mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 21.07.2024 : 21:26:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 151 152 153 154 155 [156] 157 158 159 160 161 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 388333 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
ruby-sky
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« Odgovor #2325 : torek, 19.11.2013 : 09:46:25 »

FŽ, je mogoče kako priti v kontakt z Vami?
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #2326 : nedelja, 08.12.2013 : 17:12:44 »

Mene pa zelo srbi tale test.  Smiley Opazila sem, da obstajajo različne cene, če naročiš iz njihove strani ali kje drugje. Verjetno je bolj ziher pri njih. Undecided
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2327 : nedelja, 22.12.2013 : 17:47:41 »

Živjo rubi-sky, lahko mi pišeš na gmail enak mojemu nicku tukaj (s piko vmes) ali pa preprosto vprašaj kar tukaj Smiley.

Jana bi pa bokserje redčila na pol, hehe. A veste tisto, ko si na špagete streseš preveč čilija in hudo reč potem skušaš razredčit s še par dodatnimi špageti. Tko nekako gre to, no Grin.

ET jasno ne briga kaj je, meni je vsekakor ljubše da je Božla kot recimo Vikser (omg, kakšno ime!), sicer pa vse ostaja isto. Mogoče jo na trenutke edino lažje razumem, drugače sprejemam kakšno potegavščino (baje da moram imet smisel za humor al kako že Smiley) ali pa se zabavam ob pogledu na vižlavske oz bokserske face, ki jih prej nisem opazila. Sicer pa ne vem kje še delajo take pse - zunaj je še vedno ful živahna, neukrotljivo energična, res ti da vetra, da se tudi sam 'zgoniš', čeprav se ti najprej sploh ni dalo, ves čas rabiš vklopljeno domišljijo, da jo zaposliš s čim novim, kar bi malo umirilo njen jedrski pogon, dejansko je neumorna, noter pa v praktično skoz spi oz v polspalnem transu opazuje. Ne vem kaj drugi psi počnejo v stanovanju, mogoče sem si samo jaz predstavljala, da bo skoz nekaj okrog hodila in počela.. Je pa včasih s tem lenarjenjem doma že malo dolgočasna in skoraj ne vem, da sploh imam psa  Roll Eyes. V skupnem pogledano pa je, itak, čisto ta pravo zlato - včasih tudi cigansko, pa kaj pol Tongue

P.s.: Včeraj mi je spet pojedla pol zavitka putra, s katerim je obsedena...
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2328 : nedelja, 22.12.2013 : 18:22:23 »

Tole sem hotela že pred kratkim napisat, a gre kar malo težko z jezika...
ET je imela na repu nenevarno bulo, maščobno zamašeno zadevo (tako so rekli po punkciji) - dokler ne povzroča težav pustimo na miru, ker je na zoprnem mestu in je brez kupiranja repa ne bo možno odstranit. Uf, tega pa ne, sem si mislila. No, pa je začela zlagoma rast in enkrat tudi tiščat (et si jo je občasno grizla, vsakič ko se je ob njenem pretiranem mahanju z repom zadela vanjo, pa je še nekaj dni bolelo). V začetku je bilo možno temno tekočino izpumpat z debelejšo igro. Nato se je vsebina strdila. Postajala je večja in se vnela. ET je zadevo grizla, bolelo je in vetka je ponovila svoje mnenje o odstranitvi bule. Nisem verjela in šla po drugo mnenje. In še po tretje. Potem sem se sprijaznila.

Poslovili smo se od dela repa, del je ostal, kakih 15cm morda, rezali so kolikor se je dalo malo, takoj za bulo, ker je baje kupirat rep odrasli živali precej zoprno - in čim više greš, tem bolj. Še se vidi kako maha, počasi repek preraščajo prve dlake, ona je v glavnem že pozabila, se ne sekira in uživa naprej. Ko pomislim nanjo, jo vedno vidim z repom, potem pa pogledam - pa ga nima oz mi maha s tistim hecnim štrcljem Sad. Sem se sprijaznila, itak, zame ni nič drugačna, je pa bedasto, zadnjič so šli mimo trije nemci in se prepričani, da jih ne razumem, vneto zgražali, da smo pa rep enostavno oddrobili stran. So dobili lekcijo in malo preseneceno gledali, se opravičevali, sem pa skoraj izpadla kot eden od tistih, ki pri mazačih dajejo opravljat prepovedane posege...
Bom slikala nekoč ko mi bo štrcelj ''postal všeč'', trenutno mi še ni preveč. Je bila pa res pridna, niti proti lustru ni protestirala, šive je čisto pri miru pustila, v ambulanti se je lepo vedla - fajn baba skratka. Ko laski dokončno čez zrastejo, bo najbrž malo manj nenavadno izgledalo - sicer je pa tako pomembno le, da je nič več vedno znova ne boli in ovira.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #2329 : nedelja, 22.12.2013 : 19:50:45 »

Hm, rep sicer gor ali dol, 14 let sem imela enega s štrcljem, ampak Sančo je imel ravno tako vneto lojnico, pravzaprav dve, na repu celih 6 let. Sta rasli, se gnojili in kar komplicirali, na poseg ga samo zaradi tega nisem hotela dati.
No, odstranili so ju ob nujni kstraciji lani, samo buli, nič repa, stvar se je krasno zacelila in rep je kot nov.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #2330 : nedelja, 22.12.2013 : 20:31:56 »

O, lepo, da spet kaj novega slišimo o vas ljubezen

No, tole z bulo sicer ni ravno vesela novica, je pa lepo prebrati, da je navihanka E.T. spet vesela in poskočna, predvsem pa zdrava objem

Krajši repek pa ... jah, jo bodo pa še malo za kupiranega nemškega LoUskega ptičarja zamenjevali, Božla pa se kaj dosti ne bo sekirala Wink
Logiran

Unikatne tablice in portretki
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2331 : nedelja, 22.12.2013 : 21:49:59 »

Sanco1a, sem pričakovala kakšen dvom, prav zato mi je bilo nekoliko težko načet to temo. Meni je vedno v takih primerih komplicirano bit kot laik pameten in imet lastno mnenje ob tem pa poslušat stroko, vanjo do neke mere dvomit in ji do neke mere zaupat...

Že v začetku, ko so je pojavljale težave z bulo, smo jih čisto zaradi našega 'nomadstva' reševali na več koncih. Povsod je bil nasvet podoben - pustit pri miru, počakat, najverjetneje ne bo treba naredit nič. Ker smo pomoč iskali takrat ko jo je bolelo (kadar se je butnila ravno tja in to je bilo precej pogosto), so ji pač dali neko sredstvo proti bolečinam in rekli 'pač tko je, probajte pustit pa bo čas pokazal'. In še, da rezat bi bilo treba pa le v skrajni sili, zato pa v tem primeru najbrž tudi rep. Ko se je bilo treba odločit za poseg sem se ravno zato obrnila na tri konce. Spet je šlo povsod enako.

Psa spravit ob del telesa mi ni kot bi rekel keks, poleg tega je meni bolj všeč cela (kar ne pomeni, da mi je zdaj manj, ampak če lahko izbiram, potem pač preferiram naravno stanje). Ampak ko narediš vse kar je v tvoji moči, daš slikat, punktirat, se posvetuješ na več koncih in ti povedo več ali manj isto, t.j. da ne bo ostalo dovolj tkiva okrog bule, potem jaz kot nestrokovnjak ne znam drugače naprej kot da poslušam. MamaF, za kupiranega je glih malo predolg, en tak lulček ma zdej namesto repa... Ne bo ravno njen paradni konj ampak kaj čmo. Božla se pa kot praviš dejansko ne sekira niti 5 posto.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #2332 : nedelja, 22.12.2013 : 21:58:39 »

Psa spravit ob del telesa mi ni kot bi rekel keks, poleg tega je meni bolj všeč cela (kar ne pomeni, da mi je zdaj manj, ampak če lahko izbiram, potem pač preferiram naravno stanje).

Jah, naravno stanje je bila pač bula in bolečine. Klinc pa narava.
Rep gor al pa dol, važno je, da Božla seka ljubezen ljubezen
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2333 : nedelja, 22.12.2013 : 21:59:59 »

FŽ, nič se ne sekiraj. Naredila si, kar je bilo najboljše za E.T. in to je edino važno. Krajši rep boš pa tudi vzljubila prej ali slej in se ti
bo zdel ravno tako običajen, kot je bil prej dolg rep. Važno, da je E.T zdaj brez bule in bolečin!  Smiley Kiss
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #2334 : nedelja, 22.12.2013 : 22:05:42 »

ja, FŽ, te čisto razumem in res se ni za sekirat zaradi tega. Kiss Sem povedala samo kot svojo izkušnjo: tudi meni so rekli, da je na repu rezat zelo težko, ker je premalo tkiva, kože. Ampak sem očitno naletela na junaka (takrat še nisem vedela, da je Cheesy Kiss), ki je poskusil in se je v 2 tednih izšlo vse bp, šivi so sicer popustili in rana se je odprla po posegu, ker ni bilo kože, ampak se je vse na koncu super končalo.
Bolj pišem zato, če se bo še kdo znašel v taki situaciji, ali pa če se boš morda še ti kdaj v življenju,  Sem tudi slišala, da so hoteli pred kratkim rep zaradi lojnice odrezati precej mlademu psu.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #2335 : nedelja, 22.12.2013 : 22:27:54 »

Sploh ne razumem, zakaj bi se človek lahko ob takem zapletu in razpletu sekiral. Če je stvar medicinsko pogojena, mora pač stran. Saj ne bi hotela, da bi prišlo do komplikacije, ker ne bi dala tiste gravžarije stran, ane? Pa kakšna sepsa, pa pregnitje kosti, pa take in podobne packarije? Ima pač krajši rep, pa kaj  Smiley?
Sam da je zdrava.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #2336 : ponedeljek, 23.12.2013 : 01:55:29 »

V vsakem primeru je zdravje na prvem mestu, konec koncev je treba včasih zaradi težav kako poškodovano taco amputirati, verjamem, da so to hude odločitve, a glede na želje vseh skrbnikov živali na varno življenje v prihodnosti, se včasih pač ne da drugače.

Konec koncev se za take reči nihče ne odloči zaradi lastne nečimrnosti in kolikor si ti skrbno pretehtala vse, te res nima kaj skrbeti.
In kot se spomnim iz tvojih filmčkov, kako je tisti tanek repek noro mahal sem ter tja in si zlahka predstavljam, kolikokrat je sigurno močno udarila z njim po pohištvu itd. in kako je moralo to boleti, ko se je ranila - bi rekla, da je E.T. zdaj prav odleglo Smiley Mali repek še zmeraj miga od veselja, bula pa ne grozi več in to je najvažnejše Cheesy
Logiran

Unikatne tablice in portretki
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #2337 : ponedeljek, 23.12.2013 : 10:58:36 »

Ja, samo da smo ljudje take zveri, da, če srečamo lastnika psa z amputirano taco, je v naših očeh heroj, če ima pa odrezan repek, se jih pa najde komentarje, da ste to storili iz lastne nečimrnosti.
Sem prepričana, da je FŽ še toliko težje sprejeti take komentarje, ker je sicer striktno proti rezanju repa. Sicer se Božle najbrž ne splača tolažiti, ker se ne obremenjuje s tem, en velik  objem pa pošiljamo FŽ, ki ga gotovo bolj potrebuje.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #2338 : ponedeljek, 23.12.2013 : 18:38:22 »

Ja, to pa čisto razumem, sploh pa v deželi, ker verjetno kupiranih psov skoraj ne srečaš več sram
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #2339 : sreda, 27.08.2014 : 20:38:05 »

FŽ, mislim na vas in srčno upam, da je bolečina ob izgubi že malo opešala  Kiss
Logiran

Strani: 1 ... 151 152 153 154 155 [156] 157 158 159 160 161 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines