Oj, kakšna štala je pri nas te dni
No, ja, tukaj v tej hiši tapravega redu ni nikoli, da smo si na jasnem, toda zadnje par dni je pa total kaos in destrukcija. Ko-ma!!
Začelo se je včeraj, ko je zatulil parlatofon
Ej, če kaj sovrašim, pol je to ta zoprn umetni rezki hrup
In čeprav vsakič vsakič vsakič zarenčim in se skrijem pod kavč, Moja še ni poštekala, da je treba tole škatlo s stene stolčt dol in v smeti vržt
No, rečeno storjeno, sem se inštalirala v kujalnico, vhodna vrata so se odprla in not sta prišla dva para nog
Jaz sicer noge imam rada in jih z veseljem povoham in včasih kakšen prstek malo poprobam, če je slučajno kaj preveč čevapčiču podoben, toda princip je princip, sem kar ostala spodaj
Ampak, ljudje dragi, kaj se je pol začelo dogajat
Prvo so moj tepih
dali stran
, pol so še mojo mizico
nekam odnesli, nakar se je začel čuden hrup in neko komešanje po sobi
No, pol sem pa le morala it videt, kaj za enga hudirja počnejo, in me je skorajda fršlog
vsi trije so poskušali splezat na okno v spalnici
Matr norega folka, vam povem, čist se jim je odklopilo. Sumila sem, da je zaradi hrane, ki je bila na mizi in sem jo dobro prevohala, pa kaže, da ni bila kužna, ali vsaj toksini ne delujejo na višja bitja
No, pol so mal po oknu skakali, mal papcali, mal po oknu skakali, velik papacali, in končno se mi je posvetilo - to, kar delajo, je taprav kurnik, torej, lastne kure bomo imeli!!
No, takoj povem, da za enkrat Moja še ni prinesla teh kur, in današnji dogodki kažejo, da mogoče ne bojo glih kure ampak bolj race ali labodi, ker danes sva kar naenkrat v stanovanju imeli vodopad in bazen
Po kosilu sva zasluženo počivali na kavču, ko je naenkrat počilo k strela
obe sva skočili v luft, Moja se je pognala v dir in pravac kopalnica, jaz sem ji hrbet vahtala in pazila na piškote
Ko sem jo slišala vpit in bentit, sem šla pogledat, kaj ji je - in imam kaj videt
Ona stoji v vodi, voda teče k zmešana, moj posip v vodi, Njene cunje v vodi, star papir v vodi... Groza
K sreči je pod kavčem bilo suho in sem tam na varnem čakala pomoč. Moja se je kot prava pogumna blondinka spopadla z nadlogo s strokovnimi prijemi, tako, da je poplavo pogumno preprečila s pomočjo šampona in laka za lase (ej, če ne bi videla, ne bi verjela, da je tako brihtna). Sam še čoln sva rabili, da se rešiva skozi balkon, če bo voda kljub vsemu naraščala (ker je na spalnici potanovem tisti kurnik, a ne), samo kaže, da Moja nobenga Jehovca ne pozna, da bi naju kar s Šmarne gore prišel z barko pobrat.
V končnem, posledice so naslednje. Prvič, Moja ne bo šla ven zvečer, kot je imela namen, kar je meni dejansko ful všeč, ker bova verjetno kakšen slinast film gledali in se malo greli na kavču
drugič, stranišče mi je postavila pred ogledalo, kar me je nekoliko zmedlo in sem za drugače kratko damsko opravilo potrebovala ogromno časa, ker mi je vedno neka druga mačka zasedla vece ravno takrat, ko sem bila jaz notri namenjena
tretjič, večerja je bila nekoliko bolj zgodaj, zato pa nič večja ali boljša, spet nek zanikrn sindikalni piščanec, buhpomagi
in četrtič, slišala sem, da bo nekega Mojstra klicala, naj pride zadevo spravit v normalo. Kar pomeni še več tuljenj parlatofona in sem takoj uživčnena, na kredit
In pol Moja pravi, no lubica moja, dopust se je nama prav zanimivo začel, a ne?
Mah, rajš sem tih, a ne
En v pričakovanju lastniške perutnine zmatran in izčrpan sobotnji pozdrav vam pošilja nadvse uboga in od življenja prevečkrat namahana poplavljenka
Mila