o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 06.11.2024 : 17:23:58
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
Druge pasme
| Tema:
American Pitbull terier
Strani:
1
...
26
27
28
29
30
[
31
]
32
33
34
35
36
...
64
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: American Pitbull terier (Prebrano 165601 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Desobediencia
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.488
Re: American Pitbull terier
«
Odgovor #450 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 19:54:23 »
Citat: s|mon , ponedeljek, 30.04.2007 : 19:11:14
Ne Thor nima rodovnika, ampak zelo žalostno je to, da sem imel možnost rodovnik kupit, za določeno vsoto denarja. ne me spraševat na kakšen način, ker ne vem. ampak očitno se tud take stvari dogajajo. vzreditelj ni imel namena sparit svoja psa, ampak jih je zalotu med paritvijo, ko je že blo prepozno.
E, in ti praviš da je človek ful pošten:)
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
Sporočil: 61
«
Odgovor #451 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 20:31:48 »
mislim da nism nikjer reko da je ful pošten, js sm se za nakup odloču večinoma zarad psa in ne zaradi lastnika, čeprav ima lastnik tud velik vpliva, morm rečt. pr men je blo tko, da ko sm s thorom preživel mal več časa, sm se zalubu v njega. to je podobno kot če se zaljubiš v punco in jo hočeš met, ne glede kakšni so starši, čepra je to tud pomembno, ampak takrat pač ne razmišljaš trezno... ampak to je že druga zgodba
men se je thor dopadu zarad izgleda in pa karakterja, pa sm si ogledal več legel... po eni strani ni prav da obstajajo rejci, ki takole parijo pse, ampak po drugi strani, če pa jih ne bi bilo, pa tudi te prečudovite pasme ne bi bilo v naši državi, ker mislim da rodovniških pitbullov v sloveniji ni. Preprečit, da pa psi ne bi prišli v napačne roke pa ni mogoče, oz. zelo težko, pa naj ima pes rodovnik ali pa ne.
ne mi zamerit, ampak to je pač moje mnenje...
Logiran
saska
odvisnež
Sporočil: 563
«
Odgovor #452 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 23:15:02 »
Citat: s|mon , ponedeljek, 30.04.2007 : 19:19:32
ampak za sterilizacijo je treba plačat.
A za oskrbo celega legla mladičev pa ni treba plačat
Če želiš, da je za mladiče ustrezno poskrbljeno celih 8 tednov, kolikor morajo biti pri mami te pride zelo, zelo drago. Med brejostjo je treba za psičko ustrezno skrbeti, hraniti se jo mora s kvalitetno hrano in mora biti veterinarsko pregledana (že to je drago). Mladičke je treba razglistiti, cepiti, veterinarsko pregledati in dohranjevati (da ne izčrpaš psice) in vse to veliko stane. Pa tudi pitbulli imajo številčna legla, zato se stroški precej pomnožijo. V bistvu je proti temu sterilizacija pred kotitvijo še najmanjši stošek
Citat
po eni strani ni prav da obstajajo rejci, ki takole parijo pse, ampak po drugi strani, če pa jih ne bi bilo, pa tudi te prečudovite pasme ne bi bilo v naši državi, ker mislim da rodovniških pitbullov v sloveniji ni
Vidiš, ker večina ljudi razmišlja točno tako, kot ti je stanje takšno, kot je. Kaj pa če pogledaš iz malo drugačne perspektive. Kaj pa če bi raje, kot da kupiš psa pri prvem šteparju za vogalom, raje uvozil rodovniškega psa? Če bi več ljudi naredilo tako, bi mogoče lahko začeli tudi pri nas z rodovniško vzrejo in bi pasma obstajala tudi pri nas (pasma v pravem pomenu besede). Ah ja... to so samo sanje...
Aja pa tudi v Sloveniji imamo rodovniške pitbulle, vendar jih je proti nerodovniškim res izjemno malo, žal...
Dokumentarca Off the chain pa še nisem gledala. Sem pa že slišala zanj in upam, da ga bom kje lahko dobila v prihodnosti
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.477
«
Odgovor #453 :
torek, 01.05.2007 : 07:38:56 »
Citat
Citat: s|mon , ponedeljek, 30.04.2007 : 20:31:48
po eni strani ni prav da obstajajo rejci, ki takole parijo pse, ampak po drugi strani, če pa jih ne bi bilo, pa tudi te prečudovite pasme ne bi bilo v naši državi, ker mislim da rodovniških pitbullov v sloveniji ni.
Ja, in zaradi takšnih rejcev, imaš ti doma, kljub lepoti, simpatičnosti, dobremu karakterju, samo mešanca, ki je takšen kot APT. Zaradi takšnih se prečudovita pasma v naši državi ne bo "prijela" kvečjemu te lahko trgovec v primeru, da psa ne boš kastriral še kdaj pokliče in te proti plačilu ali v zamenjavo za lastništvo nad mladičkom nagovori za kakšen "skok". In Zemlja se vrti naprej ...
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
«
Odgovor #454 :
torek, 01.05.2007 : 14:46:40 »
js se strinjam z vama, ampak veliko ljudi v sloveniji, ko kupujejo psa gledajo tudi na denar. kolikor sm js informiran stanejo taki rodovniški pitbulli krepko čez 1000€, kar si pa velik ljudi ne more privoščit. tak da mamo tu dva problema, visoka cena in strah ljudi pred temi psi. torej imamo malo možnosti da se pasma prime pri nas. da bi imel js dovolj denarja bi biu najbolj srečen človek, da bi si lahk uvozil rodovniškega pitbulla... vendar sm zaenkrat sam še študentek, ki za take stvari nima dovolj denarja, na žalost. sm pa prepričan da bom nekega dne lastnik rodovniškega pitbulla, do takrat, bom pa posvečal življenje mojemu Thoru, ki me pravkar vleče za copat, ker bi rad da se greva kopat
aja, saska, glede dokumentarca, imaš ga na
www.torrentreactor.net
, pa si ga tam potegneš dol. drgač ti ga lahko tud pošljem, če ne bo šlo drgač. upam da s tem oglaševanjem ne bom zmotil Jane...
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.488
«
Odgovor #455 :
torek, 01.05.2007 : 15:16:37 »
Citat: s|mon , ponedeljek, 30.04.2007 : 20:31:48
po eni strani ni prav da obstajajo rejci, ki takole parijo pse, ampak po drugi strani, če pa jih ne bi bilo, pa tudi te prečudovite pasme ne bi bilo v naši državi, ker mislim da rodovniških pitbullov v sloveniji ni.
Koliko slovenskih pitov pa je po izgledu tipičnih predstavnikov pasme, mislim da res zrastejo v neke pite?
Logiran
saska
odvisnež
«
Odgovor #456 :
torek, 01.05.2007 : 17:59:16 »
Citat: s|mon , torek, 01.05.2007 : 14:46:40
kolikor sm js informiran stanejo taki rodovniški pitbulli krepko čez 1000€
Si slabo informiran
Rodovniškega pitbulla dobiš že za 250-300€ pri naših južnih sosedih.
A lahko vprašam kakšna je bila cena tvojega Thora? Drugače pa ne vzet naših komentarjev, kot slabonamerne... Ozaveščanje je ključ do vsega skupaj, zato pa pišemo vse to
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #457 :
torek, 01.05.2007 : 18:19:18 »
Jaz mislim, da SImon itak ne jemlje našega pisanja kot slabonamernega. Saj po eni strani ga itak razumem, študent, želja po določeni pasmi, in očitno v napačnih informacijah o ceni rodovniškega psa. In prepričana sem, da je obema zelo lepo, naj bo tako tudi v bodoče.
Kakorkoli že, upam pa, da bo poskrbel za to, da vsaj Thor ne bo imel potomcev.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #458 :
torek, 01.05.2007 : 18:27:24 »
Me pa še nekaj zanima. Kako se pa razume s tvojim samčkom, ki je bil pri hiši že prej? A imaš kaj težav?
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
«
Odgovor #459 :
torek, 01.05.2007 : 20:59:35 »
Vem da vaši komentarji nisi slabonamerni, na začetku sm se sicer počuto mal ogroženega ker ste me kr mal napadli, ampak sej vem da ste mel dobre namene in tak je tud prav, ker imate več izkušenj s psi kot js in to razumem. glede izgleda slovenskih apbt-jev pa morm rečt da sm videl že kr nekaj tipičnih predstavnikov, ker sm prek interneta videl že velik apbt-jev iz ZDA. tud v dokumentarcu jih zlo velik pokažejo. res pa je da v sloveniji še nism videl plavih, oz. blue pitbulls. se pa psi tudi po videzu razlikujejo, kar pa je odvisno od ameriških vzrediteljev, oz. vzrediteljev nasploh in to mislim tiste taprave. zdej če bo saska dobre volje in bo namest mene prilepila slikkce, vam lahko pokažem očeta mojega Thora, pa lahk komentirate glede videza.
cena Thora je bla 250€, ker bi naj bil jeep-rabbel linije? če je to res ne vem.Znanec, ki je vzreditelj bernskih planšarjev in zlatih prinašalcev, mi je povedal da je sam hotu nabavit rodovniškega pitbulla, sicer iz Srbije, ampak so bili psi tam predragi, okoli 1000€.
Drobtinica, psa ste se zelo dobro ujela, vendar so se sorodniki odločili (pes ni bil naš, ampak od starih staršev, ki živijo v neposredni bližini) da bo najbolje da ga podarijo in še preden je lahko naša družina kakorkoli posredovala so ga odpeljali, še poslovit se nism meu priložnosti
Logiran
saska
odvisnež
«
Odgovor #460 :
torek, 01.05.2007 : 21:31:56 »
Lahko mi pošlješ slike, ja... Ni problema
Je pa tako veliko tipov pitbullov, da nima smisla komentirat kako tipično izgleda pes, ker ima vsak človek svoj okus. Zame tipično predstavnico pasme sem prilepila par strani nazaj, je pa psička šampijonka po UKC in ADBA standardu. Tak pitbull je zame pravi pitbull
Pri nas takih ne vidiš...
Logiran
saska
odvisnež
«
Odgovor #461 :
sreda, 02.05.2007 : 00:52:35 »
Simon dobila sem slike. Upam, da mi ne boš zameril mojih besed, ampak leglo iz katerega je Thor sem videla na bolhi... Moje osebno mnenje je, da tako mama, kot oče legla nista pitbulla, vsaj ne prava pitbulla. Sta mešanca med psi tipa bull. Imam celo shranjeno sliko mame tvojega Thora.
Evo mama:
http://i23.photobucket.com/albums/b356/saska_zajc/mjm.jpg
In oče:
http://i23.photobucket.com/albums/b356/saska_zajc/lol.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b356/saska_zajc/_45b78b5c1eda1.jpg
Mama ima za pitbulla preveč potlačen gobec. Po moje je mešana z bokserjem...
Oče ima pa hudo prekratke noge za samca
Jaz se že za paritev takih psov nebi odločila, prav tako pa ne za nakup njunih potomcev... Thora si zelo, zelo preplačal, če sem čisto odkrita. No, ampak zdaj je kar je in tega se ne da spremeniti. V glavnem Thora imej rad neglede na to v kaj bo zrasel.
Pri nakupu naslednjega psa bodi pa malo bolj previden, pred nakupom se malo bolj pozanimaj glede vsega skupaj in kupi psa pri preverjenem vzreditelju rodovniških psov
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #462 :
sreda, 02.05.2007 : 00:59:07 »
Za primerjavo:
http://www.westminsterkennelclub.org/2007/results/breed/amstaff.html
To so rezultati letošnjega Westminstra, najpomembnejše ameriške pasje razstave. Če klikneš na breed judging pod podatki zmagovalnega psa in psice ameriškega pitbull terierja oziroma ameriškega stafford terrierja, se ti odpre njuna fotografija.
Logiran
saska
odvisnež
«
Odgovor #463 :
sreda, 02.05.2007 : 01:10:14 »
Kalsang, Ameriški Pitbull Terrier in Ameriški Staffordshierski Terrier sta dve popolnoma različni pasmi
Nekaj strani nazaj sem pisala o tem...
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
«
Odgovor #464 :
sreda, 02.05.2007 : 12:23:59 »
Hvala za slikce. Ja sej men se je tud mama zdela ful podobna bokserju, ampak ko sm jo pa v živo spoznal, se mi je pa zdela čist drugačna. Ampak v tisti vnemi mnda tud nism bil tak fejst pozoren. Glede očeta pa ne vem, se mi je zdel dokaj tipičen pitbull, zato sm tud vzel Thora ker mu je najbolj podoben, res pa je da bo meu Thor daljše tačke, kar ima po mami. No sej, zdaj je kar je, men se Thor po videzu zelo dopade in mi zdaj ni važno kašna sta njegova starša, pa tud če bi zvedo da je mešanca med pudljem in pitbullom
Glede denarja mi pa sedaj tudi ni žal, če bi to zvedel prvih nekaj tednov bi mi mogoče bilo, sedaj pa, ko vem da lahko v opisovanju Thora uporabljam same superlative, mi ni niti najmanj
Logiran
Strani:
1
...
26
27
28
29
30
[
31
]