Baba se je vrnila
Pa tako lepo je bilo, ko Je ni bilo doma. Zlata Soseda nas je lepo rihtala, pol je pa prišla Ena Tanova. Ne vem, kje jo je Moja našla, ampak je bila kr soliden material za ukazovanje, kar sem takoj pogruntala in tole Tanovo maltretirala kukr se je le dalo
Vsakič je mogla it na balkon eno uro sedet in me čohat, medtem ko sem jo špikala v koleno, da je ne bi revma zagrabila
Kaj je ta folk bedast, da si pusti tkole ukazovat, neprecenljivo
No, in pol je prišel dan, da se Moja vrne. In se je vrnila. Pride not in takoj začne z vpitjem. Ja madona, baba tečna, a nis mogla ostat tam, kjekoli si že bila
Pol je pa začela vprašanja zastavljat. A jaz zgledam k Jonas mogoče
Pa glejte no ta seznam vprašanj:
- kdo je na hodniku bruhal. Ja kdo pa bi. Nogometna reprezentanca, mogoče. Saj so se lepo videli sledovi debelih nog
- kdo je iz omare kup cunj na tla vrgel in jih angorno oplemenitil. Lih nimam druzga dela, pa da se grem tega s temi mizernimi cunjami, na katere se niti dlake lepo ne primejo več
- kdo se je onegavil z njeno belo bluzo na sred dnevne sobe. Mislm no. Spolni manijak je v tej bajti le en
- kdo ji je gate iz predala ven pometal in zložil okoli postelje, da lahko prec vidi, kolk jih je. Ta pa je tudi bosa. Fetiš na njene gate klele ima le en bolnik
- kdo je v njeni najljubši posteljnini izvrtal ogromno luknjo. Kako kdo. Lubadarji, kdo drug. Saj so rekli na MKO, da je te nadloge odločno preveč
- kdo je kovter odvlekel v hodnik in ga namočil v skledo z vodo. Cunami, cunami je bil, Njo pa N-Č briga, kako smo se rešili
- kdo je najbolj priden v tej bajti. No, tega pa ni vprašala, kokoš. Pa bi ji lahko prec povedala.
In lih smo se za silo nekako prilagodili novim kriznim razmeram, ker baba šteje zalogaje in noče na balkon
pol pa pride na vrata Armija
in iz patrije ven prigomazi ena
Suha Južna Sem ji po vseh predpisih povedala, da kle prvo streljamo, potem pa sprašujemo za geslo, ampak SJ je to šlo zuuuum skozi glavo. Jo bo treba še kdaj prestrašit, da bo bolj spoštljiva.
TR je godrnjal cel dopoldan, TS je pa čist hin, ker mu je Bolha dala ene sedemindvajst bucev in je celo jest pozabil od težkega presenečenja
Tile butci se Ni-Ko-Li ne bodo naučili, kako je treba ravnati z damo
Čeprav sta si tamala in dama približno tko podobni k krava in bicikl, ampak vseeno
Iz pekla bede in nerazumevanja vas lepo pozdravlja vaša, od čudaških idej nore babe že fejst utrujena
Mila