mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 21.07.2024 : 11:21:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 131 132 133 134 135 [136] 137 138 139 140 141 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 388140 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2025 : četrtek, 06.10.2011 : 16:47:09 »

E.T, ni fer sploh, da ti niso dali večerje, saj so bile klobase samo predjed.  Angry Poleg tega pa vendar vsak ve, da se po klobasah pije Pivo in ne voda. Ccc ...  Roll Eyes
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #2026 : sobota, 08.10.2011 : 16:44:30 »

FŽ, kako E.T. prenaša spremembo in predvsem mestno okolje?

Jaz cincam že pol leta predvsem zaradi Roya. Undecided
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2027 : nedelja, 09.10.2011 : 00:50:48 »

Živjo, nikakršnih resnih problemov, s tem da sem se ji skušala zeeelo prilagodit. Prvih 14 dni ni bila sama doma niti sekunde, če že, sem jo rajši pustila v prtljažniku, kot pa da mi spet sestavi kak lubadarski grizalni vzorec in ga potem ponavlja... Zdaj jo že puščam tudi samo, ampak res pazim - da ne takrat ko zlaga ksihte v smislu 'ful furam safr', da je sprehojena, najedena in da se ne odpravljam v naglici. Tudi še ne odhajam/prihajam skozi garažo, čeprav je bolj komot, ker nočem da mi poveže  vrata v te prostore z vhodom in jih začne odpirat (so lesena in bi jih znala med odpiranjem popraskat, vhodna so pa prevlečena s plastiko). Skratka, res skušam naredit vse, da se izognem kakšni bedariji.

Še najbolj pogreša kak fajn varen prostor, kjer bi se jo dalo spustit - prej sva ga imeli, ogromen travnik, kjer je zjutraj po 3/4 ure prosto bezljala s pasjim kolegom in se vsaj za par urc na mrtvo utrudila. Zdaj hodi na sprehod na špagci in to po poteh, kjer jo skoz iritirajo race. Nekako ne uspe porabit energije, tisto laufanje ji res manjka... Ravno danes sva usposobili kolo in naredili par km po okolici, se mi zdi, da si je prav oddahnila. Imam občutek, da ji pomaga red in disciplina, marsikaj se je začelo znova (kraja razne hrane, niso bile samo klobase, ampak prve dni skoraj vsakič kaj), kot da bi jo to sproščalo, kadar je v stresu. Včasih jo je treba tudi malo v 3pm poslat, ker bi se kar razpasla v smislu 'sej tukej je pa mogoče to dovoljeno' - ne, še vedno ni dovoljeno kosti vlačit po celem stanovanju in jih razmetavat po tepihih, ampak se to je na svojem ležišču, še vedno je prepovedano ponoči čist potihem odpirat vrata v spalnico (je probala in to res neslišno) in se zbasat na povšter zraven mene (sem mislila, da je otrok pritaval, tako se je stiskala, hehe, pol mi pa le potegne, kdo je), še vedno se ne sme mačkom hrane krast itditd. Imam tudi (spet) vlečno službo na orto, ker ne pozna okolice in skoz vleče. Sem ukinila fleksi, zdej jo imam samo še na kratkem, če greva v gozd ipd. pa seveda sledni. Pozornosti name spet manjka, je vse bolj zanimivo, ampak to sem delno kriva sama, ker je v času selitve čist zmanjkovalo časa za najine hece in vaje...

Ne vem, če ti kaj koristijo naše izkušnje, glede same selitve je kot rečeno popolnoma ok, je pa res, da je nismo kar prestavili in šli delat. Pripeljala mi jo je sestra naknadno, ko je bila večina stvari že na svojem mestu in je bilo meni že malo jasno, kakšna bo rutina, kje se bo treba vsedat pred izhodom ven, kje stojijo ležišča in v katere prostore je ne mislim spustit. Tudi nekaj prilagoditve hiše je bilo treba oz še bo - recimo dodatna vrata v servisnih prostorih, ki vodijo v garažo v sklopu hiše - da se mi ne zgodi, da z daljincem odprem garažo in mi ven poskačejo mačke, ki jih je ona 'rešila', pa varnostna vratca (kar tista otroška) v pisarno, kjer zdaj lahko mačke v miru jejo ne da bi morala jaz skoz brikete branit ipd.

Smo pa mi zelo primestni - malo zaradi otrok in malo zaradi nje je padla odločitev za hišo z vrtom namesto stanovanja v centru. Laja ona itak ne, samo potihem cviluha, ko je sama, je pa tako lažje kurit energijo. Zdaj ima recimo vrt s kakih 60m dolžine za laufat, vse ograjeno, čeprav še ni ugotovila, da je to uporabna reč tudi ko grem jaz noter. Pa res ogromen park par 100m stran, gozd na peš, sprehajalne in kolesarske poti, skratka sama rekreacija vse naokrog. Edina sprememba so pločniki - končno, mene je strašno motilo tisto umikanje avtom, zraven moraš bit pa še ponosen, ker je tolk fajn na deželi, v bistvu te pa lahko povozijo trikrat prej kot sredi Ljubljane. Delamo počasi, hodimo tudi v mesto, bi ji pa prav center delal probleme - se mi zdi, da sploh ne ve, kaj bi z njim (vleče, voha, noče lulat, zadnjič je eni teti hotla na vsak način izmaknit cigareto iz roke, nič ne namigujem na Horjulske kadilske navade Tongue). Meni poleg tega že malo čas beži, za decembra ko me čaka darilo v obliki malega kričalčka,bom morala obvezno naročit nekoga od doma, da jo bo pedenal, ker jo že vidim odpirat vrata na vse strani in me iskat naokrog...

Jaz mislim, da bi selitev šla tudi za ROya, s tem da boš imela v začetku precej dela z urbanimi sprehodi pa verjetno bo še treba redno vozit nekam v naravo, da skuri vso energijo. Rutino dobiš noter v parih dneh v bistvu, če ga imaš možnost za dopoldneve še kak teden, dva nekje puščat in začet zlagoma načeloma ne bi smelo bit pretežko. Lubadarka Karolinca bi pa najbrž našla kak vzrok za zabavo, hehe. Kaj te pa v bistvu skrbi - da bi bil v bloku glasen, uničevanje ali kaj tretjega?

Se javljam takole po obrokih zadnje cajte, nekako mi vse beži kot v kakšnem pospešenem posnetku. Trenutno se je mularija odločila, da jim hoče mama najbrž nekam zbežat in mi sledijo, tulijo in rjujejo takoj ko se odmaknem ipd., zabavno skratka, pač tudi posledica selitve. Sej bo, še kake slikce za semle gor menda enkrat bodo Wink.   
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #2028 : nedelja, 09.10.2011 : 01:04:37 »

S Carolino bom itak morala začeti na počasi jo puščat samo sprehod, bikovka in potem ven za 15 min in tako naprej.
Doma je sama tudi več kot 4 ure (nikoli pa še cel delavnik).

Skrbijo me sprehodi z Royem, ker je vajen dirkat po gmajni, povodec ni nič, teka ob kolesu pa tudi ne obožuje preveč.
Pri nas v štartu ne bo možnosti, da bi najeli hišo, bom poskusila iskat stanovanje malo ven iz centra (čim bližje parku, da mi ga vsaj zjutraj ne bo treba vozit z avtom na sprehod)
Imam še dovolj časa, da se pripravim, me pa Roy resnično skrbi, ker je povsod zelo nemiren, skulira se samo v domačem stanovanju.

Da ne govorim o letalskem prevozu mačk; Rocco se vedno dere kot jesihar, Byron je pa pretežek in bi moral v cargo, kar pa zanj absolutno ne pride v poštev.

Tako da so vsa tvoja poročanja več kot dobrodošla. Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2029 : nedelja, 09.10.2011 : 01:38:49 »

Mene bo reševalo predvsem kolo, sem pa dejansko razmišljala o električnem skuterju naj se sliši še tko divje... V twm primeru bi komot 11km okrog parka vsako jutro usekali.
ET je ista, zunaj bezlja, nekako ni mirna, tko kot praviš za Roya, zadnjič mi je ena baba rekla, zakaj je tko živčna (grrr). Rabila bi res eno ornk površino za noret, da se sprosti, pa nisem odkrila še ničesar, kar bi mi bilo všeč. Kupila sem 35m slednega, zdaj rabim samo še neko površino, kjer se bo dalo na tej zadevi bit. Problem je, ker tule je vse urejeno, posajeno itd. ali pa privat. Ne moreš se kar na polje od nekoga nalimat recimo. Sem pa na trenutke tolk fovš lastnikom raznih predebelih labradorcev in zlatkotov, ki jim lepo ob nogi tečejo, bejba vsa upedenana, zraven pa zmatran pes z jezikom dol do tal. Pa mi je kristalno jasno, da ga ni 10km gnala...

Glede stanovanja se da s par prilagoditvami ful naredit, ni treba da je hiša. Recimo kake poličke za mačke do vrha sobe in nad vrata, meni se je Milenca prav pobrala, še celo dlake z repa si je pozabila cufat; ali pa recimo več ležišč za psa, da ima v vseh prostorih pregled in je vsaj doma skuliran, mogoče bližina kakega pasjega parka ali zelenih površin... Ne vem, jaz sem gledala celo to, da so ceste iz asfalta in ne iz unih kock, po katerih ne morem z rolerji nikamor od doma. Se sliši mogoče pretirano, ampak pol ko to vsak dan prenašaš, se pa precej pozna.

Mačke znajo tud presenetit, mene je Picika tokrat neverjetno. Byronu pa mogoče eno večjo kletko privoščiš, Milenca se v malo večji Savicovi vozi ko gospa na zadnjih sedežih, v ta malem transporterju pa zna tudi sitnarit. A avto pa ni opcija Undecided?
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #2030 : nedelja, 09.10.2011 : 08:15:40 »

FŽ, a gor pa nimajo kinoloških društev? Da bi se v kakem pomenila, če vaju sprejmejo in vama dovolijo uporabo poligona tudi izven časa pouka?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #2031 : nedelja, 09.10.2011 : 09:21:32 »

Peske in mačkovja ne bom komentirala Kiss Kiss (optimalni pogoji v novem placu so itak zakon), za otroke je pa čist normalno, da se te držijo kot kolp. Pri nas je tamalo 3 tedne VSAKO noč na polno nosila luna (histeričen jok, zaletavanje v stene, lezenje v omaro, ker je mislila, da so vrata...), preden se je začela šola Undecided
Se je pa zdaj umirilo Wink
Uživajte ljubezen
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #2032 : nedelja, 09.10.2011 : 09:26:23 »

Mene bo reševalo predvsem kolo, sem pa dejansko razmišljala o električnem skuterju naj se sliši še tko divje... V twm primeru bi komot 11km okrog parka vsako jutro usekali.
ET je ista, zunaj bezlja, nekako ni mirna, tko kot praviš za Roya, zadnjič mi je ena baba rekla, zakaj je tko živčna (grrr). Rabila bi res eno ornk površino za noret, da se sprosti, pa nisem odkrila še ničesar, kar bi mi bilo všeč. Kupila sem 35m slednega, zdaj rabim samo še neko površino, kjer se bo dalo na tej zadevi bit. Problem je, ker tule je vse urejeno, posajeno itd. ali pa privat. Ne moreš se kar na polje od nekoga nalimat recimo. Sem pa na trenutke tolk fovš lastnikom raznih predebelih labradorcev in zlatkotov, ki jim lepo ob nogi tečejo, bejba vsa upedenana, zraven pa zmatran pes z jezikom dol do tal. Pa mi je kristalno jasno, da ga ni 10km gnala...

Glede stanovanja se da s par prilagoditvami ful naredit, ni treba da je hiša. Recimo kake poličke za mačke do vrha sobe in nad vrata, meni se je Milenca prav pobrala, še celo dlake z repa si je pozabila cufat; ali pa recimo več ležišč za psa, da ima v vseh prostorih pregled in je vsaj doma skuliran, mogoče bližina kakega pasjega parka ali zelenih površin... Ne vem, jaz sem gledala celo to, da so ceste iz asfalta in ne iz unih kock, po katerih ne morem z rolerji nikamor od doma. Se sliši mogoče pretirano, ampak pol ko to vsak dan prenašaš, se pa precej pozna.

Mačke znajo tud presenetit, mene je Picika tokrat neverjetno. Byronu pa mogoče eno večjo kletko privoščiš, Milenca se v malo večji Savicovi vozi ko gospa na zadnjih sedežih, v ta malem transporterju pa zna tudi sitnarit. A avto pa ni opcija Undecided?
Grin Grin
Si ne predstavljam najbolj to kombinacjijo... Podivjani pes plus motor plus lastnica... po parku Grin Čeprav ideja je zanimiva.
Verjami, da so taki zlatkoti in labiji samo lenobice, s katerimi si razen tega, da jih pelješ za pol urce okoli ene jasice ne moreš početi kaj dosti več. ET pa je zgodba zase Cool
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2033 : nedelja, 09.10.2011 : 10:33:51 »

FŽ, a gor pa nimajo kinoloških društev? Da bi se v kakem pomenila, èe vaju sprejmejo in vama dovolijo uporabo poligona tudi izven èasa pouka?

Bomo zrihtali tudi to, iskala sem sicer bolj v smeri pasjih parkov, ampak sploh ni slaba ideja kak KD, itak da jih imajo. Saj se mi zdi, da je bila doma tudi v začetku potreba po gibanju ful velika, potem se je pa vse skup s časom nekako umirilo, ga ni več potrebovala enormno veliko, ampak nekako toliko kot en fajn aktiven pes. Ko da bi bilo divjanje nek ventil za stres. In zdaj je šlo vse pač spet malo v rikverc, danes ponoči smo spet nekaj dobrega jedli, blesava mama ni pospravila, prav ji je Roll Eyes.

Itlam, sej to skor da ni motor, po parku se z njimi sme, z običajnimi motorji pa itak ne. Sicer se pa že zdaj občasno kdo smehlja, ko naju na rolerjih gleda vijugat med odpadlim kostanjem in žirom, ET vleče spredaj da je veselje in na čelu ji piše 'jaz bi šeee' Tongue.

Kocka, no comment, očitno smo jo še dobro odnesli. Ti bi morala pa prfokso od male zmlet v uno tvojo ampulo za v mašinco in potem s tem prahom otroka desenzibilizirat. Ta mala bi bila ziher za, sploh pri  tlačenju učiteljice noter bi ti najbrž z veseljem pomagala Wink.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #2034 : nedelja, 09.10.2011 : 10:38:24 »

V KD vam morda rata dobit tut kakega pasjega kolega podobnih divjalnih potreb in "primerne vzgoje", da bo Pasja Rita tako socialno kot fizično preskrbljena (in recimo da ne bo mogla pobrat kakih nezaželenih navad) Tongue Wink
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #2035 : nedelja, 09.10.2011 : 14:50:50 »

Kocka, no comment, očitno smo jo še dobro odnesli. Ti bi morala pa prfokso od male zmlet v uno tvojo ampulo za v mašinco in potem s tem prahom otroka desenzibilizirat. Ta mala bi bila ziher za, sploh pri  tlačenju učiteljice noter bi ti najbrž z veseljem pomagala Wink.
Sem ji delala terapjio (brez zmlete prfokse Evil), ko se nikakor ni mogla navaditi v šoli. In je sedaj precej bolje, oziroma samo še občasno gnjavi, da noče v šolo Smiley Smiley
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #2036 : nedelja, 09.10.2011 : 16:29:20 »

FŽ, ideja za desenzibilizacijo je fenomenalna  Evil  Grin
Kocka, dobri ste! Mali šolarki pa želim, da bo hitro pozabila, da šola ni fajn...  Wink Kiss
Huh, FŽ, kar ne morem se nabrat, kaj vam vse dogaja! ET, si te pa prav predstavljam, kako vlečeš z velikim nasmeškom šeflo na rolerjih za sabo!  Grin Grin
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2037 : sobota, 15.10.2011 : 20:47:08 »

Da ne bomo samo govorili Tongue.
E.T.na najljubša igra, je treba vsaj parkrat na teden se tole it, čeprav ona bi vsak dan, in to večkrat - 'išči'.
Dam jo sedet na mesto, kjer se ne vidi, kam ji bom pospravila  cufo, se oddaljim (tole dela zelo zanjesljivo, čiča in obsedi tudi ko grem 50m daleč), skrijem in pridem nazaj. Me gleda in komaj čaka, da bo sledil 'išči'. V tem je pa zelo dobra, najde vedno, brez izjeme, tudi če skrijem na višino. Skratka, nos dela kot je treba, se mi pa zdi, da na kratek čas ostane nekaj vonja tudi v zraku (tako je tudi na posnetku, ko se kar spusti v dir in točno ve kje iskat, čeprav sploh ne zgleda, da voha - pa za ziher ni videla, kako sem ji skrila predmet gor k toboganu na igralo).

Tokrat išče žogco:
http://www.youtube.com/watch?v=Fnx3YK2uC8I
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334


« Odgovor #2038 : sobota, 15.10.2011 : 20:59:40 »

Leeeepaaa iskalka žogic. ljubezen
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #2039 : sobota, 15.10.2011 : 21:24:05 »

Pridna E.T. ...jo kar vidim, kako bi vlečke razturala.  Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 131 132 133 134 135 [136] 137 138 139 140 141 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines