mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 21.08.2024 : 18:21:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 390617 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1560 : nedelja, 13.03.2011 : 11:25:37 »

Hvala za čestitke Tongue.
Mi smo včeraj eno čisto spodobno učno uro skup spravili. In mama je spet vesela. V bistvu so že bili trenutki, ko sem mislila, da bo pač ostala norica, ki se ovija okrog štrika in leta po zraku vsakič ko vidi drugega psa. In sem si rekla, da se končno tudi tako preživi če bo pač treba, samo da je malo manj udobno za vodnika...

Če se spomnim najinih ur na vadbišču tule  v našem kraju (tečaja tu žal nismo speljali do konca, ker je vskočila novorojenčica)... khm, hodili smo, no, so v takem velikem krogu okrog vadbišča za konje. Eni bolj, drugi manj zainteresirani, mi smo se pa naviiiijali, cvilili, poskakovali in letali po zraku. Naloga je bila, da vodnik šteje, kolkokrat nas pes pogleda med tistim krogom. Večina je imela cifro med 10 in 20, mi pa ena recimo. Saj ne morem rečt, da me ni gledala - če bi ji recimo zbežala, bi me takoj opazila in letela za menoj, bolj je šlo za vznemirjenost, ko sploh ni vedla kam gledat, ker je bilo vse novo in zanimivo. Prvo uro nama niti en sedi za več kot 2 sek. ni ratal...

MamaF, vidva piflarja super delata - glede na to, kako mladega mulčka imaš, se vama pa sploh obetajo krasni uspehi. Si zadnjič v temo od bokserke napisala, kako te je iz zaležane mačkarce v aktivno pesanko spremenil. Mislim, da smo vsi, ki smo si omislili psa, na tem in meni je to super. SI sploh ne predstavljam, da bi šla še kdaj recimo sama okrog po hosti blodit oz. najbrž sploh ne bi šla.

Midve imava pa zdaj takle režim - poleg enega izdatnega jutranjega divjanja in proti popoldnevu enega dolgega sprehoda, sem uvedla še en sprehod, ki je v bistvu 'premikanje po polžje'. E.T. se kar bliska nad glavo, tolk ji gre na živce, ker res hodim kot kaka stara mamca po kapi Grin - po par deset metrčkov na minuto. Na začetku cvili, jokca in sploh ne more prenašat, da se stvari dogajajo v upočasnjenem posnetku, ker ona bi rajši ta pospešenega (ki jo pa samo še bolj razdivja), potem se pa počasi vda v usodo, cvilka bolj na redko in se uči bit normalna. Sosedje si najbrž mislijo, da imam čist preveč cajta, ko me vidijo po polžje hodit mimo, no, pa imajo vsaj kaj za razmišljat, da jim ni dolgčas. Jo pa tudi večkrat vprežem zadaj za otroški voziček, kjer mora hodit lepo za njim, nič kukat izza njega in silit naprej. Je prav boga, ko se mora premikat v stalnem tempu tik za kolesi, tak 'calm and submisive'  pogled dobi - si ne morem pomagat, vedno mi gre na smeh, ko me spomni na tisto oddajo.

Sem ful vesela, ker se mi zdi, da sem končno ujela ta pravi režim. Zdaj sprehode začenjava in končujeva (ne glede na to, kolk jo lulat tišči ali kolko bi letala) s hojo zraven (ki je itak še daleč od šolske), pa veliko na umirjanju delava. Mi je žal, da sem rabila tolko časa, da sem poštekala, da samo kurjenje energije energijo v bistvu še dodaja. V začetku sva se cufale s cufo, kar naprej delale trikce, na sprehodih rolale, tekle ob kolesu... pa ne morem rečt, da je bila kaj bolj mirna. Najprej je res padla dol, pol je pa še bolj pokala od norčavosti. Po tanajbolj divjih aktivnostih je znala pa celo drisko fasat od same sreče Roll Eyes.  No, zdaj pa zaenkrat kaže, da končno napredek bo, tko da sem trenutno ena precej srečna osebica Cheesy (sicer z ET itak ne moreš bit ne-srečen, ampak zdej sem še za spoznanje bolj).
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #1561 : nedelja, 13.03.2011 : 13:31:30 »

FŽ, zelo sem vesela za vaju, ker vem, kako naporni znajo biti nekateri psi.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1562 : nedelja, 13.03.2011 : 14:21:33 »

Hvala Kiss.
Sej ET-ka drugač ni naporna, je pa 'en malo posebna' Wink Wink.
Drugače je pa krasna psička, prav vredno se je potrudit zanjo.

Jaz pa čisto resno začenjam mislit, da sem kljub petardastim predispozicijam tudi sama veliko pripomogla k njeni zdivjanosti, ker sem jo hotela skurit, se mi je pa več ali manj vse dogajalo takole - skurjen pes - nekaj urc pavze in drnjohanja (noter, kjer je itak večinoma pridna) - spet bezljanje - boljša kondicija - še več bezljanja - še več dražljajev/priboljškov/pohval/dogajanja in stalen občutek, da ji očitno še vedno nudim premalo - vse to v želji, da bi se kaj naučili in postali bolj 'normalni'.

Zdaj se mi vedno bolj zdi, da ima vsak pes svoj vzrok za obnašanje in ni vedno vsak recept ok, je treba vsakega posebej prej pogruntat in naštudirat. Prav skrbijo, da imamo kaj za mozgat in nam možgani ne zaspijo, hehe Wink.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #1563 : nedelja, 13.03.2011 : 14:30:12 »

Čestitke, bravo - OBEMA  Afro bravo bravo
Zdaj se mi vedno bolj zdi, da ima vsak pes svoj vzrok za obnašanje in ni vedno vsak recept ok, je treba vsakega posebej prej pogruntat in naštudirat. Prav skrbijo, da imamo kaj za mozgat in nam možgani ne zaspijo, hehe Wink.
To pa tak al tak  Roll Eyes Tongue
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1564 : torek, 15.03.2011 : 11:08:01 »

Ne vem, če veste, kaj je to zaj*vanje?

To je takrat, ko te navsezgodaj zjutraj odpeljejo v hladen, vlažno dišeč gozd...
... ti zavihaš pasje rokave in greš ves vesel na delo...
... pozabiš na štrik - vlečeš, vohaš, iščeš, se treseš in špičiš nos in ušesa...


In ko jih končno najdeš Evil Cheesy...


... ugotoviš, da ti jih packi kažejo samo za sline cedit, takorekoč čez izložbo, ki se ji reče ograja Lips Sealed.
Mnjaaaaam, kolk pa tele dišijo...


Potem te za nameček izda še nagon, ki se mu reče požrešnost in med srnami in piškotkom po nesreči izbereš slednjega.
'A te moram še gledat, ker, a veš, one so še kr tam za mojim hrbtom...'


Za nagrado, ker si bil 'priden' in jih nisi šljivil, te potem še pohvalijo (poglejte ta ubit pogled Cry)) in ! odpeljejo domov.


Pa mi vi povejte, če ni to tista beseda, ki se začne na zaj...* in se en dela norca iz mene, uboge lovske ptičice?
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1565 : torek, 15.03.2011 : 11:10:40 »

 
Tole pa je res zaj***, reva boga... Ubiti pogled ....  Grin Grin

ET ti si res frajerka!
Logiran
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #1566 : torek, 15.03.2011 : 11:16:47 »

 Grin Ja, to je zaj... Hvala bogu si dobila vsaj piškotek... revica uboga. Smiley Doma jih pa kar nahecaj za en orenk šnicl. Sj veš kako do njega - ubiti pogled pa to.  Grin
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #1567 : torek, 15.03.2011 : 11:37:23 »

Ja, revčka uboga Kiss Tale Tvoja je prav žleht ... za nalašč jo enkrat pelji mimo kakšne kraaasne izložbe s čokolatini, pol ji pa namigni, naj se lepo proč obrne, pa N-Č sline cedit, za nagrado ji pa daj en svinjski uhelj.
Bomo vidli, če bo znala bit bolj priiiiiidna kot E.T. Grin
Logiran

Unikatne tablice in portretki
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1568 : torek, 15.03.2011 : 14:01:30 »

Oaoaoa  Shocked Na srnji golaz so te peljali e.t.    Ne bom niti komentirala, kaj bi si Flip mislil. Potres  Evil
Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #1569 : sreda, 16.03.2011 : 10:47:10 »

Kje ste pa toliko srn na kupu najdli?!?  Shocked
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1570 : sreda, 16.03.2011 : 18:23:46 »

Šniclov ni pri nas, razen za božič in podobne dneve, pravi ET. Še mati ne trza na čokolado, jo pa zato uspe stopit tak fin domač topel kruh, upam da ne pride kdaj na idejo, da bo še nam to futrala, ker tule se za uboge živali eno samo suho žaganje kupuje, brez okusa je, zadnja vreča je pa sploh tak bruh, da še prestradani komaj žvečijo. Še dlaka je revi od gnusa pordečela - ampak mati so neusmiljeni, so rekli, da kar smo nabavli, bo treba pojest, potem se pa menimo naprej.

Za srne sva se morale vzpet na Mrzli vrh (Žiri), na poti gor, ko sva prilezli po brezpotju do neke večje jase, sva jih odkrili. ET niso pretirano motile, se mi zdi, da najprej sploh ni dojela za kaj gre. Hec je bil, ker sva bili midve v neke vrste ogradi (ki to ni več, ker je z ene strani odprta pa še pot gre skozi njo), one pa na frej. So bile prav nesramnice, predrzno so migale z ušesi in gledale, je bil kar strašljiv občutek, ker jih je blo tolko na kupu. No, potem ko sva se motovilile tam že kar nekaj časa, so le odskakljale za hrib. Ene par jih je prišlo še nazaj čekirat, če sva še, potem so pa le izginile.
Flipu bi tekle sline v potokih, garantiramo Tongue.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #1571 : sreda, 16.03.2011 : 18:29:20 »

Te vaše srne so me spomnile na davni teren v Italiji, ko sva s kolegom geologom, Italijanom, s terenskim vozilom sopla po zakotnih cestah v Apeninih, in spotoma delala zapiske. Pripeljala sva se mimo velike ograje, v kateri je bilo ogromno srn. In ker sem zapisnik pisala jaz (po nareku in v italijanščini ), in ker se nisem mogla spomniti ustrezne besede, je notri pisalo "tante mamme di Bambi"

Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1572 : sreda, 16.03.2011 : 18:35:46 »

Mamme di Bambi Grin - saj tega potem nisi uradno tako oddala, kaj?
Tle je bila taka invazija bambi mam, da še vedno nisem prepričana, če niso bile iz kake ograde.
Ampak so bile čisto mirne, pasle so se tam in potem mrtvohladno odpeketale čez hrib proti šumi, kot da to delajo že tisočič.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #1573 : sreda, 16.03.2011 : 18:39:40 »

Seveda sva oddala no, v tiskanih člankih vseh teh detajlov itak ni, toda v arhivu terenskega dela je - še danes nama se režijo
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1574 : sreda, 16.03.2011 : 20:22:33 »

Kolk srn  Shocked Shocked jaz pa sem bila zadnjič vsa ponosna, k sem jih 12 na kupu vidla  Tongue

Cats  Grin Grin
Logiran
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines