj pecat. Je pa dejstvo, da zna biti otrok+pes (katerekoli pasme) precej kocljiva zadeva in se je ne sme jemati prevec zlahka. Ce imas kolickaj obcutka pse (in casa!), potem gres lahko v nakup psa. Se pa dodobro prepricaj v verodostojnost vzreditelja, kar se tice karakterja njegovih psov, preden kupis psa pri njemu. Bodi pozorna na njegova stalisca in poglede na stvari, bodi pozorna na nacin, po katerem izbira pse za vzrejo, opazuj njegove pse, starse psov (so zaupljivi in prijazni, zadrzani, nezaupljivi, agresivni? Sprejemljivi so samo prvi...)... in ne verjemi vsega na besedo. Se preden si kupis psa pa se ustrezno izobrazi o psih (torej kako ravnati s psom ob otroku, kaj dovoliti psu in kaj ne, podobno za otroka... in seveda kako ravnati, ce ne gre vse po nacrtih), ni pa slabo tudi ce gres s psom kasneje v malo solo in na tecaj poslusnosti.
Moje mnenje: ce menis da imas dovolj potrpljenja, casa in znanja za potrebno skrb in vzgajanje psa ob otroku, potem gres lahko v to. Sicer pa dobro premisli, ce je res smiselno in dobro kupiti psa. Sploh pa kaksnega malo bolj zahtevnega ali vecjega. Vse skupaj se najbrz bere kot ze nestetokrat zjodlana zgodba, toda splaca se jo premisliti.
Logiran
Nika2002
novinec
Spol:
Sporočil: 11
«
Odgovor #162 :
nedelja, 09.02.2003 : 00:41:25 »
Pozdravček!
No, hvala za pojasnila. Naj pa ti povem, da s psi že imam izkušnje, saj sva z možem imela že dva nemška bokserja, vendar sta oba zbolela za rakom. Eden pri starosti skoraj sedem let, drugi pa star komaj 14 mesecev, zato se sedaj odločava za nakup druge pasme, ki ni tako podvržena raku kot bokser. Vem, da z samo vzgojo psa skupaj z otrokom ne bova imela težav. Kar se tiče vztrajnosti tudi ne. Skrbi me samo zato, ker je pitbull terier (ali pa staford) veliko bolj močan pes kot drugi. In ker naju pač skrbi za najinega otroka, ne veva, če je to prava pasma. Spremljava pač izkušnje drugih, ki te pse imajo in jih poznajo. Nisem pa zasledila še nobene konkretne primerjave med omenjenima dvema pasmama.
Hvala za odgovor!
LP
Logiran
pitt
gost
«
Odgovor #163 :
nedelja, 09.02.2003 : 10:54:33 »
mogoče se je pes počutil zapostavljenega in je bil ljubosumen na otroka.Samo moraš pa dati vedeti psu,da si ti njegov gospodar.Nism še slišala za tak primer,v našem mestu imajo skoraj vsi pitbulle in otroke skupaj v stanovanju in še nikoli se ni nikomur nič zgodilo.
LP
Logiran
BlueMaco
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 113
«
Odgovor #164 :
nedelja, 09.02.2003 : 14:21:02 »
Pozdravljena Nika,
O sami "razliki" med amstaffom in am. pitbullom je bilo ravno pod to temo ze veliko napisanega. Preberi prejsnja sporocila.
Kaksne konkretne razlike ni, "razlika" je bolj stvar registracije pri razlicnih kinoloskih organizacijah.
Jaz ti, vsaj na trenutno stanje pri nas, bolj priporocam rodovniskega amstaffa (American Staffordshire Terrier-ja), ker je le tu vseeno vec kontrole nad vzrejo. Kinološka zveza Slovenije oz. njena vzrejna komisija za terierje pregleduje pse, ki naj bi bili uporabljeni za vzrejo, cesar pa pri am. pitbullih ni in je prepusceno posameznikom. Dokler je posameznik odgovoren vzreditelj je v redu, sicer ...
Kar se tice znacaja pa med njima ni razlike.
Lp, Tina
Logiran
Strani:
1
...
6
7
8
9
10
[
11