mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 15.08.2024 : 15:09:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo za zaščito živali Pomurja
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 77   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo za zaščito živali Pomurja  (Prebrano 266099 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #330 : sreda, 27.10.2010 : 10:15:03 »

Pomurke, bravo Cheesy bravo! Krasen je (sem ga videla na FB)! Se ga lahko naroči tudi preko maila, da vam telefoni ne pregorijo?
Logiran

Unikatne tablice in portretki
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #331 : sreda, 27.10.2010 : 11:09:45 »

Lahko Smiley pisi na: dzzpom@gmail.com

Hvala :*
Logiran
Dominika
midi
****
Sporočil: 393


« Odgovor #332 : sreda, 27.10.2010 : 21:02:46 »

Vsem društvom:
a bo kaj novoletnih čestitk pri vas za kupit?
Da ne nabavljam drugje.....

LP, Dominika   Kiss
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #333 : sreda, 27.10.2010 : 21:10:19 »

Dominika, mi se jih žal nismo lotili, zdaj pa smo verjetno že prepozno... Če ne prej bodo na voljo naslednje leto :-)

Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #334 : sreda, 27.10.2010 : 21:12:46 »

V A B I L O  !

V torek, dne 2. 11. 2010, ob 18 uri ,

Vas vabim na

redni mesečni sestanek in druženje članov DZŽPomurja.

Dobimo  se v sobi št. 12 (I. nadstropje) restavracije Zvezda, Trg Zmage 8, v centru Murske Sobote.

 

Kaj so teme našega tokratnega srečanja?

Med nami bomo pozdravili nove člane in jih seznanili z našim delom in aktivnostmi. Do konca tega koledarskega leta bomo izvedli več stojnic na javnih mestih (v trgovskih centrih). Natisnili smo lastne koledarje za leto 2011, ki jih bomo razdelili med člane, ki jih boste lahko delili proti donacijam (na koledarju so naši lastni posnetki tistih živali, katerim smo pomagali najti nove lastnike in jih tako rešili slabih razmer…).

Skratka ob prijetnem druženju se bomo spoznavali in pogovarjali o tekočih «živalskih« problemih in kaj lahko mi storimo za izboljšanje razmer predvsem pred bližajočo se zimo

(živali pozimi, stojnice, zbiranje donacij, ponudba koledarja, zaključek leta,…).

 

Na sestanku lahko poravnate tudi članarino za leto 2010!

V l j u d n o  v a b l j e n i !

 

Breda Habjanič

Predsednica društva

040/736-313
Logiran
Dominika
midi
****
Sporočil: 393


« Odgovor #335 : sreda, 27.10.2010 : 21:19:38 »

Ni prepozno, ni!
Imate še cel mesec časa!   Wink
Kakorkoli že, saj sva v navezi pa bom izvedela, če bo kaj,  ali ne?
LP
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #336 : sreda, 27.10.2010 : 22:10:19 »

Dominika :-)

Tvoja želja moj ukaz Cool. Imamo novoletne voščilnice predaja Lansko leto jih je izdelala in jih podarila Društvu za zaščito živali Pomurja naša prijateljica, da smo jih lahko ponujali na naših stojnicah. Kar precej jih je še ostalo - niso pa z živalskimi motivi.

Za več informacij najbolje da pokličeš našo zlato terenkico na 070 879 212 ali pišeš na dzzpom@gmail.com.

Jutri jih še pofotografiramo, mogoče pa se kdo še odloči za nakup naših voščilnic  Cheesy.

Logiran
Dominika
midi
****
Sporočil: 393


« Odgovor #337 : sreda, 27.10.2010 : 22:11:30 »

Super!
Vas kontaktiram.
Hvala!  Kiss
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #338 : petek, 29.10.2010 : 22:21:10 »

Psičko Mary smo našli zapleteno v verigo in žice, Spock je mačji mladič, ki je na videz mrtev ležal na asfaltu, plešoči Don je pes, ki je več kot desetletje preživel na verigi, pripet ob avtomobil, Riki nas je ves shujšan pričakal pripet na težko verigo, Roxa je psica, ki je pred našim prihodom kotila še eno neželeno leglo, pričakala nas je v družbi šestih malih nogometašev.

Od leta 2006, ko prostovoljke in prostovoljci delujemo pod okriljem Društva za zaščito živali Pomurja, smo se srečali z mnogimi. Večina je bila ob prvem srečanju sestradanih, prezeblih, poškodovanih, zapuščenih ali neželenih. Vsak izmed njih ima svoje ime, svojo zgodbo in znotraj te zgodbe eno samo življenje, ki smo ga skušali izboljšati ali olajšati.


Mary

Spock

Don

Riki

Z našim delovanjem skušamo zgodbe tistih, ki ne morejo govoriti, narediti slišne in slišane. Mnogim pomagamo tako, da informiramo njihove skrbnike in sodelujemo pri iskanju novih domov za pasje in mačje mladiče, skrbniki pa poskrbijo za sterilizacijo svoje psice ali mačke, ki tako ne bo nikoli več kotila neželenih mladičev, ki jih je toliko, da jim je zelo težko najti nove domove. Drugim pomagamo z nujno veterinarsko pomočjo, socializacijo in iskanjem novih domov zanje. Nekatere izmed njih pa žal srečamo komaj na koncu njihove poti, tako bolne ali poškodovane, da naša skupna pot ne pelje dlje kot do veterinarja in končanja bolečine z evtanazijo, medtem ko smo do zadnjega trenutka z njimi in ob njih.

Mary v novem domu kraljuje na kavču, Don je zadnje mesece življenja preživel s svojo družino in ni poginil sam, daleč od svojih ljudi, Spock je zrasel v krasnega mačkona in dneve preživlja med krajo solate, sladolednih lučk in poležavanjem na postelji, Riki je verigo okoli vratu zamenjal za rdečo ovratnico in leseno koča zase vso hišo, Roxa in njen mladič pa svoj stalni dom še iščeta.

Mnogo jih je, ki potrebujejo glas in pomoč, in morda ste prav vi njihova priložnost. Sterilizirajte in kastrirajte svoje živali in tako preprečite, da bi neželeni mladiči nekje v mukah poginjali, ob primerih zanemarjanja ali mučenja ne poglejte stran, ampak se obrnite na Društvo za zaščito živali Pomurja, kjer vam bomo pomagali z nasveti, kako izboljšati ali rešiti še eno življenje. Če razmišljate o hišnem ljubljenčku, morda vaš kavč čaka prav na katero izmed živali, ki ji pomagamo iskati nov dom.

Hišne živali so naša odgovornost in s skupnimi močmi, osveščanjem in delom skušajmo doseči, da bo tistih, ki nimajo vode in hrane, ki leto za letom kotijo neželene mladiče, ki so zapuščeni, zavrženi ali celo življenje preživijo na prekratki verigi vsako leto manj.
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #339 : petek, 29.10.2010 : 22:22:43 »

»V Društvo za zaščito živali Pomurja smo včlanjeni povsem navadni ljudje z družinami, obveznostmi, službami ali še taki, ki obiskujejo šolo. Jezimo se na politike, se radi zabavamo v dobri družbi in nasmejimo dobri šali. Kar nas združuje je to, kar nas spravlja v dobro voljo: ljubezen do živali. Radi se nasmejimo mlademu razigranemu mačku, ki zganja norčije, in ponosno stopamo ob našem psu, kot naš pes ponosno stopa ob nas.

Verjamemo, da nihče ni posebno vesel, ko je mačka spet breja, morda že tretjič to leto, saj ne vemo, kam naj z mladiči. Nikamor z njimi! Ko se enkrat že kotijo, jim moramo pustiti živeti in poskrbeti zanje. Ko je mačka že breja, smo prepozni. Zato razmišljajmo v naprej in sterilizirajmo svojo mačko ali psičko!

Sterilizacija samičke je operacijski poseg, ki ga v splošni narkozi opravi veterinar. Po operaciji samička ne more več zanositi in ne prinaša domov nezaželenih mladičkov. Sterilizacija je najboljša odločitev za vse: za samičko ( saj jo zaporedne brejosti izčrpajo, če ji prehitro odvzemamo mladičke, lahko pride do vnetja dojk, paritev pa je eden najbolj pogostih načinov prenova neozdravljivih bolezni kot sta levkoza in mačji AIDS) in za vas, ki ste enkrat za vselej rešeni problema, kam z mladiči, oz. kako nahraniti vse te mladiče.

Kakršnokoli nasilje nad živaljo je prepovedano in kaznivo. Slaba oskrba živali pa je slab zgled za vaše otroke, vnuke, sosede in celotno okolico. Primerno in neprimerno ravnanje z živalmi je opredeljeno tudi v zakonodaji, izpostavila bi 11. člen Zakona o zaščiti živali (Ur. l. RS, št. 43/2007), ki pravi: „Skrbnik hišnih živali mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali.“.

Člani Društva za zaščito živali vas zato pozivamo, da preprečite neželene kotitve živali, preden je prepozno, in sterilizirate svojo žival. Z vprašanji in dilemami se lahko obrnete na nas, zato smo tukaj.

Obrnite se na nas tudi, če boste kje videli zanemarjanje ali mučenje živali – ne pustite, da nemočna bitja trpijo! Obvestite tudi pristojni organ – veterinarsko inšpekcijo v Murski Soboti na naslov: VURS OBMOČNI URAD MURSKA SOBOTA, Kocljeva ul. 10, 9000 Murska Sobota, Tel. št.: 02/521-43-40, E-pošta: ou-murskasobota.vurs@gov.si

Pustite živalim, da narišejo nasmeh na vaših ustnicah, kakor nasmejijo majhnega otroka. Pustite živalim, da vam pokažejo, da vas imajo rade, vi pa jim pokažite, da vam lahko zaupajo, saj vam ni vseeno.«

Ana, članica Društva za zaščito živali Pomurja
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #340 : sobota, 30.10.2010 : 00:33:39 »

 Kiss Zlate ste.

A lahko spomnim vse, ki se lani še niste odločili za donacijo 0,5% dohodnine (ki bi sicer šla državi - skratka, v nič) - da letos ne pozabite izpolniti izjave in jo odnesti na občino? Do konca leta je še čas za to.  Pomurčki vam bodo hvaležni.

Punce, napišite prosim semle še enkrat davčno številko - jo je potrebno navesti na izjavi. Potem pa gremo spet v akcijo nabiranja donatorjev! Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #341 : sobota, 30.10.2010 : 00:34:44 »

Khm.. kdor išče, ta najde.

Evo davčne številke: Cheesy

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI POMURJA (DZŽP)
DAVČNA ŠTEVILKA: 19446993
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #342 : sobota, 30.10.2010 : 21:29:11 »

Koledar DZŽ Pomurja je natisnjen, v pomanjšani verziji si ga lahko ogledate tukaj:


>> KOLEDAR 2011 <<



Upam, da vam bo kje na vidnem mestu v stanovanju, hiši, delovnem mestu ... polepšal vsak dan v letu 2011!  Smiley

Nekaj koledarjev je pri meni v Domžalah. Če je katera zainteresirana, naj se javi na iscemnovdom@gmail.com
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #343 : sreda, 03.11.2010 : 14:57:10 »

Danes sem po pošti prejela koledar in sem takole Cry (od ganjenosti) in takole  Cheesy
Punce, super ste, res  Kiss Kiss
Zdaj grem pa denarce nakazat Wink
Logiran

Unikatne tablice in portretki
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #344 : sreda, 03.11.2010 : 17:30:16 »

Hvala  Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 77   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo za zaščito živali Pomurja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines