To, da je Moja čist nora, niso nobene novice.
To, kak cirkus zganja cele dneve, tudi ne. Pa je cirkuse mende Zoki prepovedal, nje, ampak pri nas to N-Č ne zaleže. Ker baba je cirkusantka z dolgo podlago, le da se žal noben ne smeje, bolj na jok nam gre.
Kaj pa je počela te dni?
Npr. Projekt Gromada
Začela je ful čudaško, celo za lastna merila. Zaprla je vrata od sobe, benga spustila not za dlje časa, spala na kavču, celo dnevno razf...učkala... In obenem nenehno neki nakladala o inTerjerijih. Ja madonatrbovlje, pa da ni slučajno kakšno grižo inTerjersko tam skrila?
Celo unadva drekača sta bila mal zaskrbljena, meni se je od stresa kr špeh topil (to se tko reče, valjda, da je špeh le na Njeni riti). Sem hodila pošlušat na vrata, pa kukat not, če je pustila vrata priprta.... N-Č se ni slišalo, N-Č se ni vidlo. Pa je mogoče tolk mim, da je crknjenga psa prinesla? Saj tko je čorava, da bi ji ga mimgrede kdo uturil.
In potem je včeraj Nas!! zaprla v dnevno, slišati je bilo ropot in preklinjanje, vrata, topotanje, še več preklinjanja, pol je pa končno odpla vrata in smo seveda šli videt kaj hudiča je tam počela. V sobi pa... Gromada!!
Neki tko velikega in grdega, k nasedla letalonosilka zgleda
valjda da je TR bil cel navdušen, on ima znan sofisticiran okus
za dreke
Skratka, pogrešam Mojo lepo staro posteljo in na tole grdobo ne grem!! In basta!!
Potem pa.
Začela je - na, zdaj boste vidli, da je še za Polje prehud primer - začela je unadva trenirat. Unadva pa, k Vid in Pero, buhjunimarad. In pustita se ji maltretirat. Si je umislila, da se gre nemške šole in vpije nanju: Op! Trt! Mrt! Ausvajs! Cvaj partizanen! Šajze! Edelšvajn ferkel! Vid in Pero, buhjunimarad, se pa delata, da vse zastopita. TR sicer ne bi zastopil, pa tut če bi mu luknjo v glavo zvrtala in direkt not vpila, se pa dela, da je to kul, ona pa cela vesela. Un ta debu kreten je še hujši, un hodi za Njo in ponavlja tiste monade in pol vpije, ker mu Ona ne da priboljškov za blekmejling, ampak samo takrat ko ona zavpije Šrankengešmak!
In pol še pride k meni z idejo, če bi jaz tut mal po nemško govorila. Ferpis dih, draga guspa, to je vse, kar mam za povedat
Nimam več kaj za dodat. Saj je že dost hudo.
Vaša, uboga, im dunkeln laub, Mila